Şimdi Ara

şu hayatta gençlere verebileceğim en büyük tecrübe şudur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen değişmediğin sürece , çevreni değiştirsen bile hiçbir fayda etmez

Yıllarca farklı ülkelerde yaşadım , 2 yıldır da kanadada yaşıyorum

Şuan günlük hayatımın % 95'i , Türkiye'de yaşadığım hayat ile aynı puhahaha

İnsan gerçekten bazı konularda HİÇ değişemiyor. Çok ilginç bir şey. Genetik determinizm doğru mudur bilemiyorum  

Kendi kendine hiçbir şey değişmiyor. farklı ülkeye gitsen bile. Yurtdışına gittin diye bir anda farklı bir insana dönüşmüyorsun yani.  

• Zaten öyle. Çoğu insan hayatındaki problemleri dış kaynaklara bağlar. Şu kitaplarım olsaydı daha iyi çalışırdım dersin ama kitapların olur çalışmazsın. Kız arkadaşın olsa çok mutlu olurdun sanırsın ama olur yine olmazsın. Bunun gibi örneklerin sayısı artırabiliriz. Ben genelde mutlu bir insanım. Pek şikayet etmem hayatımda. Önüme fırsat gelirse yararlanıp mutlu olurum ama olmayan şeyieri de asla dert etmem.

Benim tavsiyelerim şöyle:

- Kendine dert arayan illa ki bir dert bulur. O nedenle mutlu olmaya odaklanın. Durduk yere canınızı sıkmayın. Durumu iyi olan bir arkadaşım var. Konforlu ve kaliteli bir hayatı olmasına rağmen gece gündüz politikayı takip edip kafayı yiyor. Dolar artı diye söylenip de duruyor. Tabii bunlar önemli mesele fakat o kişinin hayatı inanın etkilemiyor. Dolar 1.7 iken de lüks yaşıyordu şimdi de lüks yaşıyor. İTÜ'de okuyup Boğaziçi'ni kazanamadım diye üzülen arkadaşım da var. İTÜ'yü kazanmışsın işte. Mutlu olsana.  Hayatınızdaki pozitif şeylere odaklanın. Olumsuzluklar herkesin hayatında var çoğu olumsuzlukları değiştirmemiz mümkün olmuyor. Uzun boylu değilsen misal yapabileceğin hiçbir şey yok. Koskoca ömrünü bunun üzerine kurmamalısın.

- Kendinizi tanıyın. Çoğu insan kendini tanımıyor. Temel seviyede psikoloji okuyun. Bağlanma kuramına bakın mesela. Kendinizi ne kadar iyi tanırsanız sizi mutlu eden şeylere o kadar kolay ulaşırsınız. Strese gelemeyen, insan ilişkilerinde tükenen biri gidip de tıp okursa mutsuz olur tabii. Meslek de öyle kolay değişen bir şey değil. Yine her çift birbirine uygun değildir.

- Kendinize yatırım yapın. Karaköy'de kahve içmeyi seviyorsanız her hafta gidin. Hobiniz varsa acımadan para harcayın.

- Kalabalığa karışın. Çok yalnız kalmayın. Arkadaşınız olmasa bile Moda Sahili'nde oturun. Kitap okuyun. Etrafınızdaki insanların neşesi, enerjisi muhakkak size de geçer.

- En önemlisi şu: Toksik, enerjinizi emen insanlardan uzak durun. Arkadaşınız sizi kıskanıyorsa ve pasif agresif davranıyorsa düşünmeden silin hayatınızdan.

- Sivil toplumlarda gönüllü olun. Hem arkadaş edinirsiniz hem de iyilik yaptığınız için mutlu olursunuz.

- Topluma yenik düşmeyin. Bireyselliğinizi önceliklendirin. Aile, anne, baba ne der demeden ne arzu ediyorsanız yapın. Özgür ülke burası.

- Mutlu olmak için çok arkadaş ve para gerekmiyor. Geniş spektrumdaki insanlar da mutlu olabilir gayet.

Tüm bunlar tabii ortalama bir insan geçerli. 22 yaşında evlenip 26 yaşında üç çocuğunuz varsa maaşınız da belliyse gel de mutlu ol şimdi. Veya ciddi bir aile dramanız varsa da zor. Özel koşullarınızı da göz önünde bulundurun.

• Kanada da olsam o ekonomik rahatlıkla hobiler bulurdum kendime.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kanadadaki göçmenlerde ekonomik rahatlık yok , bende var

Borsada vurgun yaptığım için lüks yaşıyorum.  

