Şimdi Ara

Sticky Road adlı oyunum Google Play de yayınlandı. Link: https://t.co/Pqv5leUuP7 (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
3.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: arandur


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: arandur

    Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, oyun hiç güzel değil.



    1- Oyunu oynayamadım bile, karakter koşuyor ama nereye dokunursam dokunayım zıplayamadım veya sağa sola kaçamadım. Yardım menüsü falan da yok. Kocaman bir eksi buradan.

    2- Sonradan zor fark ettim, yön tuşları en köşede. Oynadım ama oyun tekdüze. Bir eksi buradan.

    3- Grafikler itici ve basit. Bu tip oyunlarda grafikler basit olsa dahi şirin ve çekici olmalı. Bir eksi de buradan.

    4- Menüler fena değil. Buradan not kıramam.

    5- Herhangi bir satın alma gerçekleştirdiğinde artık reklam görmüceksin Görmeyeceksin'e ne oldu?



    Özetle 1-2 yıldız vereceğim bir oyun olur ancak. Daha iyilerini yapmalısınız veya fazla indirilmediği için isyan etmemelisiniz.

    Aşağı Yukarı düğmesini 40 yaşında insanlar bile 5 saniyede kavradı sen kavrıyamıyorsan gerçekten oyun oynamana gerek yoktur demektir.

    O yüzden istersen 1 ver istersen 50 ver gözümde değerini kaybettin.

    EDIT: Düşük IQlu insanlar için yardım menüsü fena fikir değilmiş.

    Terbiyesiz, asabımı bozma benim. Deneyimimi paylaştım, bundan katkı çıkaracağına IQ değerim ile sözde dalga geçmişsin. Kendini ne sanıyorsun sen? Reelde çık karşıma istersen. Bir tane dandik oyun yaptın diye kendini bir şey mi sanıyorsun? Forum hayatımda ilk defa bu kadar sinirleniyorum.

    Dandik oyun falan değil kendimi bir şey sanıyorum senin ömrün boyunca ugraşıp uzman olamıcağın dallarda uzmanım.

    Oyun Geliştirmenin ne kadar zor bir iş olduğunu açıklamama gerek bile yok. Bu oyunun 0$ bütçeyle yapıldığını açıklamama gerek bile yok. Bu oyunu tek başıma yaptığımı açıklamama bile gerek yok.

    0$ Solo bir yapımdan bekliyebilceğin maksimum oyun siyah beyaz 2d olmalı ben 3D Kendi çizip animasyonunu yaptığım modellerle kendi haızrladığım menuler o kadar kodlar anlatabiliyor muyum

    Ben o kadar şeyi anlıyorum bu yaşımda ve sen o yaşına gelmişsin 2 düğmenin ne işe yaradığını kavrıyamıyorsun üstlerinde yukarı ve aşağı gösterdiği halde. Biraz kafa çalıştırmak yeterli

    Ben dediğmi gibi 15 Yıl PC Oyunu oynadım ve emin ol hiçbir pc oyununda yardım menüsü falan yoktu hemde benim oyunumunda 1000 kat karışık oyunlar falan. Her şeyi hazır beklemeyin kendin öğrenmenin keyfi başkadır

    Düşük IQlu dememin sebebi belli zaten istediğin kadar sinirlen umrumda değilsin. Gelip burda ego tatmin etmeye çalışan sensin sana zaten dünyanın en iyi oyununu beğendiremem çünkü sen oyuncu değilsin. Oyuncu olmuyan insanların yorum yapmasına ihtiyacım yok. Gidip refleks gerektirmiyen veya zeka oyunuysa zeka gerektirmiyen çöp oyunlardan istediğin kadar keyif al.

