Şimdi Ara

Steve Jobs: Adobe Flash ölen bir teknoloji! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
7.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adam bir CEO olarak öngörüsünü ortaya koymuş. Bu kadar tepkiye göğüs gerip "Flash yok ve olmayacak!" demiş. Alternatifinide anlatmış; HTML v5... Doğrumu yaptı yoksa yalnışmı yaptı onu zaman gösterecek. Ama şu bir gerçekki yanılsa bile kararından sessiz sedasız geri dönüp flashı ekler, ama eğer zaman Jobs'u haklı çıkarırsa işte o zaman gerçekten iyi prim yapmış olur. Bu adamın mantıksız ve zararına bir işyaptığı görülmemiştir., kesinlikle bir bildiği vardır. Bir yorumda lapya arkadaşıma; adamın niyeti yapıcı olmak değil zaten, TV reklamları bile saldırgandır Apple'ın. Bir sözde Adobe'ye. Hakikatten, sırf flash yüzünden Firefox'u bırakıp Chrome'aya geçtim. Hele hele eski makinalarda inanılmaz kasıyor.
  • devler tepişiyor, biz kullanıcılar arada eziliyoruz. iki firma kesinlikle para da anlaşamıyordur. yoksa eski teknoloji falan hikaye, sonuçta bu donanım değil yazılımla ilgili. eski teknolojiyi koyunca ağırlığı mı artacak ipad in??
    adobeye gelirsek dünyadaki en tembel yazılım üreticisi. biraz fazla kullanılmış eski bir laptopta ekstra fanla bile açamazsınız flash ı yoğun kullanan bir siteyi. işlemciyi parçalarcasına çalıştırıyor. tabi sadece bir arkadaş değinmiş 64 bit flash player yapamayacak kadar da beceriksizler..
    al birini vur ötekine ikiside birbirinden beter..
  • Herkezin bir düşüncesi var fikri var hepsini pür dikkat okudum ve mantık yürütmeye çalıştım ve her fikire saygı duydum mantıklı yada mantıksız şimdi herkez bir dakika düşünsün iphone 2g nin 3g nin 3gs nin tek tek sistem hızlarını gözden geçirin hangisi ne kadar ram i var işlemci kaç mhz vb. gibi steve jobs zamanında adobe nin resmen bir yan kuruluşu gibiydi photoshop için ama kendi şimdi bir photoshop benzeri program çıkardı ve gayetde başarılı yalan yok peki flash dan ne istiyor ürettiği cihazlar doğal olarak hardware olarak flash ı kaldıramıyor sistem çöküyor yada ne biliyim belkide çok ısınıp iphone işlemcisini yakıyor bunu denedi ve gördü bu yüzden kendisi maliyeti 190-290 dolar olan bu cihazı dahada geliştirmek yerine adobe ye çamur atmak yok beceremediler yok ne gereği var eski bir teknoloji diye adamlar internetle beraber doğdular nerdeyse evet eski bir teknoloji ama kendinide yeniliyen bir teknoloji steve jobs çok tehlikeli bir girişimci bu yorumlarının altında başkada sebepler tabiki olabilir. arkadaşlar ben şahsen flash 10.1 i bekliyorum dananın kuyruğu o zaman kopacak ha nokia n900 de flash ı denedim adamlar yapmış mis gibi telefonda öyle ahım şahım bir ısınmada yok neden iphone bunu başaramıyor peki? peki bu yere göğe sığdıramadığımız iphone u ele alalım bende kullandım bu cihazı herkez işte bluetoth u yok, mms yok, flash yok, batarya değiştirmek için tamirciye vermeli, şarz süresi kısa, önde kamera yok, jailbreak yapmalı bedava apps için yazılım her sene değişiyor fimware değiştikçe jb yöntemleri bekleniyor diyor ve mesela bluetoth için evet yazılım çıktı artık bluetoth u var mms fw 3.0 ile oluştu kamera kayıt yapmıyordu oda bir yazılım ile halledildi ama şunu unutmayın HER BİR FİRMWARE GÜNCELLEMESİNDE GEREKLİ PROGRAMLARI TEKRAR KURACAK UNLOCK YANİ JAİLBREAK YAPACAK ÇIKMADIYSA BEKLEYECEK VE BUNU HER GÜNCELLEMEDE TEKRAR YAŞAYACAKSINIZ ben usandım bunu yapmaktan neymiş efendim mesela facebook apps bedava ama yüklemek için fw 3.0 olmalı kullanıcıda seviniyor facebook a para vermiycez diye ama anlamıyorki yazılımı yükseltmesi gerekiyor uğraşması gerekioyr bir yandan da steve jobs amcamız bu işten para kazanıyor ve kazanma yollarını genişletiyor biz bedava apps diye sevinirken nasıl olduğu çok basit şimdi ilerde süslü programlar çıkacak ama eski iphone lar desteklemiyecek yeni bir iphone alınacak en az 1.600 - 1.750 tl ye sonra kazanan tabiki steve jobs şimdi bazılarınız çıkacak diyecekki işte iphone 2g bile 3.0 ı destekliyor sen neden bahsediyorsun diye peki sorarım o arkadaşa acaba bundan 1-2 sene sonra destekleyecekmi yine UZUNNNNNNN lafın kısası arkadaşlar türkiyede iphone dan kimse kurtulamaz adam yenisini duyunca hemen elinden çıkarıp yenisine zemin hazırlıyor biz ne kadar konuşsakda boş gözümüzü açmıyacağız dilimizde tüğ kalmadı ama yinede GO STEVE JOBS GO İPHONE




