Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (226. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.543
Cevap
26
Favori
303.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya eski bi tane strateji oyunu vardı 2010 yılında falan sanırım habertürk ile gazete bedava olrak vermişti . Sadece var olan askerleri binaya koyuyor tankın paletini vs. vurdurabiliyorduk,izci vb . gibi özel birimler vardı . Ha bir de silahları gösteren ayrı bir menüsü vardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jansay

    sniper23, ekliyorum hoş geldin.

    Warcraft 3 yazıyorum.


    laptopal99, ekliyorum hoş geldin. Ardarda mesaj atmak yerine ilk mesajını editleyebilirsin.

    Abi age of empires 2 hd whatsapp grubu kurdum gelirseniz memnun olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekle hocam
  • BFME 2 multi oynamak isteyenler gameranger'dan ekleyebilirler aynı kullanıcı adı ile
  • DeadlyDazz, hatırlayamadım ama bana Blitzkrieg'i anımsattı tarif ettiğin şey, ona bir bak istersen.

    laptopal99, valla Age of hiç oynamıyorum bu aralar, epeydir de oynamadım. Ama Steam grubu daha ilgi çekebilir: eminim ki zaten bir sürü yerli/yabancı grup halihazırda vardır. Oralara bakabilirsin, hatta insanları oradan whatsapp grubuna yönlendirebilirsin.

    exclbr, zaten listedesin.
  • herkese selam ben aoe2hd oyuncusuyum artık multiplayer oynamak istiyorum ganeranger indirdim ama oyunu gormuyor gameranger ve eklettirmiyorda tw den yardımcı olabilecek arkadaş varmı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Age of Empires 2 HD Edition Steam'de çok ucuz, indirimlerle çok daha ucuzluyor. Oradan alırsan multiplayer için hiçbir sıkıntın kalmaz. Onun dışında eskiden hamachi falan kullanıyordum ben, ama tabi oyuncu bulmak lazım. Malesef bu kadar yardımcı olabileceğim.
  • Ekle. warcraft 3, eu4, age of empires 2, c&c generals, middle earth 2 oyunlarını oynuyorum.
    Edit:Age of empires 2 için steamden almaya bende katılıyorum indirimde 3 liraya almıstım ben 3 sene önce ve lobby de baya oyun oluyor multi oynamak için sıkıntı çekmezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lastkiller -- 25 Şubat 2018; 2:24:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoş geldin.

    Warcraft 3 yazıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 26 Şubat 2018; 12:2:44 >
  • Bu strateji oyunlarında çok fazla olasılık var mı, verilen küçük kararların bile önemi oluyor mu? Oyunlar monotona bağlamıyor mu bir süre sonra?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donna.

    Bu strateji oyunlarında çok fazla olasılık var mı, verilen küçük kararların bile önemi oluyor mu? Oyunlar monotona bağlamıyor mu bir süre sonra?

    Çok güzel bir soru! Bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışacağım:

    Bu bahsettiğin monotona bağlama durumu kanımca daha çok Age of, Starcraft tarzı oyunlarda oluyor: çünki sanırım bahsettiğin şey "oyunun ilk onbeş dakkası şunları yap, sonra bunu yap, sona doğru da şunu şunu yap: tamam zafer bizim." Her ne kadar pratikte tam böyle olmasa da (hep bir belirsizlik faktörü vardır) genelde böyle olduğu için monotona bağladığı bir gerçek. Fakat Civilization veya Europa Universalis, Hearts of Iron gibi oyunlarda daha değişik bir tablo ortaya çıkıyor:

    Her ne kadar o oyunlarda da başarının bir reçetesi olsa da(ama bu reçete çok kabaca bir reçete), o reçeteye son dakika eklemeleri veya duruma göre değiştirmeler gerekiyor. Age of gibi oyunlarda "ya Türklerle nasıl oynanır?" sorusunun belli başlı cevapları vardır. Ama bu oyunlarda aynı soruya verilecek en bilge cevap "duruma göre değişir kanka"dır: çünki olasılıklar daha çoktur. Civilization'da her zaman bereketli topraklara düşemeyebiliyorsun, o yüzden elindeki kaynaklara göre şehirlerin pozisyonlarını ayarlaman ve elindeki millete göre az ama öz veya çok şehir kurman gerekir. "Düşmanın yakınına şehir kurayım mı?" sorusunun cevabını en iyi o şehri nereye kuracağını gören birisi verebilir: ezberden konuşulmaz. Bu soruya en iyi cevap "Hayır kurma, şuraya kur" bile olabilir. Yani olasılık istemediğin kadar. Tabi bu gibi durumlar oyunu zorda oynarken, veya daha iyisi, bir insana karşı oynarken geçerli: en kolayda her oyun monotonlaşır.

    Europa Universalis ve Hearts of Iron'da ise durum daha da farklı: verdiğin küçük kararlar ya birikip sonunda seni vezir veya rezil edebiliyor, veyahut o verilen küçük kararlar senin yapmak istediğin şeye destek veya köstek olabiliyor. İki durumda da (vezir-rezil ve destek-köstek) tatmin edici bir deneyim ortaya çıkıyor çünki "ya naparsam yapıyım aynı şey" durumu ortadan kalkıyor. Resmen oyun senin zekanı sınıyor ve güzel oynadığında seni ödüllendirip, kötü oynadığında ise tokmağı başına vuruyor. Bu oyunlarda çoğu zaman kendimi "ya şu filan verdiğim kararın ne ekmeğini yedim be" derken bulabiliyorum şahsen. Ayrıca, özellikle Europa Universalis'te bir fırsat avcılığı var ki, sorma gitsin! Bir devletle oynadığın iki-üç oyun birbirinden tamamen farklı olabilir: bir oyunda iki komşunun birbirine dalıp zayıflattığı bir anda içlerinden birisine aniden saldırıp topraklarını elinden alabilirsin, bir diğerinde de saldırmak istediğin ufak bir komşunun büyük ittifağının büyük bir savaşa girmesini bekleyebilirsin. Aynı zamanda bu fırsatları değerlendirecek potansiyelin sende olup olmamasına karar vermek apayrı bir ikilem.

    Örnek vermek istiyorum: ben bir Europa Universalis IV oyununda savaş esnasında aşırı derecede paralı asker alarak kendi kendimi bitirdiğimi bilirim: savaşı kazandım ama sonra devlet iflas etti, beni acayip zor bir duruma soktu ve çıkan isyanlar beni alaşağı etti. Komşu bir devletin saldırmasına bile gerek kalmadı yani. Bu da binlerce olasılıktan biriydi ve verdiğim kararlar (paralı asker basmak ve tonlarca borcun altına girmek) beni o duruma soktu.

    Lafı biraz uzattım ama umarım soruna cevap verebilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 28 Şubat 2018; 15:4:42 >




  • bence çok yanlış düşünüyorsun. strateji oyunlarında genellikle en az 7-8 asker türü olur ve karşılaştıkları düşmanlara göre saldırı bonusları alıyorlar. örnek verecek olursak the battle for middle earth 2 de swordmanler mızraklı askerlere karsı güclü iken atlı askerlere karsı güclü, bunun karsısında mızraklı askerlerde atlılara karsı güclü iken swordmanlere karsı gücsüz. yani her oyun yapacagın strateji karsındaki adamın oynayısına göre değişiyor, hatta aynı oyun icindeki stratejin bile rakibinin birliklerinin türüne göre değişebiliyor. jansay ın ayrıca bahsettigi eu4 oynunda ise o kadar fazla değişken varki bir oyunda seninle dost olan bir devlet baska bir oyunda senden nefret edip sana savas acmak isteyebiliyor, hatta aynı oyun icinde dost oldugun bir devlet sınır komsusu oldugunuzda senin topraklarını isteyip dostlugu bozup sana savas açabiliyor ve oyunda bir çok değişken var. şunu rahatlıkla söyleyebilirim eu4 te oynadıgınız deveti yönetiyormussunuz gibi düşünebilirsiniz oyunda diplomacy politika ticaret vergi ordu gücü teknoloji gibi daha bir çok faktör var bunların her biri senin diğer devetlerle olan ilişkilerini değiştirebiliyor. ve bunlar genellikle her oyun değişiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • steam üzerinden eu4 ve aoe 2 oynayan arkadaslar varsa beni eklesin oynarız arada. ve warcraft 3 ü arkadaslarla tunngle üzerinden strateji mapını veya fun maplarını oynuyoruz. katılmak isteyen olursa buradan yazabilir.
    steam hesabım:http://steamcommunity.com/profiles/76561198089091384/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar bir oyun arıyorum cidden eski bir strateji oyunu. umarım hatırlayan bilen çıkar. oyunda uzayda iki tane ırkın savaşı vardı. birisi mavi beyaz renk agırlıklı bir medeniyetti ve genelde daha küçük pratik ve etkili cihazları vardı. en net hatırladıgım ise bu beyaz-mavi agırlıklı medeniyetin elemanları elektirk direği gibi enerji hatlarına ihtiyaç duyuyor ve bu enerji hatları içinden giderek haritanın herhangi bir yerine çok hızlı gidiyordu.
    diğer medeniyet ise genelde koyu renk agırlıklı ve daha kaba cihazları vs vardı.

