Şimdi Ara

Şu sayfayı limitlemek veya sayfalamak

Koronavirüs Özel
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
14
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> PHP / CGI >> Şu sayfayı limitlemek veya sayfalamak
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Teğmen
    133 Mesaj
    Merhaba,



    forumlarda pek gezinmiyorum ve haliyle üslubunu tam olarak bilmiyorum, bir hatam olursa özür dilerim..



    Saatlerdir uğraşıyorum, fakat birşeyi yapamadım. Admin panelde haberleri düzenleyeceğim fakat bugüne kadar yazılmış tüm haberlerin içerikleri açılıyor. Ardından tarayıcı kilitleniyor haliyle.



    Son 15 haber ve içeriği görünse veya sayfalansa tüm haberlerin içerikleri, sorun düzelecek fakat php bilgim olmadığı için hazır kodlarla uğraştıysam da başarılı sonuç elde edemedim..



    Kodları vereceğim, yardım edebilecek olan, düzenleyip geri verirse çok mutlu olurum. Tek çare bu kaldı sanırım. İyi forumlar..

    (PhP KODU olarak ekledim fakat kodu görsele dönüştürdü, böyle yazmak zorunda kaldım ben de)

    <? 

    if(!empty($_POST)){

    $id = $_POST["id"];

    $icerik = $_POST["icerik"];

    $upp = uphicerik($id,$icerik);

    if($upp){?>

    <div class="alert alert-info">

    <button type="button" class="close" data-dismiss="alert">×</button>

    <strong>İşleminiz Başarılı!</strong>

    </div>

    <?

    }else{

    echo mysql_error();

    }

    }

    ?>

    <div id="accordion2" class="accordion2">

    <?

    $hicc = gethhall();

    while($h = mysql_fetch_array($hicc)){?>



    <h3><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?url=#" data-href="#"><?=$h["baslik"]?></a></h3>

    <div><form action="" method="post">

    <textarea id="elm<?=$h["haber_id"]?>" name="icerik" rows="15" cols="80" style="width: 80%" class="tinymce"><?=$h["icerik"]?></textarea>

    <input type="hidden" name="id" value="<?=$h["id"]?>">

    <br>

    <input type="submit" value="Güncelle" class="btn btn-primary">

    </form>

    </div>



    <? } ?>



    </div>



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pessimistiki -- 3 Ocak 2014; 14:29:45 >



    |
    |
    _____________________________




  • Binbaşı
    1221 Mesaj
    Şu videoya bak, gelişmiş sayfala anlatıyor ve mysqlle bağlantılı bir şekilde faydası olur bende baya işe yaradı
    www.youtube.com/watch?v=sTYBTsaTwMk



    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    _____________________________
    Intel Core i5 4670k SOKET 1150 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM / Hyper 612 Ver.2 CPU Soğutucusu / Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia Geforce / Gskill 8GB (2X4GB) RipjawsX DDR3 1600Mhz CL9 1.5V DUAL KIT RAM / Seagate 3.5" 1TB BARRACUDA Sata 3.0 64MB Cache 7200RPM Harddisk / MSI Z87-G43 INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART / CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA / Windows 7 Professional SP1 64bit
  • Teğmen
    133 Mesaj
    Onu inceleyerek denedim ve videoda bahsettiği diğer videoyu da izledim.. Beceremedim :( Hazıra konmak gibi olacak ama iş için lazım, iki satır kod yazılacak fakat anlamıyorum, yazamıyorum.

    Umarım biri yardım eder...
    _____________________________
  • Binbaşı
    1221 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Pessimistiki

    Onu inceleyerek denedim ve videoda bahsettiği diğer videoyu da izledim.. Beceremedim :( Hazıra konmak gibi olacak ama iş için lazım, iki satır kod yazılacak fakat anlamıyorum, yazamıyorum.

