Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13623. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: teneke_kupa , Bati-Wan_Kenobi , sabotage1907 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 30 Misafir (2 Mobil) - 30 Masaüstü3 Mobil1 Android
5 sn
349.559
Cevap
2.720
Favori
21.294.134
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
568 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shrikeen

    Arkadaşlar Epic Launcher açılıyor mu sizde? Yarım saattir deniyorum sürekli hata veriyor açılmıyor uygulama.

    Sorunsuz açılıyor bende.


  • Hakimichi-kun kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oxygen not included yapimcisi klei, tencent tarafindan alinmis acaba yapımcının oyunları yakın zamanda steam den kalkar mı ? i mod desteği olduğundan indirimde steam den almak istiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Josef Mengele

    Oxygen not included yapimcisi klei, tencent tarafindan alinmis acaba yapımcının oyunları yakın zamanda steam den kalkar mı ? i mod desteği olduğundan indirimde steam den almak istiyorum

    Warframe'i geliştiren firmanın tamamı Tencent'in, yıllardır Steam üzerinden oynanabiliyor bu oyun.


    Funcom'un tamamı Tencent'in, Conan Exiles ve diğer oyunları yıllardır Steam'de.


    Path of Exile'ın geliştiricisi firmanın neredeyse tamamını aldılar, Path of Exile hala Steamde.


    Daha böyle irili ufaklı bir ton şirketin çoğunluk hisseleri Tencent'in elinde. Bunların hiçbirinin oyunları dijital mağazalardan kalkmıyor yani 

  • Rocket league gibi bi örnek olduğu için sormustum cevabiniz icin tesekkurler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dr. Josef Mengele kullanıcısına yanıt

    Rocket League'i yapan firmayı Tencent değil, Epic Games aldı. Epic Games'in çoğunluk hissesi hala Tim Sweeney'in elinde. Adamlar platformlarına oyuncu bağlayabilmek adına böyle bir hamle yaptılar. Oldukça popüler bir oyunu alıp, ücretsiz sundular.


    Tencent genelde satın aldığı firmaların oyun geliştirme veya dağıtma süreçlerine karışmıyor. Sadece kâr edip etmedikleri kısmıyla ilgileniyor. Daha önce bu konuya değinen söyleşiler oldu.

  • Sniper Ghost Warrior Contracts 

    F1 2020 (bölge kilitli geliyor)

    Shenmue III

    Main Assembly (bölge kilitli geliyor)

    Rock of Ages 3: Make & Break

    Remothered: Broken Porcelain

    In Other Waters

    Aven Colony (bölge kilitli geliyor)

    SIMULACRA 1&2

    Colt Canyon

    Popup Dungeon


    bu ayın humble oyunları, çok kötü bir bundle diye karalar bağlarken 5 aydır en çok getirisi olan bundle oldu benim için şaka gibi

  • Telefonda ilk bölümünü oynamıştım ve beğenmiştim. Tatlı bir, 2 boyutlu bulmaca oyunu The Office Quest. 1 senedir gördüğü en dip fiyatı görmüş. 2 lirayı fazlasıyla hak ediyor

    Steam:
    https://store.steampowered.com/app/810660/The_Office_Quest/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc Sahruk -- 6 Nisan 2021; 23:2:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Shovel Knight kullanıcısına yanıt
    Sgw contracts keyini satmak isteyen olursa talibim ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shovel Knight

    Sniper Ghost Warrior Contracts 

    F1 2020 (bölge kilitli geliyor)

    Shenmue III

    Main Assembly (bölge kilitli geliyor)

    Rock of Ages 3: Make & Break

    Remothered: Broken Porcelain

    In Other Waters

    Aven Colony (bölge kilitli geliyor)

    SIMULACRA 1&2

    Colt Canyon

    Popup Dungeon


    bu ayın humble oyunları, çok kötü bir bundle diye karalar bağlarken 5 aydır en çok getirisi olan bundle oldu benim için şaka gibi

    Güzel oldu bu paket de. Geçen sene Shenmue 1 ve 2 de verilmişti paket tamamlanmış oldu. Benim mayıs da son ayım olacak. Bakalım mayıs da ne verecekler. 6 ay daha devam etseler ederdim yalnız 6 dolara.





  • Zombie Army 4 ve Pathway Game Pass'e geliyormuş. Rain on Your Parade adlı oyun da 15 Nisan'da çıkışıyla beraber eklenecekmiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Frost

    Zombie Army 4 ve Pathway Game Pass'e geliyormuş. Rain on Your Parade adlı oyun da 15 Nisan'da çıkışıyla beraber eklenecekmiş.

    Dün Twitter timeline'ımda gördüm ama PC kısmı bu ay konsol kısmına göre çok zayıf, o yüzden buraya yazıp insanların moralini bozmak istemedim  


    Konsoldakiler Outriders oynuyor, NHL 21 oynuyor, GTA 5 oynuyor. PC'ye gelince Zombie Army 4  


    Şimdi uyaranlar olacaktır, evet biliyorum GTA 5 Premium Edition geçen sene ücretsiz verildi Epic Games tarafından ama almayanlar, haberi olmayanlar olmuş olabilir diye ve konsol ile PC arasındaki farkı belirtmek için yazdım.





  • John Sheppard kullanıcısına yanıt

    Düz Xbox One S'im olduğundan Outriders'ı Xbox üzerinden oynayasım yok. Önümüzdeki ay PC kısmına da gelir umarım.