  • @rigel55

    Jailbreak yapmaktan öyle bir bahsetmişsiniz ki sanki gerekli bir şeymiş, yapılmadan telefon çalışmıyormuş gibi. Firmware yükseltirken seçtiğiniz programlar otomatik olarak tekrar yükleniyor zaten, kullanmış birisi olarak bunu biliyor olmalısınız.

    Konuya gelince, Adobe belki mobil cihazlar için stabil bir sürüm sunmuş olabilir -ki benim kullandıklarım arasında en hızlı internet deneyimi sunan cihaz iPhone- fakat Mac için sorun çıkartan bir sürüme sahip, kendi başına hata vermeyen sistem Flashla alakalı çok defa kilitlenmeler yaşayabiliyor. Burada düşünülmesi gereken aletin yeterliliği değil, elbet çalıştırır, ama aletin stabilliğine etkisi olmalıdır. Apple büyük firmadır ve isteklerini yaptırmak için isterse rest çeker isterse "ben bu ürünü kullanmayacağım" der, mesele kullanıcı memnuniyetidir. Ben Apple müşterisi olmayanlar dışında eleştiren bir kişi görmedim -küçük bir kesim hariç-.

    Şimdi şöyle bir Apple firmasına bakalım, hers sene bir segmentte model geliştirmesi yapılıyor fakat almak zorunlu mu ? Almadan güncel işletim sistemleri veya programlar kullanılmıyor mu? G4 işlemcili ve leopard kullanan Mac'ler var, Apple modellerine verdiği desteği öyle kolay kolay kesmez çünkü profesyonel odaklıdır. Bugün piyasadaki tüm telefonlara öncülük eden bir cihaz olmuştur iPhone ve bu Apple'ın ilk öncülüğü de değildir. Steve Jobs Apple'ın büyük işlerinin yaratıcısıdır ve hafife alınacak biri değildir. Elbette her firma gibi Apple da para kazanacaktır ama önemli olan kullanıcılarını ne kadar önemsediğidir ve ben bu konuda gerçekten tartışmasız olduklarına inanıyorum. Hem yazılım, hem donanım yapıp bunlara başarılı bir destek sağlamak her firmanın yapabileceği bir şey değildir bilindiği gibi




  • 4 çekirdek 8 gb ramli makina üzerinde 64 bit win7 kurulu 2 harddiskle raid yapılmış durumda. 256 bit ekran kartı var. Farmville oynarken kasıyor makine
    Bilmem anlatabildimmi?

