Şimdi Ara

Su Sebili Tavsiyesi ???? Bosch alındı...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
34.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün bosch bayisinede arçelik bayisinede gittim.Alttan damacanalı su sebili baktım.bosch 800 dedi 1570 modeline.arçelik 1150 modeline 750 dedi.ikisi ilede sıkı pazarlığa girişmedim sadece sordum yani biraz daha inecekleri bariz ancak birşey dikkatimi çekti iki urunde biribirine tıpa-tıp benziyor.Hatta şöyle birşey daha var bosch ta gördüğüm inox davlumbazın aynısı hatta ikizi arcelikte de var bunun tek bir açıklaması var iki firmada bu ürünleri aynı uzak doğulu arkadaşa 😁 yaptırıyorlar.Ee madem aynılar aralarında niye fiyat farkı var??? Mantıken ilk akla gelen markaların fiyat stratejileri kalite algıları..vb. Sebepler.Ama şuda olası kullanılan plastik kalitesi işte su kazanı kalitesi gibi farklar belki vardır.Yoksa bence fason yaptırılan bu ürünlerin elektronik aksamlarinin bazı temel yerlerinin birebir aynı olması muhtemel çünkü fason iş yapan firma her marka için bütün üretim bandını değiştirmez ozaman zaten fason olmanın avantajı kaybolur. Peki gelelim soruya ben hangisini alayım😂 şikayet sitelerinde bosch sebil icin bir tık daha fazla şikayet var gibi iki modelde sesli çalışıyor diyenlerde var.Ne derseniz Yoksa gururla yerli vestel mi alsam onlar da aynı yere yaptırıyor olmasınlar sakın😂 (vestel ürünler kullandım kullanıyorum da halen farklı algılanılmasın hicbir markaya fanatikligim ya da düsmanlığım yok)Bana alttan damacanalı fazla gürültü yapmayan bir sebil lazım kısaca kullananlardan fikir rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 25 Ocak 2017; 23:27:8 >



  • Kimse yazmadı ben yazayım.Bosch rdw1570 modelini aldım.Ürün gayet güzel kullanışlı.bosch un rdw1571 modeli ile arceliğin alttan damacanalı modeli bire bir aynı.Ben neden bosch aldım derseniz arceliğin dış palstiği biraz mat duruyordu tek sebep bu😁 arçelik servisinde tanıdığım bir ustaya sordum nasıl bu aletler sıkıntı var mı diye şikayet yok dedi. Ben bosch u 739 tl ye aldım karta 3 taksit aynı paraya 6 taksit imkanıda vardı. Arçelik te benzer fiyata bulunabiliyor.İlgilenenenlere duyurulur....Bu arada made in p.r.c
  • Teşekkürler
  • br251 kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun öncelikle.Bende baktığınız ürünlerden birini alacağım fakat genel olarak sesle ilgili şikayetler mevcut.Evimizde ayrı bir mutfak mevcut değil; amerikan tarzı mutfak var ses konusu rahatsızlık verecek boyutlarda olur mu acaba? Deneyimleriniz nedir bu konuda aldığınız cihazla ilgili olarak acaba ?
  • Sağol teşekkürler. Öncelikle alttan damacanalı olduğu için suyu sebilin deposuna çeken bir pompa motoru olduğu için sebilin haznesindeki su azalınca bu pompa motoru çalışıp su çekiyor ozaman herkesin duyabileceği bir ses oluyor bu ses tabi kısa süreli en fazla 40 saniye gibi oda depo boşalınca. Malum kış ayında olduğumuz için soğuk kısmını çalıştırmıyorum deneme amaçlı birkaç defa çalıştırdım sadece ısıtma ses çıkartmıyor zaten ama soğutma motoru çalışınca onun bir sesi var ama beni rahatsız etmedi hatta cihaza yaklaşıp kulağımı eğdim anca öyle duyuluyor. Tabi mutfak Amerikan olunca zamanla insanın kulağını tırmalar mı dersen orasını bilemeyeceğim buzdolabımız 10 senelik Vestel onun motor sesi duyuluyor tabi ama bu cihazın motorunun sesi onun sesi gibi değil yokla var arası ne de olsa küçük cihaz.
  • br251 kullanıcısına yanıt
    Bende Arçelikten aldım hocam.Isıtma, soğutma açık olmasına karşın öyle aman aman bir ses yok.Gayet memnun kaldık.Dediğiniz gibi sadece su çekerken kısa süreli ses oluyor ama o da rahatsızlık vermiyor.

