Şimdi Ara

Stellaris (2016) [ANA KONU] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
5
Favori
6.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • utopia'ı almış oynamış olan var mı herkes şöyle efsane böyle efsane diyip duruyor oyun şimdi bir şeye benzedi artık tam bir oyun oldu falan diyorlar gerçekten durum böyle mi ben oyunu yeni aldım 4 saat falan oynadım önce ana oyunda ne var ne yok nasıl bir şey bir bakayım istedim şimdi atıyorum ben 30 saat daha oynadıktan sonra utopia ı aldım yeni oyundan başladım gerçekten köklü değişiklikler hissedecek miyim yeni gelmiş olan şeyleri okuyorum ama bana sanki o kadar abartılacak bir şey yokmuş gibi geliyor
  • Stellaris'te herhangi bir tarih olmadığı için tarihi kendimiz yaratmamız, yarattığımız ırklarla kendimiz bağdaştırıp bir anlamda Role Play yapmamız bekleniyor. Dolayısıyla bunun adına, neredeyse her patchte ırkları en ince detayına kadar özelleştirilebilmesi için çokça eklentiler geliyor. Bu sadece kendi ırkımızın her oyunda farklı olmasını değil, aynı zamaqnda karşılaştığımız her ırkın da hikayesinin farklı olmasını sağlıyor; dolayısıyla her oyun farklı bir deneyim sunuyor.

    Bunu kavradıktan sonra Utopia'nın getirdikleri neler:


    Rights and Privileges: Set specific policies for which of the many species under your thumb will have the rights and privileges of full citizenship.


    Bu yukarıda anlattığım ırkımız içinde yaşayan diğer ırklara olan görüşlerimizi daha detaylandırıyor. Örneğin köleliliği benimsemiş bir toplumsak altkültürleri livestock yani bildiğin kendimize yemek amaçlı kullanilme gibi bir ekstrem şansımız bile var :).


    Megastructures: Build wondrous structures in your systems including Dyson Spheres and ring worlds, bringing both prestige and major advantages to your race.
    Habitat Stations: Build “tall” and establish space stations that will house more population, serving the role of planets in a small and confined empire.


    Bu iki eklenti(Gezegene bağlı uzay Habitatları ve Megayapılar ile artık yayılmacı politikadan ziyade, "az gezegenim olur ama hepsi son model olur" tarzında oynayabilmemiz sağlanıyor.Oyunda pasif ve barışçı uygarlıkların da işi belli bir yere kadar agresif olmadan götürmelerini sağlayacak bir sistem.


    Ascension Perks: Collect Unity points and adopt Traditions to unlock Ascension Perks that allow you to customize your empire in unique ways. Follow one of the three Ascension Paths and achieve Biological Mastery, give up your biological forms in a Synthetic Evolution, or unlock the full psionic potential of your species through Transcendence.


    Bu mid ve late game için baya önemli bir eklenti. Irkımızı daha bir üst ırka evrilmesi için Unity puanı kazandıkça istediğimiz yönlere yatırıyoruz. Bu anlamda ırkımız ya tamamen robotlaşıyor, ya tamamen farklı boyuttan gelen garip bir olay örgüsü sonunda(Shroud) tamamen psişik özellikler kazanıyor. Ve ya 3. bir seçenek ırkın genetiği ile maksimum derecede oynanarak süperırk yaratılması sağlanıyor.


    Advanced Civics: Go to the extreme with choosing either Syncretic Evolution, Mechanist or Fanatic Purifiers.


    Bunlar ırklara bir ruh veren "aşırı" seviyedeki civicler. Örneğin Fanatic Purifier'lar adından da anlaşılacağı gibi sadece kendi türlerinin var olmasını istiyorlar. Bu anlamda askeri olarak daha iyi başlıyorlar ve ya ırkınıza katılan tüm diğer ırkları zorunlu olarak köküne kadar kurutmak durumunda kalıyorsun. Dezavantaj olarak tabi diplomasi olarak hiçbir anlaşmadır konuşmadır yapamıyorlar.

    Bu anlamda en ruhlu civic olarak Hive Mind'i getirdiler. Hive Mind'a örnek olarak Starship Troopers'taki böcekler ve ya Ender's Game serisini okuduysan Formicler. Kısa bir cümleyle özetlersek bütün populasyon sanki birmiş gibi hareket ediyor, birbirin tanık olduğu 5 hisse tanık oluyor adete tek bir bilinç bir ulusu yönetiyor gibi.

    Daha detaylı öğrenmek istiyorsan Stellaris Developmen Diary'leri okumanı önerirrim oradaki Paid Features adı altındaki özellikler Utopia'nın adı altında gelen özellikler.




  • utku191 U kullanıcısına yanıt
    valla elline koluna sağlık zahmet edip çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim
  • Şimdi reklamlar

    Bu arada Stellaris kadar detaylı olmasada beğenerek oynadğım başka bir uzay 4X inin devam oyunu geliyor. Endless Space 2. Türü sevenlerin takip etmesini öneririm.
    İlk oyun biraz basitti ama Endless Legend ile türe güzel yenilikler kattılar. Endless Space 2 ile coşacaklarını düşünüyorum. (veya batacaklar :D )

    Reklamlar bitti.
  • Endless Space 2 iyi olacak, batma gibi bir durumları olamaz gibi düşünüyorum:). Endless Legend ile zaten yeterince başarıya ulaştılar ki tüm endless oyunlarını %85 indirime satacak durumlara bile geldiler o kadar rahatlar(ikisi de 1M üstü sattı galiba ki indie bir yapım için çok iyi rakamlar şu an gerçi pek bir indielikleri kalmadı:)Sega ile bağlantıdan sonra).

