Şimdi Ara

Su Arıtma Sistemleri Hakkında Bilmedikleriniz. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
12
Favori
164.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: minicikdev

    Merhabalar,

    Binamızda bulunan "eski" ve "sürekli pas üreten" boru hattı nedeniyle ben de bu evsel "su artıma" olayını inceledim. Konu ile ilgili iki akademisyenin yazdığı bir makale buldum. Gayet anlaşılır bir dille yazılmış Okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Link'ini aşağıda veriyorum:

    http://www.scopemed.org/?mno=593

    Dikkatinizi çekmek istediğim cümleleri aşağıda veriyorum:

    "...Yapılan laboratuar çalışmalarında evsel arıtım cihazlarının tamamının ilk birkaç ay kaliteli arıtım sağladığı, daha sonra mikrobiyolojik kirlenmenin başladığı, altıncı aydan sonra bütün cihazlarda üreme olduğu tespit edilmektedir. .."

    "...Sonuç olarak hangi yöntemle arıtırsa arıtsın, su arıtma cihazlarının kullanımı halk sağlığı açısından önemli tehditler oluşturabilmektedir. Suların kalitesinde oluşan bozulmaları veya yayın organlarındaki yayınları fırsat bilen ticari kuruluşların evsel su arıtım sistemlerini pazarlamalarına fırsat verilmemelidir...."


    Referans: Doç.Dr. Ö. Faruk Tekbaş, Doç.Dr. Recai Oğur, "Evsel Su Arıtma Cihazlarına Dikkat", TAF Preventive Medicine Bulletin, 2009: 8(2)

    Kolay gelsin...



    buradaki en mantıklı yazı, sagolun.




  • Daha önce reçineli (küçük, ev tipi) arıtma sistemleri vardı, onlara ne oldu? Kartuşlular yaygınlaştı yaygınlaşalı görmez oldum.
    Reçinelileri arıtma tuzu ile temizliyordun, bu yeni cihazlara göre çok daha masrafıszdı diye hatırlıyorum; üstelik plastik değil, çeliktiler. Kullanımı pratik değildi bir tek. Cihazı her kullanacağınızda musluğa bağlıyordunuz.
    Onların akıbeti ne oldu bilen var mı? Hala satılıyor mular?
  • Cevap için teşekkür ederim.
  • Rainsoft Reverse Osmos arıtma cihazı kullanan var mı? Fiyat olarak diğerlerine göre daha pahalı,ama kalite olarak daha mı iyi?
  • Arıtma cihazı almak için forumdaki tüm yazıları okudum. Bilgi ve düşünce paylaşanlar bunları son damacana skandalından önce yazdıkları için gözden geçirmeli ve revize etmelidir. Son günlerde damacana,pet şişeler vb. konularında yaptığım araştırmalardan bir sonuca vardım;1-Ne pahasına olursa olsun petten ve damacanadan uzak durmak,2-En kısa zamanda bir çevre örgütüne üye olarak mücadeleye girmek,gerekiyor.
  • ARKADASLARA AYNEN KATILIYOM İHLAS DENEN SİRKET SADECE PAZARLAMACIDIR YOK ARITMA YOK SUPURGE BOYLE URUNLERI ONLAR URETEMEZ YAPAMAZDA ZATEN BUNLARI HERKEZBILIR İHLAS DIYE BIR SIRKET YOK PARALARI TOPLAYIP BATMIS SUSU VEREREK KAYBOLMUSLARDIR HATIRLARSANIZ YINE AYNISI YAPMAYA CALISIP HALKIMIZI DOLANDIRIYORLAR BUNLARI YAKALATMAMIZ GEREK BANA GELMISLERDI BEN ONLARA TEK BIR SORU SORDUM CEVAP ALAMADIM :soru SU İHLASTAN GELDINIZE DAİR BİR BELGE GÖSTERİN DEDİM BUNLARA HEMSERIM KIMLIIGNI GÖSTERIYOLAR KIMLIK HERKEZDE VAR 2 ARITMANIN USTUNDE İHLAS YAZAN BIR YERI YOK ONU SORDUM BIZE GUVEN DIYORLAR BUYRUN SIZ BUNLARA GUVENIN SOKAK SATICILARI BUNLAR PARANIZIN PESİNDELER EVİ IYI SUZUYORLAR DİKKKAT Alın alın İhlas'tan 300TL bile etmeyecek 5. sınıf ürünlere milyarlar dökün. Bazıları zengin olsun da başımıza çöksün. İhlas 5TL'ye ürün satsa bile asla almam, malum paraların nereye gittiği belli. İnsan biraz geleceğini de düşünmeli. Tabi bu şahsi düşüncem BENCE DAHA İYİSİ YOK WATERBOX TANIMAM ADAMLAR DUNYADA 10 FİRMA OLDULAR TURKIYENIN GOGSU KABARMADIMI PİSA MALI DEGIL GERCEK BIR MARKA YOK İHLAS,ENWYBESTWAT HUNDAYI BUNLAR NASIL MARKALR HIC ARASTIRDINIZMI ACABA VARMI BU MARRAKLAR GERCEKTEN WATERBOX VE DIGERLERI BAKMAYA TENEZUL BILE ETMEM İHLASTAN YEDIGIMIZ KAZIKLARI UNUTMAYIN




