Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.265
Cevap
52
Favori
208.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ters ozmos teknolojili arıtma sistemlerinin suyun içerisindeki mineral değerini azalttığına dair bir açıklamada Prof . Dr. Kenan Demirkol'dan gelmiştir. İzlerseniz herşeyin ne kadar açık ve net olduğunu sizlerde göreceksiniz. İski çıkışlı şebeke suyumuzun TDS değeri 300 mg/l ( ppm)'dir , ancak ters ozmoz teknolojisi içeren sistemler bu değeri 5-40 mg/l (ppm) değerine indirmektedir yani suyun içerisinde var olan neredeyse tüm minerali alarak saf suya , akü suyuna yakın saflıkta bir su servisi yapmaktadır. Oysaki Amerikan Standartları(EPA) doğrultusunda TDS değeri 500 ppm olarak belirlenmiştir. Patentli Alman teknolojisi Woda-Pure ultrafiltrasyon teknolojisi ile size 270-280 mg/l (ppm) mertebesinden mineralli su içme olanağı sunar. Tüm bahsettiğim konu ve değerler ile ilgili linki aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

    http://www.youtube.com/watch?v=0PAFTHTGRlI Prof. Dr. Kenan Demirkol videosu.

    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=g2ewXEqQlsg&NR=1 Prof. Dr. Kenan Demirkol videosu.

    http://water.epa.gov/drink/contaminants/index.cfm TDS değerini sayfanın sonunda görebilirsiniz.

    Tolga Kasap
    Çevre Y. Mühendisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lixer -- 1 Ağustos 2012; 13:27:41 >




  • EPA nın TDS değerini 500 söylemesi demek, içme sularında müsaade edilebilen max değer demektir. Bir üst sınır yani. 500'ü geçen sular içilemez anlamındadır EPA ya göre.
    Ama EPA minimum değer vermemiştir.

    Bahsedilen video özel bir kanalda yapılan söyleşiye yervermekte ve hocanın reverse osmosis cihazıyla ilgili sözleri söylediği an stüdyodaki misafirlerin bir alkış tufanına tutulması dikkate şayan bir durum. Sanki stüdyodaki misafirler bilhassa hocadan bu cümleleri duymayı bekliyorlarmış gibi bir durum. Enteresan bir durum.
  • teacher47 hocam (tanırsın tanımazsın o kadarını bilemem kimsenin vebalini alamam) bu markanın reklamını yapıyorsun ama aynı cihazlar biraz araştırınca çok daha ucuza bulunabiliyor. örnek vereyim türk suyun sattığı 300tl'lik 5 kademeli filtre toptan 160tl'ye perakende 100$'a bulunabiliyor. yani ucuza verdiğini düşündüğünüz firma bile pahalıya satıyor diyebilirim. gerekirse ilgili linkleri iletebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Let -- 1 Ağustos 2012; 21:04:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Let

    teacher47 hocam (tanırsın tanımazsın o kadarını bilemem kimsenin vebalini alamam) bu markanın reklamını yapıyorsun ama aynı cihazlar biraz araştırınca çok daha ucuza bulunabiliyor. örnek vereyim türk suyun sattığı 300tl'lik 5 kademeli filtre toptan 160tl'ye perakende 100$'a bulunabiliyor. yani ucuza verdiğini düşündüğünüz firma bile pahalıya satıyor diyebilirim. gerekirse ilgili linkleri iletebilirim.



    hocam turksunun 500 tl lik urununu elbette servis + garanti+firma destegi v.s gibi ek hizmetler olmadan bi sekilde muadilini toptan almak kaydıyla muhtemelen bulursun tııpkı benim samsung tv mi aparalel ithalatı 3 bin tl yerine samsung elektronik garantili olarak 3500 tl ye almam gibi bahsettiginiz fiyatlara alabilmeniz icin toptan alım yapıp sorumlulugu kabullenmeniz gerekiyor diye biliyorum tabi cok cok detayları bilmiyorum ben size urunu tavsiye ettim aynısından aynı kalitede baska yerde bulursanız ordan alın sonucta bana yuzdelik yada kar payı verilmiyor nerden alırsanız alın