    1- Ben mobil oyuncuyum, her gün saatlerce pek çok mobil oyun oynarım. Son yıllarda çıkan pc oyunlarından anlamam ama mobil oyunlardan çok iyi anlarım. SENİN OYUNUN TAM OLARAK ÇÖP!
    2- Kıskanmam için sana rakip olmam lazım. Oyun yapımcısı değilim, neden kıskanayım. Aksine yerli yapımcılara destek olmaya çalışıyoruz, başlığa da o yüzden gelmiştim. Ama bir terbiyesizle karşılaştım ilk defa.
    3- Herkes oyundan çok çirkin tavrını eleştirmiş ama gram akıllandığın yok. Oyunlar daha güzel yapılır ama sen nasıl daha güzel, daha düzgün bir adam olursun, onu bilemiyorum işte.
    4- Oyunlarda help menüsü ya da tutorial yokmuş. 7 yaşında çocuk mu kandırıyorsun? 1994 yılından beri pc oyunları oynamış birisi var karşında.
    5- Ego tatmini yaptığım bir nokta gösterebilir misin sayın üstün IQ!lu oyun yapımcısı?
    6- Gerçekten oyundan anlayanlar eleştirsin tavrından bir an önce vazgeç. Kimin ne kadar oyundan anladığını tespit etmek sana düşmez.
  • Cevap vermeye ugraşıcağım kalitede veya seviyede değilsin. O yüzden kaybol

    Benim davranışlarım düzgün senin psikolojik sorunların var :)

    IQ Farkını söylemeye gerek bile yok zaten o yüzden ciddiye almıyorum.

    Ha ayrıca tekrar söylüyim bu oyun 0$ bütçeyle ve solo olarak yapıldı. Sen gidip gameloft gibi 40 kişilik ekibin 1 milyon $lık bütçeyle yaptığı oyunlarla karşılaştırıcaksan zaten neden ciddiye almadığımı anlıyabilirsin.

    İlk yorumlara bakarsan düzgün eleştiri yapanların eleştirisini dikkate aldım ve oyunu ona güncelledim. "BU NE YA ÇÖP LAN ŞUNU DUZELT ŞUNU EKLE" tavırlarıyla bana bir şey yaptırtabilceğinizi sanıyorsunuz

    Oyunu sırf hobi niyetine çıkardım ve benim ilk mobil oyun denememdi :) Ikinci oyun Openworld Survival olucak belki onuda indirip 1 puan verirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 12 Mart 2017; 18:8:52 >
  • Milleti eleştirmesinden de belli olarak hemen uzman kesilmiş ve yerdiği birçok oyun bu oyundan daha zevkli başta belki farkeder diyerek birşeyler yazdim ama baya egoist en iyi benim diyen bir elemanmış yaşı kaç bilmiyorum ama zeka yaşını verdiği cevaplar belli ediyor ayrica iyiki unity3d var hiçbir mekanik olmasa bile azıcık grafik ortaya koyup birşeyler yapmış ama suç oyun yapipta eleştirilerine cevap verenlerde ve bu konuya yazanlarda cidden 12-13 yaşındaki çocuk bile daha karakterli davranırdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escarpee

    Milleti eleştirmesinden de belli olarak hemen uzman kesilmiş ve yerdiği birçok oyun bu oyundan daha zevkli başta belki farkeder diyerek birşeyler yazdim ama baya egoist en iyi benim diyen bir elemanmış yaşı kaç bilmiyorum ama zeka yaşını verdiği cevaplar belli ediyor ayrica iyiki unity3d var hiçbir mekanik olmasa bile azıcık grafik ortaya koyup birşeyler yapmış ama suç oyun yapipta eleştirilerine cevap verenlerde ve bu konuya yazanlarda cidden 12-13 yaşındaki çocuk bile daha karakterli davranırdı

    Artık konuya yorum atmazsan sevinirim. Unity diye hazır mı sanıyorsun oyunu her şeyi bana ait. Bazıları gibi assetstore sömürmüyoruz en azından :)

    Konuya cevap atanlar zaten beni triggerlamak için ugraşan bebeler. Beni düzgün eleştirene laf yapmadım zaten konunun en başındaki yorumlara bakarsan eleştilere bakarak oyunu güncelledim. Ama bazı kişiler varki yok ben senin baban yaşındayım ben oyundan anlarım bu oyun çöp gibi 10 yaşındaki beyinleriyle cevap atınca insan ister istemez cevap veresi geliyor.