  • Ne kadar cok hortluyor bu konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakupbjk

    ARKADASLARA AYNEN KATILIYOM İHLAS DENEN SİRKET SADECE PAZARLAMACIDIR YOK ARITMA YOK SUPURGE BOYLE URUNLERI ONLAR URETEMEZ YAPAMAZDA ZATEN BUNLARI HERKEZBILIR İHLAS DIYE BIR SIRKET YOK PARALARI TOPLAYIP BATMIS SUSU VEREREK KAYBOLMUSLARDIR HATIRLARSANIZ YINE AYNISI YAPMAYA CALISIP HALKIMIZI DOLANDIRIYORLAR BUNLARI YAKALATMAMIZ GEREK BANA GELMISLERDI BEN ONLARA TEK BIR SORU SORDUM CEVAP ALAMADIM :soru SU İHLASTAN GELDINIZE DAİR BİR BELGE GÖSTERİN DEDİM BUNLARA HEMSERIM KIMLIIGNI GÖSTERIYOLAR KIMLIK HERKEZDE VAR 2 ARITMANIN USTUNDE İHLAS YAZAN BIR YERI YOK ONU SORDUM BIZE GUVEN DIYORLAR BUYRUN SIZ BUNLARA GUVENIN SOKAK SATICILARI BUNLAR PARANIZIN PESİNDELER EVİ IYI SUZUYORLAR DİKKKAT Alın alın İhlas'tan 300TL bile etmeyecek 5. sınıf ürünlere milyarlar dökün. Bazıları zengin olsun da başımıza çöksün. İhlas 5TL'ye ürün satsa bile asla almam, malum paraların nereye gittiği belli. İnsan biraz geleceğini de düşünmeli. Tabi bu şahsi düşüncem BENCE DAHA İYİSİ YOK WATERBOX TANIMAM ADAMLAR DUNYADA 10 FİRMA OLDULAR TURKIYENIN GOGSU KABARMADIMI PİSA MALI DEGIL GERCEK BIR MARKA YOK İHLAS,ENWYBESTWAT HUNDAYI BUNLAR NASIL MARKALR HIC ARASTIRDINIZMI ACABA VARMI BU MARRAKLAR GERCEKTEN WATERBOX VE DIGERLERI BAKMAYA TENEZUL BILE ETMEM İHLASTAN YEDIGIMIZ KAZIKLARI UNUTMAYIN
    yakupbjk:

    Batan, İhlas Finans'tı. Ben arıtma cihazını iki yıl önce İhlas'tan aldım. Bugüne kadar sorun yaşamadım. Üründen de gayet memnunum. Zamanı geldiğinde kendileri gelip filtreleri değiştiriyorlar. Biryere kayboldukları yok yani.




