Şimdi Ara

Stereo sisteme MediaPlayer tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kapanabilir,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 24 Şubat 2015; 11:26:37 >



  • @Mecanica bütçe nedir ?
    Zira siz zaten olması gerekn cihazları yazmışsınız, Mp olarak dune duo max tavsiye edebilirim sterio da bende kullandım ama giriş seviyesi hatta daha üstü hi end meraklısı arkadaşlarım var aldıkları sonuçtan gerçekten çok memnunlar hatta arada cd playerden vaz geçen bile oldu ki ellerinde gerçekten üst düzey takımlar var .

    Bu arada sizden bir ricam olabilirmi ? Sayenizde pio sterio ya karşı merakım oluştur ve makul fiyatlı bir kaç cihaz buldum ama hangisini tercih edecegim konusunda bir sonuca varamadım malesef :( modelleri sizede söylesem yardımcı olursanız çok mutlu olurum Tabiki mümkünse şimdiden tşkler.

    A405R
    A550R
    A605R
    A757 REFERANCE
    A445
    A209R
    A305R
    A307R
    A616 MARK II

    Bu cihazlardan birini almak istiyorum ama hangisi karasız kaldım mümkünse tercih edilmesi gereken sıralama konsunda fikren yardımcı olursanız gerçekten beni çok mutlu edersiniz




  • Merhaba,

    Olive serisi media playerlara ne dersiniz. 1500 - 2000 TL gibi bir bütçe gerekiyor.

    http://www.olivehd.com/tr/products/music_servers/olive3hd/overview.html adresinden özelliklerine bakabilirsiniz, O3HD kullanıcısıyım ben de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyman2

    @Mecanica bütçe nedir ?
    Zira siz zaten olması gerekn cihazları yazmışsınız, Mp olarak dune duo max tavsiye edebilirim sterio da bende kullandım ama giriş seviyesi hatta daha üstü hi end meraklısı arkadaşlarım var aldıkları sonuçtan gerçekten çok memnunlar hatta arada cd playerden vaz geçen bile oldu ki ellerinde gerçekten üst düzey takımlar var .

    Bu arada sizden bir ricam olabilirmi ? Sayenizde pio sterio ya karşı merakım oluştur ve makul fiyatlı bir kaç cihaz buldum ama hangisini tercih edecegim konusunda bir sonuca varamadım malesef :( modelleri sizede söylesem yardımcı olursanız çok mutlu olurum Tabiki mümkünse şimdiden tşkler.

    A405R
    A550R
    A605R
    A757 REFERANCE
    A445
    A209R
    A305R
    A307R
    A616 MARK II

    Bu cihazlardan birini almak istiyorum ama hangisi karasız kaldım mümkünse tercih edilmesi gereken sıralama konsunda fikren yardımcı olursanız gerçekten beni çok mutlu edersiniz

    A-757 yazdıgınız diger modellerden cok otede bir modeldir. Aynı ayarda guncel bir cihaz ciddi rakamlara satılıyor.
    Dual monoblok ve 820 watt gibi bir besleme ile en peak degerlerde bile nefesi kesilmez cok dusuk ohm ları rahatlıkla surebilir. Yapısındaki ince dusunce ve tasarımlar hayranlık verici bir cihaz. İscilik, malzeme ve muhendislik acısından hicbirseyden kacınılmadan fazla fazla yapılmıs bir cihaz.
    Temizini bulursanız evladiyeliktir. Ultimate Fidelity yazısını hakeden nadir cihazlardan. Bugunlerde herseye hifi denir oldu.

    Cd degistirmek su zamanda sorun olsada iyi bir cd player ile cd nin verdigi ses kalitesini media playerdan almanız cok zor. Bu konuda plak lara bile donus basladı. Malesef tuketim cagı kalitedende hızla ödün verdiriyor.

    Buyuk cogunluk paket sinema sistemlerine yoneliyor. Hem ucuz hem herseyi okuyor.

