|
Merhabalar Aracim Peugeot Rifter 24900 km de motor arizasi uyarisi verdi. Motor kendini korumaya aldı. 3500 deviri gecmedi. Kapatip acinca gene uyari cikiyordu. Ben de epey buyukce bir servise gittim. Yakin zamanda gene uzun yola cikacagim icin uyariyi silebiliyorsa silsinler silemiyorlarsa da en azindan neyle ilgili oldugunu bileyim ona gore seyahati ertelerim diye dusundum. Servise gittim bu durum icin randevu almam gerektigini soylediler simdi bakamayiz dediler. Ben de mecbur 1 2 gun beklerim diye randevu istedim. Randevuyu 11 Kasıma verebileceklerini soylediler. O an tabi ki şok oldum. Arizanin tespiti icin bir bucuk ay arabaya binmemem gerekiyor. 2 adet bilgisayar varmis butun guncellemeler de onda yapildigi icin bazen 1 arac 3 4 saat bagli kaliyormus. Cok fazla sira oldugu icin 11 Kasima verebiliriz dediler. Butun stelantis grupta durumun boyle oldugu bazilarinin yil sonuna bile randevu verebilecegini istersem arayip sorabilcegimi soylediler. Gittigim servis istanbulun belki en buyuk ve memnuniyetin de cok yuksek oldugu bir yer. Sonra bir tanidigimin oldugu servise gittim. Ekran uzerinden servis sifirlamasi yapti ve uyari yok oldu. Bakimdan sonra yurtdisi 10 bin servis araligi yuzunden uyari verdigini soyledi. Km tam olarak ilk servise gittigimden 10 bin fazlaydi. Uyariyi sildikten sonra bir daha cikmadi henuz. Ancak bana tuhaf geldi. Boyle bir durumda servis uyarisi vermesi gerekir diye dusunuyorum. Motor ariza uyarisi neden versin. Ustelik son km ye kadar bakim yaklasiyor gibi bir uyari da vermedi. Sizler boyle bir durum yasadiniz mi acaba? Bana mantiksiz geldi ancak suan durum çözüldü gibi? Bir diğer önemli konu da gerçekten bir motor arizasi olsa sadece ariza tespit icin 1- 1.5 ay arac mi yatiracagiz? Artik telefondan bile baglanip uyari gormek silmek mumkun. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil diye dusunuyorum. Cok daha luks 2 3 milyona arac alip ariza isigi yakinca ne oldugunu gormek icin 1.5 ay araca binmemek daha once hic bir markada karsilasmadigim ve asla kabul edilebilir bir durum degil. Facebook rifter grubunda da randevularin 2 ay sonraya zor alindigi konusunda yazanlar oldu. Bu konuyu Peugeot Turkiye, Stellantis Turkiye ve en önemlisi Stellantis yurtdisina yazmayi dusunuyorum. Zaten vergisi vs en pahali araclara biniyoruz. Her bakim tonla para veriyoruz bir de uzerine boyle bir muamele gormek sacmalik. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler