Şimdi Ara

Stok görsel kullanımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Küçük bir dükkanım var tasarımlı bardak kupalar vs satmak istiyorum. Tasarımları stok görsel sitelerinden ücretsiz indirme seçeneğiyle kullanamıyorum sanırım. Ne yapmam gerek bu siteler hakkında pek bir şey bilmiyorum ve çoğu yabancı dilde. Premium ücretleri de oldukça yüksek. Ticari amaçlı en uygun kullanabileceğim site hangisidir? Yardım ederseniz sevinirim.




  • Sunulan materyallerin hangi lisanslarla sunulduğu önemli. Ücretsiz sitelerde sunulan bir çok materyal farklı creative commons lisanslarıyla sunuluyor ve çoğu ticari kullanıma uygun. Diğer yandan, farklı bir ülkede telifli olan fakat Türkiye'de telif hakkı alınmamış materyalleri kullanmak etik olmasa da yasal. Eğer materyal WIPO gibi uluslararası bir kurumdan onaylıysa Türkiyede kullanılamaz fakat sadece Amerikada telif hakkı alındıysa Türkiyede yasal açıdan sorun teşkil etmez. WIPO'nun ve Türk patent kurumunun arama sayfaları var, görselleri aramak mümkün olmasa da üreticilerinin adlarına telif kayıtları var mı sorgulanabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    Sunulan materyallerin hangi lisanslarla sunulduğu önemli. Ücretsiz sitelerde sunulan bir çok materyal farklı creative commons lisanslarıyla sunuluyor ve çoğu ticari kullanıma uygun. Diğer yandan, farklı bir ülkede telifli olan fakat Türkiye'de telif hakkı alınmamış materyalleri kullanmak etik olmasa da yasal. Eğer materyal WIPO gibi uluslararası bir kurumdan onaylıysa Türkiyede kullanılamaz fakat sadece Amerikada telif hakkı alındıysa Türkiyede yasal açıdan sorun teşkil etmez. WIPO'nun ve Türk patent kurumunun arama sayfaları var, görselleri aramak mümkün olmasa da üreticilerinin adlarına telif kayıtları var mı sorgulanabilir.

    teşekkürler. ticari kullanıma uygun ücretsiz sunan siteler hangileri acaba?

  • underwood U kullanıcısına yanıt

    pixabay, pexels gibi siteler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.