    Bir fotograf cok sey anlatır. Asagıda yuksek kalite uretimle, standart uretim pioneer farkı gorulmekte.
    Detaylara inildiginde standart cihaz eve bile sokulmaz durumda.

     Stereo sisteme MediaPlayer tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 17 Ocak 2012; 22:20:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mecanica

    Merhaba arkadaslar,
    Surekli olarak 24/96 ve 16/44 flac dinliyorum. Ancak sistemimde flac destegi olamayan mediaplayerli samsung bd-c5500 bdp ve Sony cdp mevcut. Dolayisiyla surekli cd ve dvd yazmaktan ve degistirmekten yoruldum. Bir notebook ve bir Arcam rdac listemde. Fakat su anda imkanim olmadigindan en azindan bir sureligine mediaplayer alip kullanmayi dusunuyorum. Ozellikle muzik acisindan degerlendirip olabildigince kaliteli bir stereo kaliteye sahip mediaplayer tavsiyelerinizi rica ediyorum. Bir egreat, asus yada wd nin ses kalitesi Dune HD Duo-Max yada bir oppo ile mukayese edilmez belki ama film ozelliklerini dusunmezsek stereo muzikte cok cok fark edermi?
    Tesekkurler

    Anfiye digital olarak aktaracaksaniz wdtv hub isinizi fazlasiyla gorur, DLNA sertifikali da oldugu icin kontrol etmek kolay olur. Zaten kendi icinde de 1TB hard disk car.

    Anfiye analog olarak sesi verecekseniz network audio player'lari deneyin. Piyasada naim, CA, Denon, marantz gibi bircok markanin urunu var. Ben marantz na7004 kullaniyorum.




  • Sn:Mecanica, Öncelikle dune niz hayırlı olsun. Ben 2.000 tl lik cd player kullanan bir arkadaşımın Dune duo ile karşılatırma yaptı yetmedi daha iyi bir sistemi olan arkadaşında benzer testi yaptı ve ortak kanaat dune nin yeteri kadar tatminkar olduğu yönünde .

    Tabiki Sn: ikarahal in yorumlarınada katılıyorum ama bana göre o kıvamdaki sistemlerin maliyetleri 20-30.000 $ lardan başlayıp yukarı dogru gidiyor bizlerin kulladığı sistemler için çok farklar doğmuyor zira işin o boyutuna baktığımızda kablolar bile önem kazanıyor teferruat artıyor diye düşünüyorum .

    Kondansatörler konusunda mesleki olarak ziyadesi ile bilgim var lakin uf degerlerini ölçmek mümkün diye biliyorum Ve haklısınız sıcak en büyük düşmanı sayılır

    @highsane olive güzel cihaz ama hem çok pahalı hemde kullanım amacı biaz daha farklı ipad gibi cihazlarla ag üzerinden kullanmak için çok ideal kullanan dostlarım var ama ben fazla buluyorum belki daha sık müzikdinleyenler veya işi müzik olanlar için ideal olabilir ama normal bir kullanıcı için sanki lüx gibi .

    @ikarahal öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için tşkler Merakım Şöyleki faraza bir 757 aldım lakin umduğum gibi çıkmadı update edilmesi maliyetlimidir özellikle malzeme manasında soruyorum işçilik kısmı benim için pek sorun değil gerek çıkış, kondansatörveya bilimum malzeme değişimi kolayca yapabilir yaptırabilirim , Ama malzeme bulmak mümkünmüdür ve randımanlı olurmu gibi sualler önem arz ediyor .

    İlaveten belirtmek isterim ki tercihem online radyo dinliyorum ve MP üzerinden müzikdinliyorum kullanım şeklim ise avr üzerinden pre çıkışdan power olarak bookself kullanmak niyetindeyim ilk etapda Kef Q15.2 ler mevcut elimde .
    Bunları şu manada yazıyorum bu sistemde kullanacagım ve sterio konusuna çok hakim olmadığım için kullanım amacımı çok aşan bir cihazda almak istemiyorum, Belki bir miktar ileriye dönük olabilir ama fazla abartmak istemiyorum .

