Şimdi Ara

Su kefiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Su kefiri, su kefiri taneleri ile yapılan probiyotik bir içecektir.
    su-kefiri3.jpg
    Su kefiri taneleri nedir?
    Su kefiri taneleri, simbiyotik bir ilişki içinde bulunan bakteri ve mayadan oluşur.

    Kefir denmesinin sebebi görüntüsünün süt kefirine benzemesindendir. Ayrıca süt ürünlerini tüketemeyenler için su kefiri ideal bir alternatiftir.

    Su kefiri

    Su kefiriK
    Su kefiriı
    Su kefiris
    Su kefiria
    Su kefiric
    Su kefiria
    Su kefiri
    Su kefirinasıl yapılır?
    Su kefiri taneleri şekerli suda 48 saat bekletilir. Sonrasında süzülür ve içilir.

    Ne işe yarar?
    Çeşitlilik bakımından süt kefiri kadar bakteri ve maya barındırmasa da süt kefirinde bulunmayan bakteri ve mayalar ihtiva eder. Süt kefirinin etkisi olmasa da yoğurttan çok daha etkilidir (fayda bakımından).
    Süt ürünleri tüketemeyen veya süt kefirinde yüksek oranda bulunan kalsiyum ve magnezyum tüketmek istemeyenler su kefirini tercih edebilir

    probiotic-beverages-water-kefir-article.jpg
    Metal süzgeç ve metal kaşık kullanmayınız. Süzgeç olarak plastik süzgeç kullanın. Çelik, metal tarzı tel olmamalı. Kavanoz ise hava almalı. Mayalama esnasında üstü pamuklu tülbent tarzı bir bez ile kapatılmalı.
    P1000187-Copy-2500-e1425749847799.jpg
    Not:
    Mayalama süresi 24-48 saattir.

    Gereken malzemeler (1 litrelik üretim için):
    50 gram su kefir taneleri+ 1 litre temiz içme suyu +80 gram şeker + yarım limon ve cam kavanoz, plastik süzgeç vs...

    Adım adım :

    1- Bir litre suyu ve 80 gram şekeri bir cam kavanozda karıştırın.

    2- Oda sıcaklığındaki bu karışıma 40-50 gram civari su kefiri tanelerini ve limon suyunu ekleyin. Kavanozun üstüne pamuklu bez ve lastikle kapatın.
    2012-06-11_15-19-09_932.jpg
    3- Ayrıca isterseniz içine doğal yöntemle kurutulmuş meyve (üzüm, erik, elma gibi) ekleyebilirsiniz..
    2015-08-13 10.44.49.jpg
    4- 48 saat sonra plastik süzgeç ile taneleri süzünüz (3-4 günü geçmese iyi olur). Meyve ve limon artıklarını atınız.

    5- Süzdüğünüz içeceği dışarıda ağzı kapalı şeklinde uzun süre tutmayınız. Şişenin patlama riski var. Buzdolabında saklayınız eğer içmiyorsanız.
    31139142344_82fdeadad6_k.jpg()(E4829667EE579033BE24D6BD5C5ACC8D).jpg
    6- Su kefiri tanelerini yeni bir karışıma ekleyip yeni bir mayalama döngüsüne başlayabilirsiniz. Taneleri su ile durulamayınız veya çok çok az temiz su üzerinden gezdiriniz.

    7- Eğer ikinci fermantasyon yapacaksanız süzdüğünüz içeceği (mayalar olmadan) tel kapaklı şişeye içinde yeterli hava kalacak şekilde doldurup ve 1.5 parmak yüksekliğinde meyve suyu ekleyip bir-iki gün bekletebilirsiniz. Şişe hava almamalı ve vermemeli. Sağlam şişe kullanınız. Açarken dikkatlice açınız.
    water-kefir-101.jpg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.