    Egoistim çünkü her şeyi kendi başıma yapabiliyorum. Egoist olmaklada gurur duyuyorum. Sizinde bir yeteneğiniz varsa sizde paylaşın vay diyelim aşağılamaya çalışmıyalım :)

    Konuya artık gereksiz post atılmasın.

    Mekanik yok dediğin oyun 3.000 Satırdan fazla olduğunu biliyorsun değil mi. Mekanik zaten Kolay oynanış ile oyunun kendi mekaniklerini yaratması birader çok yanlış anlıyorsunuz çok

    Ayrıca oyun bir şeyi beklerken 5 dakika açıp oynayıp kapatmak için saatlerce arka arkaya oynamak değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 12 Mart 2017; 21:30:28 >
  • oyunun market gorselleri ilgi cekici degil. feedback vermek icin bile indiresim gelmedi acikcasi.

    indirmedigim icin mekanik hakkinda birsey yazamam ama yine gorsellikten gideyim. isiklandirmada sorun var sanki. menu ui'i ile oyunun art'i biraz uyumsuz gibi ayrica.

    gelistiricinin oyununu olumcul savunmasi cok sik karsilasilan durum. normal karsiliyorum fakat bu buyuk bir hata. bu duygusalliktan ne kadar cabuk kurtulursan o kadar basarili olursun.

    can sikan tum feedbacklere cevap vermek yerine "neden bu feedbackler geliyor" bunu sorgulaman lazim. hadi burda bizlere tek tek cevap veriyorsun da (ki tatmin etmiyor), store'da 1 yildiz veren adami bulup "hayir bu oyun guzel" veya "aha burada aslinda oyle degil" diye soyleme imkanin olmadigina gore yapacak birseyin yok.

    insanlarin zamanini verip feedback vermisler ki bu bulunmaz nimet ve parayla alamazsin. bircok ders cikarma imkani veriyor. bence bunlarin uzerinde dusun.

    en basit ornek "ben oyunu anlayamadim, tutorial tarzi birsey koysan daha faydali olur" diyen birine "gerizekali misin" tarzi bir donuste bulunmak dogrudan kazanc saglamaz. boyle bir istek varsa emin ol tutorial'a ihtiyac var demek. oyunun basarisini dogrudan etkiliyor demek.

    en buyuk tavsiyem referans olmasi icin is yapmiyorsan prototyping uzerinden gitmen. aklina gelen oyun mekanigini otur hizli bicimde prototype haline getir ve cevrendekilere denet. saatlerce shader, optimizasyon uzerinde filan calisma. oyun fikri sacmaysa bunlarin hicbir onemi yok. blizzard'daki cto'ya is alimi icin kendini kanitlamiyorsun. fikrinin tutabilecek mi tutmayacak mi bunun testini yapiyorsun. kimse senin kodunun 0.0001 milisaniyede calismasini sallamayacak.

    bir diger problem de asset'lere olan bakis acin. eger zamandan kazandiracaksa kesinlikle asset kullanman gerekir. git tofas asseti al seri oyun bas demiyorum. isini kolaylastiriyorsa asset alabilirsin. herkes oturup herseyi kendi yazamaz. unity bi asset o kafayla bakarsak.

    0 marketing butcesiyle millet ne paralar kazaniyor. ah bi bilsen :)

    hizli yazdim imla hatasi ve anlatim bozuklugu olabilir. idare edin :P



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 13 Mart 2017; 11:39:47 >
  • Gene yanlış anlamışssınız ve konuyu okumadan cevap vermişsiniz

    Ben artık cevap vermiyorum bile konuyu gidip en başından okursanız cevap vericem ama gelip konunun son yorumuna bakıpta cevap yazmayın

    Eleştiren herkesin eleştirisini dikkate aldım ve oyunu ona göre güncelledim. Benim derdimde kendini patron sanan çocuklarla eleştiri yapanlarla değil Inanılmaz

    Eğer günde 5-6 saat mobil oynuyan biri aşağı yukarı düğmesini 5 dakikada kavrıyamıyorsa hakiki gerizekalısın derim ve bunu inkar edemez kimse.

