Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13832. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
25 Misafir (1 Mobil) - 24 Masaüstü1 Mobil
5 sn
349.589
Cevap
2.720
Favori
21.297.417
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
569 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Hatırlayanlar olacaktır bir ara Iron Harvest bir yolla ücretsiz olmuştu ama tam manasıyla ücretsiz olmamıştı. Bende o dönem girip 2 el atıp silmiştim böyle oldu diye ama oyunu hesaptan kaldır seçeneği ile kaldırmayı unutmuşum. Bugün öğleden sonra oyun aklıma geldi satın alıp oynamak için. Baktım oyun hesapta duruyor ve ilginç bir şekilde hesaptan kaldır seçeneği de gitmiş. Oyunu indirip 1 saat kadar oynadım herşeyi ile açık hatta başarım bile kazandım. Olur ya alan olup unuttuysa açıp baksın hesaptan haber vereyim dedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: turk0gamer

    RDR2 tutorial kısmını bitirdim. Tepeye kamp yaptık, serbest kaldım ne yapacağımı bilemedim.

    Bir iki avlandım. Bir iki at yakalayım dedim siyah ama oda küçük bir şey çıktı sonra ne yapacağımı bilemedim kladım. Yakın kasabaya uğradım adamın biri karşı çeteden herhalde yanbaktı, baktım silah yok iyi bir dövüşe dalayım dedim yumruk yumruğa, ne bileyim ölünüyormuş, öldüm  .

    Hosea mıdır nedir, bir yaşlı kurt, ondan questlerle devam ediliyor herhâlde. Bir iki tane yaptım şimdilik bıraktım. Yavaş ilerliyor bir de masaların önünde hitbox olsun hareketlerinin hantallığı olsun biraz sinir etti beni.


    Şu Generation Zero'yu bitireyim yeniden devam edeceyim...

    Hocam oyunun ilk bir kaç saati yavaş sonrasında hızlanıyor. Aksiyon filmleri gibi düşünün başı giriş ve gelişme sonrasında aksiyon başlıyor. Siz karlı bölümdesiniz. Karlı ortamdan çıkınca başlayacak herşey





  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Söylediklerinizin birkaç kısmına katılmıyorum. O dönem bende bu muhabbetleri şahsen takip etmiştim ve pekala herkes de yamanın paralı olmasına tepki gösterdi çünkü aylık ödeme değil de tek satın alım isteniyordu ki öncesinde grubun da ucuz olacağı ve tekli alım olacağını söylediklerini de hatırlıyorum kabul. Neden tek satmadılar vs o çeviri grubunun bileceği iş ona bir şey diyemem ama bu insanlar o kararlarından döndüklerinde bile hala tepki almaya devam ettiler. Şahsen uyaranlardan biri de bendim "bakın tekli satış da yoksa insanlar sizi mimler" diye üstelik o zaman ki yama sistemleri haklı olarak her ay ödemeye zorunlu tutuyordu ve insanlar haklı olarak buna da tepki gösterdiler ama bu sistemi değiştirmeleri de uzun sürmedi. Yine de tepki almaları şikayet edilmeleri bitmedi üstüne bu forumda da edilmedik laf kalmadı. O döneme kadar forumun kralları, paşaları olan bu adamlar gelirleri sürekli hale getirmek adına üyelik sistemine geçince forumda ki leş beleşçi kitlenin de düşmanı oldular. Gelirlerini sürekli hale getirmelerinin doğru yanlış olduğu size kalmış bir şey ama ortada çok da net bir gerçek var ki bu adamlar bu sistemle çok daha hızlı yamalar getirebiliyorlar. Forumda ise hala dahi birkaç beleşçi, çeviri grubu "forumda olmamasına rağmen" atıp tutuyor. Edilen şikayetlerin haklılığı veya grubun hataları vs çok konuşulan şeyler bir daha dönüp dönüp tartışmanın manası yok ama bu adamlar ondan sonra da projelerine devam ettiler ve çeviri sektöründe de kendilerini kanıtladılar. Yaptıkları hata yok mu? kesinlikle vardı. Tahminimce kendi çevirmenleri bile uyarmıştır ama adamlar o hatadan döndükten sonra bile bu leş kitle rahat bırakmadı. Ha olan da sadece RDR2 yamasına oldu. Adamlar o projeyi katlayacak bir sürü proje yaptılar hala da yapıyorlar ama burada ki leş translateci tayfa hala oyunlar için yama dilenmeye devam ediyor.