We went undercover in India to reveal the pitch made by some education recruitment agents with financial connections to colleges in Canada. Lured by the promise of a quality post-secondary education and a chance to build a life here, thousands of foreign students arrive every year and find what they were promised — and what their families paid for — often isn’t what awaits them. ਅਸੀਂ ਕੈਨੇਡੀਅਨ ਕਾਲਜਾਂ ਨਾਲ ਵਿੱਤੀ ਸਬੰਧ ਰੱਖਣ ਵਾਲੇ ਕੁਝ ਭਾਰਤੀ ਏਜੰਟਾਂ ਦਾ ਗੁਪਤ ਤਰੀਕੇ ਨਾਲ ਪਰਦਾਫਾਸ਼ ਕੀਤਾ । ਚੰਗੀ ਉਚੇਰੀ ਸਿੱਖਿਆ ਦੇ ਵਾਅਦੇ ਅਤੇ ਚੰਗੇ ਭਵਿੱਖ ਦੀ ਤਲਾਸ਼ ਹਜ਼ਾਰਾਂ ਭਾਰਤੀ ਵਿਦਿਆਰਥੀਆਂ ਨੂੰ ਹਰ ਸਾਲ ਕੈਨੇਡਾ ਖਿੱਚ ਲਿਆਂਉਦੀ ਹੈ। ਪਰ ਹਕੀਕਤ ਵਿੱਚ ਉਹਨਾਂ ਨੂੰ ਅਕਸਰ ਇਹ ਸਭ ਨਹੀਂ ਮਿਲਦਾ, ਜਿਸ ਦੀ ਉਹਨਾਂ ਨੂੰ ਉਮੀਦ ਹੁੰਦੀ ਹੈ ਅਤੇ ਉਹਨਾਂ ਦੇ ਪਰਿਵਾਰਾਂ ਨੇ ਖਰਚਾ ਕੀਤਾ ਹੁੰਦਾ ਹੈ। Read more: https://www.cbc.ca/1.6614238 ਜੇਕਰ ਤੁਸੀਂ ਜਾਂ ਤੁਹਾਡਾ ਕੋਈ ਜਾਣਕਾਰ ਸੰਕਟ ਵਿੱਚ ਹੈ, ਤਾਂ ਮਦਦ ਇੱਥੇ ਉਪਲਬਧ ਹੈ: ਟਾਕ ਸੁਸਾਈਡ ਕੈਨੇਡਾ: 1-833-456-4566 (ਫੋਨ) | 45645 (ਟੈਕਸਟ) (ਸ਼ਾਮ 4 ਵਜੇ ਅਤੇ ਅੱਧੀ ਰਾਤ ਵਿਚਕਾਰ ET)। ਕਿਡਜ਼ ਹੈਲਪ ਫ਼ੋਨ: 1-800-668-6868 (ਫ਼ੋਨ), www.kidshelpphone.ca 'ਤੇ ਲਾਈਵ ਚੈਟ ਕਾਉਂਸਲਿੰਗ। If you or someone you know is struggling, here’s where to get help: Talk Suicide Canada: 1-833-456-4566 (phone) | 45645 (text between 4 p.m. and midnight ET). Kids Help Phone: 1-800-668-6868 (phone), live chat counselling on www.kidshelpphone.ca. www.suicideprevention.ca/resources #InternationalStudents #Canada #India producer/director NAZIM BAKSH writer MARK KELLEY associate producers LISA ELLENWOOD SATBIR SINGH AULAKH video editor CHRISTINE BARCLAY senior videographer ANDY HINCENBERGS JON CASTELL JOHN BADCOCK CSC cinematography in India GURMEET SAPAL producing in India MRIGAKSHI SHUKLA additional cinematography TURGUT YETER DAREK ZDZIENICKI PATRICK MORRELL interns CHARLIE BROCKMAN EESHA AFFAN archival material FACEBOOK HARINDER SINGH MEHROK / YOUTUBE INSTAGRAM NAUJAWAN SUPPORT NETWORK (NSN) YOUTUBE HARPREET SINGH / NAMBARDAR DEZSO VAGHY special thanks DANI ZARETSKY graphic designer JAKE BOONE graphic director JEFF GOLDHAR visual research LESLIE MORRISON media management MATT GUERIN post audio RON SEARLES colourist SCOTT McINTYRE rollout producer LEANNE STEPNOW social media producer AVNEET DHILLON digital producer JANET DAVISON theme music STEVE D'ANGELO project manager VICTOR KERR associate director NANCI KING packaging editor ALESSIA PROTOMANNI resource coordinators MEGAN BEECKMANS CHAHAT DESAI SAM NAR coordinating associate director RHONDA KIRKPATRICK senior producer ALLYA DAVIDSON executive producer DIANA SWAIN original broadcast OCTOBER 13, 2022 - Subscribe for more videos from The Fifth Estate: http://bit.ly/25W8cpn Connect with The Fifth Estate online: Website : http://bit.ly/1d0FBxq Facebook : http://bit.ly/1UO9B8S Twitter : http://bit.ly/237VM8P Instagram : http://bit.ly/25W8SLs About The Fifth Estate: For four decades The Fifth Estate has been Canada's premier investigative documentary program. Hosts Bob McKeown, Gillian Findlay, Mark Kelley and Steven D'Souza continue a tradition of provocative and fearless journalism. The Fifth Estate brings in-depth investigations that matter to Canadians — delivering a dazzling parade of political leaders, controversial characters and ordinary people whose lives were touched by triumph or tragedy.
    https://www.youtube.com/watch?v=dNrXA5m7ROM&ab_channel=TheFifthEstate

