Şimdi Ara

STILO FOREVER :) (776. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.436
Cevap
77
Favori
1.808.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 774775776777778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • maybel arkadaş, ilandaki araçta adamın söylediğinden başka boya yoksa, darbe yoksa, önemli masraf yoksa, sky çalışıyorsa fiyat çok iyi. Ama çok iyi bir yere gösterip öyle almak gerekir.
  • STILO almayı düşünen MYME arkadaş öncelikle hoşgeldin. HALİL ve ROBINHOOD'un dediklerine aynen katılıyorum. Donanım ve konfor olarak aynı sınıftaki rakiplerini zaten solluyor. Bende de lpg var resmen kokluyor. Şu an Kıbrıs'ta mecburen benzinle kullanıyorum ölçümlerime göre şehir içi ve dışı karma olarak 6,9 lt./100 km.
  • sky window arızası vasra nasıl anlaşılır.benim önceki arabam pejo 406 sv hdi 2001 modeldi bu araba eski arabamı aratmaz die umuyorum kronik sorunu abs çok pahalı mı? bide hava hastığı sorunu vardı bunlar cok masraflımıdır.?
  • sky'ın iç kısımdaki perdesi arka tarafta birikme yapmadan açılıyorsa, üstteki cam plakalar ise normal açılma sesi dışında sürtünme, dişlinin boşa dönmesi nedeniyle gıcırtı yapmıyorsa ve cam plakaların tamamı 5-6 saniyede açılabiliyorsa normal çalışıyor demektir. Ayrıca sky'ı tamamen açıp, cam plakaların bağlı oldukları sert plastik kısımlardaki ufak tekerleklerde çatlak olmamasına da dikkat etmek gerekir.
  • Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Her ne kadar, konuya fazla yazmasam da ve bu konuda bana kızan abilerim olsa da, devamlı konuyu takip ediyorum... Yazmamamın nedenlerinden birisi de daha STILO sahibi olamamam...

Siz büyüklerimden bir konuda yardım istiyorum. Dediğim gibi henüz STILO sahibi değilim. Öğrenci olduğum için de arabayı alabilmek için tek maddi kaynağım ailem. Bunun için de ailemi ikna etmem lazım. İkna etmem gereken konulardan birisi de aracın yaptığı giderler. Sizlerden ricam aşağıda belirttiğim unsurlara göre aracınızın giderlerini yazmanız...

Yıllık vergi:
    Yıllık zorunlu trafik sigortası primi:
    Yıllık kasko primi:
    Yıllık standart bakım giderleriniz:

Bu konuda bilgilendirecek abilerime şimdiden teşekkür ediyorum...
  • Bu araç eğer o kilometre doğru ise . Sky bozuksa bile o fiyata bedava benden söylemesi...Bırak sky çalışmasın. öyle kullan ne olacak..
    quote:

Orijinalden alıntı: maybel

http://www.sahibinden.com/1_6_lpg_li_stilo_dynamic-88WQQaXQQ16315842WQQpXQQdisplayitem arkadaşlar bu raç nasıl bende düşünüyorum ama ?
  • hayırlı Ramazan'lar kardeşim. İnşallah bir STILO sahibi olursun. Benim STILO'ya göre

yıllık MTV : 471 TL
    Trafik Sigortası : 165 TL
    Kasko (EUREKO) : 1.136 TL (Tüm riskler dahil ve yurtdışında da geçerli)
    Bakım Gideri : Kullanıcısına ve şartlara göre çok değişken bir şey bu. Ama insanı üzecek bir bakım gideri söz konusu değil kesinlikle.
  • Bakım giderlerinden kastım, periyodik bakımlar, ne kadar aralıklarla yapıldığı, bu bakımlarda ödediğiniz para ortalama olarak ne kadar?
  • STILO'nun bakım periyodu aralığı her 20.000 km.'dir. Yani bakım periyodu uzundur. En kapsamlı periyod 120.000'dir. Bunun içinde triger seti değişimi de vardır. Tabi bu rakamlar kullanıma göre değişmekle birlikte fabrika verileridir. İyi niyetli bir serviste 400-500'e çıkar.
  • 400-500 lira 120.000'deki bakımın masrafı mı? Yoksa her 20.000'de bir olan masraf mı?
  • Diğer periyodlar daha ucuz. Söylediğim 120 binin. Tabi fiyatlar yere kişiye göre değişir. Aynı işlemi 3'e de yaptırırsın, 6'ya da yaptırırsın.
  • Halil arkadaşım, senin mesajı yeni okuyabildim. Kusura bakma. Benim STILO'daki kaplamalar aldığımda vardı. Ben de pek farkında değildim. Arabayı aldığım kişiyi arar sorarım senin için.
  • arkadaşlar yolda giderken skyı açayım dedim çat diye bir ses geldi. şimdi açmaya çalışıyorum çat çat çat diye dişli sesi geliyor açılmıyor. resetledim falan ama yemedi ne yapmam lazım ustalar ne tavsiye ediyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zanaks

