Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (12872. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 18 Misafir (1 Mobil) - 21 Masaüstü3 Mobil1 Android
5 sn
349.566
Cevap
2.720
Favori
21.294.812
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
568 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Bence yaptıkları ayıplar onlarda kalsın. Kırmakla falan uğraşmaya gerek yok. Bunlara para verecek gençlere üzülüyorum. Bir de biri şey demişti vergi falan vermeleri gerekiyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değilde oyunun çevirisini yapıp kazanç sağlayanlar direk şikayet edelim arkadaşlar. Bir zeki kendileri sanırım oyun üzerinde hiçbir yasal hakkı olmayan tipler oyundan para kazanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu türkçe çeviri olayı bağış adı altında yapılırken çok daha güzeldi.

    sonra ufak meblağlar istedi çevirmenler. tamamiyle haklarıdır yani ona da kimse bir şey demedi. çünkü çoğu insan bağış yapmıyordu yamayı indirirken ama bu yeni sistemle en azından 10 lira-15 lira-20 lira gibi ufak cüzi miktarlar da sanki yamayı indirmenizin de yanında bağış da yapmış gibi oluyordunuz. bu sisteme de hiç yadırgamadım. böyle yama da satın aldım zaten. bir nevi bağış yapıyor gibiydim çünkü.

    ama yok gamepass'ti yok bir yamaya 50 TL'YE SATMAKTI(BAKIN BAĞIŞ DEĞİL, SATMAK) falan derken hepten iş farklı yere kaydı. hani bunun faturası? hani bunun vergisi? hani bunun yasal izni vesaire tonla detay girer işin içine o zaman. sonuçta bu iş artık gönüllülük işinden çıkıyor bildiğin ticari bir işe dönüşüyor.

    eh böyle bir durumda da müşteri istediğini söyleme hakkına sahiptir. tepki gelince öyle pılını pırtını toplayıp o zaman biz gidiyoruz demek ne kadar etiktir düşünmek gerek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnny Silverhand

    Bence yaptıkları ayıplar onlarda kalsın. Kırmakla falan uğraşmaya gerek yok. Bunlara para verecek gençlere üzülüyorum. Bir de biri şey demişti vergi falan vermeleri gerekiyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum.
    Ben işin ayıbında, yasal boyutunda falan değilim. Kırıp ücretsiz de dağıtmıcam. Sadece kendilerini ve bazı takipçilerini "kırılmayacak" bir sistem geliştirdiklerine inandırmışlar sanırım. Ben de keyif olsun diye kırıcam. Hem merak ettim nasıl bir sistem tasarladıklarını.

    Ayrıca bana gerek bile kalacağını sanmıyorum. Benden daha önce mutlaka birileri çıkar kırıp ücretsiz paylaşan. Atla deve değil sonuçta.
  • benim üzüldüğüm diğer bir noktada şu ; ortada gerçekten bir emek var ve o emeğin hakkını yama fiyatı 25-30 tl civarı olsa cidden rahatlıkla parasını verip yamaya öyle sahip olurum. ama böyle fahiş fiyat çekince benim gibi üyeleri de korsana itiyorlar. bu sefer hiç para vermeden oynamanın yollarını düşünmeye başlıyor insan.

    halbuki daha ucuza satıp sürümden kazanabilirlerdi. yazık oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 11 Temmuz 2020; 0:22:40 >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Özellikle " The work is paid, but please don’t expect EA money. " ve "We bow to no publishers, only our fans." cümlelerine bayıldım. Ben de bakmamıştım sitelerine o yüzden burada paylaşman güzel oldu.
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu seriyi hiç oynamadım.Nasıl bir seridir merak ettim biraz.
  • Far cry 6'nın HK'deki ps4 sayfası açılmış. Yorumlarda ingilizce çeviriden anlaşıldığı kadarıyla oyunu ps4'de alanlar ücretsiz olarak ps5'te de sahip olacaklar. Yani Nba 2k21'i yeni konsolda 70 dolara satma işi 2k'nın elinde patlıyacak. Seve seve onlarda beleş yapıcak ps4 sahipleri için. Her kanal çıkıp yeni nesilde oyunlar pahalı mı olucak diye o kadar tantana yaptı sırf 2k'in açgözlüğü yüzünden. Korkucak bir şey yok yani.
    https://new.reddit.com/r/Games/comments/homyl0/far_cry_6s_page_just_showed_up_on_the_playstation/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: R-10

    Hocam ben bu seriyi hiç oynamadım.Nasıl bir seridir merak ettim biraz.
    absürtlük
    kara mizah
    psikopatlık

    nasıl anlatırım diye düşündüm aklıma bunlar geldi. fazla oynamadım ama postal 2 yi oynamıştım, 4 de baktım benzer kafada diye tahmin ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 11 Temmuz 2020; 0:51:19 >
  • sea of thieves bu arada 3 kişi grupla girince çok güzel bir oyunmuş aklınızda bulunsun arkadaşlar.