  • damacana'dan cok cok seneler önce çok meşhurdu bunlar ama uzun süredir ben de görmüyorum.Bu damacana haberlerinden sonra yakındır ama
  • musuluk suyu için diyorlar inanamıyorum o barajlara ne pislikler akıyor ayrıca en korkuncu içine florür katıyorlarki bu tam başbelası dişleri döküyor çok zararlı daha bir sürü kötü şeyler içeriyor.
  • arkadaşlar yanılıyomuyum ama
    su arıtılınca sertliği azalsın diye magnezyum ve potasyumu azaltıp içine sodyum katıyolarmış.buda böbreklere zarar veriyomuş.yani su ne kadar sert olursa o kadar fazla deterjan kullanılacak ama suyu su yapan mg ve k idir.bunlar yoksa saf sudan farksız olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_Xert

    Bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum. Artık bazılarının bir kaç şeyi bilmeleri gerektiği kanısındayım. Su Arıtmanın Ne Olduğunu Ayrıntıları ile sizlere anlatacağım. Kendim bizzat bu sistemin piri olan taiwan şirketlerinin çalışma prensiplerine kadar araştırdım. Kötülemek adına değil ama gerçekleri bilmeniz gerekiyor.

    Bu Yazıyı yazdığımda beni su damacanası satan birisi sannedeceksiniz. Ama değilim. Ben çıkar amaçlı hiçbirşey düşünmüyorum. Önemli olan Turk Halkının Bilinçlenmesidir. Verdiğiniz Paraya Yazıktır. İnsanlar Kandırılıyor. Gerçek Fiyatı Herşey dahil 500 YTL ( orjinal parçalar olacak çin malı değil) cihazı evinize gelerek uzay aracı gibi tanıtmalarını gerçekten gülerek izliyorum.

    Bir Reverse OSMOSİS Su Arıtmanın Eksileri Nelerdir ?

    1. Tanıtım Uzmanları evinizde geldiğinde kullanıcıyı ipnotize etmek için 3 tane sözde sağlık bakanlığından onaylı testlerini sizlere gerçekleştiriyorlar. Elektroliz denilen aleti suyunuza soktuklarında suyu içindeki partikülleri ve iyonları birbiriyle çarpıştırarak ; suyun içindeki yararlı ve zararlı maddeleri sizlerin gözünün önüne çıkarıyorlar. Sizler İlk gördüğünüzde sudan iğreniyorsunuz sonra düşünmenize bile fırsat bırakmadan sizlere cihazi kakalamaya çalışıyorlar. Araçlarına bindiklerinde " nasılda kitledim felan " dediklerini buradan duyur gibiyim.

    Elektroliz Testi Doğrudur Ama Sizleri Yanıltmasın. Suyun içindeki bütün minaraller yanıyor olmaktadır. Yararlı ve Zararlı. En Çok Yararlı olan maddeler yanmaktadır.

    2. Pipiem Değerlerini TDS Metre denilen suyun içindeki toplam çözülmüş partiküllerin oranını gösteren bir cihaz ile bizlere suyun ne kadar sağlıklı veya sağlıksız olduğunu söylüyorlar.

    Pipiem Değeri Reverse Osmosis Denilen Cihazlarda Kurulum tamamlandıktan sonra 2 gün sonra 00,9'a kadar düşmektedir. Buda size içinde mineral olmayan su içirmeye çalışmak demektir. Doğrumudur bu ? Yanlıştır..

    Saf Su hiçbir işe yaramaz. Çünkü çoçukların gelişimde bulunan florür'ü tamamiyle alıyor. Raporlarına Bakabilirsiniz. !

    Saf su ile gelişen çoçukta bilinç kaybı olmakta , ömrü kısalmakta , kemik gelişiminde zayıflıklar olmakta , idrar yollarında sürekli yanma olmaktadır.

    3. Gene Sizlere Uzay Aracı olarak tanıtılan cihazlarda bir sürü modul eklendiğini söylüyorlar. Kaçak Su Sensörü, Filtre Sensörü Felan. Hepsi Palavra.

    Kaçak Su Sensörü = Eminimki çoğu kişinin evinde çalışmamaktadır. Saten evini su basanları hiç saymıyorum buda genelde montajcı yüzünden oluyor..

