Şimdi Ara

Şu Hit Olayına Bir Açıklık Getirelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar bu hit olayı en çok tercih edilen, en çok rağbet gören değil mi? Yani millet hit şarkı dinlerken aslında diğer insanların beğendiği,dinlediği şarkıları dinliyor.Peki burada ki mantık nedir? Diğer insanların tercih ettiği şeyleri tercih etme alışkanlığı, radyoda hit şarkıların çalması yani insanlara bunların dinletilmesi sadece o da değil hit kitapların olması ve insanların bunları okuması bunlar nedir allah aşkına?
    İstenilen şey bütün insanların zevkini bütünleştirmek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelizm -- 29 Ağustos 2012; 0:17:51 >

• İnsanlar hit şarkıları beğenmeselerde dinliyorlar çünkü dışlanmak istemiyorlar bu birisi tarafından istenilmiyor çoğunluğa ayak uydurma mantığında insanlar. Dinler de böyle değilmidir bu sadece müzikte yok hatırlatırım.
  • Ne yalan söyliyeyim ben son zamanlarda hit olmuş herhangi birşeyi hiç takip etmiyorum. Kitap olsun başka birşey olsun. Kitap seçerken bile "en çok satanlar" rafına uğramıyorum gidip ilgimi çeken bir kitabın kapak yazısını okuyorum, ilk bir kaç sayfasına bakıyorum, sürükleyici ise beğenip okuyorum. Bunun dışında şarkılar da var tabii. Eskiden televizyonda müzik kanalını açıp arada bir "top 20" programı çıkardı oradaki hit şarkıları tanırdım ama artık televizyondan bakacağımıza internetten hit olmuş şarkılara bakıyoruz. Şahsen onu da yapamıyorum niyeyse yeni jenerasyon bana göre değilmiş gibi geliyor ama arada tek tük keşfedilmemiş şarkılar var tabii. Örnek olarak şu ikisini verebilirim mesela;http://www.youtube.com/watch?v=XLd9SnlytHU vehttp://www.youtube.com/watch?v=eYecUxZOTho . Bunun gibi işte bunun dışında zaten geçmişte hit olmuş o seneye damgasını vuran şarkıları dinlemekteyim. Bu düşüncem herşey için geçerlidir film olsun en çok tercih edilen bir eşya olsun aynı şeylerin kalıbı bana göre değilmiş gibi geliyor. Bazı kişiler vardır zamanında herkesin ilgisini çekmeyi başarmış, işte biz bunlara insanların en çok tercih ettiği kişi diyoruz. Bu yüzden yayınlayan kişiler -televizyonda olsun, radyoda olsun- bunlar sayesinde prim kazandıklarından önceliği henüz kazanamamış kişilerden daha ön planda tutuyorlar. Kısaca benim düşüncem ve fikrim budur.

• Açarım youtube müzik sıralamasını ona göre müzik dinlerim.

Orijinalden alıntı: Arslan Bey

İnsanlar hit şarkıları beğenmeselerde dinliyorlar çünkü dışlanmak istemiyorlar bu birisi tarafından istenilmiyor çoğunluğa ayak uydurma mantığında insanlar. Dinler de böyle değilmidir bu sadece müzikte yok hatırlatırım.

Sonra ateistleri dışlıyorsunuz. Din konusuna girmesen olmuyor mu?

Orijinalden alıntı: Amedra

Ne yalan söyliyeyim ben son zamanlarda hit olmuş herhangi birşeyi hiç takip etmiyorum. Kitap olsun başka birşey olsun. Kitap seçerken bile "en çok satanlar" rafına uğramıyorum gidip ilgimi çeken bir kitabın kapak yazısını okuyorum, ilk bir kaç sayfasına bakıyorum, sürükleyici ise beğenip okuyorum. Bunun dışında şarkılar da var tabii. Eskiden televizyonda müzik kanalını açıp arada bir "top 20" programı çıkardı oradaki hit şarkıları tanırdım ama artık televizyondan bakacağımıza internetten hit olmuş şarkılara bakıyoruz. Şahsen onu da yapamıyorum niyeyse yeni jenerasyon bana göre değilmiş gibi geliyor ama arada tek tük keşfedilmemiş şarkılar var tabii. Örnek olarak şu ikisini verebilirim mesela;http://www.youtube.com/watch?v=XLd9SnlytHU vehttp://www.youtube.com/watch?v=eYecUxZOTho . Bunun gibi işte bunun dışında zaten geçmişte hit olmuş o seneye damgasını vuran şarkıları dinlemekteyim. Bu düşüncem herşey için geçerlidir film olsun en çok tercih edilen bir eşya olsun aynı şeylerin kalıbı bana göre değilmiş gibi geliyor. Bazı kişiler vardır zamanında herkesin ilgisini çekmeyi başarmış, işte biz bunlara insanların en çok tercih ettiği kişi diyoruz. Bu yüzden yayınlayan kişiler -televizyonda olsun, radyoda olsun- bunlar sayesinde prim kazandıklarından önceliği henüz kazanamamış kişilerden daha ön planda tutuyorlar. Kısaca benim düşüncem ve fikrim budur.

