Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (14257. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: imjohnnystark , Bocellii Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 22 Misafir (1 Mobil) - 23 Masaüstü1 Mobil
5 sn
349.692
Cevap
2.721
Favori
21.311.988
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
570 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Johnny Silverhand kullanıcısına yanıt

    Hocam bahsettiğiniz videosunu izlemedim fakat Wiki'de şöyle bir yazı var:


    "Firma, iki Baldur's Gate oyununu Lehçe'ye çevirmek için Interplay ile anlaşarak Batı yapımı video oyunlarını ülkesindeki oyunculara kazandırmak istemiş ancak Interplay'in yaşadığı finansal zorluklar sebebiyle CD Projekt'in üzerinde çalıştığı Baldur's Gate: Dark Alliance oyununun bilgisayar sürümü iptal edilmiştir."





  • Johnny Silverhand kullanıcısına yanıt

    Polonyada ki yayıncısı ve yerelleştirmeciliğini CDPR yapmıştı diye hatırlıyorum hocam. Globalde ki yayıncısı yine Interplay idi.


    Edit: Üstte arkadaşın yazdığını yeni görünce bir bakayım dedim. Sanırım zamanında Dark Alliance'ın PC portunu CDPR'a vermişler ama finansal sıkıntılardan mecburen iptal edilmiş. Malum Baldur's Gate 3 ile Larian Baldur's Gate ismini dirilttiğinden Interplay de kesin satar diye Dark Alliance'ın PC portuna soyunmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 15 Aralık 2021; 23:48:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aerolona kullanıcısına yanıt

    hocam son tarih nedir?

  • HankMoodies kullanıcısına yanıt

    gamepass e geliyormuş. ahahahah

  • aerolona kullanıcısına yanıt

    Bende 5. resimdeki gibi error verdi düzeliyor mu bir süre sonra?

  • Mailinizi doğruladıysanız bir süre bekleyip tekrar deneyin düzeliyordu en son denediğimdeDijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] .


    @sroad Şimdi hatırlayamadım hocam yazmıştım ayrıntılara.

  • aerolona kullanıcısına yanıt

    Hocam bu aslında ücretsiz sayılmaz 8 TL çıkacak sonuçta Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

    3 aylık Nitro yerine GPU verselermiş keşke, 5 ay için 8 TL çok iyi olurdu. Nitro daha önce verildiği olmuştu almadım pek matah bir şey gibi gelmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reiskonen kullanıcısına yanıt

    8 TL'yi geri iade ettiği söylenmiş hemen.

  • Bana mı öyle geliyor yoksa eli yüzü düzgün hikayeli açık dünyalı oyun sayısı çok mu az? Arıyorum tarıyorum nereye baksam aynı oyunlar tavsiye ediliyor redditte. Çoğu da oynanış açısından tırt oyunlar. Deus Ex'ler, MgsV, Dishonored gibi oyunları oynadım, bunlar gibi oynanışı olanlar yok. Rpg deseniz onlarda da yakın dönemde çıkanların büyük çoğunluğu tırt, o kadar tırt ki Outer Worlds gibi 6'dan fazla etmeyecek bir oyunun 82 metascore'u var. Lineer aksiyon oyunlarını zaten saymıyorum, onların en iyi denilenlerinde bile sıkıntılar var birsürü. Sıkılmadan oynamak zor. Hele Ac serisine olan talebi anlayamadım gitti. Herkes her oyunu sevebilir doğru, ben de zamanında ac 2, revelations, black flag ve 3'ü keyifle oynadım, 4'ü de pek iyi oyunlar değillerdi ama bu son 3 oyun iyice kötü be. Odyseyin oynanış videolarına bakıyorum, kaç yıl önce çıkmış unity'de daha iyi animasyonlar var.

    Oyun alırken 2x dikkatli olduğum için milletin yorumlarına da güvenemiyorum artık doğru düzgün. Heavy Rain şöyle böyle dediler, bir tane olumsuz yorumu yok. Dünyanın en iyi hikayeli oyunu falan derken aldım max 5 - 6/10'luk oyundu, parasına değmedi. Millet doğru düzgün kitap okumuyor, film izlemiyor herhalde, oyun dünyasında hikayesi ortalama üzerinde olan bir avuç oyun var zaten.

    Her neyse, indirim döneminde almayı düşündüğüm birkaç oyun var bu klasmanda ve fikirlerinizi almaya geldim. Skyrim alacağım, bu kesin gibi zaten. Sürekli pahalı diye erteledim, tabi eski versiyonu kaldırınca daha da gözüme battı ama bu sefer alıyorum. Persona 4 Golden ve FF X/X-2 almayı düşünüyorum ama turn based oyunlardan pek hazzetmiyorum, sever miyim yine de? Bunlar dışında oyun önerecek olan varsa da yazabilir, mainstream oyunlar olmasın ama (far cry, Ac, rdr, fallout gibi).