    3-4 gündür giriyoruz oyuna şimdiden 17 saati devirmişiz bile. baya sarıyor.

    61 tl para bile değil şu oyuna, güzel fiyatlandırma yapmış microsoft bize
  • Arkadaşlar forumdan bir arkadaşımız GTA 4ü baştan çevirdi. Önceki yamalarla alakası yok. Yamayı bugün tamamlamış. Henüz denemedim ama bakmanızda fayda var. (Ücret istemiyor üstelik)https://forum.donanimhaber.com/gta-4-yeni-200-turkce-yama-tamamlandi--137872288
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Sheppard

    Neler dönmüş öyle Serhat ya..

    Aylık abonelik sistemiyle çeviri satmak, tepki gelince mecburen tekli satış yapmak, üstüne yetmezmiş gibi bir de abonelik sisteminin adını "Game Pass" yapmışlar

    Tam Türk kafası yemin ediyorum. Hiçbir yaratıcılık yok. İsim bile çalıntı.

    Bir de bazıları isim benzerliğinden bunların yaptığı yamanın, Xbox Game Pass gibi hiçbir şekilde erişilemeyecek, kopyalanamayacak olduğunu falan sanmışlar

    Yama çıksın, 1 ay abonelik alıp sırf keyfine kırmaya deneyeceğim. (yine de kıracağımı iddia etmeyeyim şimdi görmeden) Millet kırılamayacağını falan sanmış internet bağlantısı gerektirince.

    Altı üstü metin dosyası arkadaşlar. En fazla oyunun diğer dosyalarıyla iç içe geçirilmiş, paketlenmiş oyun dosyası. EXE değil ki, debug etmekle, kodları tersine mühendislik yapmakla uğraşasın..

    Size tahminen nasıl bir sistem tasarladıklarını ve nasıl kırılabileceğini de söyliyeyim.

    Yaptıkları sistem büyük ihtimalle (kendi açıklamalarına dayanarak), yazdıkları uygulama üzerinde üyeliğiniz ile giriş yapıyorsunuz ve oyun seçip ilgili yamayı indiriyorsunuz. Tahminimce her seferinde yamayı indirtmiyordur, yoksa kotalar gg. İndirmeyi 1 kere yapıyordur ama yamayı saçma sapan bir yere indiriyordur. (hani şu temp/temporary dediğimiz klasörler var ya onun gibi düşünün) Siz oyuna girmek istediğinizde, yama dosyalarını o saçma sapan yerden alıp oyunun klasörüne kopyalıyordur. Programı kapattığınızda ya da çıkış yaptığınızda da dosyaları eski haline getiriyordur. (Yazılım ile ilgilenler bilir, programların Event'leri olur, açılışta şunları yap, kapanışta şunları yap, mouse ile üzerine gelirse şunu yap, tıklanısa şunu yap diye.)

    Burada şimdilik aklıma gelen 2 yöntem var kırabileceğiniz. Birincisi, programı Görev Yöneticiden "sonlandır" yaparsanız, program normal olarak kapatılmadığı için programın kapatılma eventi çalışmaz ve haliyle dosyalar da eski haline getirilemez. Ama bunu bir servis yardımıyla engelleyebilirler. Yazdıkları servis ile uygulama normal bir şekilde kapanmasa da, uygulama kapandığı andan itibaren dosyaları eski haline getirebilir. Bu durumda da eğer bir servis yazdılar ise servisi devre dışı bırakarak bunun önüne geçilebilir ya da daha garanti ama biraz daha zahmetli bir yol daha var. O da, bazı programlar ya da tool'lar vasıtasıyla bir klasör (ve içerisindeki alt klasörler dahil) içerisinde yapılan tüm değişiklikleri görebilirsiniz. (yani adamların yazdığı uygulamanın oyunun klasörüne hangi dosyaları kopyaladığını görebilirsiniz) Bu sayede de program açıkken ya da yama dosyaları aktifken, tüm bu değiştirilen dosyaları farklı bir yere yedeklerseniz, tüm Türkçe yama dosyalarını yedeklemiş olursunuz.


    Yukarıda bahsettiğim "Xbox Game Pass" gibi dosyaları erişilemeyecek, kopyalanamayacak şekilde yapmaları imkansıza yakın bir şey. Bunun için Microsoft mühendisleriyle falan çalışmaları lazım.


    Ha bu arada, kimsenin emeğine saygısızlık etmek istemiyorum, ortada ciddi bir emek var. Yazdıklarımın "abonelik sistemi geliyormuş, kırılamayacak, Xbox Game Pass gibi koruma sistemi olacak" diyenler için geçerli.


    Arkadaşlar için de ufak bir not, bu kadar tepki çektiniz, düşman edindiniz. Ana konuda da birkaç kişi tarafından bahsedilmiş, aslında yaptığınız şey yasal bir şey değil. Başkasına ait telif hakları bulunan bir ürün üzerinden, telif hakkı sahiplerinin izni olmadan gelir elde etmeye çalışıyorsunuz. Umarım başınız ağrımaz çünkü faydalı bir iş yapıyorsunuz. Sadece prezantasyon kısmında ciddi sıkıntılar yaşamışsınız. Haliyle de bu kadar çok tepki almışsınız.


