Şimdi Ara

SU ARITMA CİHAZLARI HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
4
Favori
5.348
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünya üzerindeki su kaynaklarının hızla tükenmesi, kullanma suyunun değerini bir kez daha idrak etmemize sebep olmuştur...
    Bir çok ülke ve devlet mekanizmaları, su tasarruf planlarına riayet edilmesi konusunda uzun uzadıya makaleler ve paylaşımlarda bulunuyorlar.
    90 lı yıllarda gönül rahatlığı ile içebildiğimiz musluk suları artık neredeyse ''hiç içilemeyecek'' durumdalar.
    Bir çok uzmanın uyarılarda bulunduğu, Barajların evlerimize, iş yerlerimize ve tüm hanelere taşıdığı sular ne yazık'ki içilmeye uygun değildir, açıklamaları artık tamamen doğruluğunu ispatlamış durumdadır…
    Peki bu konuda nasıl hareket etmek gerekir ?

    Öncelikle ilk önlemimiz, su tasarrufu
    Su tasarrufu ile ilgili özellikle çocuklarımızı ve çevremizi bilinçlendirmeliyiz.
    En başta bireysel olarak bu kurallara riayet etmeliyiz.
    Ağaçlandırmaya katkı sağlayarak, mevcut yeşili ve ormanları korumalıyız.
    Yukarıdaki tedbirlerin sayısını arttırmak tabiki mümkün fakat; Bu kurallara riayet etmek en önemli konu, ve maalesef uygulanma oranı çok düşük !!!
    Biz Su tasarrufu konusunda Spring Water firması olarak, Suyun kıymetini ve değerini biliyor ve Sosyal medya hesaplarımızdan, İnternet sitemizden ve bu tarz forum sitelerinden ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşıp, bu konularda gerekli ve üzerimize düşen bilgilendirmeyi elimizden geldiği ölçüde yapmaya çalışıyoruz...

    Uzun yıllardır sektörde, Müşterilerimize ve talepte bulunan kurumlara, hizmet etmekteyiz. Binlerce haneye, iş yerine ve içme suyu ihtiyacının temin edilmesi gereken kurumlara su ihtiyaçlarını karşılama konusunda profesyonel destek vermekteyiz...
    Aldığımız olumlu geri dönüşler; uzun yıllar boyunca sektörde yer edinmemize ve Artık bilinir olmamıza sebep olmuştur.
    Bizleri tercih eden veya etmeyen tüm müşterilerimize teşekkür ederiz.

    İnternet üzerinde yer alan su arıtma cihazı yorumları, su arıtma cihazı fiyatları ve en iyi su arıtma cihazı hangisi gibi yorumların bir çoğunda bize rastlamanız mümkün.

    Bizi tercih eden veya etmeyen, tüm su arıtma cihazı kullanıcıları, internet sitelerimizden veya direk olarak telefon numaralarımızdan bizlere ulaşabilir ve su arıtma cihazları hakkında diledikleri soruyu yönelterek bilgi alabilirler...
    81 ilde satış ve servis hizmeti olan Spring Water su Arıtma cihazları A kalite ürün ve servis hizmeti ile sizlerin hizmetinde.
    Temiz su içmek insanların en doğal hakkıdır Diyerek, sizlerin değerli yorumlarını bekliyoruz.

    SAYGILAR.







  • Sıcak fırsat nerede ufacık kullanıcıya faydası dokunan bir şey yazsanız şikayet etmezdim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trabzonizm kullanıcısına yanıt
    Merhabalar efendim öncelikle iyi günler diliyoruz...

    Ürünlerimizin üretilme amacı; kullanıcıya faydalı olacak olan sağlıklı ve A kalite su üretmektir.
    Sizin; ''kullanıcıya faydası dokunan bir şey'' derken neyi kastetmek istediğinizi daha açık şekilde bize sorarsanız cevaplamak isteriz...
    Yazımızın içeriği genel olarak; bir tanıtım ve bilgilendirme amacı taşıyan kısa özetleme niteliğindedir.
    Yada sadece; fiyat endeksli olarak bu şekilde tepki verdiyseniz; sektör ortalamasına göre cazip fiyat tekliflerimiz için dilediğiniz zaman bizimle irtibat kurarak, detaylı şekilde bilgi alabilirsiniz.

    Sektörün öncü firmalarından olan Spring Water Su Arıtma Cihazları, Avantajlı fiyatları ve Kaliteli ürünleri ile sizlere hizmet vermeye hazırdır, Bunun dışında tüm soru ve görüşleriniz bizler için çok değerlidir...