    Platform, roguelike oyunlara sarmış olmasam oyun alamayacağım bu kış demek ki onu farkettim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Sepet artı yenilenen kupon kullanımı eklerse steam tarafına iş yaptırmaz gibi hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aerolona kullanıcısına yanıt

    hocam şu şekilde yazmışsınız da bu tarih üyelikleri açtıktan sonra kodu alabileceğimiz tarih mi yoksa üyeliği de bu tarihe kadar açsak oluyor mu anlamında sormak istedim aslında.



    1. Hediye Gamepass kodunuzu 26 Nisan 2022'ye kadar talep etmeniz gerekmekte.
    2. Talep ettiğiniz kod 26 Mayıs 2022'ye kadar geçerli.
  • halo the master chief collection'ın indirimde 30 liraya düştüğünü görünce hemen f/p damarım kabardı (sonuçta 5 oyun için 30 lira demek saati 50 kuruşa eğlence demek :) ama yine de sormadan edemedim: seriyi hiç bilmeyen birisi için bu paket yabancılık çektirir mi? killzone serisi oynamışlığım var, halo da killzone'un xbox'taki karşılığı diye biliyorum. online modları falan yanında hikaye de var, gears of war gibi. özetle akarsız kokarsız alınıp oynanabiliyorsa onu da deneyeyim kış indirimlerinde.


    bir de oyun fhd için güncellenmiş ama 4k'da sorun çıkarıyor mu bulamadım, onu da denemiş olan varsa bilgi vermesi makbule geçer.

  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Aslında oyun sektöründe bir abartı havası var. Oyun çıkıyor, 9 lar 10 lar havalarda uçuşuyor. Birisi çıkıp bu oyun bu puanları haketmiyor dediği zaman direk linç yiyor (zamanında bol bol bana da oldu).

    Bu oyunlara son derece bağlılık durumu sanırım psikoloji, oyuncu kitlesi ve tartışılan ortam ile alakalı.

    Örneğin fiziksel bir ürün alırsanız; araba, telefon, saat bile olabilir. Tartışacağınız kitle genellikle arkadaşlarınız, akrabalarınız veya komşularınızdır ve hepsini tanıdığınız için samimi cevaplar gelir ve harcadığınız para ile tatmin olmuş bir şekilde ayrılırsınız. Burada sorun yok.

    Mesela dizi ve sinema sektörü, ortam olarak dijital fakat bunlara harcadığınız para ve zaman çok düşük olduğu için eser kötü yorum alsa bile insanlar çok ciddiye almıyor.

    Fakat oyunlar söz konusu olunca tartışma ortamı %99 internet, ayrılan para $60, ayrılan zaman 10larca saat. Hal böyle olunca insanlar, çok fazla para ve zaman ayırdığı bir eğlence aracına aşırı bir bağlılık sergileyip her türlü olumsuz eleştiriye sert yanıtlar veriyor çünkü psikolojik olarak bir şeye çokça zaman ve para ayırıyorsanız ve bunun karşılığında yaptığınız şey toplum içinde takdir görmüyorsa durumu kabullenmemeniz çok doğal bir şey.

    Bu özelliklerle beraber oyunlar artık o kadar çok büyüdü ki eleştiriye açık çok fazla noktası var. Mesela bir müziği beğenmezseniz, sözleri kötü veya ritmi kötü diyebilirsiniz. Filmi beğenmezseniz, oyunculuklar kötü, yönetmenlik kötü veya senaryo kötü diyebilirsiniz. Fakat oyunlar için bunların hepsini diyebilir ve çok daha fazla konuya (Gameplay, atmosfer, Çeşitlilik, Keşfe açıklık vs.) değinebilirsiniz.

    Hal böyle olunca bu oyunları da insan yaptığı için her oyunun iyi ve kötü yaptığı şeyler olması çok doğal.

    Mesela:

    Super Mario oyunundan kaliteli hikayeler, karakterler, müzikler, entriklalı bir senaryo bekleyemezsiniz. O oyunun amacı tamamen gameplay ve harita tasarımıdır.

    RDR2 ve GTA5 size çok çeşitli ve fantastik gameplay ögeleri veremez, onun yerine mükemmel bir yaşayan açık dünya verip keşfetmenizi ister, adrenalin dolu görevler verip yapmanızı ister.

    Skyrim ve Witcher 3. Skyrim gameplay konusunda çok çeşitilidir fakat bu gameplayi destekleyen kaliteli animasyonlara sahip değildir. Witcher 3 ise temelde kılıç dövüşüne odaklanır ve tüm oyun boyunca vur kaç yaparsınız ama animasyonları bunu çok iyi destekler.