arkadaşlar yolda giderken skyı açayım dedim çat diye bir ses geldi. şimdi açmaya çalışıyorum çat çat çat diye dişli sesi geliyor açılmıyor. resetledim falan ama yemedi ne yapmam lazım ustalar ne tavsiye ediyor ?

kardeşim açmaya çalışırken ses geliyorda açmıyorsa büyük ihtimalle motor dişlisi sıyırmıştır.
    Bu arada ilanda belirtilen araba donanımına göre bedasva fakat bu fiyattaki araçlara ben hep şüphe ile yaklaşırım.Ucuz etin yahnisi yavan olur. Ama iyi araştırıp büyük bi sıkıntısı yoksa alınabilir. Kendimden örnek vereyim 17bin kmde sky lı 2005 model resimlerde cillop gibi görünen fiytıda 18bin yazan arayı sorduğumda sadece çamurluğunda boya var denilen arabayı gidip baktığımda.İnanamamıştım çok kötü durumdaydı araba. Birde arkadaşın biri anlattıydı polo almış 2001 model zamanında 120bin kmdeymiş km yüksek olduğu için şüphelenmemiş aldıktan sonra çıkmış piyasaya araba 300küsür bindeymiş meğerse. O yüzden aldığınız arabanın boyasından değişeninden çok yürüyenine dikkat edin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Her ne kadar, konuya fazla yazmasam da ve bu konuda bana kızan abilerim olsa da, devamlı konuyu takip ediyorum... Yazmamamın nedenlerinden birisi de daha STILO sahibi olamamam...

Siz büyüklerimden bir konuda yardım istiyorum. Dediğim gibi henüz STILO sahibi değilim. Öğrenci olduğum için de arabayı alabilmek için tek maddi kaynağım ailem. Bunun için de ailemi ikna etmem lazım. İkna etmem gereken konulardan birisi de aracın yaptığı giderler. Sizlerden ricam aşağıda belirttiğim unsurlara göre aracınızın giderlerini yazmanız...

Yıllık vergi:
    Yıllık zorunlu trafik sigortası primi:
    Yıllık kasko primi:
    Yıllık standart bakım giderleriniz:

Bu konuda bilgilendirecek abilerime şimdiden teşekkür ediyorum...

yıllık vergi 2004 modelleri için bu sene düşüyor. yani 200 ksür lira oluyor.
    trafik sigortası 120 lira civarında bir rakam bu şehirine göre değişiyor.
    kaskoda çok değşim gösteriyor stilimi ilk sene 900 e kasko yaptırmıştım bu sene hasarsızlık indirimiyle kaskom 600 lira.
    standart bakım çok pahalı değil clio en ucuz denilen renault marka ile hemen hemen aynı hatta daha ucuz diyebilirim.
    standart baımda yağ değişimi bujiler,filtreler bunlar her markada aynı diyeilirz. Fakat balatalar, triger değişimidir bunlar emin ol aynı segmentteki vw,opel,ford a göre daha ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil2202 -- 24 Ağustos 2009; 11:05:19 >

• Vaktiniz olduğunda Gölcüğe gelebilirseniz. Burdaki ustalara gösterelim. Ama sakın zorlamayın. Belkide işcilik ile kurtarılır. Servislerin komple değişmesi lazım demelerine bakmayın tamir oluyor. Tabi çok kötü durumda değilse...
    quote:

arkadaşlar yolda giderken skyı açayım dedim çat diye bir ses geldi. şimdi açmaya çalışıyorum çat çat çat diye dişli sesi geliyor açılmıyor. resetledim falan ama yemedi ne yapmam lazım ustalar ne tavsiye ediyor ?
  • Stiloda ABS sorunu hiç yaşamadım.
    Hava yastığı sorunu soketlerle ilgiliydi herhalde . Çok basit şekilde hallediyorlardı..

quote:

Orijinalden alıntı: maybel

sky window arızası vasra nasıl anlaşılır.benim önceki arabam pejo 406 sv hdi 2001 modeldi bu araba eski arabamı aratmaz die umuyorum kronik sorunu abs çok pahalı mı? bide hava hastığı sorunu vardı bunlar cok masraflımıdır.?
  • Bendeki sky bozulduğunda Tııııırrrrrr tıııııırrrrrrrr tııııırrrrrrrr sesi verirdi. Oda dişli sıyırdığının deliliydi....
    Çat çat için bir şey diyemem..
    Bursadaki bir stilo sahibi 1. camı hareket ettiren. ilk hareketi sağlayan aluminyum bir parçanın kırıldığını söylüyordu. Aluminyum olduğu için kaynakta olmuyormuş. Ama onlar o parçanın yerine demirden uydurmuşlar... Bir şekilde halledile biliyor. Bu işleride kendileri sanayide halletmiş...
    quote:

• SKY arızası için alın size çözüm. Arkadaş bursada inhandag a mesaj atın ilgili birisidir. Ben skyımı gölcükte halledemeseydim bursaya götürecektim.
    İstanbulda da yapabilecek 2 kişi var. Biri bostancı sanayiinde 500 tl işçilik dedi. Öbürü ümraniye çakmakta 1000tl işçilik dedi....
    Ben 350 tl işçilik ile halletmiştim...
    Ama sende ankaradasın muhakkak tamir eden birileri vardır..Önce servisle bir görüşderim...
    quote:

Orijinalden alıntı: inhandag

Arkadaşlar sky window arızası yaşayan olursa aman diyeyim yetkili servis harici kimseye götürmeyin.Ben aldığın aracın sky'ı nın bozuk olduğunu bilerek aldım, bir kaç kişiye götürdüm ama hiç kimseden net cevap alamadım.Baktım ki bu adamlar bu işi benden iyi yapamıycaklar bende kendi atölyemde dün itibariyle sky window'u komple aşağıya indirdim.
    Parçaları sökmeye başladıkça mekanizmayı çözmeye başladık tabi arızayı bulana kadar baya bi kısmı sökülmüş oldu.Toz ve sanayi vazeleini 5 senede katran pozisyonuna dönmüş, (tozlu yollarda sky kesinlikle kullanılmamalı !!!!) sistem öylesine zor hareket ediyordu ki artık burdan geriye dönüş olmaz deyip komple tümünü parçaladık ve gaz yağı ile temizledik.
    Numara numara ayırdığımız parçalardan birisi kırılmış ve yenisini bulmak tahmin ettiğiniz gibi neredeyse imkansız.Kırık olan parçaya, parça ilave ederek (bu arada mekanizmanın yarısı plastik , yarısı zamak çok nazik bişi yani haberiniz olsun zorlanmaya kesinlikle gelmez) tadilat ettik ve sökerken numaraladığımız sistemi lego gibi topladık.Şimdi kaymak gibi çalışıyor.
    Tekrar ediyorum tozlu yolda kesinlikle kullanmayın kapalı dursun!!!Ne kadar da dikkat etseniz pek sağlıklı bi sistem değil bence bi süre sonra tozdan dolayı arıza çıkartacaktır garanti verebilirim size :(

Selamlar

• slm stilciler
    HERKESE MERHABA
    YENİ KATILAN ARKADASLAR HOŞ GELDİNİZ

ROBİN BANDIRMADA ARACINI GÖRDÜM SELECTOR YAPTIM AMA FARKETMEDİN
    BORDO STİLO KİMİMDİ BANDIRMADA KAPI VITALARINIDA TAKMIŞ

ANKADAŞLAR 2250 KM YOL YAPTIM BİR TEK SORUNUM OLDU ODA KÖY YOLUNDA ALTINI SÜTTÜM ARABANIN TRAKTOR YOLUNA ARABAYLA GİRERSEN BOYLE OLUR İŞTE NEYSE SADECE AKS KÖRÜĞÜ YIRTILMIŞ ONU YAPTIRACAĞIZ ARTIK DEĞİŞTİRMİŞKEN İKİSİNİ BİRDEN DEĞİŞTİRİRİM NASIL OLSA KÖRÜK PARASI ÖDEYECEĞİZ KÖRÜK YIRTILINCA YAĞ KAÇAĞI OLMUŞ EKSOZSUN ÜZERİNE KORKUTTU BENİ MERET ARABAMI YANIYOR DEDİM

VALLA 260 KM 100 KM HIZLA GİTTİM KLİMA ACIK VE ARAÇ FULL YÜKLÜ ATİKERT TÜP VAR ARACIMDA 34.76 GAZ ALDI ARACIM ORTALA 0,134 KURUŞ

KAKMIŞ ÇOK İYİ BİR DEĞER DEĞİLMİ SİZCE????
  • 
Sayfa: önceki 774775776777778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.