    Acaba 757 veya 858 in Harman Kardonda muhadil gelen modeli sizce ne olabilir H/K 980-990 mıdır? veya 34xx emi denk gelir ?

    Çok fazla sordum ve yazdım sanırım Emek edip cevap yazan herkeze tşkler Selamlar.




  • Sn keyman2

    757 nin karsılıgı 990 olabilir. Cunku oda dual monoblok. İyi uretim cihaz. Ama 757 deki uretim detayları yok.
    DAC katlar ve dijital gostergelerde var. Dijital gostergelerin ışınımlarının yarattıgı olumsuz etki bilinir.
    Bazı amfilerde pure moda alındıgında bu ekran tamamen kapatılır. Yani ses kalitesinin onem kazandıgı yerlerde bunların olmaması gerekir.
    757 de giris ve cıkıs katlarının nasıl kapatılıp izole edildigini, volume kontrolun saft tipi bir mille nasıl arkaya kadar uzatılıp sinyalin yolunun kısa tutuldugunu, bakır vidalar kullanılıp ilersi icin sogutuculara yedeklerinin konuldugunu, hatta ses sinyalini olumsuz etkilememesi icin uzaktan kumanda bile koyulmadıgını gorursunuz.
    Kapasitorler ELNA, potlar ALPS vs vs yani konusunda uzman firmaların urunleri. Daha bunun gibi bir suru detaylar mevcut.

    34xx ise video girisleri olan cihazlar onlar zaten hifi ye ters. Videonun yada dijital katların girdigi yerde hifi olmaz.

    757 de upgrade fikrinin sebebi nedir. Ses rengi uymayabilir bu durumda size hitap eden cihazı almak daha mantıklı. Boyle bir altyapıya sahip cihazda belki yıpranmıs parcalar degisebilie roleler, switch ler, kondansatorler vs. Oda cok titiz iscilikle. Elektroniksel degisiklik cok riskli nasıl olcup analiz edeceksinizki ciddi bir arge ister bu is. Uretici firmanın imkanlarına sahip olacaksınızki daha iyisi icin degisiklige gidesiniz. O imkanlarda ucuk seyler. Basit bir osiloskop olcumu bile bize karısık gelir. Yani bu tarz upgrade lerden uzak durmak daha iyi.

     Stereo sisteme MediaPlayer tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Ocak 2012; 21:18:36 >




  • Sn, İkarahal yazdıklarınız vesilesi ile gerek bu forumdaki gerekse malum diğer forumdaki geçmiş yazılarınızda okuma şansı buldum emeğinizin tamamı için sağolun, Yazılarınız sayesinde oldukça fazla konu hakkında kaynak sahibi oldum .

    " 757 de upgrade fikrinin sebebi nedir " Sanırım ben eksik ifade etmişim maksadım şu idi .
    Malumunuz bahsi geçen cihazlar oldukça eski, Bu bağlamda eğer aldığım cihaz sorunlu olursa tamirat manasında tadilat sorun teşkil edermi şeklinde idi maksadım.
    Özetle gerekli malzeme tedariki ve fiyatları ne aşamadıdır bunu merak etmiştim :)

    Aklıma takılan bir başka durum ise Malumunuz cihazların fiyatları hemen hemen 2. el sıfıra yakın lambalı ( meledi sp3 gibi ) cihazlara denk geliyor, Tercihen hangisi daha mantıklı bir secenek olacaktır sizce ? veya bu bütçelerde daha mantıklı cihazlar neler olabilir tercihen .

    Bu arada diğer forumda yanılmıyor isem 2006 yılındaki bir yazınızda pioneer ve sony cihazların teknik manuel ve resimlerini koleksiyon şeklinde biriktirme merakınız olduğundan bahsetmişsinizki hemen hemen tüm yazılarında inanılmaz güzel resimler mutlaka ekte yer alıyor, Acaba bunlara münhasır bir başlıkda sizin gibi bunlardan haz duyacak bizlerle paylaşma arzusuda olup olmayacagınızda merak etmedim desem yalan olur :) Tabiki tamamen merak bazen bazı emekler paylaşılmak istenmeyebilir saygı duyarım .

