Şimdi Ara

STOK FOTOĞRAFÇILIĞI BİLGİ PAYLAŞIMI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
22
Favori
42.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet %30 kestiler. Bende merak ediyorum nerede yanlış yaptım. daha önce 1 dolar kesintim olmuştu şimdi ise 30 dolar kesilmiş:)
  • 123rf sitesine 3 adet fotoğraf gönderdim 3ü de kabul edildi fakat fotoğraflarım aramada çıkmıyor ayrıca kaç kere görüntülendiğine nereden bakabilirim
  • Normalde ABD'ye yapmış olduğunuz görsel satışlarınızdan, ABD ve devamlı ikametinizin bulunduğu ülke arasındaki vergi anlaşmasında belirtilen yüzde oranında (Türkiye için bu oran %10) vergi kesintisi yapılır. Bunun için ajans sitesi üzerinden elektronik ortamda W8-BEN vergi formunu doldurup onaya göndermeniz gerekiyor. Ortalama olarak bu vergi formu 1 hafta içinde onaylanır. Böylece %30 değil %10 vergi kesintisine tabi olursunuz.
    W8-BEN vergi formuna genellikle ajansların internet sitelerindeki Tax-Center bölümünden ulaşılır. Form elektronik ortamda doldurulur ki zaten büyük bir kısmı ajanstaki kişisel bilgileriniz forma export edildiği için halihazırda büyük oranda doldurulmuş olarak önünüze sunulur. Bilgilerinizi girersiniz, alt kısımda adınızı soyadınızı yazarak (Ajansa adınızı ingilizce karakterlerle yazdıysanız aynı şekilde ingilizce karakterlerle) imzanızı atmış sayılırsınız, ve formu gönderirsiniz. 2 Dakikayı normalde geçmez bu işlem.
    Genellikle sonradan değişiklik yapmak kolay değildir. Devamlı ikametin bulunduğu ülke değişmediği sürece değişiklik yapmakla uğraşmaya değmez. Değişiklik yapmak gerekiyorsa bazı ajanslarda (örn. Dreamstime) katılımcı destek adresine durumu açıklayıcı mail atılır. Şaşırtıcı bir şekilde size ilgiyle geri dönüş yaparlar. Vergi bilgileriniz sıfırlanır (Tekrar vergi formunu yeni ülkeye göre oluşturabilmeniz için) Önce ajans hesabınızdaki ülke ve adres bilgilerini güncellersiniz. Sonra yeniden yeni ikametinize uygun şekilde vergi formunu doldurur gönderirsiniz. Bu değişikliği doğrulayacak belge isterler. Mesela İngiltere ise devamlı adresiniz, ozaman devamlı oturum izninizin, varsa İngilterede üzerinize olan ev tapunuzun, üzerinize olan arabanızın, olmadı isminizi ve devamlı oturum bilgilerinizi aynı yerde görebilecekleri RESMİ bir belgenin elektronik kopyasını gönderirsiniz. Son olarak vergi formuna ikametinizin bulunduğu ülkedeki vergi numaranızı da girmeniz gerekir tabi. Devamlı oturum varsa, o zaman o ülkede size ait bir vergi numarası da olmak zorunda. Vergi belgenizin kopyasını da gönderirsiniz. Doğrulama yapılır konu kapanır. Doğrulayıcı belgeleriniz varsa iş kolaydır. Yoksa turist olarak bulunmakla olmuyor. Zaten bu doğrulamayı istemeseler bir çok kişi kendini İngiltere Rusya gibi ABD ile %0 anlaşması olan ülkelerde ikamet ediyor gösterirdi. İşinizde bir devamlılık beklentiniz varsa bu konuda bir yanlış yapmamanız gerekiyor.
    Kısaca vatandaşlığın olduğu ülke değil, devamlı ikametin olduğu ülke önemlidir bu vergi formunda.
    Doldurmazsanız yasal bir sakıncası yok. Sadece o zaman ABD ile hiç bir anlaşması olmayan bir ülkede yaşıyormuş gibi değerlendirilirsiniz. En yüksek vergilendirmeye maruz kalırsınız, yani %30.
    Bazı ajanslar size ödeme yapma aşamasında vergi kesintisini uygular. Geç kalınmamıştır, formu doldurur gönderirsiniz, onaylanır ondan sonra ödeme alma talebinde bulunursunuz. Bazı ajanslar ise (Photodune mesela) bir görsel satışı olur olmaz kesintiyi yapar.

    (Bu vergi görsellerin sadece ABD'de satın alınması sonucu oluşan gelire uygulanması gerekirken, Photodune Meksikadan satın alınan görselime dahi %30 vergi uygulamıştır. İlk gönderilen görsellerimin onaylanır onaylanmaz satış yapmasına mı yoksa Meksikadan gelen gelire vergi uygulanmasına mı şaşırayım derken ... Neyse derhal vergi formunu doldurup gönderdim, onaylandı. Sonraki satışlarda problem yok.)

    Kısaca bir an evvel formu doldurup gönderin. Formu nasıl dolduracağınızdan emin değilseniz hala, o zaman youtube'a W8-BEN yazarak sorun. Baktım aşama aşama anlatıyorlar videolarda.




  • Beyler Sony A6000 gibi bir Mirrorless ile bu iş yapılır mı sizce?
  • Razer kullanıcısına yanıt
    Yapılır tabiki niye yapılmasın, ben nx 300 ve 45 mm ile yapıyorum, şu an daha satışım olmadı ama sitelerdeki fotoğraf kabul oranlarım çok yüksek.
  • Ne alaka Vergi mükellefi olmasan bile herkesin t.c no gibi mutlaka bir vergi no su oluyor sen bilmiyorsundur sorup öğrenebilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stok işine ben de yeni başladım. Paypal in Türkiye'den çekildiğinden dolayı diğer ödeme yöntemlerini kullanmamız gerekecek sanırım. Skrill, payoneer vb. diğer yöntemler hakkında detaylı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Bir de bu posta çeki olayı nasıl oluyor kesinti oluyor mu onda da?
  • https://pixabay.com/ bu siteden yüksek çözünürlüklü ücretsiz fotoğraflar indirebilirsiniz. Stok fotoğraf sitesidir.
  • fotolia ya üyeliğimi yaptım vektörel çizimlerimi EPS olarak kaydediyorum yüklemiyor format hatası diyor 28 mb geçmiyorum ne olabilir sizce fikri olan varmı.tskler..
  • bu vergi olayında bilgisi olan varmı

    diyelimki satışlar yaptık %10 yada %30 kesinti oldu bu vergi dairesinde kayıtlarımız oluyormu ozaman vergi mükellefi gibi yada bu yıl şu kadar vergi ödedi gibi bilen varmı
  • Merhaba arkadaşlar. Dreamstime sitesinde münhasır katılımcı oldum fakat diğer sitelerde üyelik silme gibi bir seçenek yok.
    Dreamstimedaki münhasırlığı etkilememesi için sadece diğerlerine yüklemeyi durdurmam mı gerekiyor yoksa komple hesapları silmem mi gerekiyor?
    Ben ne olur ne olmaz diye diğer sitelerdeki fotoğraflarımı sildim fakat istocktakiler silinmiyor.
    Ayrıca dreamstime bana 100ün üstünde fotoğraf yüklediğim için 20$ hediye etti.
  • siz fotalia üyemisiniz ? ben yükyeme yapıyorum hata veriyor neden olabilir acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzfe35

    siz fotalia üyemisiniz ? ben yükyeme yapıyorum hata veriyor neden olabilir acaba.

    Hata dediğiniz nasıl bir hata ? Detay, açıklama vs. var mı ?
  • Hata cozuldu zipleyip gondermek gerekiyor halletim..birde parayi cekmek icin nufus cuzdani yukleyiniz diyor bir tehlike olmaz umarim degilmi tecrubeli arkadaslar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunu çözdüm hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzfe35

    sorunu çözdüm hocam.

    Azıcık bilgi paylaşsaydınız. Hangi stok sitesi, zipleyip yolladığınız dosya nedir 1 jpeg dosyası mıdır ? Ben de 4 farklı stok sitesine zaman zaman foto yüklüyorum bugüne kadar zipli bir şey yollamam gerekmedi, hep jpeg'leri kabul ettiler.
  • Ben vektorel calisma yukledim.bu tip calismalarda eps10 kaydedip birde jpg 15.000 pixel az olmayacaksekilde zipleyip yukluyorsunuz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzfe35

    Ben vektorel calisma yukledim.bu tip calismalarda eps10 kaydedip birde jpg 15.000 pixel az olmayacaksekilde zipleyip yukluyorsunuz..

    Teşekkür ederim paylaştığınız bilgi için.
  • Rica ederim hocam.sizin hangi sitelerde calismalariniz mevcut?ben baska stock sitelerede calismalarimi yollamayi dusunuyorum.nekadar fazla pazar okadar cok satis olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzfe35

    Rica ederim hocam.sizin hangi sitelerde calismalariniz mevcut?ben baska stock sitelerede calismalarimi yollamayi dusunuyorum.nekadar fazla pazar okadar cok satis olabilir.

    Öyle okudum ben de... Genelde çoğu stok işi ile uğraşan 3-5 siteye yüklüyor gördüğüm kadarı ile. Benim 2 sitede ağırlıklı olarak var. DreamsTime.com'da 30 foto yükledim. Esas satış yakaladığım 2 site ise fotolia ve shutterstock, diğerlerinden hiç satışım olmadı ama tabi bu 2 sitede 100'ü aşkın görsel var portfolyamda. Belki de ondandır... Şimdi diğerine de yüklemeye çalışmam lazım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.