    Aslında bu konunun en büyük örneği Last of Us part 2. Kimisi 10/10 derken kimisi 0/10 diyor. Ben oyunun atmosferine hayran kaldım mesela. O puslu yağmurlu hava o kadar iyiydi ki bazen dakikalarca sadece havaya baktım. Üstüne gameplay de aman mana bir yenilik sunmasa da iyi animasyonlarla desteklenmişken seri hareketlere izin veriyordu fakat oyun "benim için" karakterler ve hikaye bakımından o kadar rezildi ki baştan son anına hiçbir anında beni sarmadı. Şimdi ben bu oyunu sevdim mi yoksa nefret mi ettim?


    Bir saniye konu dağılmış gitmiş. Son olarak ilk sorduğunuz soruya cevap vereyim. Açık dünya ve hikaye anlatımı günümüzde birbirlerine tam hizmet edemeyen iki kavram. Bir hikayeyi anlatmak için giriş gelişme sonuç yapılarına ihtiyaç varken açık dünya gibi özgür bir yerde bu hikayeyi tam sırası ile anlatamıyorsunuz çünkü hikaye parçalarının sırası karışıyor. Bunu çözmek için farkettiyseniz günümüz açık dünya oyunlarında haritada boncuk çıkıyor ve tüm oyun loopu "Haritadaki sıradaki boncuğa ilerle, hikayeyi dinle, adam öldür, sıradaki boncuğa ilerle" şeklinde dizayn ediliyor. Haritanın kalanına da minik hikayecikler serpiliyor ki boş gözükmesin. Bu yöntemi Rockstar, Ubisoft ve CD Projekt açık dünyalarında görebilirsiniz mesela.

    Diğer bir açık dünya tasarımı ise genellikle Japon "oyun" geliştiricilerinin tercih ettiği yöntem olarak, hikayeyi geri plana atıp oyuncuya sıradaki boncuğu işaretlemeden serbest bırakmak oluyor. Mesela Souls ve Zelda serisinde buy saçmalıklar yoktur ki yapımcılar sizin "oyun" oynamak için geldiğinizi bildiklerinden dolayı suratınıza habire ara sahne fırlatmaz.

    Bir diğer açık dünya tasarımı ise Bethesda'nın yaptığı Skyrim ve Fallout larda olan türdendir. Size bir gidilecek boncuk verir fakat yol üzerine o kadar ilginç olaylarla karşılaşırsınız ki bir bakmışsınız 5 saattir oynuyorsunuz fakat hiç boncuğa gitmeden sürekli bambaşka yerlere sapmışsınız.





  • aerolona kullanıcısına yanıt

    Emeğine sağlık, ben de Steam DH grupta hazırlayıp paylaştım. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    Ücretsiz 2 Aylık Game Pass Ultimate + 3 Aylık Discord Nitro





  • U2ME2 kullanıcısına yanıt

    Geçen Crunchyroll fırsatı başta ücretsizdi sonra iade etmek üzere kesinti yapacağız dediler etmediler. Ciddi miktar olmadığı için fazla olay olmadı yine de o fiyata 3 aylık üyelik iyiydi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle söyleyeyim Discord Nitro'nun Gamepass kampanyası 26 Nisan 2022'ye kadar geçerli, Verilen kod ise 26 Mayısa kadar. Üyeliği açtıktan hemen sonra alabiliyorsunuz.


    @XanthiN Teşekkürler hocam, daha fazla kişiye ulaşması daha iyi olur tabii.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerolona -- 16 Aralık 2021; 2:40:49 >
  • aerolona kullanıcısına yanıt

    Mevcut üyeliğe yapamadım hocam yapan var mı burada?

  • pisst0n kullanıcısına yanıt

    yeni gamepass hesabı açmanız gerek daha önce paylaşmıştım burada. crunchyrolldan aldığınız kod bitince yeni hesap açıp onda kullanabilirsiniz.

  • Bazı arkadaşlar eski hesaba yaptıklarını söylemişler hocam o yüzden sordum dediğiniz gibi yapalım en iyisi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisst0n -- 16 Aralık 2021; 3:7:5 >
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

    Bu sene ucuzdan çıkmışlar. Geçen seneki Mysterious Card'lar ilk saatlerde 1 TL'den satılmışlardı. Şimdi kur 2 kat artmasına rağmen, en yüksek yaklaşık 80 kuruştan satılmışlar. (grafiğe göre)


    Geçen sene indirimlerin ilk günü (Mysterious Card'lar etkinlik kartları olunca) bu kartlar ilk 10 dakikada 1 TL'nin de üstünde satılmışlardı. Mysterious Card olarak sattığıma pişman olmuştum üstelik 300'e yakın rozet basmıştım. Bu sene indirimlerin ilk gününü bekleyeceğim, zaten Mysterious Card'ların ilk dakikalardaki hype'ını kaçırdık..



    2021 Kış İndirimleri rozeti sayfası bu olacakmış, şu an çalışmıyor.


    https://steamcommunity.com/login/home/?goto=%2Fmy%2Fgamecards%2F1797760




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 16 Aralık 2021; 3:24:30 >




  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.