Şimdi Ara

. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
3.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mukarnasın sistem çok tatlı olmuş bence. +1 diyorum mukarnas. Hem rem cl değerleri düşük hemde monitörü 144 hz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martax32 -- 17 Aralık 2018; 1:42:43 >
  • yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    martax32 kullanıcısına yanıt
    Eğer masaüstü alacaksam bunun tek yolu ryzen 7 + rx 590 olmasından geçiyor.



    ----



    Bende kendimce şöyle bir şey kurmaya çalıştım bu sistemi baz alarak. Ryzen 5'i ryzen 7 yaptım. Daha sonra tamamlamak üzere şimdilik 1 rami çıkardım. Monitörü amazondan almak için şimdilik çıkardım. zaten hdd'im var hdd'yi çıkardım. 6300 tuttu. Oysa maksimum bütçem 7.000 ve 144 hz monitör almayı çok isterim. Kalan parayla 75hz bile zor geliyor??? Bu rakamı aşağı çekmenin yolu yok mu?

    .

    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Var. Nerde ne kadar site varsa hepsinden fiyat araştırması yapıp en ucuzlarını tek tek alacaksın. Gerekirse yüksek meblalı parçaları ucuza amazon ve neww egg gibi sitelerden getirteceksin. Böyle belki 1000 tl daha bütçe açabilirsin.

    Ama rx 590 için r7 x model işlemci fazla olabilir. İleride ben daha güçlü ekran kartı takarım diyosan düşünülebilir.


    Ben hala mukarnas diyorum. 144 hz monitör, cl 15 16 gb ram var içinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martax32 -- 17 Aralık 2018; 2:6:25 >
  • Kararımı verdim. İstettiğim laptop henüz kargoya verilmedi ve ben az önce iptal talebinde bulundum. Ödemeyi de kapıda ödeme olarak ayarlamıştım zaten. Akıllı bir arkadaşımın çok haklı olan ısrarları sonucu 7 bin liralık bütçemi daha iyi kullanmaya karar verdim. Sizlerin emeğini de göz ardı etmeyelim tabi ki.

    Monster'ın talebimi kabul etmesini umuyorum.

    Dolar umarım artmaz bu sırada ki, bir kuyumcu olarak artmamasına olanak vermiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifeless. -- 17 Aralık 2018; 2:12:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aga, ileride daha iyi bir ekran kartına geçmeyi düşünmüyorsan, ryzen 7'nin pek de anlamı olmaz.

    gtx 1060'ın hakkını tamamiyle verebilen bir işlemci ryzen 2600. gtx 1080'i de tam besliyor. zaten gtx 1060 ya da rx 580'e bir ton para dökeceksin, en azından 4 yıl kullanacaksın

    4 yıl sonra gtx 4000 serisi çıktı diyelim. rtx 4080'e upgradeleme gibi bir düşünceye girmen zor, keza artık tek başına 5k+ ediyor bu kartlar. rtx 4060 muhtemelen gtx 1080 gücüne yakın bir kart olacaktır. varsayalım ki o ayarda bir karta upgrade edeceksin, yine işlemcin yetecektir. gelgelelim varsayımsal bir rtx 4080'e i7 8700k ya da ryzen 7 2700 de nefes yetiremeyecektir.

    tabii ki bunlar hep varsayım ama genel olarak hep böyle oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 17 Aralık 2018; 2:19:14 >
  • martax32 kullanıcısına yanıt
    Evet ryzen 7'nin sebebi ileri de ekrar kartı değişikliği ihtimalim dostum. Ama anlamıyorum ki sanırsın bir tek ekran kartı teknolojisi gelişiyor? Diğerleri yerinde mi sayıyor kardeşim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-7-2700-vs-AMD-Ryzen-5-2600/3957vs3955

    bunu da atmak lazım.

    üst sınıf işlemci istiyorsan i7 8700k + z serisi anakart arayacaksın

    orta sınıf işlemci istiyorsan ryzen 2600'den başka bir işlemciye bakmayacaksın
  • Yav arkadaş bu işler ne kadar karmakarışık yav! İleride sıkıntı yaşamayalım diye işlemciye 2bin bayılıyorum ama bi bakıyorsun ki aynı işlemci kendisinin bir alt modelinden daha kötü bir işlemci çıkıyor.



