Şimdi Ara

Steven Spielberg: Netflix filmleri Oscar'ı hak etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Dijital yayın platformları popüler hale gemeden önce film ve TV şovları büyük Hollywood stüdyoları tarafından çekilirdi. Ancak günümüzde uygun fiyatlı donanım ve yazılım imkanı sayesinde gerekli ekipmana sahip herkes kendi dizi veya filmlerini çekerek yayınlayabiliyor.

     

    Ayrıca Bkz.Web gezintisini daha hızlı ve güvenli hale getirecek TLS 1.3 standardı onaylandı
    TV dizisi ve filmleri gibi kendi orijinal içeriklerini üreten Netflix de bunlardan biri ancak görünüşe bakılırsa efsane yönetmen Steven Spielberg, Netflix gibi platformlar tarafından hayata geçirilmiş yapımlara Oscar ödülü verilmemesi gerektiğine inanıyor. ITV News'e konuşan yönetmen, Netflix filmlerinin öncelikli olarak televizyon ekranında izlenecek şekilde tasarlandığı için “gerçek” bir film olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

     


    Netflix filmleri Emmy alsın ama Oscar almasın


    Spielberg konuyla ilgili açıklamasında "Televizyon gerçekten kalite ve sanatla gelişiyor. Ama bu sinema izleyicileri için açık ve mevcut bir tehlike teşkil ediyor. Bir televizyon formatına geçtiğinizde, artık bir TV filmsiniz. Kesinlikle eğer iyi bir şovsa, Emmy alsın ancak Oscar'a layık görülmesin. Bir haftadan az bir süre birkaç sinema salonunda gösterilmiş filmlerin Akademi Ödülü adaylığını hak ettiğine inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

     

    Sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden biri olan Spielberg'ün bu sözleri hiç kuşku yok ki büyük tartışma yaratacak. Zira Netflix yapımları 2018 Oscar Ödülleri'nde sekiz Akademi Ödülü adaylığı elde etmeyi başarmış ve dijital yayın platformu Icarus isimli belgeseliyle "En İyi Belgesel" dalında Oscar kazanmıştı.







  • Kim takar akademi ödüllerini yahu! Akademi ödülü bir kalite kıstası mı? Ayrıca sanki günümüz sinema filmleri Oscar'ı çok hak ediyor gibi konuşmuş. Zaten bu ödülün de içi boşaltılmış. İşin ucunda çekememezlik mi var, marjinal açıklamalarla prim kasma mı var, maddî kaygı mı var onu tam çözemedim.

    Netflix kaliteli işler çıkarsın da varsın yapımları Oscar almasın.
  • Çoğu makine yapımı tatlılar gibi hiç bir lezzeti yok.

  • Kimin umrunda

  • Bunu söylemek için Spielberg olmaya gerek yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KAtılıyorum diyeceğimde Spielberg gibi de gözlemliyemem ama film sever biri olarak resmen filmlerinin hepsi giriş mükemmel gizemli ama filmin ortaları ve sonu berbat ötesi.

    Sanki yeni bir diziye başlıyacaklar milletin nabzını tutar gibi devamı olacak gibi film yapıyorlar.

    Hani bir yüzüklerin efendisi olur devamını beklersinde netflix filmlerinin hiçbirinde bu tat yok.

    10 üzerinden 2 puanı bile hak eden filmi yok bence.

  • Sen kimsin ki netflix'i yargılıyorsun moruk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Netflix herkesin evini ufak da olsa bir sinema ekranına çeviriyor, bu da Spielberg gibi sinema hasilatlarindan pay alanların pek de istemediği birşey. Sinemada film izlemek ayrı bir olgu ama her şeyin iyice dijital ortama kaydığı bu çağda oscar almasın demek tuhaf geliyor bana. Üstelik Spielberg, Ready Player One gibi bir filmi daha yeni çekmişken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr@mmler kullanıcısına yanıt
    Kendisi oyunlarin sanat olmadigini söylüyor ve Player One yani sira Halo Dizisi ile ugrasiyor :D ... Celiskili seyler var.
  • Haraç kesemiyorsunuz üstüne pay da alamıyorsunuz o yüzden istemezsiniz tabii.

  • Bence kısmen haklı.
    Kablolu yayın için yapılan eski klasik tv filmlerinden bahsediyor olsak 'sonuna kadar haklı' derdim çünkü o filmler seyircisinin bir anda ekranın başına geçip filmi ortasından başlayıp izleyebileceğini dahi hesaba katarak tasarlanır. Fazla derinlik ve fazla karakter içermemeli, basit olmalıdır. Ancak Netflix bir kablolu yayın değil. Ne izlemek istediğinizi siz seçip başlayıp bitiriyorsunuz. Ne kadar derin olursa olsun filme odaklanabilirsiniz. Beast of No Nation gibi kaliteli yapımları Spielberg konuştu diye göz ardı etmek olmaz. Pekala stream servislerinin filmleri de oscar ı hak edebilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdf_13 -- 27 Mart 2018; 0:4:38 >
  • Kim takar akademi ödüllerini yahu! Akademi ödülü bir kalite kıstası mı? Ayrıca sanki günümüz sinema filmleri Oscar'ı çok hak ediyor gibi konuşmuş. Zaten bu ödülün de içi boşaltılmış. İşin ucunda çekememezlik mi var, marjinal açıklamalarla prim kasma mı var, maddî kaygı mı var onu tam çözemedim.