    Tekrar paylaşımlarınız emeginiz için teşekkürler. Sevgiler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal



    34xx ise video girisleri olan cihazlar onlar zaten hifi ye ters. Videonun yada dijital katların girdigi yerde hifi olmaz.

    7


    video tamam ama dijital girişlerin olduğu cihazlar hifi olmaz demek doğru değil. Dünyanın önde gelen hifi ve hiend markalarının birçok ürününe dijital girişler konmaya başlamıştır. Örneğin ünlü hifi markalarından Naim'in Supernait modelinde dijital girişler vardır. Ya da önde gelen hiend markası olan Esoteric'i ele alalım. En son çıkan birkaç ampli modelinde dijital giriş vardır. Esoteric ürünleri 5000 euro'dan başlar ve dünyanın en iyi audio ekipmanlarından bazılarını üretirler.

    70'lere takılıp kalmanın alemi yok. Benim amplimde de dijital giriş yok ama imkanım olduğu takdirde seve seve dijital girişli Esoteric'e değişirim. Birçok hifi dergisinden tam puan almış şu cihaza hifi (aslında hifi da değil, hiend ürün) demeyeceğiz de ne diyeceğiz? Oyun konsolu mu?

     Stereo sisteme MediaPlayer tavsiyesi


     Stereo sisteme MediaPlayer tavsiyesi




  • Sn Obsidian

    Bir cihaz ne kadar ayrıstırılırsa o kadar verimli oluyor.
    Bilirsiniz entegre amfilerde her sey bir aradadır tek kutudadır ve tek besleme ile beslenince hersey birbiriyle etkilesir durur. Etkilesimi azaltmak icin cıkıs katları bagımsız tutulur kalite artar, sonraki asamada besleme katlarıda ayrı tutulur dual monoblokla kalite dahada artar. Bir sonraki seviyede ise pre katı ayrı guc katı ayrı olur ve kalite dahada artar. Bu sekilde devam eder. Yani stereo dedigimiz analog uzerine calısan duzen mumkun oldugunca az etkilesimle, en kısa yoldan hoparlore gitmek zorundadırki sinyal en az deformansyonla buyutulebilsin. Ust seviye amfilerde daha once dedigim gibi digital tum katlar ve ekran tamamen kapatılır. Hatta bırakın amfileri kaynak cihazlarda cd player gibi ekranların enerjisi kesilerek kapatılabilir ozelliktedir. Sebebi belli.
    Amfide dijital DAC olabilir. Ama ben harici DAC unitesini tercih ederim. Cevresel etkilere cok duyarlı olan hassas ses sinyallerini guc unitelerinden, manyetik alanlardan titresim olabilecek noktalardan mumkun oldugunca uzak tutmak lazım.
    Ozel uretimlerle bu sorunların ustesinden gelmek icin ciddi calısmalar yapılır ve fiyatlarıda ortadadır.
    70 lere takılmanın alemi yok derken dikkat edin insanlar plak isine yonelmeye basladılar. Analog seste olay daha baskadır. Siz istediginiz kadar dijital calısın analoga cevirmek zorundasınız. Analogunda bazı gerekceleri zorunlulukları var. Hopalorlerin temel yapısı yıllardır aynı. Amfilerinde oyle. Bakın 70 lerden bahsediyorsuz ama plak ve lambalı amfiler bambaska. Cunku surekli ses sinyalinin orneklenmesi, cevrilmesi vs gibi islemlere girip deforme olmaktansa en dogal haliyle analog alıp analog buyutmek en kayıpsız sekilde dinlemek en guzeli. Dijitalin kolaylıkları cok fazla. Yonetim olsun, gorsellik olsun, devre tasarımları olsun, saklama kosulları olsun cok rahat.
    Ama bunun bedelide yok degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Ocak 2012; 8:57:20 >