    SPRİNG WATER SAĞLIKLI GÜNLER DİLER.




  • Sıcak firsatlarda açılmış konu bu yüzden faydası yok dedim cihazınız hakkında bilgim yok onu kastetmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trabzonizm kullanıcısına yanıt
    Doğrudur efendim. Cevap vermemizin amacı, yardımcı olmaya çalışmak içindir; Umarım faydalı olabilmişizdir.
    Detaylı bilgi almak için, dilediğiniz zaman firmamıza ulaşabilirsiniz.

    Sağlıklı günler dileriz...
  • https://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202003261041690964-hollandada-kanalizasyon-suyunda-koronavirus-cikti-atik-sulardan-uzak-durun/?fbclid=IwAR1nA85oNv8qf52PhwI5fGVSTfSruqW_z1ugqPFt1AwJ1tcRQPoQEqscTuo

    Yukarıdaki linkte COVID-19 Virüsünün Atık sularda tespit edildiği bilgisi paylaşılmış bu konuda
    Çevremizi bilgilendirelim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Mesajınızda springwater ın suyun değerini bilen bir firma olduğunu anlatmaya çalışmışsınız. Sanırım...
    Firmanızın ormanları arttırmak tan ziyade .öncelikle 1 litre arıtılmış su elde etmek için ne kadar suyu heba ettiğini yazsaydınız . Tahminimce doğru bir yöntem olacaktı.
    Siz ne kadar suyu ziyan ediyorsunuz ve rakipler ne kadar suyu ziyan ediyor bunu bilirsek tercih sebebimiz olur.
    Hepimizin suyun değerini bilmesi dileğiyle Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spring water kurulduğu günden beri suya ve kullanıcılarının Taleplerine önem veren bir firma olmuştur. Haberleri paylaşırken o taşkınları sırasında insanımızın Mümkün olduğunca logardan taşan sulara temas etmemeleri Hususunda bilgilendirme yapmak istedik. Ancak suailenize yanıt vermemiz gerekirse Tüm ters ozmos sistemlerinde Atık su oranı su basıncına göre bir iki ila bire üç oranında değişmektedir. Atık suyun daha fazla kısılması Üretilen suyun kalitesini düşürmek de Ana filitrenin kullanım ömrünü kısaltmaktadır. Ancak bir kez daha belirtiyorum atılan su suyun yoğun klorlu ve kireçli kısmıdır.

    Çevreye duyarlı müşterilerimiz için geliştirmiş olduğumuz atıksu atma yan Aqualove Su arıtma cihazımız evinizde Temiz su ihtiyacınızı atıksu atmadan evinizde üretmenizi sağlayacaktır. Ön filitreleri sayesinde suyun içindeki Çamur tortu ve kistleri arıtan Aqua love Suyun içerisinde bulunan klor ve gazlari karbon filtre sayesinde ayrıştırır. Suyun içerisinde bulunan yoğun Kirecide Sahip olduğu reçine sayesinde arıtır .

    Bu arada şunu da hatırlatmak isterim sahip olduğu bütün filtreler ve reçinesi nsf onaylıdır . Bakteri ve virüsler konusunda Hassas olan müşterilerimiz ise Aqua love Su arıtma cihazının uv seçeğini tercih edebilirler.

    Bizleri Aqua Love su arıtma cihazını üretmeye yönlendiren siz değerli Cevre dostu müşterilerimize Teşekkürü buradan bir borç biliriz. Herkese mutlu sağlıklı günler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • İlgilenen kullanıcılarımız linki inceleyebilirler ayrıca zor günler geçirdiğimiz bugünlerde Forum kullanıcılarına bu üründe %10 iskonto sağlayacağız.


    http://springaritma.com.tr/Spring%20Water?product_id=56

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıcak fırsatlar başlığına madem bunu eklemişsiniz. İnsanlar da bu arıtılmış suların ne gibi POTANSİYEL SAKINCALARI olduğunu da bilmeli değil mi?

    İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Zeki Karagülle'nin konu hakkındaki yorumu: http://www.gazetevatan.com/aritilan-su-tehlike-olusturuyor-1285211-saglik/

    "Vücudun birçok temel işlevi için gerekli olan kalsiyum, magnezyum, sodyum, klorür, bikarbonat, sülfat gibi önemli bileşen ve minerallerinin alınamamasının, orta ve uzun vadede sağlık problemleri yaratabildiğini gösteren çalışmalar var. Vücudun elektrolit, sıvı, mineral ve pH dengesinde oluşan bozulmalar ise fizyolojik süreçleri olumsuz etkiliyor. Bu konuda yapılan çalışmalar arıtışmış su tüketiminin, kalp, damar ve kemik sağlığı problemleri, hipertansiyon, okul çağındaki çocuklarda büyüme geriliği, diş çürükleri ve yetişkin nüfusta bazı kanser türlerine neden olabileceğini ortaya koyuyor. Ayrıca arıtışmış suyun pH değerlerinin de yüksek oranda düştüğünü unutmamak gerekir Bu noktada toplumun doğru bilgilendirilmesi, sağlıklı ve güvenli su kullanımı üzerine bilgi ve duyarlılığının artırılması gerekli."


    Akademik makale arayanlar da buna göz atabilir: Dünya Sağlık Örgütü'nün web sayfasından alıntı:
    ''HEALTH RISKS FROM DRINKING DEMINERALISED WATER''
    https://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/nutrientschap12.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fcgrkm -- 30 Mart 2020; 9:32:14 >




  • Kongrede ‘Güvenli Su Ne Demek?’ başlıklı sunum yapan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle bahse konu konuşmasında aynı şekilde “….tüketime sunulan şişelenmiş doğal kaynak suları, geleneksel çeşme suları ve şehir şebeke sularının insan sağlığı için önemli mineralleri belli düzeylerde içerdiğini de önemle belirtmek gerekir.” önemine de değinmiştir.

    Aynı kongrede bir başka konuşmacı olan Prof. Dr. Nevzat Artık gıda ve kaynak suyu denetiminin Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen kontrol görevlileri tarafından yapıldığının bir kez daha altını çizmiştir. Artık ‘Su dolum tesisleri Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Müdürlükleri ve merkez teşkilatlarınca düzenli olarak denetlenmekte, alınan numunelerde hem mikrobiyolojik hem de kimyasal olmak üzere toplam 56 parametrenin analizi yapılmakta, uygunsuz dolum yapan firmalar özelinde gerekli aksiyonlar yerine getirilmekte ve ceza uygulanmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili mevzuatlar uyarınca titizlik ve şeffaflıkla yürütülen bu denetimler sonucunda halk sağlığını olumsuz etkileyen bir su markasının satışına izin verilmesi mümkün değildir. Dolayısı ile Ambalajlı Su Raporu’nda yer alan değerlendirmeler bilim dışı ve iddialar tamamen asılsızdır" diyerek konuşmasında toplum sağlığına zararlı hiçbir ürüne müsaade edilmediğini bir kez daha belirtmiştir.

    Bilim dünyasına her zaman tek doğru olmağı gibi aksi savlarda her zaman mevcuttur. Aşağıdaki makaleler ise sizlerin paylaşmış olduğu fikirlerin aksini savunmaktadır.

    Ayrıca suyun mineralini alan su arıtma sistemi Ters Ozmos (RO)dur. Yukarıda sıcak fırsatlar siz değerli forum kullanıcılarına sunmuş olduğumuz cihaz Ters Ozmos sistemi değildir. Suyun mineralini almadığı gibi tam aksine suya mineral verdiği gibi giriş su PH’sını 1 ile 2 PH yükseltmektedir. Sadece kalsiyum ve magnezyum kirecinde %70 oranında arıtma sağlamaktadır.

    Saygılarımızla sağlıkla kalın.



    http://www1.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/02142ce48721112_ek.pdf

    https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/838340

    https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/717049#page=106

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 16 mesajdan 5 tanesi silinmiş
  • Bu sistem tüm daireye kurulabilir mi apartmanda. Maliyeti nedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPRİNGWATER

    Kongrede ‘Güvenli Su Ne Demek?’ başlıklı sunum yapan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle bahse konu konuşmasında aynı şekilde “….tüketime sunulan şişelenmiş doğal kaynak suları, geleneksel çeşme suları ve şehir şebeke sularının insan sağlığı için önemli mineralleri belli düzeylerde içerdiğini de önemle belirtmek gerekir.” önemine de değinmiştir.