  • Bugun en iyi bildiğimiz maden suyu markalarından olan TÜRKKIZILAYI doğal zengin mineralli maden suyunun Toplam mineral madde miktarı bile 3567 mg/l 'dir, bu değer içerisindeki Bikarbonat ( HCO3) değerini pas geçseniz dahi 1000-1100 ppm mertebesindedir.. Yani 500 ppm'i geçmesi düşündüğünüz gibi sağlık sorunları çıkartmaz. Ayrıca ülkemiz jeololik konumu sebebi ile bol mineralli su kaynaklarına sahiptir ancak ambalajlı su üreticileri bu kaynak sularını ters ozmos ünitelerinden geçirmeleri sebebi ile suyun sahip olduğu tüm değerleri minimize etmektedir. Bunu şu şekilde düşünebilirsiniz aynı dağın altından çıkan sulara baktığınızda A firmasının değerleri ve tadı ile B firmasının tadı ve mineral değeri kaynakları aynı olmasına rağmen çok farklı olabilmektedir. Bu sebepten şebeke sularını son kullanım noktalarında yani evlerde ve iş yerlerinde merkezi noktalardan ziyade tezgah altı diye tabir edilen noktalarda filtre ederek kullanıma sunmak en doğrusudur . Tabi bu durumda da en optimum mineralizasyonu sağlamak en bilimsel gerçektir. Ülkemiz su yeraltı ve yerüstü kaynakları zengin bir cennettir bu sebeple doğu bloğundaki ülkeler gibi hiç su içmemektense deniz suyunu yada atıksuyu filtreleyip olumsuz en düşük ihtimalı dahi göze alıp saf suya yakın bir su içerim düşüncesinden ziyade var olan kaynaklarımızı mineral değerlerini koruyarak içerim demeliyiz. Yani ters ozmos bir teknolojidir buna kesinlikle katılıyorum ama iski şebeke suyuna müdahale edilerek kullanılacak bir teknoloji değildir bundan dolayı Ultrafiltrasyon teknolojisine sahip patentli Alman ürünü Woda-Pure filtrelerini sizlerle paylaştım.

    Saygılarımla,

    Tolga KASAP
    Çevre Y. Mühendisi




  • O zaman kimse mineralli su içmesin yada kaynak suyu , maden suyu içmesin tds 'si fazla diye dolayısı ile hani siz söylüyorsunuz ya mineralli suyun tadı kötü diye o zaman arabanın aküsüne mineralli suyu koyalım yada ütüye mineralli su koyalım bünyemizede direk ters ozmoz dan çıkan saf su dengi suyu alalım böylece bol bol su içelim.Yada şöyle yapalım işi daha da teknolojik hale getirip ultra saf su kullanalım belki o zaman daha daha çok su içeriz. Sonuçta akü suyu, saf su sizin dediklerinizden yola çıkarsak çok yararlı etkiler yaratır.
    Bakın biz tam bir petrol ülkesi olamayabiliriz ama bir su ülkesiyiz ve bu ters ozmoz sistemleri ile suyun neredeyse tüm mineralizasyonu alınmaktadır. Ters ozmoz teknolojisi gerçekten kendini ispatlamış ve gerçek bir teknolojidir ancak biz kuyu suyu, deniz suyu ,atık suyu kullanmıyoruz şebeke suyu yani 300ppm TDS'si olan mineralli su kullanıyoruz. Kullanıcı profilinizden çıkan sitede tamamen ters ozmoz sistemleri olduğu için yeni teknolojilere sıcak bakmayabilirsiniz ama sizde takdir edersiniz ki patentli bir ürünü es geçmek biraz acımasız geliyor bana. BWT-FULLSU olarak bizlerde ters ozmoz teknolojisini kullanıyoruz ancak endüstriyel alanlarda farklı kullanımlara göre. Örneğin soğutma suyu olarak kuyudan çektiğiniz suyu ters ozmozdan geçirip kullanabilirsiniz sonuçta makineyi mineralli su ile yıkamanıza yada soğutmanıza gerek yok.

    Saygılarımla.




  • önceki iletilerimi dikkatlice ve bilimden yana bir bakış açısıyla okursanız ters ozmos çıkışlarındaki suyun TDS değerinin 5-40 mg/l (ppm) arasında oldugunu saf suya akü su, ütü suyuna yakın değerde bir su olduğunu belirtim. İski şebekesinde bulunan 300-310 ppm 'i 5-40 ppm gibi bir aralığa yani yaklaşık %95 oranında mineral değerini alarak sunarsanız bunu mineral içerikli su olarak değil moleküler suya yakın bir su olarak nitelendirebiliriz.