    Alacak olanlara ereyondan almalarını tavsiye ederim.Mağaza fiyatına göre baya bir uygun; 640 TL ye aldım ben.
  • Hayırlı olsun
  • Bosch , Arçelik fiyat biraz pahalıdır ama güzel ürünler
    Uygun fiyat ise diğer Altus ve markalar

    Alt dolabı olan modelleri tercih etmeyi unutmayın.
  • hocam arcelik hangi modeli almistiniz damacana altta olan bir model mi?

    babamlarda 1151 modeli var bardagi cekince su akmaya devam ediyomus servis farkli modelle degisim yapabilirsiniz demis, sizde boyle bir problem.var mi?
  • infest06 kullanıcısına yanıt
    1150 modeli var hocam bizde.Ses konusu haricinde problem yaşamadık şu ana kadar.
  • tesekkurler
  • Ben bundan yaklaşık 3 hafta önce watergrup a rastladım ve 30 gün ücretsiz deneme sistemi olduğunu gördüm sitelerine girip iletişim bölümünden form bıraktımhttp://watergrup.com/Water-Grup-iletisim.html daha sonra benimle iletişime geçildi ve 30 gün ücretsiz deneme hakkımı kullanıyorum şuan gayet memnunum tavsiye edebilirim.
  • siemens 15700 modelini aldım bende yazın cihazdan memnunum ses rahatsız etmeyecek düzeyde çalışıyor tek memnun olmadığım konu ılık su ile ilgili, benim cihazmı arızalı bilmiyorum arkadaşta aynı cihazın bosch marka olanı var oda aynı şeyi söylüyor ondada aynı problem var, şöyleki soğuk ve sıcak su alırken sorun yok suyu kesintisiz devamlı veriyor cihaz haznedeki su azalınca pompa çalışarak su vermeye devam ediyor ama ılık suda böyle deyil , ılık su alırken su bitince haznesinde motor çalışmıyor tekrar ılıktan su gelmesi için soğuk yada sıcak taraftan biraz su almam gerekiyor motor çalışması için motor çalışınca ılıktan tekrar su geliyor
    çok sinir bozucu bir durum sırf bu yüzden annemlere geçen gün beko siparişi verdim haftaya gelir onu kullanınca yazarım, arkadaşım da 2 tane var hem beko hemde bosh, o bekoda öyle bir sorun olmadı dediği için aldım gelince yazarım tekrar
  • yaka97 Y kullanıcısına yanıt
    Evet bu dediğin olay var ılıktan su alırken su bittimi pompa çalışmıyor çalışması için sıcak ve ya soğuk musluktanda su cekmek gerekiyor yada makinayı hafif salla çalışmaya başlıyor ben kafaya takmamıştım hiç sen yazınca aklıma geldi.
  • Su sebili alma sırası bende ne alsak ki? 19 litrelik damacanalar uyum sağlıyor mu alttan su motorlu tiplerde?

    Marayı sevmem ama Vestel SP 113 nasıldır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 9 Şubat 2018; 9:58:7 >
  • ecay kullanıcısına yanıt
    Üstat ben 15 litre cam damacanalardan kullanıyorum ama bir hayli alan kalıyor; 19 da sığacaktır.

    Isıtma performansını değerlendiremeyeceğim ama soğutma gayet iyi.Tek sıkıntısı su alımlarında ve soğutmada ses yapıyor.Amerikan mutfak tarzında bir eviniz varsa pek tavsiye etmem.1 sene kadar biz o şekilde kullandık baya sıkıntılıydı Mutfak ayrıysa sorun yok ama alınabilir.
  • Hocam uzun süre kullanımınız sonucunda bilgi alanbilirmiyim. Bende RDW1570 modelini almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz. Sizdeki cihaz arıza filan verdimi
  • Hafta sonu Bosch rdw1571 aldım, bugün kargo geldi.
    Kurulum için numara araştırırken sikayetvar sitesine girdim.

    Şu anda kutuyu hiç açmadan iade edesim var.

    -Özellikle bir kullanıcı 3 cihaz değişimi yapmış, hepsinde de sorunla karşılaşmış.
    https://www.sikayetvar.com/bosch/bosch-rdw1571-su-sebilinin-4-kez-bozulmasi

    - 1 ay dolmadan koku yaptığını söyleyenler var.

    - Ilık suyun oda sıcaklığında olması gerekirken, daha soğuk verdiğinden bahsedilmiş.
    https://forum.donanimhaber.com/rdw1571-bosch-su-sebilinin-tasarim-hatasi--133777013

    - Ayrıca ılık su bitince pompanın su çekmesi için ya sıcak ya da soğuk sudan biraz almak gerekiyormuş.
    Kış aylarında, cihazın arkasından sıcak ve soğuk su çalışmasını kapatıp sadece ılık su içemez miyiz?


    Sizlerin güncel yorumlarını alabilir miyim?

    -Koku yapıyor mu?
    -Temizliği ne kadar sürede yapmak gerekiyor?
    -Arıza durumu ile karşılaştınız mı?
    - Soğutması yeterli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 2 Nisan 2019; 17:52:7 >
  • Arıza işe karşılaşmadım 2 senedir çok şükür bugüne kadar bir defa temizlik yapıldı hafif koku olmaya başlamıştı temizlikle kayboldu soğutması da gayet başarılı.
  • br251 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,
    Ilık su sizde nasıl?
    Soğuğa yakın mı akıyor?
    En çok ılık suyu kullanacağız. Onunda soğuk olmasını istemeyiz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.