  • quote:

    Orijinalden alıntı: torkema61

    sadece üstteki paket indirimli fiyatlarından hesaplandığında 150 tl civarı yapıyor steamde, ki overpass bile 70 civarıymış. şahsen bu dönem çok para harcadığım için almam ama talibi varsa kaçırmasın. özellikle rise of industry benim de listemde olan bir oyundu, kingdom come da çıktığı sene yılın oyunları seviyesinde bir başarısı vardı( ha zaten epicde verildi denebilir ama en azından burada dlcler ile beraber alıyorsunuz)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thewolfamongus -- 29 Haziran 2021; 23:27:8 >




  • torkema61 kullanıcısına yanıt

    Alttaki paketi almak yerine şu şekilde alınması daha karlıdır: https://store.steampowered.com/agecheck/sub/368776/

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    İşte karlı bölüm tutorial gibi bir şey zaten, onu bitirdim.

    Tepeye yerleştik, artık istediğim gibi ilerleyebilirim onun için boşlukta kaldım.

    Hosea Emmi'nin Questlerinden ilerlemek lâzım ama ben kendi başıma takıldım.

    Biraz para verdim ortak kasaya, bir kaç mal verdim kampı geliştirmek için.

    Bir iki at yakaladım evcileştirdim satılmayı bekliyor nereye satacağımı bilmiyorum.

    Bir çok soru var onlarda sanırsam questleren ilerledikce öğretilecek ney nerede nasıl yapılır.

    Oyunun iyi oluşundan eminim ama başlangıç ağır geldi... Tutorial sonrası (karlı bölge) biraz yalnız bırakılmış gibi oyuncu, o da büyük ihtimalle questlerden gidince çözülecek.


    Ben şu an bu tür rpg'lerden sıkılınca oynadığım FPS'deyim... böyle sıkılınca bir tane FPS oynarım sonra yeniden RPG'lere devam.

    O da generation zero, onu bitirince adam akıllı dalacam RDR2'ye... çünkü bir yandan da Medieval Dynasty oynuyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tranquillity

    Hocam diğer açıdan da bakarsak yıl 2022 hala İngilizce öğrenmeyen insanlar var olarak yorumlayabiliriz.  

    Hocam İngilizce bilmek ayrı mevzu bir oyunu Türkçe oynamak istemek ayrı mevzu. Forumda bir kaç arkadaş vardı. Çok iyi ingilizce bilmelerine rağmen oyunları Türkçe oynamak istediklerini yazmışlardı.


    İnsanlar yabancı dil bilseler bile kendi dilince içerik izlemek, dinlemek, okumak ve oynamak isteyebiliyor. Benim İngilizcem de yetersiz ama ben çok süper İngilizce bilseydim bile Türkçe dil olsun oyunlarda isterdim.


    Bazı ülkelerin iki ana dili var mesela. Mesela bir dili İngilizce bir dili başka bir ülkede ama yazılım veya teknolojik ürünler de o ülkenin diğer dilini bile içeriklere ekliyorlar. Ülkede ki herkes İngilzce bilmesine rağmen bunu yapıyorlar.


    Mesela bazı ülkelerde ülke halkının %90 İngilizce bilse bile sen turist olarak gittiğinde İngilizce konuşmaya kalktığında adamlar İngilizce konuşmayabiliyormuş. Bir tanıdık Almanya ya gitmiş. Biriyle konuşacak konuşacağı kişi İngilizce biliyor ama o kişi inatla Almanca konuşmuş. İnsanlar yabancı dil bilseler bile bazı durumlarda kendi dillerini tercih etmek isteyebiliyor.