    5 yıl önce flash player ın 64 bit betası çıktıydı hala yok 64 biti. O yüzden 32 bit explorer kullanıyoruz 64 bit makinelerde.
    Bence jobs haklı adobe tembel hemde öyle az felan da değil.
    Ipad a sadece flash açınca batarya ömrü 10 da 1 ine düşüyor. Siz olsanız apple ın yerinde ne yapardınız düşünün bakalım.

    Bence adobe un yapması gereken şey şu piyasayı kaybetmemek için komple yapısını yenileyip(flashın) flash player new gen gibi bir yenilik ile gelmeli.
    Bu kafayla giderlerse sonuç belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlam -- 27 Şubat 2010; 21:06:37 >
  • Merhaba,
    Bu cihazda sadece facebook videoları için flash ihtiyacı duyuyorum. Onun dışında çok eksikliğini hissetmedim.
    Onu da çözeceklerini söylüyorlar eğer yeni yazılımla çözerlerse olayım bitmiştir...

    Sizden ricam bir bakarmısınız flash dosyaları oyunlar ve Reklam Bannerlar ı dışında ne katıyor...
  • jailbreak foruma bakarsaniz binlerce insan icin gerekli bu cihazi tamamen hakkiyla kullanmak icin bence şart apple-iphone bölümündeki arkadaşlar jb yöntemleri ve sorunlari icinde kayboluyor hatta konu acsam ve basligi turkcell vodafone dan alinan cihazlarini jb yapanlar diye sayiyi gorunce anlarsiniz suanda jb yapmadan kullananlar bence cihazi daha kullanmaya baslamayanlardir ve flash i sizler istemeye durun acaba neden explorer kullaniyorsunuz merak ediyorum gidin bir.macbook alin macos isletim sistemi ve flashsiz bir browser kullanin o zaman :) cok merak ediyorum kac gun sabrederdiniz neyse siz cok gerekli gormeye verin bende deger vermeye devam ediyim tekel olmaya calisan bir apple geliyor herkez dikkat etsin bilinciniz acik ve genis olsun dileklerimle saygilar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: y_ahmet
    iPhone MMS alıp gönderir arkadaşım,bilip bilmeden konuşma.Yanlış hatırlamıyorsam 3.0FW ile gelmişti.Multitasking olayını doğru dürüst yapan telefon sanki çok da gelip burada iPhone'da multitasking yok diyorsun.

    6600 da bile vardi yetmez mi
  • Flash ın ölüp,html5 formatının onun yerini alacağını uzun süreden beridir biliyoruz.Sorun şu ki burada halen işi para davasına döken insanlar olmuş.Arkadaşlar olayın maddi açıdanda değişkenliği olabilir;ancak flash hantal bir teknoloji,html5 in sunduğu hafiflik ve hızı hesaba katarsak.Neden Steve Jobs'ın bu sözü söylediğine dair birşeyler çıkarabiliriz zaten,lütfen bilmeden.Iphone şu an almayı ve hatta almayacağım bir cihaz ve birçok özelliği şu anki smartphone larda standart bulunan özellikler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rigel55

    jailbreak foruma bakarsaniz binlerce insan icin gerekli bu cihazi tamamen hakkiyla kullanmak icin bence şart apple-iphone bölümündeki arkadaşlar jb yöntemleri ve sorunlari icinde kayboluyor hatta konu acsam ve basligi turkcell vodafone dan alinan cihazlarini jb yapanlar diye sayiyi gorunce anlarsiniz suanda jb yapmadan kullananlar bence cihazi daha kullanmaya baslamayanlardir ve flash i sizler istemeye durun acaba neden explorer kullaniyorsunuz merak ediyorum gidin bir.macbook alin macos isletim sistemi ve flashsiz bir browser kullanin o zaman :) cok merak ediyorum kac gun sabrederdiniz neyse siz cok gerekli gormeye verin bende deger vermeye devam ediyim tekel olmaya calisan bir apple geliyor herkez dikkat etsin bilinciniz acik ve genis olsun dileklerimle saygilar.