  • Sn keyman2

    A-757, AM-95, SU-V900,TA-F808 ES, AU-20000 vs gibi cihazların en guzel yanı cok uygun fiyata hiend seviyesinde urunlere erisebilmektir. Bu cihazlar evladiyelik yapılmıslardır. Sıradan uretim elektronik cihazlar bile tuplu tv ler gibi bilirsiniz 20 yıl gibi hizmet etmislerdir.
    Bu amfilerde altyapısı ilersi dusunulerek uzun omurlu olacak sekilde tasarlanmıslar. Daha once yazdıgım gibi yıpranma olabilecek parcalarda gunumuzde bulunur seylerdir. Role, kondansator cesitleri, swtich cesitleri, potansıyometre cesitleri, transistor cesitleri rahatlıkla bulunabilir seyler. Ozel uretim parcalarda sorun olmadıktan sonra dert degil. Bu cihazlar pahalı oldugundan zamanında el ustunde tutulmuslar, dikkatli kullanılmıslar ve deger bilen insanlar tarafından bugune kadar cok saglıklı sekilde gelmislerdir. Yani ozenle korunan bu cihazların cogunlugu iyi durumdadır. Zaten baktıgınızda ikinci ele zor dusuyorlar dusende haman kapılıyor.

    Arsiv konusunda hep internet kaynaklı seyler toparlamaya calıstım acıkcası oyle buyuk bir arsiv olamadı. Birde hayat mucadelesi cok ilgilenemedim.
    Ne fotograf ne hifi yeterince zaman ayıramıyorum malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Ocak 2012; 9:16:38 >




  • Analog en iyisi evet ama bu dijital özelliği olan cihazların hifi olmadığı anlamına gelmiyor. En basit örnek, dijital formattaki CD'lerin 80'lerden bu yana Hifi sistemlerde kullanılmasıdır. Elmayla armutu karıştırmayalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Obsidian

    Analog en iyisi evet ama bu dijital özelliği olan cihazların hifi olmadığı anlamına gelmiyor. En basit örnek, dijital formattaki CD'lerin 80'lerden bu yana Hifi sistemlerde kullanılmasıdır. Elmayla armutu karıştırmayalım.


    Sn Obsidian

    Bazı konularda malesef fikir ayrılıklarımız var. Cd ler uzun zamandır hayatımızda ama metalik ses rengi ve yetersizligi biliniyor. Kaynak olarak kullanımı kolay bir cok kesime yeterli performans sunuyor ama eksileri var.

    Onun dısında RZ-1 kulvarında iyi olabilir ama amfi ve cd player bir arada olan sasesinin titresimlere karsı zayıf oldugu ve herseyin tek trafo ile beslendigi 9 kg lık bir cihaz. Bu markanın sitesine baktıgımızda daha kaydadeger cihazlar oldugu goruluyor.

     Stereo sisteme MediaPlayer tavsiyesi


    Simdi bu cihazı asagıdaki ayrık eski cihazla kıyaslayalım:

    Cd player:

    Bakır sase, digital ve analog katlar icin ayrı izole edilmis besleme uniteleri, metal cd cekmecesi, seramik ayaklar, titresimlerden etkilenmesini azalatacak stabil 17 kg lık sase, lensin manyetik ray uzerinde hareket etmesi, balanced cıkıslar, aluminyum ust kapak vs vs ciddi bir altyapı var.

     Stereo sisteme MediaPlayer tavsiyesi


    Buda amfi:

    Tabanı tamamen dokum tank gibi sasi uzerine insaa edilmis, yine döküm kapak, mosfet surucu ve cıkıs katları, A class calısabilme, harika bir pikap surucu katı, dev kapasitorler, 25 kg lık hiend diyebilecegimiz amfi.