    Hele para verdiğin bir içerikte kendi dilini istemek en doğal haklardan biri.





  • mob411 kullanıcısına yanıt

    Mirror's Edge'ye oaketine 52 TL çok fazla.İlk oyun basit bir parkur oyunu.Ben sevmiştim ama oradan oraya koşuşturduğumuz anlamsız bir oyundu da.İkinci oyuna bayağı bi içerik eklenmiş ama bu içerikler de pek boştu.Konusu falan da anlamsız.parkur oyunu seviyorsanız alabilirsiniz elbet ama o fiyatı hak etmiyor.

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Haklısınız, oyun ne hikaye olarak ne de görev kalitesi olarak sınıfta kalmıştı. Karakterleri, açık dünyası ve görev dizaynı hiç içime sinmedi açıkçası. Oyun sadece platform kısmını çok iyi yapıyor. İkinci oyunda, ilk oyuna göre daha fazla combat sistemine ağırlık verilmiş olsa da hala çok kötüydü combat sistemi. Zaten ikinci oyunundan sonra serinin devam oyunu gelmedi, çoğu insan da beğenmedi oyunu.


    Ben EA Play ile oynamıştım, sanırım oyunu oynamanın en çok mantıklı yolu EA Play veya Game Pass.

  • Uzay temalı oyunlara ilgisi olanlar için yeni keşfettiğim ve oynamaya başladığım bir oyun olan Everspace 2 hakkında kısaca bahsedeceğim.İlk oyunu Rogue-Like türünde olan oyun 2.yapımla birlikte daha çok loot odaklı bir hal almış.Oyun erken erişimde ve indirim döneminde 53 TL gibi gayet uygun bir fiyatta,erken erişimden çıkınca fiyatı artacakmış.Oyun farklı gezegenleri içeren,keşfetmeye ve craftinge dayalı tek oyunculu bir uçuş deneyimi sunuyor ve erken erişim içeriği olarakta bir hayli dolu.Keşfettiğiniz her bir gezegen bir çok görev içeriyor.Görevleri tamamladıkça seviyemiz yükseliyor,düşman gemilerinden elde ettiğimiz diğer loot odaklı oyunlarda olduğu gibi giderek kalitesi artan yapıda olan ekipmanlarla gelişiyoruz.Mekanikleri güzel işliyor ve erken erişimde olmasına rağmen hatasız çalışan bir yapım.Eğer türe ilginiz varsa fiyatı artmadan değerlendirebilirsiniz.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 30 Haziran 2021; 1:59:54 >




  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    hocam para verdiğin içerikte kendi dilini istemek en doğal hakkın falan değil önce orada bir anlaşalım. restorana gittin menüden tavuk döner seçtin parasını verdin garson sana tavuk döner getirince neden tavuk şiş değil bu, parasını verdim en doğal hakkım diyebiliyor musun sen :D şirket sana tr dil desteği var dese ve oyunu açınca dil desteği yok çıksa haklısın da şirket sattığı ürünün içeriğinde senin dilin yok dediğinde ama niye yok bu benim hakkım diyemezsin, ya ingilizce öğreneceksin ya türkçe oyun bulacaksın ya da daha iyisi o oyunu sen yapacaksın :)


    meramımı daha net anlatmak adına uzunca açıklayacağım meraklısına. hemen inceleyelim neden türkçe dil desteğini çok sık göremiyoruz.


    bugün orta ölçekli bir oyunun (öyle rdr falan değil) lokalizasyonunu sadece altyazı olarak yapmak için çevrilecek kelime başına 0.07$ ödemeniz gerekiyor bu minimum ücret. ya da şirketler var anlaşıyorsunuz paketlerle. bu para belirlenirken şöyle yola çıkılıyor; ana diller gruplanıyor translating ve editing hizmeti veren şirketlerce. Mesela bu gruplar şöyle, FIGS(French, Italian, German ve Spanish) var, CJK var(Chinese, Japanese ve Korean daha latam var DRP var falan bakar ona merak edenler.