    Apple'ın tekel olması kullanıcı isteklerinden ziyade kendi istediklerini piyasaya sürmeye devam ettikçe mümkün değil, kullanıcıya "bakın siz böyle diyorsunuz ama ben böyle bir şey yaptım aynı keyfi alacaksınız" diyor ve hakikaten de öyle oluyor. Ben Jailbreak yapmıştım iPhoneumu bir ara ancak bir alet bu kadar hantallaşabilir, o yüzden bir sonraki güncellemede jailbreak yapmadan bıraktım ve inanın aradığım tek bir şey yok. Zaten bilgisayarım var diye flashın yokluğunu telefonumda hissetmiyorum, elbette piyasada yüzde 95 gibi bir oranda kullanılan bir yazılıma mahkumuz, tekelin kim olduğunu bilinci açık ve geniş tutarak görebiliriz :) Adobe flash teknolojisini geliştirmedikçe kullanıcıları -en azından mobil kullanıcıları- tatmin edemeyecek ve eski ama mahkum kalınmış bir teknoloji olarak nam salacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rigel55

    jailbreak foruma bakarsaniz binlerce insan icin gerekli bu cihazi tamamen hakkiyla kullanmak icin bence şart apple-iphone bölümündeki arkadaşlar jb yöntemleri ve sorunlari icinde kayboluyor hatta konu acsam ve basligi turkcell vodafone dan alinan cihazlarini jb yapanlar diye sayiyi gorunce anlarsiniz suanda jb yapmadan kullananlar bence cihazi daha kullanmaya baslamayanlardir ve flash i sizler istemeye durun acaba neden explorer kullaniyorsunuz merak ediyorum gidin bir.macbook alin macos isletim sistemi ve flashsiz bir browser kullanin o zaman :) cok merak ediyorum kac gun sabrederdiniz neyse siz cok gerekli gormeye verin bende deger vermeye devam ediyim tekel olmaya calisan bir apple geliyor herkez dikkat etsin bilinciniz acik ve genis olsun dileklerimle saygilar.


    Jailbreak bu formdaki birçok kullanıcı için gerekli evet, çünkü bir çoğunun tek sebebi "İLAÇLI" program kullanmak. 0,99 USD lık programları bedava kullanmak için jailbreak yapan çok insan var. Ever Flash gerekli, biz gereksiz demedik. Ama Adobe üşengeç bu bir gerçek. Çünkü Flash'ın mac versiyonun sorunlu olduğunu bildiği halde geliştirmek istemeyen Adobe. Apple hangi konuda tekel olmak istiyor acaba? Burada bir tekel varsa oda Adobe'dir."Mal bu kardeşim, ister ye ister yeme" diyen Adobe. Babamın oğlu değil adam ama bu konuda bence haklı. Yukarıda yazdım, sırf flash yüzünden browser değiştirdim. 1920*1080 oyun oynuyorum ama flash sitelerini açarken Firefox dört çekirdeğin dördünede sömürüp sistemi çakıyor. Buna resmen gavur eziyeti denir.




  • Adobe kendi ürününü güncellemekte biraz isteksiz sanki, win7 64 bit işletim sistemleri için flash 64 bit yoktu o yüzden 64 bitlik explorer kullanamıyorum, bari biran evvel bunu çıkarsalar :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Attila_han
    Adobe kendi ürününü güncellemekte biraz isteksiz sanki, win7 64 bit işletim sistemleri için flash 64 bit yoktu o yüzden 64 bitlik explorer kullanamıyorum, bari biran evvel bunu çıkarsalar :S