     Stereo sisteme MediaPlayer tavsiyesi


     Stereo sisteme MediaPlayer tavsiyesi


    Ben bu detaylarla, yuksek malzeme iscilik ve muhendislik kalitesi ile uretilmis cihazları seviyorum. Herseyin bir arada oldugu basitce saselenmis cihazlar bana cok ticari geliyor. Bu eski cihazlar muhendislik sanat eseri gibi insaa edilmisler. Bu yuzden bu nesil eski dediginiz cihazlar benim icin farklı bir yerlerdeler. En güzel yanıda bu eski model cihazları yenilerine gore cok uygun fiyatla alınabilir olması. Bu kalitede guncel cihazları kaca alırız dersiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 21 Ocak 2012; 10:54:04 >




  • Sanırım pio A-777 ile Su-v900 arasında bir karar vereceğim .Daha öncede belirtiüim gibi klasik jazz klasik müzik ve haus ağırlıklı kullanımım söz konusu, Şimdilik Kef Q15.2 ( 6 ohm ) süreceğim .
    Yorumlarınıza açıktır . Yorumlar için şimdiden Tşkler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyman2

    Sanırım pio A-777 ile Su-v900 arasında bir karar vereceğim .Daha öncede belirtiüim gibi klasik jazz klasik müzik ve haus ağırlıklı kullanımım söz konusu, Şimdilik Kef Q15.2 ( 6 ohm ) süreceğim .
    Yorumlarınıza açıktır . Yorumlar için şimdiden Tşkler.

    Merhaba

    jazz, klasik müzik icin pioneer pek uygun degil cunku uzun sure kullandım, biraz sert karakterli. Su-v900 hakkında cok fikrim yok ama buyuk olasılıkla onunda karakteri aynı tarzda. Bence bu tarz yumusak muzikler icin Esprit serisine bakın. A-757 bu tarz muziklerde Esprit ler kadar iyi netice vermiyor. Ama rock, pop turevi deseydiniz Espriti kesinlikle onermezdim. Esprit serisinde ise 7xx yada 8xx serilerine bakın derim. Mosfet donanımlı bu amfiler saatlerce dinleseniz yormayacak cinsten. Tonlamasıda cok azdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 21 Ocak 2012; 21:22:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyman2

    Sanırım pio A-777 ile Su-v900 arasında bir karar vereceğim .Daha öncede belirtiüim gibi klasik jazz klasik müzik ve haus ağırlıklı kullanımım söz konusu, Şimdilik Kef Q15.2 ( 6 ohm ) süreceğim .
    Yorumlarınıza açıktır . Yorumlar için şimdiden Tşkler.

    Klasik ve jazz için Yamaha A-S700 ampli ve R-S700 stereo receiver'lardan birini öneririm. Adeta bu müzik türleri için yapılmış gibiler.
  • Sn, İkarahal, Obsidian ve sevgili Mecanica, Değerli yorumlarınız için tekrar tşkler, Lakin yine başa dönmüş oldum .
    Açıkcası Pio aklımda en başta hiç yoktu aklım genelde Marantz gibi veya melodi sp3 gibi cihazlara kayıyordu ama sevgili mecanica nın pio yorumları ilgimi çekti ve araştırmalarım neticesi bahsetiğim cihazlara kadar geldim .

    Niyetim detay verebilen kaliteli hiend sınıfı sayılabilecek makul bütceli(F/P) ve mümkünse eski ama iyi kondisyonda bir cihaz almak yönünde idi

    Espirt serisini hiç bilmiyorum biraz aşaştırmam gerekli sanırım.
    Yamaha ise açıkcası AVR sini kullanıyorum avr de beni ufak mekanda çok yoruyor o sebeple sterıo da alternatif olarak görmedim .Tabi diyeceksinizki steri başka avr başka haklısınız.
    Pio a6 lara da baktım ama açıkcası ax7x lerden sonra o kadar basit geldiki gözüme eledim belkide hataydı bilmiyorum .
    Ben daha çok üst sınıf detaylı çalan bir cihaz alıp hop seçimimi yaparken dinlediğim tarzla alakalı bir sterıo hop ile kombine ederek bir denge kurabilirmiyim mantığında idim.