    Aynı kongrede bir başka konuşmacı olan Prof. Dr. Nevzat Artık gıda ve kaynak suyu denetiminin Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen kontrol görevlileri tarafından yapıldığının bir kez daha altını çizmiştir. Artık ‘Su dolum tesisleri Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Müdürlükleri ve merkez teşkilatlarınca düzenli olarak denetlenmekte, alınan numunelerde hem mikrobiyolojik hem de kimyasal olmak üzere toplam 56 parametrenin analizi yapılmakta, uygunsuz dolum yapan firmalar özelinde gerekli aksiyonlar yerine getirilmekte ve ceza uygulanmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili mevzuatlar uyarınca titizlik ve şeffaflıkla yürütülen bu denetimler sonucunda halk sağlığını olumsuz etkileyen bir su markasının satışına izin verilmesi mümkün değildir. Dolayısı ile Ambalajlı Su Raporu’nda yer alan değerlendirmeler bilim dışı ve iddialar tamamen asılsızdır" diyerek konuşmasında toplum sağlığına zararlı hiçbir ürüne müsaade edilmediğini bir kez daha belirtmiştir.

    Bilim dünyasına her zaman tek doğru olmağı gibi aksi savlarda her zaman mevcuttur. Aşağıdaki makaleler ise sizlerin paylaşmış olduğu fikirlerin aksini savunmaktadır.

    Ayrıca suyun mineralini alan su arıtma sistemi Ters Ozmos (RO)dur. Yukarıda sıcak fırsatlar siz değerli forum kullanıcılarına sunmuş olduğumuz cihaz Ters Ozmos sistemi değildir. Suyun mineralini almadığı gibi tam aksine suya mineral verdiği gibi giriş su PH’sını 1 ile 2 PH yükseltmektedir. Sadece kalsiyum ve magnezyum kirecinde %70 oranında arıtma sağlamaktadır.

    Saygılarımızla sağlıkla kalın.



    http://www1.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/02142ce48721112_ek.pdf

    https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/838340

    https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/717049#page=106

    Ticari bir gelir kazanmak için yorumlarınızla insanları manipüle etmeyiniz.


    - Karşıt fikir olarak belirttiğiniz alıntıların tamamında ki bunların ne kadar bilimsel yayın oldukları tartışılabilir, arıtılmış suyun içilebileceği ilgili en ufak bir bilgi yer almamaktadır.

    - Gıda ve kaynak sularının kontrolleri ile arıtılmış suyun içilebileceği ilgili bir bağlantı bulunmamaktadır.

    - ''Aşağıdaki makaleler ise sizlerin paylaşmış olduğu fikirlerin aksini savunmaktadır.'' cümlenize istinaden;
    bilim dünyasında diyerek verdiğiniz kaynakların İÇERİKLERİNE baktığımızda maalesef hiç birinde arıtılmış suyun içilebileceği ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

    Verilen ilk kaynağın konusu: ENDÜSTRİDE ATIK SUYUN YENİDEN KULLANIMININ UZUN DÖNEM İŞLETME DENEYİMİ.
    Kaynakta,arıtılmış suyun içilebileceği ilgili en ufak bir bilgi yer almamaktadır.
    Yazarı Bruce DURHAM. Kendisi ne bir bilim adamı ne de bir öğretim üyesi.Yazar, Vivendi Water’a bağlı membran ayırma teknolojisiyle büyük kapasiteli su arıtma ve atıksudan geri kazanım uygulamaları yapan Memcor firmasında iş geliştirme sorumlusu olarak çalışmaktadır.

    Verilen ikinci kaynağın konusu: Arıtılmış Evsel/Kentsel Atıksuların Yeni Bir Su Kaynağı Olarak Kullanımında Faydalar ve Riskler. Kaynakta,arıtılmış suyun içilebileceği ilgili en ufak bir bilgi yer almamaktadır.

    Verilen üçüncü kaynağın konusu: ''Derleme Makaleler'' adı altında iki adet makale mevcuttur.
    Konular: Atıksuların Yeniden Kazanımında, Yapay Sulak Alanların Önemi ve İşletme Problemleri
    Atıksulardaki Ağır Metallerin Su Mercimeği ile Giderimi Üzerine Güncel Çalışmaların İncelenmesi
    b]Kaynakta,arıtılmış suyun içilebileceği ilgili en ufak bir bilgi yer almamaktadır.

    Lütfen, insanların sağlığını orta ve uzun vadede etkileyebilecek ticari kazanç güden çözümlerinizi bu şekilde pazarlamaya çalışmayınız.