    Ne demişti Sitiv amcamız? "Tembeller!" :))
  • adamlara üşengeç dediniz tembel dediniz yok şöyle yok böyle dediniz adamlar flash player yapmış önünüze koymuş ama site tasarımcıları sırf fazla para kazanmak için sitenin dörtde üçünü reklam yaparsa ve bu reklamlar yazılı değil flash versiyon olursa tabi bilgisayarınız kasılır bunu hiç biriniz farketmiyor ama nedense hemen adobe tembel şöyle böyle diyorsunuz adam nerden bilsin sitelerin flash dolu sitelere çevrilceğini hadi bunuda bıraktım bir köşeye flash para kazanacak diyorsunuz ama flash apple gibi kullanıcılardan çoğunlukta para kazanmıyor aksine önce site ve üreticilerden internet sağlayıcılarından alıyor en son ve ufak bir parça ise biz tekil kullanıcılardan ücret taleb ediyor kesinlikle bu ücret konusunu diğer yönlere çekmeyin adobe photoshop yada benzeri programlara yani benim dediğim internet browser paketleridir bunuda dikkate alınız. şimdi proje dahilinde flash 10.1 i kime parayla satmış biriniz çıkın söyleyin bana ve asıl en büyük bomba herkez ya gözden kaçırıyor bunu yada eleştiri yapamayacakları için söylemekten kaçınıyorlar iphone ilk çıktıktan 6-7 ay sonra youtube de adobe bir video yayınlamıştı iphone da flash çalışmaları ile ilgili görüntülerde bir konsept yada prototip yazılım ile flash player ve safarideki kullanımı hakkında bir video vardı herkez sevinmişti işte flash geliyor diye peki sonra ne oldu o video öyle kaldı ve bir daha adobe hiçbir açıklama yapmadı nede bir video sunmadı taki steve jobs denen zihni sinir adobe tembel şöyle böyle diyene kadar ondan sonra şov yaptılar dalga geçercesine apple ile internet ortamında efsane olan mythbuster temalı videoyu youtube ye koydular al sana cevap diye şu anda bilmiyorum yabancı forumları takip eden bu forumda kaç arkadaşım var bu video çıkınca forum editörlerinden tutun yöneticilere kullanıcılar ise zaten galyana geldi ve mail bombardımanları boykotlar vb kampanyalarda bulundular ama türkiyeye gelince herkez İPHONE fanatiği steve jobs ise büyük yüce insan aydınlanmış insan olarak her forumda lanse ediliyor gerçi bizim gibi bu konuda aydınlanmış neyin ne olduğunu çok iyi bilen bir kaç forum kullanıcısı türkiyede daima taşlanacak yada dediklerimiz sadece saçmalık olarak betimlenecek ama dünyanın bildiğini kabul etmeyen bir gruba mensup olmayacağız bunuda herkez böyle bilsin arkadaşlar saygılar.




  • Apple hep konuşuyor başka bir icraat yok. Madem beğenmiyorsun Flashı yap bir altarnatif koy önümüze. Öyle bol keseden laf atmakla olmaz bu işler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    Apple hep konuşuyor başka bir icraat yok. Madem beğenmiyorsun Flashı yap bir altarnatif koy önümüze. Öyle bol keseden laf atmakla olmaz bu işler

    +1
  • Ölen bence Flash değil.
  • bravo size 1 yıl önceki konuyu hortlamışsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark-knight

    bravo size 1 yıl önceki konuyu hortlamışsınız


    son msj da ben atmıştım

    Şaka bir yana Stave Flashı öldürmek falan derken kendisi gidiyor ciddi ciddi. Bu heriften gıcık alsamda Ölmesine üzülürüm.
  • Elbette uzun vadeli birseyler vardır kafasında.
    Bosu bosuna ölen bir teknoloji demiyor.
    Eminim ki Apple suan Flash destegi versen 10larca başlık açılır forumda.
    Yok safari çöktü yok telefon yavaşladı.
    Hemen o konuya Apple düşmanları damlar gördünüz mü bak biz demiştik bole bole oluyor iste diye:)
    Vallahi ip4 kullanıyorum ve cidden flasha gerek duymuyorum.
    Youtube Facebook ve birkaç popüler sitede zaten açılıyor videolar.
    Dizi falan izlemek istersemde piyasada 2tane program var.
    Ve internetteki dizileri iPhone da izleyebiliyorsunuz.
    Site ile aynı anda güncelleniyor.
    Yani dizi bugun çıkıyorsa aynı saniye iPhone da izleyebiliyrum.
    Ee Flash a ne gerek var biri bana soleyebilir mı?
    Ne yani Flash reklamlar çıkmıyor diye iphonedan mı vazgeçeyim:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 4 Mart 2011; 17:23:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.