    Filtre Sensörü = Önceden bazı firmalarda vardı. Aslında yok. Bir Timer gibi cihaz konulurdu belirli zaman dilimde o cihaz sistemi kitlerdi. Ama 1 ay sonra kitlenen cihazdan ne anlarsınız :) Komedi..

    4. 1300 YTL veya 1200 YTL bir milyar mebla 900 YTL mebla sunuyorlar size. Türk vatandaşlarını kandırmak ne kadar kolay değilmi. Buna fırsat bilen yan sanayi su arıtma cihazlarıda çin parçaları dayıyarak 400 veya 300 YTL'ye su arıtma satıyorlar. Herkes Rant Peşinde.. Yazık..

    Amarikan Patentli Diyorlar felan cart curt. Ulan Bende bir sticker bastırırım bütün filtrelerin üzerine bende yapıştırırım. Sonra Su Deposuna Aldanmayın. Çin Malı.

    Kısaca Sizlere Kesinlikle Tafsiye Etmediğim Bir Cihazdır.

    Ya arkadaşım. Siz Hiç Bunu Satan Bir insanın evine gittiniz mi ? ( patronun) Bakın Bakalım Evinde var mı ? Yalan Hikaye.. Saf Su Çıkarıyor..

    Koca Şirketin Sahibinin Evinde Neden Yok ?

    Satıcılar Neden Geldiklerinde Binbir Yalan Söylüyorlar ?

    Gerçekten Bu Cihaz Bin YTL Eder mi ?

    Sözde Damacanaları Kötülüyorlar.. Ticari Rant mıdır bu ?

    İnsanların Dinlerini İstismar Ederek Ticari Rantın Kime Ne Faydası var ?


    Bakalım Delikanlı Bir Su Arıtmacı Karşıma Çıkıp Bunlara ne yanıt verebilecek.. Raporlardan Bahsetsin ne raporu.. 180 YTL para vererek bende su tahlil raporu alırım..


    Kolay Gelsin.

    Merhaba Üstadım ben bu konunun direk ilgilisi olarak bu yazdığın yazıya cevap vermek istedim.

    Bende bu piyasada su arıtma cihazı satıcısıyım satış aracım pazarlama şeklinde değil internet üzerinden direk satış yaparak arkadaşın tabiri ile bu uzay mekiği gibi anlatılan ama normalde çok basit bir mekanizması olan su arıtma cihazlarının piyasada uygun ve kaliteli olarak dürüstlük ilkesi yolumuza devam ediyoruz.

    Arkadaşın dediği gibi elektroliz testi asıl ağır metaller (ağır metallerde mineraldir) ve diğer kalsiyum ve normalde insan vücuduna yararlı olan mineralleri de yakmaktadır bu yararlı mineraller yandığı zaman turuncu bir renk almaktadır. Diğer ağır metaller ise yeşil siyah renge dönüşmektedir. bu elektroliz testinin tam gerçeğidir.

    TDS metre normalde suyun içerisinde bulunan ağır metallerin oluşturduğu iletkenliği ölçmektedir. Bu suyun içinde bulunan yani suyun içerisinde bulunan iletken olan maddeleri göstermektedir. Not: Su normalde iletken değildir. evet su elektriği iletmez su da burada satıcı dolandırıcılık niyetinde ise 15 & 20 adet tuz tanesi atsa suyun içerisine suyun TDS değeri ciddi anlamda yükselmektedir.

    Pipiem dediği suyun iletkenlik oranıdır yani TDS metrenin verdiği sonuçlar genelde PPM ile ölçülmektedir.

    Bazı cihazlarda su sızıntı sensörü gibi bazı parçalar takıla bilmektedir.

    Filtre metre dediği gibi arkadaşın biraz değişik bir olaydır. bazı sistemlerde zaman sayacı bazı sistemlerde ise atık sudan çıkan suya göre filtre değişim tarihlerini takip etmek için alarmlar koyulmakta bunlar işe yaramaz şeylerdir.

