Şimdi Ara

Su soğutma projem için fikirlerinizi almak istiyorum,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun yıllardır uzakta kaldığım sahalara , sistemim için bir su soğutma kurarak tekrar dönüş yapmayı planlıyorum.


    Kullanıcağım kasa : CM stacker t-01 olacak

    Soğutulacak elemanlar : cpu ve vga olacak , aslında vga konusunda çok kararsızım , keza gpu suyu aşırı ısıtan bir eleman , soğutmanın genel performansını çok düşürebilir diye endişeleniyorum.

    Radyatör : 2x120 lik radyatörü , stackerin ön tarafına , kasa içinde gizli olacak şekilde diklemesine koymayı planlıyorum.
    ( Aqua Airplex PRO 240 - ne dersiniz? )

    Hazne : 2x5.25 lik orjinal haznemi getirttim , ama deliklerindeki plastik kapakları kalitesizmiş , tornavidayla çevirdiğim anda diş yedi ve lavabodaki denemelerimde oralardan kaçırdı , onun için bir nevi sıvı conta ile rekor takmak ve sabitlemek istiyorum , bu konuda ciddi yardıma ihtiyacım var.

    tubing : tüm planlar hazır olunca karaköye gidip 1/2 veya 3/8 e uygun silikon alacağım , eskiden metresi 4 ytl'idi , umarım pahalanmamıştır.

    pompa : asıl sorun bu , minimum 600 lük yada 1000 lik bir pompa lazım , ama önceden hazır kit aldığım için , bunu nasıl psu'ya bağlarım , nasıl kasanın zemine güzelce sabitlerim bilemiyorum.
    ( Eheim Compact 1000 Pompa , sizce nasıl?)



    not : üst konuları okudum , mümkünse karşılıklı fikir alışverişi ile güzel bir proje oluşturalım istiyorum , eli yatkın arkadaşların yardımları olursa çok sevinirim







  • kasa olarak stacker en uygun secim.

    vga fanları ufak ve cok ses yapıyor. imkanın varsa vga blogu kullan. kurtul o ufak fandan. radyatorden çift çıkış yaparsan cpu dan gelen sıcak sıvının gpu ya gitmesine engel olmuş olursun. benim sistem incelememde var detayları link aşşada.

    radyator: aqua 360 al. stackerın alt kısmı tam 360 a göre ayarlanmış. zaten 240 a bi suru para vericeksin biraz daha kat üzerine. farklı bişiler dusunursen kasayı modlayarak, psuyu aşşağıya alıp radyatoru uste cıkartabilirsin. :) yada on panele yerleştirmeyi deneyebilirsin.

    haznenin resmini gormeden bişi diyemicem. su kabına cok farklı şekillerde rekor takılabilir. yeterki bi matkabın olsun :) piyasada cok farklı şeyler var.

    hortumlarım dış çapı miminun 12 mm olanından kullan. sanırım 3/4 yada 1/4 diyorlar. aşağısı kurtarmaz. :)

    eheim 1000 gayet iyi. zaten su kabının içinde sesi hiç çıkmıyor. yalnız firebaldan aldığım gün pompada sorun cıkmıştı. araba motoru gibi ses yapıyordu. garantiye vermek yerine söktüm içini. :) yalnış hatırlamıoyrsam pompanın milini on plastiğe ve arka kısma sabitlemek için bi zımbırtı var. onun yapışık olması gerekiyormuş japonla yapıştırdım. sesi kesildi.

    en onemli nokta, hertürlü soruna hazır ol. beklenmediğin anda sorun çıkabiliyor bu işte. bunu incele çok yardımcı olacaktır.http://forum.donanimhaber.com/m_18871223/tm.htm cunku kullandığımız parçalarımız aynı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaeln -- 8 Kasım 2007; 15:50:36 >




  • Arkadaşım, kasa seçimin güzel, çünkü bu kasa sıvı soğutma içi tasarlanmış sanki. İçine ne koysan, yakışıyor.
    Radyatörü ön kısma koyarsan, çok yer işgal edeceğinden, tavsiye etmem. Kasa tavanına koyabilirsin.
    Arkadaşa katılıyorum, ekrankartını da su ile soğutmak, hem kart için ve hem de ses açısından çok iyi olacaktır.
    Pompa meselesine gelince, bahsettiğin pompa yetersiz geliyor.Çünkü iki blok ve bir radyatörden geçince, suyun tazyiki önemli ölçüde azalıyor. Forumda konu açmıştım gerçi ama, sözünü ettiğin pompanın fiyatına, Eheim 2000Compact 2000L/H tavsiye ederim. Hem harici çalışıyor, hem de mükemmel derecede sessiz ve bir o kadar performanslı.
    Kolay gele..
  • arkadaşlar su haznesinin linkini veriyorum , tabi benimki böyle düz şeffaf değil , uv yeşil

    http://gruntville.com/reviews/wc/primochill_bayres/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therapeute -- 9 Kasım 2007; 12:44:58 >
  • haznen şık duruyor. o hazneyi nasıl yerleştirmeyi düşünüyorsun?. diş yedirdiğin kısım uste gelicek değilmi. üstte olmazsa, önlemini almazsan buyuk ihtimalle ordan kaçırabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaeln -- 9 Kasım 2007; 18:14:36 >
  • Beyler bir süre sessiz kaldım kusura bakmayınız , işlerin aşırı yoğunlaşması nedeniyle bugünlerde nerseyse non-stop çalışıyoruz , inşaAllah önümüzdeki haftalar güzelce resimlerini çekicem ekipmanların , forumda açılmış mevcut konularıda güzelce bir hatmedicem , ondan sonrada beraberce iyi bir proje çıkartırız umarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.