    1-) Sen oyun şirketisin bu gruplara paket olarak para ödüyorsun. Multilingual bireylerin çalıştığı şirketler bunlar. Yani bir birey yes'i, ja'ya diğeri de si'ye çevirmiyor. şirket hallediyor. mesela 10 K dolar veriyorsun şirket sana FIGS çevirip editleyip gönderiyor. Ama duruma göre o şirket de kendi yapmayabiliyor bunu ve onlar da yerel firmalardan outsource ediyor kendisi sadece denetlemesini yapıyor. Türkiye'de de yabancı oyun firmalarına bu desteği veren firmalar var. Sözüm meclisten dışarı ama maalesef yabancı turist görmüş taksici gibi fiyat veriyorlar yaşanmış hikayedir.


    2-) Burada yerel firmaların şark kurnazlıkları bir yana, bizim dilimiz temel bir dezavantaja sahip, bizim dilin aslında bir grubu yok. Coğrafyamız malum Arapça da konuşuluyor İbranice de ama ikisine de benzemez dilimiz. Yapısal olarak dilimiz türki cumhuriyetlere benzese de o cenahta oyun sektörü yok gibi bir şey. O yüzden çoğunlukla yatırım alamıyoruz bu konuda, çünkü şirket bizim tr çeviri edit hizmetini alana kadar gidip slavic bundle'ı alıp koca bir coğrafyaya uyumlu hale getirebilir oyununu. neticede rus coğrafyasında bir oyun İngilizceyse o oyunu açmayan bilgisayarlar kullanan insanlar var hala.


    3-) bir diğer nedeni de google'a regulations in turkey for video games yazarsanız görebilirsiniz. ülkece özellikle dini meselelerde osuruktan nem kaptığımız için yok camide pokemon caiz değildir, yok trans bireyin olduğu oyunun tr'de yasaklanması rezaletlerinden ötürü özellikle indie oyun stüdyolarında "aman abi bırak uğraşmayalım şimdi onların dilinde bir şey yanlış yazarız hiç çekemem bu kaprisleri" falan denmiştir eminim.


    4-) ve maalesef en büyük sorun da Türkiye oyun sektörü korsancıların tekelinde. Bir takım üzücü anketlere göre; sıklıkla oyun oynarım diyenler arasında "oyunlar çıkınca torrentten indirir oynarım" diyenler %70, "torrentten indirir beğenirsem satın alırım" %10, satın alır oynarım diyenlerse sadece %20lerde geziyor. yani zaten şirkete oyun için verdiğin 500 lira, patronun kasasına gelene kadar ortalama Avrupa ülkesi restoranında akşam yemeği parasına dönüşüyor.(<50€) bir de üstüne google'a oyunun adını yazınca steam sayfasından önce torrent sitesi çıkıyor gibi durumlar olunca şirket diyor ki kusura bakmasın Türkler de hırsızlık yapacaksa ingilizce oynasın oyununu.


    ha sen yine diyeceksin ki ben parasını verdim kardeşim hizmet almak istiyorum. kusura bakma vermiyorum işine gelirse diyor.


    seslendirme meselesine girmiyorum bile. ülkemizde seslendirme sanatçısı kavramı, trt tekeli altında inanılmaz yüksek fiyatlar falan varken ben animasyonların seslendirilmesine bile şaşırıyorum açıkçası.