Sadece fakir ülkelerden gelen öğrenciler , Kanada'nın göçmenler için ultra lüks bir ülke olduğnu sanıyor.

öğrencileri hayallerle kandırıp , sabahtan akşama kadar asgari ücretle çalıştırıyorlar puhaha

Bu kategoriye giren yüzlerce kişi gördüm  

Paran yoksa hiçbir şey yapamazsın bu ülkede. TR'den beter kapitalist   Çok kolay olduğunu sanıyorsan gidin yaşayın  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrslimshady_reloaded -- 28 Mayıs 2023; 6:50:28 >

• mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

Balık adam bana 100 papel ateşlede laptopa ram alayım. Sen zaten vuruyorsun devamlı.

100 dolar bir insanı mutlu etmeye yeter mi 

• Zaten öyle. Çoğu insan hayatındaki problemleri dış kaynaklara bağlar. Şu kitaplarım olsaydı daha iyi çalışırdım dersin ama kitapların olur çalışmazsın. Kız arkadaşın olsa çok mutlu olurdun sanırsın ama olur yine olmazsın. Bunun gibi örneklerin sayısı artırabiliriz. Ben genelde mutlu bir insanım. Pek şikayet etmem hayatımda. Önüme fırsat gelirse yararlanıp mutlu olurum ama olmayan şeyieri de asla dert etmem.

Benim tavsiyelerim şöyle:

- Kendine dert arayan illa ki bir dert bulur. O nedenle mutlu olmaya odaklanın. Durduk yere canınızı sıkmayın. Durumu iyi olan bir arkadaşım var. Konforlu ve kaliteli bir hayatı olmasına rağmen gece gündüz politikayı takip edip kafayı yiyor. Dolar artı diye söylenip de duruyor. Tabii bunlar önemli mesele fakat o kişinin hayatı inanın etkilemiyor. Dolar 1.7 iken de lüks yaşıyordu şimdi de lüks yaşıyor. İTÜ'de okuyup Boğaziçi'ni kazanamadım diye üzülen arkadaşım da var. İTÜ'yü kazanmışsın işte. Mutlu olsana.  Hayatınızdaki pozitif şeylere odaklanın. Olumsuzluklar herkesin hayatında var çoğu olumsuzlukları değiştirmemiz mümkün olmuyor. Uzun boylu değilsen misal yapabileceğin hiçbir şey yok. Koskoca ömrünü bunun üzerine kurmamalısın.

- Kendinizi tanıyın. Çoğu insan kendini tanımıyor. Temel seviyede psikoloji okuyun. Bağlanma kuramına bakın mesela. Kendinizi ne kadar iyi tanırsanız sizi mutlu eden şeylere o kadar kolay ulaşırsınız. Strese gelemeyen, insan ilişkilerinde tükenen biri gidip de tıp okursa mutsuz olur tabii. Meslek de öyle kolay değişen bir şey değil. Yine her çift birbirine uygun değildir.

- Kendinize yatırım yapın. Karaköy'de kahve içmeyi seviyorsanız her hafta gidin. Hobiniz varsa acımadan para harcayın.

- Kalabalığa karışın. Çok yalnız kalmayın. Arkadaşınız olmasa bile Moda Sahili'nde oturun. Kitap okuyun. Etrafınızdaki insanların neşesi, enerjisi muhakkak size de geçer.

- En önemlisi şu: Toksik, enerjinizi emen insanlardan uzak durun. Arkadaşınız sizi kıskanıyorsa ve pasif agresif davranıyorsa düşünmeden silin hayatınızdan.

- Sivil toplumlarda gönüllü olun. Hem arkadaş edinirsiniz hem de iyilik yaptığınız için mutlu olursunuz.

