Şimdi Ara

Su Ürünleri Mühendisliği okunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
19.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar su ürünleri mühendisliği okunur mu acaba ege de ?



  • su urunlerı okuyacağına gıt açıkogretım işletmeye,bırde iş bul,piyasayı tanı okulun bıtıncede işletme mezunuyum dersin,pıyasayıda bılmış olursun cebınde az bucuk parada olur.

    sakın ha derım,bızım bır arkadas vardı su urunlerınden yapmadıgı muamele kalmadı hocalarına unıversıteye kapaği atmak ıcın,megerse bolumdekı butun hatunlar aynı muameleyı yaparlarmıs,okulu bıtırelı 7 yıl oldu,koca bulduda ıs aramaz oldu,iş bulan yok


    haa istanbul su urunlerının bınası çok guzel o ayrı,o sınıflarda nıce muhendısler okumuyor
  • Gecen bi eleman gormustum tv'de gecen dedigim epey oldu
    su ürünleri mühendisiydi ve rusya'da deniz ürünleri fabrikası gibi bişiyi vardi. Paraya para demiomuş yani..
    Ama bu durumun bi su ürünleri mühendisine rastgelmesi milyonda 1
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canberk3113

    Gecen bi eleman gormustum tv'de gecen dedigim epey oldu
    su ürünleri mühendisiydi ve rusya'da deniz ürünleri fabrikası gibi bişiyi vardi. Paraya para demiomuş yani..
    Ama bu durumun bi su ürünleri mühendisine rastgelmesi milyonda 1


    Bunu sırf su ürünleri mühendisliğinde değil, diğer mühendislik dallarında da çok duyuyorum.

    "Benim bir akrabam/arkadaşım vardı. Bilmem nereye gitti, kendi işini/fabrikasını kurdu. Şimdi paraya para demiyor."

    Kolay işler değil bunlar. Mümkün olduğunca bölümün Türkiye şartlarında iş yapabilirliğini düşünmek lazım, eğer işiniz mezun olur olmaz direkt Türkiye'den gitmek değilse.


    Bence de böyle bir su ürünleri mühendisine rastlamak zordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Temmuz 2009; 18:11:41 >




  • dünyanın gidişatı çevreyi min. kirleterek max. verim alma olduğundan deniz üstüne sanayileri veya işte balık üretim tesislerinde bu tip yerlerde iş bulabilme ihtimali vardır.
  • cevapladıgınız için teşekkürler birde açaba su ürünleri mühendisi ne iş yapar ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deep_water

    cevapladıgınız için teşekkürler birde açaba su ürünleri mühendisi ne iş yapar ?
    Su ürünleri fabrikasında mesela Dardanel diyelin gelen ton balıklarini inceliyeceksintest yapacaksın falan filan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deep_water

    cevapladıgınız için teşekkürler birde açaba su ürünleri mühendisi ne iş yapar ?


    Akvaryumda balık besler
  • Okunur okunmasına da öylesine girecekseniz boşuna masraf yapmayın dört sene.Öyle az bir zaman aralığı değil bu zaman aralığı.Kapağı atayım gerisi gelir düşüncesi çok yanlış,hangi bölümü istiyorsanız oraya gidin,ben kapağı atayım düşüncesi içinde olanlardandım tercih yaptım ve şimdi ikinci senemi bitirdim Makine bölümünde ama pişmanım.Ben de mi aynsıınız yaşamak zorundayım derseniz bunun bir istinası görmedim ben bir çok bölümdeki arkadaşlarımdan gözlemlediğim kadarı ile.Aynı durumu sizin yaşamanız da olası.
  • diplomalı balıkçı
  • istanbulu kazanırsan gel..gerisini boşver..iyi bölüm aslında..açıkçğretimi yine oku..
  • iş olarak mesela balık üretim tesislerini denetleme yapılabilir sonra plajlara denize girilebilir rapoları vs. gibi düzenlemelere imza atma yetkisi var sanırım ayrıca yem üreten firmalara danışmanlıkta yapılabilir.Bİde çok emin değilim ama yurtdışında bu balık avlama filolarında bu mühendisin iş yüküne ihtiyaç var diye duymuştum netten araştırabilir ilgilenenler
  • Merahaba arkadaşlar ben i.ü su ürünleri öğrencisiyim...mesleği bilmeyen insanların bu bölümle ilgili yorum yapmasından sıkıldım artık...ben bu bölüme isteyerek geldim ve memnunm da çnkü istediğim eğitimi alabiliorum istediğim şey ztn laboratuvarda eğitim alabilmekti ve okulumuz da bize laboratuvarda bolca geçirecek vakit sunuyor.su ürünleri bölümü son sınıfta dallara ayrılıyor...bunlar avlama ve işleme,yetiştiricilik ve hastalıklar,deniz ve iç sular biyolojisidir.