    umarım hatırlayan çıkar.

    listeye beni de ekleyin beyler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okvnoe -- 16 Mart 2018; 19:8:43 >
  • Lastkiller, o dediklerini de hesaba kattım. Sonuç olarak RTS oyunlarında yaptığın stratejiler kısıtlı. "Mızraklı bastıysa atlı basma" veya "O şu ırkı aldıysa şunu al/şunu alma" şeklinde yani. Ortada bir strateji olduğu kesin (yoksa o oyunların adı real-time -strategy- olmazdı zaten) ama diğer tarzdaki strateji oyunlarına kıyasla bunu zayıf buluyorum ve her ne strateji yaparsan yap, oyunda dakika başı en çok komut veren oyuncunun kazanma şansı daha yüksek. Diyaloğa katıldığın ve görüşlerini belirttiğin için de teşekkür ederim.



    okvnoe, malesef hatırlayamadım ben, belki hatırlayan çıkar.

    Ekliyorum, hoş geldin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 2 Nisan 2018; 13:21:41 >




  • Bir strateji oyununa başlayacağım ama seçemiyorum, yardımcı olabilir misiniz* Civilization , Europa Universalis ve Hearts of Iron bunlara baktım biraz. Sanırım civilization'ın en iyisi serinin 5.oyunu, eu'ta ise 4.oyun aynı şekilde hearts of iron da da 4.oyun güzel diyorlar. Bunlardan hangisini önerirsiniz ya da Siz neleri önerirsiniz? Aslında 2 tür oyun arıyorum, birisi yukarıdaki gibi bir diğeri ise daha çok yönetimle alakalı, bunu isterseniz açabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psychedelic Reflection

    Bir strateji oyununa başlayacağım ama seçemiyorum, yardımcı olabilir misiniz* Civilization , Europa Universalis ve Hearts of Iron bunlara baktım biraz. Sanırım civilization'ın en iyisi serinin 5.oyunu, eu'ta ise 4.oyun aynı şekilde hearts of iron da da 4.oyun güzel diyorlar. Bunlardan hangisini önerirsiniz ya da Siz neleri önerirsiniz? Aslında 2 tür oyun arıyorum, birisi yukarıdaki gibi bir diğeri ise daha çok yönetimle alakalı, bunu isterseniz açabilirim.
    Paradox'un strateji oyunları sizi tatmin edecektir. Total War serisine de bakabilirsiniz. Civ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crusader King 2 ile eu4 arasında kaldım. İkisine birden başlayacağım bu gidişle Birini oynayacak olsaydın hangisini seçerdin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psychedelic Reflection

    Crusader King 2 ile eu4 arasında kaldım. İkisine birden başlayacağım bu gidişle Birini oynayacak olsaydın hangisini seçerdin?
    İki oyuna da sahibim. Şahsen ortaçağa bayılmama rağmen Crusader'i beceremedim, HOI keza öyle zor geldi, benim tercihim Europa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam hocam teşekkürler, sırayla girişirim artık hepsine
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.