- Topluma yenik düşmeyin. Bireyselliğinizi önceliklendirin. Aile, anne, baba ne der demeden ne arzu ediyorsanız yapın. Özgür ülke burası.

- Mutlu olmak için çok arkadaş ve para gerekmiyor. Geniş spektrumdaki insanlar da mutlu olabilir gayet.

Tüm bunlar tabii ortalama bir insan geçerli. 22 yaşında evlenip 26 yaşında üç çocuğunuz varsa maaşınız da belliyse gel de mutlu ol şimdi. Veya ciddi bir aile dramanız varsa da zor. Özel koşullarınızı da göz önünde bulundurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 28 Mayıs 2023; 7:23:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • scientia kullanıcısına yanıt

söylediklerin kesinlikle doğru hocam

insanlar hep çevreye suç atar.

"Fakir ailede doğduğum için hayatım kötü"

"Coğrafya kaderdir moruk"

Hiçbir zaman dönüp kendilerine bakmazlar , acaba ben hatalı mıyım diye  

Dert arayan dert bulur , buna da kesinlikle katılıyorum . Bakış açısı çok önemli  

amerikaya gittin bilirsin, orada yaşayan hayatında iş yapmamış ailesi sağ olsun veya haftada 25 saat çalışıp gençler altına arabalarını çekip avrupa turuna rahatlıkla çıkabilirken, afrika da elektriği bile yok diye sokak lambası altında kitap okuyan çocuklar var onlar nasıl kendilerini kurtarsınlar, gelenler nasıl geliyor diyeceksin yollarını bulup bir şekilde çıkmayı başarıyorlar ama bu tüm nüfusun sadece %3 ü falandır. geri kalanı sefil yaşıyor.

ha dersen insanoğlu yüzünden sömürüldüler de bu haldeler, e bu yine her türlü coğrafyanın sucu, madenleri olmasa sömürülmeyeceklerdi belki de. zamanında savunsalardı dersen de yaşadıkları bölge yani coğrafyası yüzünden siyahi olmuşsun bunun yüzünden yüzlerce yıl köleleştirilmişsin elinde sömürgeciliğe kafa tutacak imkanın yok.

ebesinin nikahında yamyamların yasadıgı adalar var, homosapien yaşamı anlamak için gizlice izlenilen. dış dünyayla irtibatları yok, doğdukları çevre yüzünden hayatlarının sonuna kadar ilk insan gibi yasayacaklar ama japonya da dogsalardı işler değişirdi son teknoloji yaşar giderlerdi e coğrafya yine kader hocam

hadi afrikalılar çabalasınlar kurtulsunlar dersen o kıtlıkta kaçakçı da bulamazsın ki seni yurtdışına çıkarsın. ordunun kol gezdiği ülkede sınıra bile salmazlar ki adamı. hadi bedevi gibi çölü geç desen el kaide, işid gibi terör örgütlerinin kurbanı olacan. ragnar lothbrok gibi tekne ile okyanusa açılsan sahil güvenlikten tekme yiyecek veya korsanların kurbanı olacaksın bu seferde.

kader olmayan kısım ise dediğin gibi bir yandan iş kendinde de bitiyor, akıllı insan her yerde bir şekilde yolunu buluyor

• özgüven hariç başka bir şeye ihtiyaçları yok gerisi gelir :)

Ortalama üstü bir beyin lazım. Bence en önemli şey budur

TR'deyken bile , bu forumdaki çoğu kişinin hayatı boyunca biriktiremeyeceği kadar birikimim vardı. kafası çalışan adam her türlü yolunu bulur  

Çevre şartları aşırı kötü olmadığı sürece coğrafya çok da önemli değil

Ayrıca günümüzde internet çok büyük bir nimet. Dünyanın her yeirnden insanlarla ticaret yapabiliyorsun , ya da borsa al sat yapabiliyorsun.

Aşırı fakir bir ülkede , suyun bile bulunamadığı bir coğrafyada doğmadığın sürece çok etkisi yok bence  

İnsana yetmez fakat laptopumu mutluluktan uçurur

Burda eşek gibi çalıştığımı orda çalışsam dünyayı kazanırım,

hertarafım para dolar, alışveriş kültürüm değişir,

eşek gibi çalışıp beg gibi yaşarım.

Burada yığınla Türk tanıyorum bu tip şeyleri söyleyen

Asgari ücretle 9-6 çalışıyorlar , yollarda geçen bir hayat  

Etrafı dolar olurmuş puhahahahahaha . Buradaki göçmenlerin %90'ı sefil gibi yaşıyor , bu ülkenin kaymağını yerliler yiyor.

Git yap o zaman tutan mı var   Lütfen git yap   Hadi  

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.