    Netflix kaliteli işler çıkarsın da varsın yapımları Oscar almasın.
  • Bildiğim kadarıyla netflix belgesel dalında oscar aldı ikarus ile. E zaten kaç tane belgesel beyazperdede oynuyor ki. Çok saçma bir argümanla gelmiş spielberg. Hatta saçmadan ziyade gereksiz. Rakip elemek yerine rekabeti arttırmak lazım sinemada ki güzel filmler çıksın.



    Not: kaldı ki netflix film yapamıyor zaten. Dizileri muhteşem olsa da filmleri malesef vasatı geçemiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steven'ın dediklerine katılıyorum ve arttırıyorum.

  • İyi güzel de adamlar aday olmaya layık görmüşse ve sonrasında da bu adaylığını ödüllendiriyorlarsa bir gerekçeleri vardır zaten. Yani çok iyi bir başarım göstermiştir. Derse ki Spielberg Akademi artık zıvanadan çıktı ve ödüllendirmeyi doğru yapmıyor, o nedenle Oscar'a karşıyım, amenna :) Bir çok sinema filminden daha başarılı diziler sunduğunu düşünürsek gayet makul. Hatta konu derinlik vs kısmını bırakıp görsel efekt açısından bile değerlendirilirse çok başarılı işler var. Normal bir tv dizisi kıvamında değil olay. Neyse filmlere gelirsek de... Akademiyi pek takmamak lazım zaten, alırlarsa da alamazlarsa da benim kıstasım farklıdır ve zevk almama da etkisi pek olmaz.

  • Akademi zaten bir değerlendirme yapıp film iyiyse aday gösterir. Ayrım yapılmasına karşıyım. İyi film iyi filmdir. Tabii bir filmin Oscar'a aday olması için Los Angeles sinemalarından birinde ücretli olarak en az 1 hafta gösterimde kalmalı. Kural bu.

  • The Shape of Water ın Oscar aldığı yılda yapılan açıklamaya bak...
    Baştan sona siyasi, politik davranıyor Akademi. Yemesinler bizi...

    İyi olan kazansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 27 Mart 2018; 11:6:28 >
  • Çok saçma.
    TV filmlerinin çekim kalitesi, oyunculuğu vs. diğer sinema filmlerinden farklı mı?
    Eğer öyle ise, film üstün körü ve alelacele yapılmış, kalitesiz bir TV filmi ise akademi zaten görmezden gelir, dikkate bile almaz.. Burada bir sorun yok.
    Ama kaliteli, her anlamda değerli bir yapım ise neden oscara aday olamasın?
    Film çekilirken TV ve sinema arasındaki tek fark kare sayısıdır benim bildiğim, aksini bilen varsa beni lütfen aydınlatsın.
    Netflix özelinde, Annihilation gibi bir filmin, sırf Netflix yayınladı diye görmezden gelinmesi hak mıdır?
    Bu açıklama, kendini sinemanın sahibi zanneden şişkin bir egonun, üstün ırk bir yönetmenin yakışıksız ve aşağılayıcı bir eleştirisidir. Bir izleyici olarak benim nazarımda hükümsüzdür.
    Nazik nazik sizin yaptığınız sinema değil, sinemayı ancak ben yaparım demiş küstah.
    Anlamadığım bir konuda şu; bir filmin iyi olması için illaki perdede mi gösterilmesi lazım? İyi film iyi filmdir! O kadar! Gerisi teferruat.

    Not: Oscar'lar umurumda değil. Benim gözümde tamamen politik, hesap kitapla ödüllerin dağıtıldığı bir şov. Bunu da belirtmek isterim.




  • Adam diyorki tv de yayınlanan filmler tv filmidir, sinemada yayınlanan filmler sinema filmidir herkes g.tünün yerini bilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir filmin televizyon ekranında izlenilecek şekilde çekilmesi o filmin kalitesini belirlemez. Film eğer kaliteli ise ödül yada ödülleri alabilir böyle bir kısıtlama yada ayrımcılık çok yanlış.

    Sinema salonlarında gösterilmesi için çekilmiş tonla leş film için nasıl bir uygulama düşünüyor Spielberg merak ediyorum.
  • Ustad'a katilmiyorum.O kadar da kotu degildir zamanla daha da iyi filmlerin gelecegini dusunuyorum.Oscar alan filmler de cikacaktir mutlaka.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.