    Zaten anlamıyorum bu işlerden. Parçalar gelince nasıl montaj edecem hiçbir fikrim yok. Umarım vatan montajlıyordur. Allah'tan bilen bir arkadaşımız var da o yol göseriyor. Ryzen 7 diye koyuyorum 5'inden kötü çıkıyor. İnsan bilmediği işe girmeyecek arkadaşım bunu bilir bunu söylerim.



    Neyse sonu kötü bitmesin vereceğim emeğe değsin de ne olursa olsun. Yılbaşında güzel indirim umutlarım var. Amazon'da çok ucuza 1070 ti satıldığı sırada 1.5-2 ay sonra iddiadan şans oğlu şans eseri 5 bin vuracağımı bilsem alırdım bir tane. Hani ben ne bileydim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ryzen 7 2700 multi taskingde daha işlevsel bir işlemci. öne çıkacağı alanlar, render alma, video editi yapma, oyun oynarken aynı bilgisayardan yayın açmak gibi şeyler

    çekirdek avantajı da var fakat bu avantaj şu an çok da fark yaratmıyor çünkü oyunlar tüm threadleri hala iyi kullanamıyor.

    diyelim ki threadlerin avantajını kullanmaya başladılar, o zaman da elinde yine 12 threadli bir işlemci olacak. fazladan 4 thread için değmez.

    aynı şekilde 6 ile 8 çekirdek arasında da oyun babında dramatik bir fark olmaz
    https://www.youtube.com/watch?v=dJcr73nXS4A

    bu videodaki ekran kartı 1080ti. ryzen 7 2700'ün 3-4 daha fazla fps verdiğini görebiliyoruz çünkü bu oyun threadleri daha iyi kullanıyor. ama, 1080ti. sen ise 1060 alacaksın. yarın öbürgün upgradelediğinde de zaten 1080-1080ti gücünde bir karta upgradeleyeceksin. yani her türlü ryzen 5 2600, iyi bir yatırım. 5-10 fazla fps için değmez o kadar bütçenin üstüne çıkmaya

    montaj konusuna gelirsek, yok mu mahallende güvenebileceğin bir bilgisayarcı? vatandan ziyade tecrübeli bir bilgisayarcıya montajlatman daha iyi olacaktır. vatana ben pek güvenemiyorum, ne kadar pc montaj videolarını izlediysem laubali yapıyorlar ve kablolamaya dikkat etmiyorlar

    ayrıca bilmediğin işe girişmek diye bir şey yok, birçoğumuz pc toplamaktan anlamıyorduk bir zamanlar, buradaki cogu insan da birbirinden ve araştırarak öğrendi. bu bölüm de onun için, biz buradayız ve yardımcı oluyoruz, istediğin kadar sorabilir rahatsız edebilirsin toplama bilgisayar candır, daha iyi bağ kurarsın, her bi parçasını özenle kendin seçersin, olabilecek en uyumlu bilgisayardır. hazır bilgisayarlar her zaman bir yerlerden ucuza kaçar. anakartı, güç kaynağı dandiktir. bunlara rağmen daha pahalıya satılırlar.

    buradaki sistem toplama bölümünün en güzel tarafı budur. kaliteli bileşenler önerir buradaki topluluk, yıllar boyunca sağlam kalacak. bileşenleri de aynı şekilde düzgün önerir. mesela geçen bir incelem videosu izledim, walmarttan 1500 dolarlık pc alıyorlardı, i7 8700 işlemciyi h310 anakarta takmışlar... işlemci tam performans veremiyordu, rezaletti. minicik de bir anakarttı, vrm ve mosfetleri rezaletti. güç kaynağı desen fason bir markanın fason bir psu'su idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 17 Aralık 2018; 2:48:1 >




  • Buradaki bilgisayarcılara değil montajlaması için sistemimi, soyması için domateslerimi dahi emanet etmem. Örneğin; adama bilgisayarımı götürüyorum, altı üstü i5 ve 850m ekran kartlı bi pc, ama adam aşık olmuş gibi bakarak hayretle soruyor: "Bunun ekran kartı kaç cigolayt?"