    Bu arada DH'den reklam yapıp, tepki gelince "biz çekiliyoruz" demek de ayrı bir komediymiş. Bakalım DH olmadan bir sonraki yamanızı nasıl ve kaç kişiye duyuracaksınız? 3-5 kişi küfür etti diye bütün forumu suçlayıp, atarlı ergenler gibi çıkıp gitmişler. Daha ilk gelen tepkide bu kadar atarlı davranırsanız, sonraki tepkilerde neler yaparsınız kim bilir..
    Hocam service yazmaları demek resmen sisteme rootkit yüklemeleri demek. Bunu sözleşmeye dökemezlerse çok başları ağrır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlbertEinstein

    Hocam service yazmaları demek resmen sisteme rootkit yüklemeleri demek. Bunu sözleşmeye dökemezlerse çok başları ağrır.

    Alıntıları Göster
    Service yazabileceklerini ben de sanmıyorum tabi, orada en uçuk ihtimali de göz önüne alarak yorum yaptım.

    Hele bir çıkarsınlar yamayı, kırmayı deneyip, ne yapmışlar ne etmişler kabaca yazarım yine buradan. Balık vermem ama nasıl balık tutulabileceğini gösteririm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Sheppard

    Service yazabileceklerini ben de sanmıyorum tabi, orada en uçuk ihtimali de göz önüne alarak yorum yaptım.

    Hele bir çıkarsınlar yamayı, kırmayı deneyip, ne yapmışlar ne etmişler kabaca yazarım yine buradan. Balık vermem ama nasıl balık tutulabileceğini gösteririm

    Alıntıları Göster
    Reverse engineering hobimdi benim hatta küçük çaplı da bir youtube kanalım vardı, 3-4 yıldır elimi süremiyorum. RDR2 sahibi olsam sırf Crack Me gibi düşünüp denerdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: R-10

    Hocam ben bu seriyi hiç oynamadım.Nasıl bir seridir merak ettim biraz.
    shotgun'ın önüne susturucu niyetine kedi takabiliyorsunuz diyeyim yeterli olur sanırım
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt
    Teşekküler cevaplar için. Bir ara mutkaka deneyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ubisoft indirimlerin de 2 kupon aynı anda kullanılabiliyormu,deneyen oldumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    benim üzüldüğüm diğer bir noktada şu ; ortada gerçekten bir emek var ve o emeğin hakkını yama fiyatı 25-30 tl civarı olsa cidden rahatlıkla parasını verip yamaya öyle sahip olurum. ama böyle fahiş fiyat çekince benim gibi üyeleri de korsana itiyorlar. bu sefer hiç para vermeden oynamanın yollarını düşünmeye başlıyor insan.

    halbuki daha ucuza satıp sürümden kazanabilirlerdi. yazık oldu.
    Size aynen katılıyorum. Bir başka sıkıntı haftalardır sadece emeğimizin karşılığı almak istiyoruz dedikleri bir nokta vardı. Ama bu açıkladıkları sistemle o savundukları şey arasında ciddi bir tezat var. Biz gönüllü olarak bu işi yapıyoruz ama emeğimizin de karşılığını almak istiyoruz diyen bir grubun yama çıkacağı zaman bir anda gampass diye bir sistem duyurmaları ve buda yetmez gibi bir yorum yapan arkadaşa biz firma olmak istiyoruz demeleri bu işin en başından beri para için yapıldığını gösteriyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NextMan--

    Ubisoft indirimlerin de 2 kupon aynı anda kullanılabiliyormu,deneyen oldumu
    Geçmişte bir indirim döneminde kullanılma durumu vardı ama o zaman biri %20 diğeri %5 indirim sağlıyordu yani toplamda %25 indirim oluyordu. Bu indirim döneminde ise sadece bir kupon kullanılabilmekte. Yani sadece %20 indirim yapılıyor. %40 yapılabilse ben de Watch dogs 3 sipariş edecektim ama sadece %20 indirim sağlıyor o oyuna.

    Kuponlardan biri belki ön siparişte geçmiyordur diye çoktan piyasada olan bir başka oyunda denedim onda da sadece %20 indirim sağlıyor. Kısaca sadece tek kupon geçerli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Venomstr

    Teslim İyileştirme Dosyaları kaç GB görünüyor. Bunlar oyunun kurulum dosyası. Hangi oyun yüklü ki?
    Teslim İyileştirme Dosyaları 14 mb görünüyor. Ama Teslim İyileştirme Dosyaları C:'de.
    Oyunun dosyaları, Dirt Rally 2, D'deki Windows App Klasörünün içinde 95 Gb yer tutuyor.

    Xbox uygulamasında sahip olduğum oyunlar kısmında hiçbir oyun gözükmüyor. Game Pass üyeliğim de yok. Yani uygulama üzerinden de silemiyorum.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.