    yapan nasıl yapıyor dersen, ben yakın zamanda çıkmış, "oyun içi satın alma" olmayan, online competitive sektörü dışında tr seslendirmeli oyun görmedim :) çözmüşler bizim milleti, kaynayan kazandaki kurbağa gibi girerken para istediğinde vermiyor ama içeride 1 $, 5$ tırtıklıyor sesini çıkaran yok. sonra neden pasha fencer tadında 20 oyun çıkıyor ama mount and blade gibi bir oyunumuz var diyoruz napsınlar aga yani bu da bir sektör, burada da her karar kâr gözetilerek alınıyor :)


    dil bilsem de kendi dilimde içerik isterim demek istiyorsak, ülke olarak global camiada torrentçi imajımızı silmemiz lazım. ha rusya'da da var bu imaj evet ama onlarda satın alma eğilimi %40, torentle indiririm beğenirsem satın alma eğilimi de %40. yani rus birey, beni entertain edene parasını veririm diyor. bizde bilhassa bunu yapmayı "salaklık" gören emek hırsızları mevcut.


    tüm bunların dışında gerçekten ingilizce öğrenin. Ben anadil seviyesinde Türkçe dışında 2 dil biliyorum ama yine de far cry'ın ne demek olduğunu, far cry 3 oyununu oynarken kendi merakım sonucu internete bakarak öğrendim yani oyun oynamanın kendisi bile dil öğrenme yolunda büyük adımdır. Öğrenmeyi öğrendikten sonra dili öğrenmek gerçekten kolay. yeter ki isteyin.


    İlaveten, kimse onlara üç kuruş para verdiniz diye size, sizin anladığınız dilde entertainment unsuru sunmak zorunda değil. bu tüm milletler için olduğu gibi bizim için de böyledir. Yanlış anlamayın sözlerim sadece sizin için değil ama ben hizmet satın alıyorum bana bunu, benim istediğim dilde sunacaksın gibi mesnetsiz bir söylem ancak komik olabilir.


    NOT: ayrıca bahsettiğiniz Avrupa'da günlük hayatta kendi dilini konuşma eğilimi ekseriyetle yaşlılarda rastlanmakta olup, tamamıyla anlaşılabilir ve milliyetçilik sosuna bulanmış bir durumdur. benim ülkeme geldiysen ana dilimizde adres sormayı da öğreniver bir zahmet demektir bu. açıkçası tr'ye gelen turistler için ben de böyle düşünüyorum. ama diğer konuya gelince, ben anadil seviyesinde ingilizce bilmesine rağmen multimedya içerikleri orijinaliyle değil de dublajıyla takip etmek isteyen birisinin olabileceğine inanmıyorum. olsa olsa ya o kadar iyi bilmiyordur ya da altyazı okuma ihtiyacı hissediyordur ve bunu sevmiyordur.


    Velhasıl, dil öğrenin. İnanın bunu yapmanın en kolay olduğu dönemde yaşıyoruz. Ayrıca her içerik kendi orijinal dilinde güzeldir. İnkâr edene türkçe dublajlı naruto öneriyorum test etmesi için. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethele -- 30 Haziran 2021; 2:21:21 >




  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Şimdiye kadar hiçbir oyunda Türkçe seçeneği olmadığı için tercih etmediğim olmadı. He bu demek değil ki İngilizcem C2. Bana hitap ediyorsa oyunu alır oynarım. Bilmediğim kelimeler varsa anlık olarak telefondan bakarım. Küçükken de böyle yapardık arkadaşlarla ki internet cafeye gidip LAN'da oynadığımız oyunlar bize çok şey katmıştır. O zamanlar kendimize bir şey kattık şu an mesleğim gereği evet işime yarıyor mu yarıyor ama İngilizce'nin hiç hayatıma etki etmeyeceği bir meslek de seçebilirdim. Ben şu düşünceyi hep yanlış bulurum: ''İşime yaramayacağı için öğrenmiyorum.'' Mutfağa kırk yılda bir giren biriyim ama kim neyi/nasıl yapıyor bilmek istiyorum/isterim. Hangi bilginin ne zaman ne işinize yarayacağı belli olmaz bu hayatta. Ben de zevk alıyorum oyunları Türkçe oynamaktan. İmkan olsa tüm oyunlar Türkçe çıksın ama sırf dil seçeneği yok diye de bazı şeylerden mahrum kalmayalım.