    Bu ve benzer çözümlere yönelmeden önce lütfen, Dünya Sağlık Örgütü(WHO) tarafından yayınlanmış paylaştığım makaleyi mutlaka okuyun:

    HEALTH RISKS FROM DRINKING DEMINERALISED WATER
    Frantisek Kozisek National Institute of Public Health Czech Republichttps://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/nutrientschap12.pdf

    Sonuç kısmının Türkçe versiyonunu buraya bırakıyorum, iyice okuyunuz:


    İçme suyu asgari düzeyde bazı temel mineralleri (ve karbonatlar gibi diğer bileşenleri) içermelidir. Ne yazık ki, son yirmi yılda, içme suyu maddelerinin yararlı veya koruyucu etkilerine çok az araştırma yapılmıştır. Ana odak, kirleticilerin toksikolojik özellikleri üzerinedir. Bununla birlikte, bazı çalışmalar içme suyunda temel unsurların veya TDS'nin minimum içeriğini tanımlamaya çalışmıştır ve bazı ülkeler, içme suyu düzenlemelerine seçilen maddeler için gereksinimleri veya yönergeleri eklemiştir. Mesele sadece içme suyunun tuzdan arındırma yoluyla (yeterince yeniden mineralize edilmemişse) elde edildiği yerde değil, aynı zamanda evde arıtma veya merkezi su arıtmasının önemli minerallerin içeriğini azalttığı ve düşük mineralli şişelenmiş suyun tüketildiği yerlerde de geçerlidir.

    Tuzdan arındırma ile üretilen içme suyu bazı minerallerle dengelenir, ancak bu genellikle ev arıtımı sonucunda demineralize su için geçerli değildir. Stabilize olsa bile, bazı suların nihai bileşimi sağlık yararları sağlamak için yeterli olmayabilir. Tuzdan arındırılmış sular esas olarak kalsiyum (kireç) veya diğer karbonatlar ile desteklense de, magnezyum ve florürler ve potasyum gibi diğer mikro elementlerde eksik olabilirler. Ayrıca, takviye edilen kalsiyum miktarı sağlıkla ilgili kaygılardan ziyade teknik hususlara (yani agresifliğini azaltmaya) dayanır. Muhtemelen, yaygın olarak kullanılan yeniden mineralizasyon yollarının hiçbiri optimum olarak kabul edilemez, çünkü su tüm yararlı bileşenlerini içermez. Mevcut stabilizasyon yöntemlerinin öncelikle demineralize suyun aşındırıcı etkilerini azaltması amaçlanmaktadır.

    Yeniden mineralize edilmemiş demineralize su veya düşük mineral içerikli su - içerisindeki temel minerallerin yokluğu veya önemli miktarda eksikliği ışığında - ideal içme suyu olarak kabul edilmez ve bu nedenle düzenli tüketimi bazı yararlı besinleri yeterli seviyelerde sağlamayabilir.


    Artık kalsiyum veya magnezyum eksikliği olan içme suyunun sağlık sonuçlarını doğrulamak için yeterli kanıt mevcuttur. Birçok çalışma, daha yüksek su magnezyumunun CVD ve özellikle CVD'den ani ölüm riskleri ile ilişkili olduğunu göstermektedir. Bu ilişki, farklı alanlarda, farklı popülasyonlarda ve farklı zamanlarda gerçekleştirilen farklı çalışma tasarımları ile epidemiyolojik çalışmalarda bağımsız olarak tanımlanmıştır. Tutarlı epidemiyolojik gözlemler otopsi, klinik ve hayvan çalışmalarından elde edilen verilerle desteklenmektedir. Magnezyumun koruyucu etkisi için biyolojik olasılık büyüktür, ancak CVD'nin çok faktörlü etiyolojisi nedeniyle özgüllük daha az belirgindir. Ani ölüm riskinin artmasına ek olarak, magnezyumda düşük su alımının daha yüksek motor nöron hastalığı, gebelik bozuklukları (sözde preeklampsi), bebeklerde ani ölüm ve bazı tiplerle ilişkili olabileceği öne sürülmüştür. kanserden. Son çalışmalar, yumuşak su, yani kalsiyumda düşük su alımının çocuklarda daha yüksek kırık riski, bazı nörodejeneratif hastalıklar, doğum öncesi doğum ve doğumda düşük ağırlık ve bazı kanser türleri ile ilişkili olduğunu göstermektedir. Ayrıca, su kalsiyumunun KVH gelişimindeki olası rolü göz ardı edilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fcgrkm -- 31 Mart 2020; 1:10:29 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.