    Umarım biri yardım eder...

    videodaki işlemler kafakarıştıcı geldi heralde o zaman daha basit bir sayfalamayı gösteren video:
    http://www.youtube.com/watch?v=U0vdtvKcLiQ
    zaten sayfalama mekaniği zordur uğraş gerektirir :)
    _____________________________
    Intel Core i5 4670k SOKET 1150 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM / Hyper 612 Ver.2 CPU Soğutucusu / Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia Geforce / Gskill 8GB (2X4GB) RipjawsX DDR3 1600Mhz CL9 1.5V DUAL KIT RAM / Seagate 3.5" 1TB BARRACUDA Sata 3.0 64MB Cache 7200RPM Harddisk / MSI Z87-G43 INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART / CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA / Windows 7 Professional SP1 64bit
  • Teğmen
    133 Mesaj

    5-6 tane video izledim, hep aynı mantık zaten de farklı bir komut kullandığı için uyarlayamıyorum. Haberlerin içeriğini textarea ve editör içine çekiyor bende, fakat sayfa doluyor çünkü limit veya sayfalama yok, sadece bunu değiştireceğim... Bilen illa vardır da bakalım bizi ne zaman görecek :)

    teşekkürler sana da bir daha izleyeyim videoyu

    konu güncel
    |
    |
    EskiForumlu kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Onbaşı
    25 Mesaj

    çok fazla ileri düzey bir bilgim yok fakat bildiklerimi paylasıyım istedim ben sayfalama yaparken şu yolu izlerim



    ilk olarak bir sayfada kaç tane veri gösterilecek onu bir değişkene atıyoruz.
    $kacar = 10 ;
    sonra sayfa sayısını bulmak için toplam haberi bulup gösterilecek habere bölerek ceil() ile yukarı yuvarlıyoruz. tabi önce haberleri saydırmamız lazım.

    $toplamhaber = mysql_num_rows(mysql_query("select * from tabloadi order by tarih desc"));
    $sayfasayisi = ceil($toplamhaber/$kacar);
    şimdi geldi sıra sınırlandırma aşamasına aşamasına. Bunun için birde sayfanumarası lazım. şimdi biz diyelimki 2. sayfadayız her sayfada max 10 haber göstermek istiyorsak ikinci sayfa 11. haberden baslamalı bunun için şöyle bir değişken oluşturuyoruz ;
    $nereden = ($sayfano*$kacar)-$kacar ; (Burada sayfano bulunduğumuz sayfayı temsil ediyor bunu daha sonra get ile alacağız);
    şimdi haberlerimizi çekelim;

    $habersorgu = mysql_query("select * from tabloadi order by tarih desc limit $nereden , $kacar");
    while($habercek = mysql_fetch_array($habersorgu)){

    bu alanda haberlerimizi listeliyoruz

    }

    şimdi sıra geldi sayfalama butonlarını oluşturmaya

    for($i=1;$i<=$sayfasayisi;$i++){

    echo "<a href=xxxx.php?s=".$i.">".$i."</a>";


    }Şimdi sayfalama kodlarını yazdığımız yere geri dönüp

    en başa

    if(empty($_GET["s"])){


    $sayfano = 1;
    }else {

    $sayfano = $_GET["s"];

    }

    bunları yazıyoruz .


    umarım yardımcı olur . En başta dediğim gibi bende daha yeni sayılırım bu işlerde yanlışım varsa affola @Pessimistiki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engineer3418 -- 7 Ocak 2014; 6:50:52 >
    |
    |
    Pessimistiki kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________




  • Teğmen
    133 Mesaj

    Dostum hakikaten güzel açıklamışsın.. Googledan gelip faydalananlar olacaktır fakat ben de işe yaramıyor. Kodları oturtunca boş sayfa geliyor. Başka forumdan verdigim kodu editledi birisi sağolsun, o da olmadı.. Ne yapacağım bilmiyorum.
    |
    |
    engineer3418 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Onbaşı
    25 Mesaj

    En baştada söylediğim gibi çok ileri düzey bir bilgim yok verdiğiniz kodları inceledim ama açıkcası pek bişey anlamadım siz haberleri veri tabanından çekmiyor musunuz ? Eğer çekiyorsanızda daha ileri düzey bir yöntemle çekiyorsunuz sanırım. Birde bazı fonksiyonlar tanımlamışsınız sanırım ama onları nerde oluşturdunuz acaba yada o fonksiyonlar benim bilmediğim php nin kendi fonksiyonları mı? Eğer öyleyse o fonksiyonların ne iş yaptığını anlatır mısın böylece bende kendime yeni bir şeyler katmış olurum sayenizde.