  • lethele kullanıcısına yanıt

    Hocam çok güzel yazmışsın. Oyunlar hayati ihtiyaç değil ki, para verdik diye illa türkçe dil olmasını istemek anlamsız. Ha Türkçe dil olunca elbette iyi oluyor ama firmalar bunu ister yapar ister yapmaz onlara kalmış. Dünyada yüzlerce, binlerce dil var neye göre yapacaklar. Türkiye’de orijinal oyun kaç tane satıyor ona bakar herifler.

    Dua edelim de Steam, Türkiye’deki dolar kurunu arttırmasın. Sanırım Steam’de dolar kuru 2.1 TL şuan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Humble Choice üstteki gibi görünüyordu, benimkini sanırım 1 ay daha uzatmışlar, artık görünen:


    "Your next bill is for US$6 on June 29, 2021"


    Aynı kupon, 6 Temmuz'a kadar uzatmışlar görünüyor:


    Not: Ne pause ne de cancel yapmıştım, fatura kesimden (29'u) önce duraklatacaktım. Temmuz'u dahil etmeleri kesmedi, keşke bir 6 ay daha verselerdi. Hatta 6$'ye sürekli devam etsin dese kabul ederim.   Humble'cı arkadaşlar bir gelişme olursa haberleşelim, yöntemi bulunursa konuşalım. @NextMan-- @BJKBLADE @John Sheppard @Shovel Knight @b0Ni



    Alıntıları Göster

    Humble Choice hatırlarsanız 6 aylık 6$ süremiz bitmişti 1 ay daha uzattılar. Bu ayı ödedim, bir sonraki ay da 6$ görünüyor: "Your next bill is for US$6 on July 27, 2021". Kupona baktım o da Aralığa kadar uzatılmış: "Valid until Dec 7, 2021, 10:00:00 AM" .


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]

    Siz de kontrol edin. Devamlı 6$ abonelik sahibi olmuş olabiliriz. Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] Konuyla alakalı kişiler: @NextMan-- @BJKBLADE @John Sheppard @Shovel Knight @b0Ni




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 30 Haziran 2021; 14:22:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Humble Choice hatırlarsanız 6 aylık 6$ süremiz bitmişti 1 ay daha uzattılar. Bu ayı ödedim, bir sonraki ay da 6$ görünüyor: "Your next bill is for US$6 on July 27, 2021". Kupona baktım o da Aralığa kadar uzatılmış: "Valid until Dec 7, 2021, 10:00:00 AM" .


    Siz de kontrol edin. Devamlı 6$ abonelik sahibi olmuş olabiliriz.  Konuyla alakalı kişiler: @NextMan-- @BJKBLADE @John Sheppard @Shovel Knight @b0Ni



    Alıntıları Göster
    Maalesef bana hâlâ tanımlanmadı:(
    Durdurduğumda 2 dolar teklif etti sadece. Bekliyoruz hâlâ belki güzellik yaparlar:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bende de hiçbir kupon yok. Zaten $6 kampanyasını da kullanmamıştım, çok pişmanım Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    bende bir şey yok Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] öbür ayın ortalarında gelirse gelir artık


    ben iptal yerine 1 ay dondurmuştum acaba iptal mi etsem


    başka bir hesaba 3 ay 9 dolar kuponu tekrar aktifleştirdik diye mail gelmiş bugün, benim 6 dolar patladı o zaman bu saatten sonra gelmez




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 30 Haziran 2021; 6:41:15 >
  • Normalde tek başınasın hocam. Bu DLC rakip şirketlerinde marsa koloni kurmasını sağlıyor. Bu ne işe yarıyor dersen, 1. ticaret , 2. oyunda kilometre taşları var, bazı görevleri yaptıkça sana ödül veriyor, Space race ile ilk yapan şirket bu ödülü aldığı için biraz daha zorlu oluyor.

  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun :)) oxenfree oyununa bende bir bakayım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.