    Fiyat konusunda İhlas waterlife waterbox gibi firmalar gerçekten bu konu üzerinde ciddi hizmet veren ve bir çok kişinin ekmek parası haline gelmiş ciddin güzel firmalardır. Bana göre aldıkları paranın hakkını bazen veremeseler de çok ciddi hizmet vermektedirler. Maliyetleri aşağı yukarı ham maliyet olarak tüm cihazlarla aynıdır. ama satış ve satış sonrasında vermeyi taahhüt etikleri hizmeti verebilmeleri için maalesef ki almak zorundalar. Bir çok yöneticisi olduğu için bunların ödemeleri b kadar hizmeti hızlı verebilmek için araçları ve araçların masrafları vardır. Bundan dolayı bu kişileri çok pahalı fiyata satıyorlar diyemem.

    Birde yan sanayi dedikleri merdiven altı diye tabir ettiği su arıtma firmalarına gelelim. Türkiye'de su arıtma cihazlarını sadece montajını bile yapmaya kalktığınız zaman bir cihazı uzak doğudan aldığınızdan %65 daha pahalıya üretetirsizniz. Bu durumda ithal ürünlerdir Türkiye'de bir kaç adet firma var su arıtma cihazlarını burada toplayan onlarda filtrelerini yurt dışından almak zorunda.

    Bizim ülkemizdeki işçilik maliyetlerinden ötürü bu ürünleri Türkiye de üretip iç piyasaya satmak pek doğru bir karar olmayacaktır.

    ithal ürünler konusunda arkadaşım dediği gibi çok değişik fiyatlar var tabiri caiz ise herkes tutturabildiği fiyata satmaktadır bu cihazları.


    Sumakinesi.com olarak da bu arkadaşın dediği gibi bir çok firmadan birisiyiz gibi görülmekte bizi yakıp yıkmaktadır.

    www.sumakinesi.com adına bir adet şikayet bir adet açılmayan telefon veya dönülmeyen telefon bulamazsınız. Bizim sektörde ilk amacımız hizmet konusunda sıkıntısı olmayan kendi montajı veya teknik servisini yapabilecek kişilere veya kurumlara uygun fiyatlı ürün tedarik etmek tabi bu büyük gruplardan ayrılan ve kendi müşteri portföyüne hizmet vermek isteyen insanlara da hizmet vermekteyiz.

    Onlarda verdiği hizmeti çeşitlendirerek sizlere hizmet vermek zorundalardır. hayat devam etmektedir.

    Burada asıl sıkıntı Bu pazarlama grublarının insanların saf duyguları ile oynayıp bir sürü yalan ile ürün satmalarıdır. onlar hem piyasanın ismini lekelemektedir hemde sadece günü kurtarmaya çalışmaktadırlar.

    Tüm ithal ürünlar sanayi bakanlığı kuralları gereği Garanti belgesine uygulanmasına hayizdir İthal olan tüm ürünler 2 sene garantilidir. Faturasız ürün almayınız

    Bu konuda bazı ürünlerimizin fiyatınıda buradan açıklamyı hoş görürler diye düşünerek açıklıyorum
    Su arıtma cihazı Pompasız Şebek basıncında sıkıntı olmayan yerlerde çok rahatlıkla kullanılabilir. Çin Malıdır. 240 TL dir KDV dahil
    http://www.sumakinesi.com/su-aritma-cihazi/ucuz-su-artma-cihaz.html

    Pompalı su arıtma cihazı her türlü yerde kullanılabilmektedir. sıkıntısız bir üründür. Çin malıdır. 300TL dir KDV dahil
    http://www.sumakinesi.com/su-aritma-cihazi/ec-206-su-aritma-cihazi.html

    Tayvan malı

    Pompasız su arıtma cihazıdır şebeke basıncında sorun olamyan yer yerde kullanılabilir. ( Tayvan malıdır) 320 TL KDV dahildir
    http://www.sumakinesi.com/su-aritma-cihazi/su-aritma-cihazlari-pompasiz-ev-su-aritma-cihazi.html

    pompalı su arıtma cihazı her türlü yere kullanılabilir. Tayvan malıdır. 380 TL kdv dahil fiyatıdır.
    http://www.sumakinesi.com/su-aritma-cihazi/su-aritma-cihazi-pompali-ev-su-aritma-cihazlari.html




  • - Bir gün su arıtma firmasından evimize tanıtıma geldiler. Adam ilk mesajda bahsedilen testleri yaptı. Cihazı tanıtırken söylediği bir satır dikkatimi çekti.