    Saygılarımla,
    Tolga Kasap
    Çevre Y. Müh.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lixer -- 3 Ağustos 2012; 9:18:10 >
  • Bakın sanırım bilimsel verileri yorumlamada ortak paydada buluşamıyoruz ben size açıklama belirttikçe siz olaya çok daha farklı açıdan yaklaşıyorsunuz.
    EPA TDS değeri için içme sularında 500ppm verirken kozmetik sınır olarak 100ppm belirtmiştir. Sizin için çok daha basit şekilde ifade edersem koskoca EPA en azından 100 ppm derken neden 5-40 aralığını savunuyorsunuz bunu anlıyamıyorum. Bakın ben ters ozmoz teknolojisini kesinlikle kabul eden teknik biriyim ama sizin karaköy piyasasındaki filtre satan ve elinde ters osmos teknolojisi ürünleri stoğu fazla olan birisi havasıyla bunu makale ve bilimsel yazılara dayandırmadan körü körüne savunmanız açıkcası suyu tanıyamayan toplumumuz adına beni üzüyor.
  • Arkadaslar biraz okudum ama kafam cok karıştı.
    Biri bana yardım etsin. Müstakil ev tipi, alabileceğim yada yaptırabileceğim yer müsait olduğu için ana bağlantıya bagliyabilecegimiz evin her noktasında kullabilecegim bir sistem istiyorum. 3 yasında oglum var. O nedenle 3 e 5e bakmadan alabileceğim bir sistem tavsiye edemisiniz.
    Teşekkürler saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelarchers -- 6 Ağustos 2012; 3:24:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thelarchers

    Arkadaslar biraz okudum ama kafam cok karıştı.
    Biri bana yardım etsin. Müstakil ev tipi, alabileceğim yada yaptırabileceğim yer müsait olduğu için ana bağlantıya bagliyabilecegimiz evin her noktasında kullabilecegim bir sistem istiyorum. 3 yasında oglum var. O nedenle 3 e 5e bakmadan alabileceğim bir sistem tavsiye edemisiniz.
    Teşekkürler saygılar

    hocam alacagın arıtmayı evin her noktasında kullanamazsın ancak soyle yapabilirsin evin girisine yumusatıcı(kireç-tortu-klor) mutfaga da icme ve kullanma icinde tezgah altına arıtma cihazı taktırırsın çok iyi bisey istiyorsan İstanbul Delüx 2013 diye bi model var 10 aşamalı yeni cıkmıs ona bakabilirsin daire girişini de sorarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teacher47 -- 6 Ağustos 2012; 10:51:10 >




  • merhaba BMB Envy Su Arıtma Cihazı kullanan varmı acaba tavsıyelerınızi beklıyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teacher47

    quote:

    Orijinalden alıntı: thelarchers

    Arkadaslar biraz okudum ama kafam cok karıştı.
    Biri bana yardım etsin. Müstakil ev tipi, alabileceğim yada yaptırabileceğim yer müsait olduğu için ana bağlantıya bagliyabilecegimiz evin her noktasında kullabilecegim bir sistem istiyorum. 3 yasında oglum var. O nedenle 3 e 5e bakmadan alabileceğim bir sistem tavsiye edemisiniz.
    Teşekkürler saygılar

    hocam alacagın arıtmayı evin her noktasında kullanamazsın ancak soyle yapabilirsin evin girisine yumusatıcı(kireç-tortu-klor) mutfaga da icme ve kullanma icinde tezgah altına arıtma cihazı taktırırsın çok iyi bisey istiyorsan İstanbul Delüx 2013 diye bi model var 10 aşamalı yeni cıkmıs ona bakabilirsin daire girişini de sorarsınız.

    Merhabalar, su arıtma cihazı almak istiyoruz sanırım baya bilgilisiniz umarım yardımcı olursunuz.
    İstanbulda 4 kişilik bir aile için; PH değeri 7,5 üzeri olacak, tamamen sağlıklı olmalı, fazla büyük olmamalı ve fiyat önemli değil en iyi en sorunsuz en kaliteli ve herzaman teknik destek alabileceğimiz öneriniz varmı? Sadece kalite istiyoruz. Şimdiden teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digitaLartist

    quote:

    Orijinalden alıntı: teacher47

    quote:

    Orijinalden alıntı: thelarchers

    Arkadaslar biraz okudum ama kafam cok karıştı.
    Biri bana yardım etsin. Müstakil ev tipi, alabileceğim yada yaptırabileceğim yer müsait olduğu için ana bağlantıya bagliyabilecegimiz evin her noktasında kullabilecegim bir sistem istiyorum. 3 yasında oglum var. O nedenle 3 e 5e bakmadan alabileceğim bir sistem tavsiye edemisiniz.
    Teşekkürler saygılar

    hocam alacagın arıtmayı evin her noktasında kullanamazsın ancak soyle yapabilirsin evin girisine yumusatıcı(kireç-tortu-klor) mutfaga da icme ve kullanma icinde tezgah altına arıtma cihazı taktırırsın çok iyi bisey istiyorsan İstanbul Delüx 2013 diye bi model var 10 aşamalı yeni cıkmıs ona bakabilirsin daire girişini de sorarsınız.