    0 Marketing bütçesiyle kazanıyorum diyorsunda onlar ünlü yayıncı akrabalarından destek alıyorlar benimde 1 milyon abonesi olan kardeşim akrabam olsa bende alırım birader ? Neyin kafasındasınız siz ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 13 Mart 2017; 11:50:29 >
  • Ve hayır aşağı yukarı düğmesi olan oyuna tutorial falan koymucam. Ekrana ufak baksa anlar zaten. Ve sırf anlamaları için Ilk 10 saniyede ölürsen reklam vs. çıkmıyor. Oyunu kavrıyana kadar reklam bile görmüyorsun

    Şimdi bu oyundan 100 kat daha karışık bir oyun üzerinde çalışamya başladım ve yemin ederim tutorial koyarsam. Millet artık kendi kafasını kullansın yada oynamasın oyunlarımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 13 Mart 2017; 11:59:34 >
  • valla laf yetistirmeyecegim. hic ugrasmak istemiyorum. yazacagimi yazdim. ne yapmak istersen yap. ama sektor hakkinda cok fikrin yok. bu kafadan cikmadigin surece surdurulebilir bir basariliya ulasamazsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertanunver

    valla laf yetistirmeyecegim. hic ugrasmak istemiyorum. yazacagimi yazdim. ne yapmak istersen yap. ama sektor hakkinda cok fikrin yok. bu kafadan cikmadigin surece surdurulebilir bir basariliya ulasamazsin.

    Sektör hakkında fikri olmayıp fikir vermeye çalışan sensin en nefret ettiğim insan tipi 30 satır yazı yazmışsın 1 tane yararlı veya haa doğruymuş dedirten bir kelime yok. Sadece sinir bozuyorsun

    Başarılı olup veya olmamamın bir önemi yok. Eğer dandik kuş oyunlarıyla 1 milyon indirmeye başarı diye adlandırıyorsanız almıyım sağolun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 13 Mart 2017; 12:2:36 >
  • üstad elinize sağlık çok güzel bir oyun olmuş. yukarıda eğitim olsun denmiş ama bence de totoriale gerek filan yok anlayan anlar. görüntülerini de çok sevdim türkiyeden böyle kalşteli yabımların çıkması beni çok mutlu ediyir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AkumaRai XIII

    üstad elinize sağlık çok güzel bir oyun olmuş. yukarıda eğitim olsun denmiş ama bence de totoriale gerek filan yok anlayan anlar. görüntülerini de çok sevdim türkiyeden böyle kalşteli yabımların çıkması beni çok mutlu ediyir.

    Merhaba hocam siz Jahreini izliyen daha önce Twitchden konuştuğum AkumaRai misiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: AkumaRai XIII

    üstad elinize sağlık çok güzel bir oyun olmuş. yukarıda eğitim olsun denmiş ama bence de totoriale gerek filan yok anlayan anlar. görüntülerini de çok sevdim türkiyeden böyle kalşteli yabımların çıkması beni çok mutlu ediyir.

    Merhaba hocam siz Jahreini izliyen daha önce Twitchden konuştuğum AkumaRai misiniz

    tiwitchte sadece lirik isimli kanalı takib ediyorum nikim de buradaki ile aynı karıştırdınız sanırım üstad
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AkumaRai XIII


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: AkumaRai XIII

    üstad elinize sağlık çok güzel bir oyun olmuş. yukarıda eğitim olsun denmiş ama bence de totoriale gerek filan yok anlayan anlar. görüntülerini de çok sevdim türkiyeden böyle kalşteli yabımların çıkması beni çok mutlu ediyir.