    ... bu cihaz sudaki kirli partikülleri ayırmaktadır. Şebeke suyunuza mikrop kırılması için zaten klor verilmektedir.....

    Şebeke suyunun bakteri/virüs/mikropsuz olduğunu iddia edebilir miyiz?

    - Çalıştığım yerde her birimde bu aletlerden var. Sularımız feci kireçli. Aletin arıttığı su bildiğiniz farklı bir yoğunlukta. Suyun içinde oluşan kabarcıklar bile yavaş hareket ediyor, sanki yoğunluk artmış gibi. Tadı ise değişik. Bu aletler kireci de tamamen önler mi? Bu anormal yoğunluk nedir? (Cihazların hepsinin filtreleri yeni değişti)

    - Suyun depolandığı tank zamanla yosunlaşma yapmaz mı, buna nasıl bir önlem alınır?


    Konu eski ama çok merak ediyorum cevapları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 19 Temmuz 2013; 3:52:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    30 yaşındayım bu zamana kadar hiç su arıtma pazarlamacısıyla tanışmadım!
    Sabırsızlıkla bekliyorum.
    Bu arada ben de damacanacıyım.

    Damacana candır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deist_25

    quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    30 yaşındayım bu zamana kadar hiç su arıtma pazarlamacısıyla tanışmadım!
    Sabırsızlıkla bekliyorum.
    Bu arada ben de damacanacıyım.

    Damacana candır.

    tekrar çeşme suyuna döndüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deist_25

    quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    30 yaşındayım bu zamana kadar hiç su arıtma pazarlamacısıyla tanışmadım!
    Sabırsızlıkla bekliyorum.
    Bu arada ben de damacanacıyım.

    Damacana candır.

    tekrar çeşme suyuna döndüm.

    Çeşme suyu candır
  • Bu işin En köklü firmalarının başında gelirler.

    http://www.cebilon.com.tr/

     Su Arıtma Sistemleri Hakkında Bilmedikleriniz.
  • ozas kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    son zamanlarda ozon ile artıma konusunda biraz okuma gereği duydum. Sizlerle aşağıdaki linkleri paylaşmak istedim

    http://ekonomi.milliyet.com.tr/su-siseleri-ve-damacanalar-nasil-temizleniyor-/ekonomi/ekonomiyazardetay/30.07.2012/1573550/default.htm

    Bu sayfa daki "Human health issues" başlığında, insan sağlığına etkileri konusunda tehlikeli olduğu bilgisi var

    Ekteki dosyada ise, faydalı olabileceğini düşündüğüm bazı bilgiler var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: limora

    Merhabalar,
    son zamanlarda ozon ile artıma konusunda biraz okuma gereği duydum. Sizlerle aşağıdaki linkleri paylaşmak istedim

    http://ekonomi.milliyet.com.tr/su-siseleri-ve-damacanalar-nasil-temizleniyor-/ekonomi/ekonomiyazardetay/30.07.2012/1573550/default.htm

    Bu sayfa daki "Human health issues" başlığında, insan sağlığına etkileri konusunda tehlikeli olduğu bilgisi var

    Ekteki dosyada ise, faydalı olabileceğini düşündüğüm bazı bilgiler var.

    Akşam okuyayım şu yazıyı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • robotica R kullanıcısına yanıt
    Dokümanı ekleyemedim galiba. Yarın göndermeye çalışacağım. Benim dikkatimi çeken husus, Ozonun(O3) Brom ile tepkimeye girmesi, sonucunda BrO3 bileşiğinin çıkmasıdır. Bu bileşik, yüksek derecede kanserojen bir maddedir. İşin ilginç yanı, Brom maddesi, Türkiye'deki hemen her suda bulunuyor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.