    Merhabalar, su arıtma cihazı almak istiyoruz sanırım baya bilgilisiniz umarım yardımcı olursunuz.
    İstanbulda 4 kişilik bir aile için; PH değeri 7,5 üzeri olacak, tamamen sağlıklı olmalı, fazla büyük olmamalı ve fiyat önemli değil en iyi en sorunsuz en kaliteli ve herzaman teknik destek alabileceğimiz öneriniz varmı? Sadece kalite istiyoruz. Şimdiden teşekkürler.

    buyrun hocam linki İstanbul Delüx 2013




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teacher47

    quote:

    Orijinalden alıntı: thelarchers

    Arkadaslar biraz okudum ama kafam cok karıştı.
    Biri bana yardım etsin. Müstakil ev tipi, alabileceğim yada yaptırabileceğim yer müsait olduğu için ana bağlantıya bagliyabilecegimiz evin her noktasında kullabilecegim bir sistem istiyorum. 3 yasında oglum var. O nedenle 3 e 5e bakmadan alabileceğim bir sistem tavsiye edemisiniz.
    Teşekkürler saygılar

    hocam alacagın arıtmayı evin her noktasında kullanamazsın ancak soyle yapabilirsin evin girisine yumusatıcı(kireç-tortu-klor) mutfaga da icme ve kullanma icinde tezgah altına arıtma cihazı taktırırsın çok iyi bisey istiyorsan İstanbul Delüx 2013 diye bi model var 10 aşamalı yeni cıkmıs ona bakabilirsin daire girişini de sorarsınız.

    Gördüğüm en cibiliyetsiz sitelerden biri kimdir nedir turk mühendisler kim Türk su diye bir resim sertifika yok üretim teknoloji yok kalite belgesi yok yaptık birşeyi satıyoruz. Ben isim değil guvenebilecegim bir marka istiyorum, o siteden oyuncak bile almam.
    Kaliteli ürün ve markalardan bilgi sahibi olan arkadaslar bilgiyi paylaşırsa memnun olurum. Teşekkürler .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar akrabamız anway dan su arıtıcısı aldı 1500 tl okadar övmüşlerki insanlar inanmış almış suyuntadı çeşme suyundan farksız berbat biz evimize bmc nin tezgah üstü arıtmasını aldık ve eve gelenler suyun ölçümünü yaptı bizim sitemiz kuyu suyu kullanıyor en kireçlisi bizim suyumuz çıktı 600 küsürlerde arıtılan suyun değeri 25e düştü ve anwayın arıttığı suyu ölçtürdük hiç bir değişiklik yok normal şebeke suyundan anway yetkililerine haber verdik diyorlarki mineralleri böyle saklıyor suda geri almadılar yazık aldığıyla kaldı insanlar anway a sakın güvenmeyin bmc markasından çok memnunuz biz gerçekten çok güzel suyun tadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oist

    merhaba BMB Envy Su Arıtma Cihazı kullanan varmı acaba tavsıyelerınızi beklıyorum...

    bmc kullanıyoruz şuan çok memnunuz anway kullanan akrabamız var suya hiç bir etkisi olmuyo normal çeşme suyu tadında ve değişiklik yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oist

    merhaba BMB Envy Su Arıtma Cihazı kullanan varmı acaba tavsıyelerınızi beklıyorum...

    selam, 28 inde aldım cihazı 30 unda kuruldu sorun yok şimdilik cihaz güzel istersen montaj resimlerinide atabilirim müsait olunca.
  • Valla bu su arıtma cihazları şart artık.

    Site yönetimi hep "temizlendi, depo temiz " diyorda pek inanasım yok.

    İçmek için her zaman damacana ama. Sırf banyo yaparken kuşkusuz tertemiz su geldiğini bilmek için bile alınır yav.




  • Arkadaşlar şu verdiğim linklerdeki su arıtma cihazlarının farkı nedir acaba? Tek istediğim kireç ve kum pislik vb arıtsn yeter.suyun kimyasalına fazla dokunmasın..
    http://www.hepsiburada.com/liste/su-filtresi-kirec-cozucu-tortu-ve-pislik-tutucu/productDetails.aspx?productId=hrdogansufil&categoryId=13003364&SKU=HRDOGANSUFIL
    http://www.hepsiburada.com/liste/kod230-34filtre-kabi-190y-50-micron-siliphos/productDetails.aspx?productId=hrdogkod230&categoryId=13003364&SKU=HRDOGKOD230

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.