    Endless oyunlarının en büyük avantajı diğer çoğu 4x oyunlarının yapamadığı; hikayeyi oyuna çok iyi bir şekilde entegre etmek, isteyenler/araştıranlar için çok büyük bir lore mimarisi kurmak arka planda ve bu lore'a göre birbirinden farklı asimetrik ırkların oluşturulması. Amplitude bunu iyi becerdi ve ES2'de bunu devam ettirecek. Kullandıkları Sanat stili ve oyun içi müzikler de cabası; gerçekten kalite akıyor.
  • utku191 U kullanıcısına yanıt
    Oyuna baktımda erken erişimdeymiş. Ne zaman tam sürüm çıkacak acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuncuların, en ince detayına kadar faction tasarladığı yarışmadan yine oyuncuların oyları ile seçilen son 1 faction kaldı. Ondan sonra baya cilalama gerekecektir büyük ihtimalle. Benim öngörüm en iyi ihtimal yaz sonu ve ya 3. çeyrek sonu gibi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 12 Nisan 2017; 13:49:20 >
  • Yeri burası değil ama maden lafı geçmiş ben de bir çift yorum yazayım.
    Endless Space 2 erken erişimde olmasına rağmen aldım, yaklaşık 15 saat gibi bir oyun sürem var ve nasıl geçti anlamadım. Oyun çok akıcı, bir tur daha hissini sonuna kadar veriyor.
    Her ırkın farklı karakteristik özelliği ve farklı oynanışı var.
    Rastgele görevler oyunu canlı tutuyor.
    Erken erişim olmasına rağmen tamamlanmış havası veriyor.
    Fakat tekrar oynanabilirlik konusunda şüphelerim var. Onu da DLC ve yeni ırklarla canlı tutarlar diye düşünüyorum.
    Multi denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim.

    Stellaris gerçek zamanlı bu oyundan mantık olarak çok farklı, Son DLC almadım ama videolarını izledim. Bence alınmalı ama fiyatı çok yüksek. İlk indirimde alıp deneyeceğim.
  • Çok yönlü strateji oyunu çıkalı bir sene olmuş türkçe yaması yokmu bunun yada yapacak bir babayiğit yokmu
  • Utopia ve 1.5 patch'i oyunu adam etti gibi. Daha çok şey eklenebilir ve eklenir ama Stellaris bu haliyle çıkmalıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha dün demiştim öngördüğüm tarihi ama beklediğimden çok önce çıkartıyorlar umarım temiz bir çıkış yapar ES2 :) .
    https://twitter.com/Amplitude/status/852508816927281153



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 13 Nisan 2017; 20:29:51 >
  • bende burda mevzusu geçti diye çıkış tarihini söylemeye gelmiştim o zaman şunu da ben söyliyim ilk oyun steamde indirimde 4 TL yanında dlc ile birlikte
    http://store.steampowered.com/sub/149433/
  • Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Napalım alalım mı o fiyata değecek mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centaurus A

    Napalım alalım mı o fiyata değecek mi

    İndirim bekle hem yeni patchler gelir o zamana



    Utopia+leviathans+stellaris 100 tl ediyor galiba. O kadar para etmez bence. Ben indirimde aldım toplam 70'e geldi sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utopia ile gelen bedava yama da baya büyük bir yama o yüzden. Stellaris'i oynamak isteyen Leviathan ve ana oyunu alıp direk çökebilirler başına. Utopia biraz ısındıktan sonra alınıp oyun daha renkli hale getirilebilinir.
  • trade deal de bu AI niye bu kadar cimri ya ben dünyayı teklif ediyorum ondan bir şey almak istesen hemen -1000 oluyor üstelik aramız iyi kankiyiz

    edit : birde influence çok az kaldı bu gidişle 0 ı görücek o zaman ne oluyor ?

    edit2 : mutluluk %20 düşüyormuş

    edit3 : influence i kurtaramayınca oyun boka sardı kaybettim sanırım influence veren görev için 1 tane daha research station lazım ama bölgede yapıcak yer kalmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 14 Nisan 2017; 22:25:48 >
  • adamın birinin her şeyini yok ettiydim diplomasi ekranı geldi dedim heralde pes ediyor tak diye kabul ettim çok salağım barış için 2 ana gezegenimi istemiş direk oyunu kaybettim ironman di birde ağlıyorum şuan

    en çok koyanda imperial complex yapıyordum çok az kalmıştı başarım gelecekti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 15 Nisan 2017; 0:2:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faltuner

    trade deal de bu AI niye bu kadar cimri ya ben dünyayı teklif ediyorum ondan bir şey almak istesen hemen -1000 oluyor üstelik aramız iyi kankiyiz

    edit : birde influence çok az kaldı bu gidişle 0 ı görücek o zaman ne oluyor ?

    edit2 : mutluluk %20 düşüyormuş

    edit3 : influence i kurtaramayınca oyun boka sardı kaybettim sanırım influence veren görev için 1 tane daha research station lazım ama bölgede yapıcak yer kalmadı

    İstasyonları yık yeniden yap bir dahakine . Her yıl kaldırımları yıkıp yapan belediyeler gibi düşün, uzay Türkiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 15 Nisan 2017; 3:59:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araştırma gemilerim farklı bir devletin sınırları içinde kaldı çekemiyorum elemanları geçiş hakkı da vermiyor böcekgiller illa savaş mı açmam lazım
  • PS4 alınca verdiğim pc mi tekrar alma sebebim olan oyun. Bence bu alandaki rakipsiz en iyi. İlk çıktığında e galactic civilizations ile aynı bu demiştim, oynayınca farkını anladım. Tek sıkıntısı aşırı bağımlılık yapması ve tekrar oynama değerinin yüksekliği.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.