    İyi çalışmalar
    |
    |
    Pessimistiki kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Teğmen
    133 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: engineer3418

    En baştada söylediğim gibi çok ileri düzey bir bilgim yok verdiğiniz kodları inceledim ama açıkcası pek bişey anlamadım siz haberleri veri tabanından çekmiyor musunuz ? Eğer çekiyorsanızda daha ileri düzey bir yöntemle çekiyorsunuz sanırım. Birde bazı fonksiyonlar tanımlamışsınız sanırım ama onları nerde oluşturdunuz acaba yada o fonksiyonlar benim bilmediğim php nin kendi fonksiyonları mı? Eğer öyleyse o fonksiyonların ne iş yaptığını anlatır mısın böylece bende kendime yeni bir şeyler katmış olurum sayenizde.

    İyi çalışmalar


    Kodları ben yazmadım ki.. Ben başkasının yazdığı kodu düzeltmeye çalışıyorum.. Tüm haberleri aynı anda çek demiş komutlarla ama ileride 300 küsür haber olduğunda ne olacak diye düşünmemiş adam. :)
    _____________________________




  • Yarbay
    3315 Mesaj
    SELECT * FROM ile başlayan MYSQL kodunun sonuna ORDER BY ASC LIMIT 15 dersen sana güncel en son eklenen son 15 haberi getirir. DESC dersen eski en son geride kalmış 15 haberi getirir.
    |
    |
    _____________________________
  • Onbaşı
    25 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Pessimistiki

    quote:

    Orijinalden alıntı: engineer3418

    En baştada söylediğim gibi çok ileri düzey bir bilgim yok verdiğiniz kodları inceledim ama açıkcası pek bişey anlamadım siz haberleri veri tabanından çekmiyor musunuz ? Eğer çekiyorsanızda daha ileri düzey bir yöntemle çekiyorsunuz sanırım. Birde bazı fonksiyonlar tanımlamışsınız sanırım ama onları nerde oluşturdunuz acaba yada o fonksiyonlar benim bilmediğim php nin kendi fonksiyonları mı? Eğer öyleyse o fonksiyonların ne iş yaptığını anlatır mısın böylece bende kendime yeni bir şeyler katmış olurum sayenizde.

    İyi çalışmalar


    Kodları ben yazmadım ki.. Ben başkasının yazdığı kodu düzeltmeye çalışıyorum.. Tüm haberleri aynı anda çek demiş komutlarla ama ileride 300 küsür haber olduğunda ne olacak diye düşünmemiş adam. :)

    yukarda verdiğiniz kodlardaki fonksiyonların kodlarını verebilir misiniz acaba uphicerik() , gethhall() bunlar nasıl tanımlanmış ? fonksiyonları yazarken verileri sınırlandırmadan çekecek şekilde yazdıysa fonksiyonlarda bir değişiklik yapmak gerekebilir diye düşünüyorum.
    _____________________________




  • Teğmen
    133 Mesaj

    Dostum çok karışık, yani action yok görünürde ama hep tanımlama yapmış butonlarda. Yani action yerine değişkenler var, kaynağını bulamadım.
    |
    |
    engineer3418 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Onbaşı
    25 Mesaj
    Anladımhttp://forum.donanimhaber.com/m_80683227/tm.htm şu sayfadan bir yazın isterseniz belki yardımcı olabilir sizede.
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    133 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: engineer3418

    Anladımhttp://forum.donanimhaber.com/m_80683227/tm.htm şu sayfadan bir yazın isterseniz belki yardımcı olabilir sizede.

    Yazdım kardeşim, çok teşekkür ederim yardımların için ;)
    |
    |
    _____________________________
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Mobilya Takımları
Bey Azura
Media Sözlük
192.168.1.1
Canlı Tv izle
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,969
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.