Şimdi Ara

Steve Jobs: Genius Bar fikri aptalca, işe yaramaz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Steve Jobs: Genius Bar fikri aptalca, işe yaramaz!

    Apple Store'larda "Genius Bar" olarak adlandırılan ve Apple ürünleri hakkındaki tüm sorularınız için size yardımcı olmaya hazır Apple uzman'larının yer aldığı bir köşe bulunuyor. Ancak şimdiye kadar, Steve Jobs'un eski Apple Store şefi Ron Johnson'ın sunduğu Genius Bar fikrini "aptalca" bulduğunu bilmiyorduk.

     

    Ron Johnson, Recode ile yaptığı röportajda, Apple'daki deneyimlerini ve Steve Jobs'ın Genius Bar fikrini nasıl reddettiğini anlattı. Kendisi Apple Store'lar için cesur ve benzersiz bir şey yaratmak istediğini söylüyor. Johnson, mağazadaki ürünleri sergilemenin dışında ürünler ve bunların nasıl kullanılacağı hakkında müşterileri bilgilendirecek bir bölümün olmasını istemiş.

     

    Ayrıca Bkz.Google Play 5. yılını kutluyor, işte en çok indirilen oyun ve uygulamalar
    Jony Ive ve Jobs'un yardımlarını alan ekip daha sonra diğer mağazaların tasarımı için ilham kaynağı olacak bir masa ve cam merdivenden oluşan mağaza düzenini hayata geçirmiş. Johnson, Genius Bar'ın arkasındaki fikrin müşteriler için zenginleştirici bir deneyim yaratmak olduğunu söylüyor. Ancak bu düşüncesinin Jobs tarafından pek hoş karşılanmadığını belirtelim.

     

    Kendisi, Steve'e Genius Bar fikrini anlattığında "Bu çok aptalca! Asla işe yaramaz! Hiçbir zaman teknolojiyi bilen, insanlarla nasıl bağlantı kuracağını bilen biriyle tanışmadım. Onların hepsi asosyal. Ona Geek Bar diyebilirsin" karşılığını aldığını söylüyor. Ancak Jobs'un kendi düşüncelerinden bağımsız olarak Johnson'un fikriyle ilerlediğini ve ertesi gün 'Genius Bar' ticari marka başvurusunu yaptığını ekleyelim. Sonuç olarak Genius Bar destek birimleri şu anda Apple Store'un en çekici özelliklerinden biri haline gelmiş durumda. Buraya tıklayarak Johnson'un röportajını izleyebilirsiniz.

     







  • Çok da şey yapmamak lazım...

  • Adama bak, "aptalca, maptalca" demiş ertesi gün ticari marka başvurusu yapmış, iyi örnek olmuş ahlaki açıdan, di mi kuzum
    ayrıca salyasını saça saça "bu çok aptalcaa, işe yaramaz, hepsi inek onların" diye bağırıp çağırmış, insan kızar, gurur yapar da yine epıl almaz be

  • ne demek istediğini kimse anlamamış. Steve Jobs genius bar köşesine karşı çıkmamış. Teknolojiyi bu denli bilen ve insanlara aktaracak kişilerin "genius" olarak adlandırılmasını saçma bulmuş. Yani diyor ki, teknoloji manyağı insanlar asosyal olur ve insanlarla iletişimde sorun yaşar. Ona genius değil, geek bar diyebiliriz. Bu daha mantıklı olur demiş.

    Dağılabilirsiniz.

  • Rip, onun bir bildiği vardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bar bizim genius bizim sizene.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabini okuyanlar bilir, (Walter Isaacson, Steve Jobs) kendisi yenilikci dusuncelere genellikle "Aptalca,ise yaramaz" olarak yaklasip daha da gelistirilmesi icin baski kuran kisilige sahipti. Bu da o baskici ve alayci tutumdan biri olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabını okuyunca daha nelere karşı çıktığına şaşıracaksınız. Adam uygulama mağazasına şiddetle karşı çıkıyor ve sonunda sıkı denetleme olacak diye zarzor ikna ediliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roark

    ne demek istediğini kimse anlamamış. Steve Jobs genius bar köşesine karşı çıkmamış. Teknolojiyi bu denli bilen ve insanlara aktaracak kişilerin "genius" olarak adlandırılmasını saçma bulmuş. Yani diyor ki, teknoloji manyağı insanlar asosyal olur ve insanlarla iletişimde sorun yaşar. Ona genius değil, geek bar diyebiliriz. Bu daha mantıklı olur demiş.

    Dağılabilirsiniz.

    Yoo bu haber kitaptan walter isaecson'nın alıntılanmış ve genius bar denmesini genel olarak saçma bulmuş.Ertesi gün olay kafasına yatmış patentini almışlar.Steve jobs genel olarak öyle,mantıklı bi fikri ilk başta karşı çıksada ertesi gün kendi bulmuş gibi çalışanlarına anlatabilen biriymiş.Eğer kitabına bakarsanız bu tür değişik birçok davranışı olduğunu görürsünüz.Ölümü bile kendi saçma alışkanlıkları yüzünden.




  • evet 'genius' diyorsun ama adam telefonu tamir ediyor

  • Haklıymış o illette biriyle görüşmek ne kadar güç biliyormusunuz sadece Türkiye'de değil İngiltere'de bile adım atacak yer yok genius barda

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünün bu adam ölmeseydi iPhone hala 4 inç ti ,Dün gibi hatırlıyorum büyük telefonlar yani note serilerine diyordu ki aptalca ... Hatırlayın Turkcell reklamını 2-3 yıl önce ne diyorlardu iPhone 5 için: Parmağınızın telefonun ekranında bir uçtan bir uca yetişmesi tesadüf mü yoksa dahiyane şeklinde düşünülmüş bir şey mı?



    Sonra Steve öldü de Apple batmaktan kurtuldu.



    Şimdi de 5.5 inç telefon yapıyorlar utanmadan 6 inç boyutunda ..

  • Eyy stiv cobs sen kimsin ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLastNinja

    Adama bak, "aptalca, maptalca" demiş ertesi gün ticari marka başvurusu yapmış, iyi örnek olmuş ahlaki açıdan, di mi kuzum
    ayrıca salyasını saça saça "bu çok aptalcaa, işe yaramaz, hepsi inek onların" diye bağırıp çağırmış, insan kızar, gurur yapar da yine epıl almaz be

    alıntı yapmaya tenezzül edip yazıyorum.. bi boş zamanınızda steve jobs'ın hayatını okur musunuz lütfen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZamanSal

    Düşünün bu adam ölmeseydi iPhone hala 4 inç ti ,Dün gibi hatırlıyorum büyük telefonlar yani note serilerine diyordu ki aptalca ... Hatırlayın Turkcell reklamını 2-3 yıl önce ne diyorlardu iPhone 5 için: Parmağınızın telefonun ekranında bir uçtan bir uca yetişmesi tesadüf mü yoksa dahiyane şeklinde düşünülmüş bir şey mı?



    Sonra Steve öldü de Apple batmaktan kurtuldu.



    Şimdi de 5.5 inç telefon yapıyorlar utanmadan 6 inç boyutunda ..

    Steve Jobs öldü apple batmaktan kurtuldu mu?



    Adamın şirketin kurulmasında en önemli etkenlerden birini olduğunu saymıyorum.



    Şunu diyorum eğer Stiv cob olmasaydı epil Nokia gibi anılırdı be güzel işler çıkardı falan filan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.