    Kim bunlara siz bilgisayarsınız demiş anlamıyorum. Gerçi aslında bir tane var ama... dur bakacağız bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifeless. -- 17 Aralık 2018; 2:48:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda demek ki ben şanslıyım, bizim burada bir abi var, epey de bilgili kendisi. aslında bilgisayarcılık artık yan iş gibi bir şey, daha çok güvenlik kamera sistemleri üzerine yoğunlamış durumda.

    ama adam işinin piri, sistemi büyük özenle koyuyor, çok kaliteli coolermaster marka macun sürüyor, kablolamayı da aynı şekilde büyük özenle yapıyor, kasanın içi bomboş tertemiz gözüküyor sanarsın kabloları çaldı götürdü

    vatana bakıyorum, direkt işlemcinin kendi dandik macunuyla takıyorlar, kabloları karmakarışık şekilde hiç kafa yormadan geçiriyorlar, kasanın içi kablo dağınıklığı içerisinde kalıyor. e tabii bundan dolayı kasanın içindeki hava sirkülasyonu da iyi olmuyor. ama alternatifin de yoksa, el mecbur

    kasa sirkülasyonu demişken, alacağın kasaya da önem ver derim. yukarıda bahsettiğim husus babında yani. kasayı almadan önce internetten araştır, kasanın arka kısmında kablo saklama hazneleri var mı, öğren. içerisi ferah bir kasa, ideal bir hava sirkülasyonu ve soğutma için önem taşır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 17 Aralık 2018; 2:52:45 >




  • Yazdım aklımın bir kenarına, teşekkürler. 👍🏻

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 7 bin liraya ne GTX 1060'ı ya en az 1070 veya 1070 ti bu bütçenin hakkı
    Yanlış anlama ama tipik dolandırılmaya, kandırılmaya müsait birisin. Bu acemiliğinden dolayı 3 kuruş fazla olsun gerekirse git Inventus'tan topla sistemi ücretsiz montaj + ücretsiz 12 saat testi ile. En azından güvenilir ellerde olur parçaların. Yok incehesapmış, sinerjiymiş geç bunları.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    1070ti alırsam işlemciyide ona göre almak zorunda kalırım. Çok çok güzel bir indirim yakalamadıkça 7bin lira 1070 ti için yetersiz kalır. İdeal sistem ryzen 7 2700x + Rx 590 bence.



    Doğru bilmiyorum ama insan kurcaladıkça öğreniyor. Ki yol gösteren bir arkadaşım da var, sıkıntı yok dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolyordam35 kullanıcısına yanıt
    Vega 56'yı bende isterim ama aynen 1070 ve 1070ti gibi ona da param yetmiyor. Onu alırsam bütçemin geri kalanıyla bilgisayarı dizemem maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    1 adet rami ve hdd'yi çıkarttığımda oluşan yeni bütçeyle ryzen 5 2600'ü ryzen 7 2700x yapabilsem vallahi alırım herhalde. Ama işte insan içten içe indirim beklersem acaba çok güzel indirime giren bir 1070ti yakalar mıyım umudunu da taşıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifeless. -- 17 Aralık 2018; 10:36:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram çıkarılmaz güncel oyunlar için 16 şart hdd elinizde varsa çıkarabilirsiniz 2700x oyun için fuzuli eger render vs ise yada yayıncılık bütçen çok düsük

    birde 1070ti alınmaz driverlar ile performans ciddi anlamda düşüyor driver güncelleyemiyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 17 Aralık 2018; 10:39:3 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    yok sadece oyun için lazım. Ayrıca ileri de bir yükseltme olur mu acaba diye de istiyorum iyi bir işlemci ki büyük ihtimalle de yükseltirim.

    Şimdilik bütçeden dolayı 8 almam gerekiyor. Sonradan 1 tane daha eklerim param olunca. Zaten sistemin diğer parçalarına oranla ucuz bişey sayılır.

    Vallahi arkadaşım da 1070ti var adam çok memnun.?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifeless. -- 17 Aralık 2018; 10:41:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.