Şimdi Ara

Stephen King 'Kemik Torbası' Fiyaskosu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kitabın %57'sindeyim, yılda ortalama 30-40 kitap okuyan beni, daha önce hiç bir kitap böyle sıkmamıştı ! Edebiyat bölümünde derste zorla okutulan aptal İngiliz endüstri devrimi dönemi kitapları bile...

    Bu kadar yoğun, gereksiz, sonradan hiç bahsedilmeyen ve sayfalarda kaybolup giden betimlemeyi bir arada -özellikle bu tür için- çok zor görürsünüz.

    Evde yalnız kaldığım şu günlerde biraz korkayım, gerileyim dedim bkz. son 80 sayfadır hippi bir kadının veledinin velayet davasını okumaktayım.

    Bu adam hani King idi ? Bu tür, bu adamdan sorulurdu ? Açıkçası ilk başladığım kitabı bu oldu ve tam bir hayal kırıklığı...

    Kitap hakkındaki yorumları keşke daha önceden okusaydım, zira benim gibi pek çok kişide vasat ve vasatın altında bulmuş "Kemik Torbası" eserini, ancak pek çok kişide kitabın sonlara doğru toparlanmasından ve vuruculuğundan bahsetmiş bitişi için.

    Peki neden bu konuyu açtım ? Tabi ki yardım istemek için. İzlemeye başladığım film, okumaya başladığım kitap, oynamaya başladığım oyun mutlaka biter, bitirmeliyim. Bir şeyi yarım bırakınca çok rahatsız hissediyorum kendimi. Ağzı açık dağınık bir çekmece gibi durur beynimin içinde.

    Kitabı okuyan arkadaşlar varsa eğer; sizce devam etmeli miyim ? Gerçekten de sonlara doğru toparlıyor mu ? Yarısına kadar kahır çektik belki sonları en azından amorti eder diyorum, ne kadar haklıyım ?

    Yoksa aynı tempo ve dil ile devam mı ediyor ? Ona göre yarım bırakacağım ilk eser olacak...







  • Sene 2000 de okumuştum kitabı hastanede yattığım bir dönemde.
    King okumak için yanlış seçim ve vasat bir kitaptır kendisi
    yazar bu kitapta tabiri caizse yaymış sayfa çoğaltmaya çalışırken
    korku değilde biraz gizemli bir hikaye ve sıkıcı.
  • Sen yanlış kitaptan başlamışsın hocam. Kemik Torbası benimde zamanında hevesla aldığım ama sonrasında arşivime bile koymadan çöpe attığım tek tük kitaplardan biridir :)

    Hayvan Mezarlığı yada O kitabını öneririm. Onlarla bir başla kendine gel sonrasında diğer kitaplarada geçiş yaparsın ;)
  • King için önerim O ya da Doktor Uyku kitabıdır. Doktor Uyku aslında Medyum kitabının devamı ama ben Medyum'u da pek beğenmemiştim. Medyum'un filmini yani The Shining'i izleyip direkt Doktor Uyku'ya dalabilirsiniz. Filmdeki sondan biraz farklı bitiyor kitap ama o farkı da Doktor Uyku'da anlarsınız zaten.
  • King okuduğum en sürükleyici yazarlardan biridir, muhtemelen düşük kalibre bir kitabını okuyorsunuz, talihsiz bir seçim olmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.