    Merhaba hocam siz Jahreini izliyen daha önce Twitchden konuştuğum AkumaRai misiniz

    tiwitchte sadece lirik isimli kanalı takib ediyorum nikim de buradaki ile aynı karıştırdınız sanırım üstad

    Çok garip bir tesadüf ondan sordum direk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertanunver

    valla laf yetistirmeyecegim. hic ugrasmak istemiyorum. yazacagimi yazdim. ne yapmak istersen yap. ama sektor hakkinda cok fikrin yok. bu kafadan cikmadigin surece surdurulebilir bir basariliya ulasamazsin.

    Sektör hakkında fikri olmayıp fikir vermeye çalışan sensin en nefret ettiğim insan tipi 30 satır yazı yazmışsın 1 tane yararlı veya haa doğruymuş dedirten bir kelime yok. Sadece sinir bozuyorsun

    Başarılı olup veya olmamamın bir önemi yok. Eğer dandik kuş oyunlarıyla 1 milyon indirmeye başarı diye adlandırıyorsanız almıyım sağolun.

    dandik kus oyunu demedim ki? kendin alakasiz arguman uydurup bana kiziyorsun :D

    30 seyden yararlan veya yararlanma cok da umrumda degil acikcasi. forum oldugu icin baskalari da gorur diye yazdim. senin konun olabilir sana yazmis gibi gozukebilir ama public yani.
  • Oyunu LG nexus 5x te indirip oynadim. Emeginize saglik. Gozume carpan gelistirilmesi gerekenler;

    1- Yukari ve Asagi karakter yonlendirme butonlarinin imajlarini Sol ve Sag ok imajlari olarak degistirin. Izometrik hareketle daha uyumlu bir gorsel imgeleme yakalayacaksiniz. (Bazi arkadaslar tutorial gerek demisler. Bence bu durumun da ustesinden gelmis olursunuz.)

    2- Global Isik kaynaginiz x,y duzleminde 1:1 oranlarda cok yogun. Bunu biraz azaltirsaniz yolda ve karakter sacindaki beyaz rengin onune gecip homojen bir isik yakalayabilirsiniz. Dilerseniz farkli isik kaynaklari da denenebilir.

    3- Oyun ekraninin titremesi cerceveye yakin yerlerde mevcut. Bence zoom degerlerini degistirip deneyin.

    Basarilar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deniztns

    Oyunu LG nexus 5x te indirip oynadim. Emeginize saglik. Gozume carpan gelistirilmesi gerekenler;

    1- Yukari ve Asagi karakter yonlendirme butonlarinin imajlarini Sol ve Sag ok imajlari olarak degistirin. Izometrik hareketle daha uyumlu bir gorsel imgeleme yakalayacaksiniz. (Bazi arkadaslar tutorial gerek demisler. Bence bu durumun da ustesinden gelmis olursunuz.)

    2- Global Isik kaynaginiz x,y duzleminde 1:1 oranlarda cok yogun. Bunu biraz azaltirsaniz yolda ve karakter sacindaki beyaz rengin onune gecip homojen bir isik yakalayabilirsiniz. Dilerseniz farkli isik kaynaklari da denenebilir.

    3- Oyun ekraninin titremesi cerceveye yakin yerlerde mevcut. Bence zoom degerlerini degistirip deneyin.

    Basarilar

    Evet ama Unity Motorunda bazı sorunlar mevcut. Bug Report yapmıştım ortografik kamerayla ilgili sorunlar. Malesef Unity Motoru perspektife verdiği önemi ortografiğe vermiyor o yüzden böyle saçma görsel sorunlar oluşabiliyor.

    Elimden geleni yapmıştım orda ama Unity üzerinden basit renk olmuyan ortografik bir oyun geliştirmek aşırı zor.
  • Peki en azindan oklari yukari asagi degil de sag sol olarak degistirirseniz kullanici deneyimini artirabilirsiniz. Uzmanlik alanim oldugundan soyleme geregi duyuyorum.

    Kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.