    Deniz Biyolojisi Dalı

    Deniz Biyolojisi Anabilim Dalında, denizlerimizdeki biyolojik çeşitlilik, balık göçleri, ekonomik önemi olan türlerin stoklanması, nesli azalan türlerin korunması ve izlenmesi çalışmaları yürütülmektedir.

    Ayrıca, türlerin koleksiyonu ve bu türlere ait DNA veri bankası oluşturulması, temel ve moleküler taksonomik çalışmalar, su kalitesi ve denizdeki biyolojik kirliliğin mikrobiyal ve moleküler biyoteknoloji kullanılarak tespiti, akuatik mikrobiyoloji konuları da geleceğe yönelik hedefler içinde yer almaktadır.

    İçsular Biyolojisi Dalı

    Ülkemiz iç su kaynakları bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. Günümüzde doğal göller, baraj gölleri, gölet ve akarsularımızdaki biyoçeşitliliğin belirlenmesine yönelik çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır. Fakültemizde içsular biyolojisi anabilim dalı olarak, su ürünleri stoklarımızın korunmasına, verimli işletilmesi ve balık avcılığının düzenlemesine yönelik bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca bu su kaynaklarımızdaki balık faunasının ve floranın tespiti, planktonik ve bentik organizmaların belirlenmesi, su kalitesi ve kirliliği, ötrofikasyon gibi çalışmalar, anabilim dalımızın çalışma konularını oluşturmaktadır.

    Su Ürünleri Yetiştiriciliği Dalı

    Anabilim Dalımız; İçsu ve denizlerdeki sucul canlıların kültürü ile yetiştiriciliği yapılan balık türlerinin beslenmesi ve yem teknolojileri konularında araştırmalar yapmaktadır. Bu araştırmalar; yetiştiricilik tekniklerinin geliştirilmesi, yetiştiriciliğe alternatif türlerin kazandırılması, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve çevre ile uyumlu yetiştiricilik faaliyetlerinin yürütülmesine yönelik çalışmalardır. Ayrıca Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörle de bilimsel araştırmalar, sektörel sorunların çözümü, sektöre bilimsel ve teknik hizmet gibi alanlarda çalışmalar yapılaktadır.


    Balık Hastalıkları Dalı

    Balık hastalıkları kültür balıkçılığında en önemli sorunlardan bir tanesi olup, çevre, hastalık ve balıkların karşılıklı etkileşimlerinin bir sonucu olarak gelişmektedir. Balık hastalıkları ile ilgili olarak hastalıkları tanımlama, balıkların bağışıklık sistemi, tedavi ve kontrol, infeksiyöz hastalıklar , beslenme bozukluklarından kaynaklanan hastalıklar yanı sıra kabuklu su ürünlerinin hastalıkları konulu derslerin verildiği Hastalıklar Anabilim Dalı, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü içerisinde yer almaktadır.


    Su Ürünleri Avlama Teknolojisi Dalı

    Anabilim dalımız, genelde Türkiye özelde ise Akdeniz balıkçılığının ve balıkçılık teknolojisinin geliştirilmesi ile ilgili konularda faaliyet göstermektedir.

    Denizlerimizdeki biyolojik çeşitlilik, ekonomik önemi olan türlerin stoklarının belirlenmesi, balıkçılık kaynaklarının korunması ve bu kaynaklardan sürdürülebilir bir avcılığın gerçekleştirilmesine yönelik olarak, avlama teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulama olanaklarının araştırılması ile balıkçılık yönetimi ve av yasaklarının belirlenmesi konularında çalışmalar yapmaktadır.


    Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Dalı

    Su ürünlerinin avlanması ve üretilmesinin yanı sıra üreticiden en sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılması çok önemli bir konudur. Ülkemizde avcılık ve yetiştiricilik yoluyla elde edilen su ürünlerinin tüketiciye hijyenik koşullarda ulaştırılması için gerekli araştırmaları yapmak anabilim dalının temel amacıdır. Bu amaç doğrultusunda su ürünlerinin kimyasal içeriği, tazeliği, HACCP kurallarına uygunluğu hijyen koşulları, tuzlama, kurutma, dumanlama, soğuk depolama, konserve teknolojisi, ürünlerin sınıflandırılması, paketlenmesi, soğuk zincir kuralına göre taşınması konularında çalışmalar yapmaktır.


    Lütfen bu bölümü araştırarak öyle gelin fakültelere...son tercihiniz buraları olduğunda tercih yapmayın.yapmayın ki bu bölüm hakettiği insanlar tarafından okunsun ve değer görsün.sürünmesin puanları yerde....ne kolay ya insanların bilmediği şeyler hakkında yorumlar yapması...
    ve bu kadar da maddiyetçi olmayın önce yapcağınız işi seçin sevmeyi öğrenin ve onu hakkyla yapmaya çalışın zaten başarı ve para da gelecektir o konuda şüpheniz olmasın...




  • Kuzenim ege su ürünleri mezunu mesleğinde düzgün bir iş bulmadı.Okul bittikten sonra mesleğiyle alakalı alakasız başvurmadığı yer kalmadı şimdi üvey abisiyle birlikte yazlık yerlerde cam kapı pencere işi yapıyor kazancı oldukça iyiymiş.4 yıl boşuna okudu diyebilirim.
  • bence ileride mutlaka gelisecektir ama suan icin bilgim yok.
  • Valla ben Atatürk Üni. yerleştim bu sene Su Ürünleri Müh.liğine hiçde pişman olmam en kötü ihtimalle 4 yıllık diplomam olacak KPSS'ye üniversite mezunu olarak girecem , üniversite ortamını görmüş olacam ki bunlar en kötü ihtimalde bile kazançlarım. Gelişmiş ülkeler deli gibi su ürünleri mühendisi arıyor herkes türkiye gibi sadece hamsi yemiyor. Bölümdaş/Meslektaşlarıma önerim şudur onun bunun lafına bakmayın , bir insan kendini geliştiremezse makine mühendisi de olsa işsiz inşaat mühenedisi de olsa işsiz(bknz: 4,5 milyon üniversite mezunu işsiz).İş imkanı yokmuş da cartmış da curtmuş akıllı olana her zaman iş var . Saygılar.
  • bende ege de okuorum su ürünleri müh.3 e geçtim kendini geliştirirsen hertürlü iş vardır giren arkadaşların sorunlarına elimden geldiğince cevap veririm
  • merhaba arkadaşlar:) meslektaşlarımı görmekten çok memnun oldum:) egeli meslektaşım staj yapabildin mi sen...ben gönüllü staj yapmak istiorum da nerelerde yapcam bulamadım...bi tavsiye versen=)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue_fly

    merhaba arkadaşlar:) meslektaşlarımı görmekten çok memnun oldum:) egeli meslektaşım staj yapabildin mi sen...ben gönüllü staj yapmak istiorum da nerelerde yapcam bulamadım...bi tavsiye versen=)


    Selamlar...staj yapmadım daha zorunlu staj biliorsun ki 3 ten 4 e geçerken yapılıyor ancak 20 iş gününe düşürüldü bizde staj eskiden 30 iş günü idi ben hocanın yanında yapmayı düşünüyorum oda kabul oluyormuş..yada bi pet shop ta da yapabilirsin arkadaşım pınarda yapmış anasını ağlatmışlar hiç tavsiye etmiyorum o yüzden başarılar
  • eşitağırlığın işletmesi gibi bişey
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.