Yanımızdan bir araba elektronik müzik açık bir şekilde geç gitti, arkadaşta "o şarkı çok eskidi hala dinliyorlar.Yuh artık" gibi şeyler söyledi.Yahu arkadaş şarkı eskir mi ya? Bu nasıl mantıktır nereye doğru gidiyoruz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu arkadaşın özelliği ne?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelizm

quote:

Ne yalan söyliyeyim ben son zamanlarda hit olmuş herhangi birşeyi hiç takip etmiyorum. Kitap olsun başka birşey olsun. Kitap seçerken bile "en çok satanlar" rafına uğramıyorum gidip ilgimi çeken bir kitabın kapak yazısını okuyorum, ilk bir kaç sayfasına bakıyorum, sürükleyici ise beğenip okuyorum. Bunun dışında şarkılar da var tabii. Eskiden televizyonda müzik kanalını açıp arada bir "top 20" programı çıkardı oradaki hit şarkıları tanırdım ama artık televizyondan bakacağımıza internetten hit olmuş şarkılara bakıyoruz. Şahsen onu da yapamıyorum niyeyse yeni jenerasyon bana göre değilmiş gibi geliyor ama arada tek tük keşfedilmemiş şarkılar var tabii. Örnek olarak şu ikisini verebilirim mesela;http://www.youtube.com/watch?v=XLd9SnlytHU vehttp://www.youtube.com/watch?v=eYecUxZOTho . Bunun gibi işte bunun dışında zaten geçmişte hit olmuş o seneye damgasını vuran şarkıları dinlemekteyim. Bu düşüncem herşey için geçerlidir film olsun en çok tercih edilen bir eşya olsun aynı şeylerin kalıbı bana göre değilmiş gibi geliyor. Bazı kişiler vardır zamanında herkesin ilgisini çekmeyi başarmış, işte biz bunlara insanların en çok tercih ettiği kişi diyoruz. Bu yüzden yayınlayan kişiler -televizyonda olsun, radyoda olsun- bunlar sayesinde prim kazandıklarından önceliği henüz kazanamamış kişilerden daha ön planda tutuyorlar. Kısaca benim düşüncem ve fikrim budur.

Yanımızdan bir araba elektronik müzik açık bir şekilde geç gitti, arkadaşta "o şarkı çok eskidi hala dinliyorlar.Yuh artık" gibi şeyler söyledi.Yahu arkadaş şarkı eskir mi ya? Bu nasıl mantıktır nereye doğru gidiyoruz?

Şimdi Donanımhaber'deki üyeleri örnek alarak çoğumuz gençliğimizde Need For Speed Underground oyununu oynamışızdır ve oynadığımız oyundaki müzikleri de durmadan yineleyerek dinlemişizdir hatta oyunun dışında bu müziği beğenip durmadan dinleyip eskitmeye çalışmışızdır. Kültür olarak bu konuya pek fazla objektif bakamıyor olabiliriz lakin olaya bu yönden baktığımızda bu dinlediğimiz şarkı bir şeyi çağrıştırıyorsa;http://www.youtube.com/watch?v=IYH7_GzP4Tg veya bilinçaltımızdaki birşeyi tetikliyorsa buna otomatikman "eski" gözüyle bakıp çöpe atarız. Bazı şeyleri kulağımıza yer edinip çok hızlı bir şekilde eskitiyoruz. Tamam, belki beğendiğimiz birşeyi dinlemek insana haz veriyor fakat "eskitene kadar dinleyeceğim" tabiri de çok nahoş bir durumdur. Bu yüzden bazı insanımız daha önce dinlediği şarkı ile karşı karşıya gelince böyle tepki veriyor. Sıkılan bir kişiye zaten bir daha o melodiyi dinletmen imkansız gibi birşeydir.

Sen bana müzik üzerinden bir örnek verdin bu yüzden bende bu yönde eğilimli bir şekilde açıklama gereği duydum.

• Standarlaşmaktır bu kısaca. Eğer kütüphanende sadece best-seller kitaplar varsa, dinlediğin müzikler pop ve hit müzikler ise sıradansındır. Fikirleri ve hayalgüçleri vardır ama pek ileriyi göremezler.

quote:

Orijinalden alıntı: tembelizm

quote:

Şimdi Donanımhaber'deki üyeleri örnek alarak çoğumuz gençliğimizde Need For Speed Underground oyununu oynamışızdır ve oynadığımız oyundaki müzikleri de durmadan yineleyerek dinlemişizdir hatta oyunun dışında bu müziği beğenip durmadan dinleyip eskitmeye çalışmışızdır. Kültür olarak bu konuya pek fazla objektif bakamıyor olabiliriz lakin olaya bu yönden baktığımızda bu dinlediğimiz şarkı bir şeyi çağrıştırıyorsa;http://www.youtube.com/watch?v=IYH7_GzP4Tg veya bilinçaltımızdaki birşeyi tetikliyorsa buna otomatikman "eski" gözüyle bakıp çöpe atarız. Bazı şeyleri kulağımıza yer edinip çok hızlı bir şekilde eskitiyoruz. Tamam, belki beğendiğimiz birşeyi dinlemek insana haz veriyor fakat "eskitene kadar dinleyeceğim" tabiri de çok nahoş bir durumdur. Bu yüzden bazı insanımız daha önce dinlediği şarkı ile karşı karşıya gelince böyle tepki veriyor. Sıkılan bir kişiye zaten bir daha o melodiyi dinletmen imkansız gibi birşeydir.

Sen bana müzik üzerinden bir örnek verdin bu yüzden bende bu yönde eğilimli bir şekilde açıklama gereği duydum.

Sikilma olayinda haklisin ancak bir sanat eserin eskime ihtimali bana cok sacma geliyor. Veya kendisinin sikildigi bir sarkiyi baskasi dinlediginde verdigi tepki cok gereksiz ve sacma olacaktir. Dolayisiyla burada verilmek istenen mesaj sikilmak degilde modasi gecmek anlaminda gibi. Cunku dusunce su; bir zamanlar bu sarki modaydi herkes dinliyordu simdi kimse dinlemiyor yani hit degil. Ama sen bu sarkiyi dinliyorsun senin muzik zevkin yok.
    Benim dusuncem boyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.