    Şimdi durum biraz karıştı Kaza kafamda




  • Üst sınıf derken ne kadar üst sınıf?.. Hiend'e geçersek işin içine 10.000 eurolar girer. Şu cihaz mesela:http://www.teac.eu/highend-audio/amplifiers/i-03/


    Pathos Inpol 2, McIntosh MA 7000, Electrocompaniet ECI 5 MK II olabilir...

    Bu forumlardaki önerilerde genelde f/p ürünleri öneriliyor çünkü genelde 20-30 bin euro bütçesi olan kişiler gelip burada sorma ihtiyacı hissetmiyorlar.

    Marantz PM6004'e de bir göz atmalısın, madem Marantz aklında. Fiyatı uygun, iyi bir ürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 22 Ocak 2012; 1:34:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Obsidian

    Üst sınıf derken ne kadar üst sınıf?.. Hiend'e geçersek işin içine 10.000 eurolar girer. Şu cihaz mesela:http://www.teac.eu/highend-audio/amplifiers/i-03/


    Pathos Inpol 2, McIntosh MA 7000, Electrocompaniet ECI 5 MK II olabilir...

    Bu forumlardaki önerilerde genelde f/p ürünleri öneriliyor çünkü genelde 20-30 bin euro bütçesi olan kişiler gelip burada sorma ihtiyacı hissetmiyorlar.

    Marantz PM6004'e de bir göz atmalısın, madem Marantz aklında. Fiyatı uygun, iyi bir ürün.

    Üstad kastım bahsi geçen seviyelerde idi bahsetiğiniz seviyedeki cihazlardan daimi kaçtım, O kadar ki bilgilenmekden bile sakındım.
    kendimi bildiğim için o derece gömülmeyi asla istemem, Yoksa cevremde konuyla ilgili reel bir çok dostum var bu cihazlarla haşır neşir .
    6004 olabilecek bir cihaz size katılıyorum, Daha öncede belirtigim gibi max 500-1500 tl bütçe içerisinde bir cihazla ki dinletilerimde asla cd player felan olmayacak online radyo ve mediaplayer üzerinden mevcut arşivim çercevesinde kullanabilecegim cihazlara bakıyorum daha ötesi asla değil .
    Açıkcası fazlası benim için şimdilik çok gereksiz sadece sterio ve sinemayı ayırmak ve sinema AVR me göre üst seviye kalabilecek ayrıntıları yeterli ölçüde alabileceğim bir sistem fazlası ile kafidir

    Ve dürüst olmak gerekirse pio a x5x ve x7x lerle alakalı okuduğum yorumlar resimler ve haklarındaki gördüğüm haklı övgüler cezbedici geldi üstelikde ucuz bile sayılırlar AVR fiyatlarıyla mukayese edince vede evladiyelik, Zira avr lerde teknoloji devamlı degişiyor ama sterioda değişen bir şey yok gibi .




  • Hiend isi ucu belli olmayan bir surec. Metresi binlerce dolara kablo almaya kadar gider. O seviyelerde ozel akustigi duzenlenmis ince ayrıntılarla donatılmıs muzik odaları gundemde olur. Yani sadece cihazla bitmez. Ayrıca bolca konsere gidip canlı muzige gore kulagı egitip dogru sesleri ayırt edebilmekte onemli. Yoksa o cihazların espirisi kalmaz. Sistem ne kadar dogru calıyor yorumlayabilmek lazım. Cihazı hakedecek bir altyapı, egitim ve tecrube gerekir. Tabi bir diger konu duyma kapasitemiz. Yas ilerledikce ve gecmiste maruz kaldıgımız gurulutuye paralel duymamız azalır. Cogu bunu hesaba katmaz. Ne kadar duyma kaybı var bilmez. Cihazlar, ortam hersey dort dortluktur ama duyularımız bunu algılamak icin artık yaslanmıstır. Gereksizce caba sarfetmeye baslarız. Ozetle cok asırıya kacmadan bir yerde dur demesini bilmek lazım.
    Cihaz almakla bu is bitmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.