    (Oyun inanılmaz vasat duruyor, bırak 289 tl'yi, 89 tl olsa verip almam muhtemelen. Ama looter shooter sevdiğimden deneyesim var.)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun

    Düz Xbox One S'im olduğundan Outriders'ı Xbox üzerinden oynayasım yok. Önümüzdeki ay PC kısmına da gelir umarım.


    (Oyun inanılmaz vasat duruyor, bırak 289 tl'yi, 89 tl olsa verip almam muhtemelen. Ama looter shooter sevdiğimden deneyesim var.)

    hocam ilginc bir sekilde oyunun endgame i cok iyiymis.



    ben demosonu oynayip sevmedigimden bakmamistim oyuna hic

  • Hakimichi-kun kullanıcısına yanıt

    Twitch'de hafta sonu biraz izlemiştim, izlediğim kadarıyla fena durmuyordu. Grafikleri falan da hoşuma gitmişti. PC'ye gelince bir şans vereceğim ama önümüzdeki ay geleceğini sanmıyorum. Araya en az 2-3 ay koyarlar, yani Haziran-Temmuz gibi gelebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 7 Nisan 2021; 17:11:36 >
  • Outriders konusunda oyunla ilgili gözlemlerimi zamanla paylaşıyorum ama lafı geçtiği için birde burada yazayım.


    Oyunu ön siparişle Steam'den aldım ve yaklaşık 35 saat süre ile oynadım.Looter-shooter sevdiğimden dolayıda daha çok zaman geçireceğim bir oyun olacak.Herkesin kendi tercihi tabi,kimisi 5 para bile etmez der kimisi başka şekilde değerlendirir ama Outriders diğer Loot odaklı oyunlara göre daha dolu ve aslında daha ucuz.289 TL nin nesi ucuz diye sorarsanız bu tür oyunlarda en büyük kazanç oyun içi ödemelerle gelir ve Outriders'ta ne bir oyun içi mağaza nede gerçek para ile alınan skin paketi ve season pass gibi saçmalıkların hiç biri yok.Bir kere alıyorsunuz ve tüm içeriği sizin oluyor.Örneğin 1500 saat oynadığım Division 2,ana oyun çıktı sonrasında büyük bir ek paket çıktı oda yetmedi her sezon için tüm içeriklere erişmek adına 50 TL istediler.Örneğin Borderlans 3,season pass 1 ve season pass 2 in her biri bir AAA oyun parası ve bu içerikler olmadan ilerleme kaydedemiyorsunuz.Bu tür örnekler olunca Outriders'ın türü sevenlere pahalı olmayacağını kesinlikle söyleyebilirim.Oyun çok kaliteli ve bu güne kadar oynadığım loot odaklı oyunlar arasında kendi açımdan tartışmasız ilk sıraya yazacağım bir oyun oldu.Loot odaklı oyunlarda hikaye sunumu çok başarılı olmaz ama oyunun o kadar güzel bir sinematik hikaye ilerleyişi var ki,zorlu boss savaşları ile loot oyunu sevmeyenlere bile kendisini oynatacaktır.Bu arada oyunun Demosu oyunda görebileceğiniz içeriğin % 1 i bile değil,40 saati aşan hikaye içeriği, bir o kadar süren End Game'i ve görsel kalitesi ile türü sevenlere kesinlikle öneririm. 





  • 10 milyar dolar kâr elde edip oyun dünyasının en çok kazanan firması olunca Tencent tarafında bir kıpırdanma var. Haber resmi olarak duyurulmamış, içerden bir şirket çalışanı tarafından sızdırılmış. Politikalarında bazı değişiklikler yapmayı planlıyorlarmış. Yeni ip geliştirme, şirketleri 3A teşvik etme, VR(Alyx tarzında sanırım) oyun yapma gibi konularda daha aktif bir tencent görebiliriz.

  • Tencent'in şuan AAA oyun yapmasına gerek yok bence ya. Günümüz AAA oyun piyasası baya toksik fan kitlesine sahip ve ucuz&mobil oyunlar müthiş gelir elde ediyorlar.

    Mesela Naughty Dog yıllardır indiana jones oyunu yapıyorlar. Uncharted ve Last of Us. Adamlar üstüne koya koya devam ediyor. Ama şu nesle bakarsak o kadar uğraşılmış edilmiş Uncharted 4 "bu ne biçim uncharte" diye eleştirildi. Yine Last of Us Part 2 bence teknik olarak gelmiş geçmiş en iyi oyun. Adamlar, binlerce kişi 4-5 yıl baya baya uğraşıyorlar, bizim oyuncu kitlesi sırf hikayesi için oyunu yerden yere vuruyor.

    Yine CD Projekt Red, Witcher 3 gibi başyapıt yapıyor elindeki indie&bağımsız stüdyo ile. Bazı kesim diyor çok uzun, çok tekrar var. Yine CP77 yapıyor 4 yıl, yerden yere vuruluyor.

    Rockstar rdr2 yapıyor millet çok sıkıcı diyor.

    Ubisoft Assassin's Creed yapıyor, ufak değişiklikler ile her oyunu geliştiriyor. Millet bu aynısı diyor ki değil. Bu sefer oyunu değiştiriyor komple, bu sefer bu ne biçim AC oyunu diyor millet.

    Bu sırada fifa ve Cod hayvan gibi satıyor. Mobil piyasası neredeyse 0 efor ile para basıyor.

    Bethesda yeni tes veya fallout yapmak için yıllarca quest tasarlayıp, lore yazıyor, tasarım yapıyor, kazanç 500m de kalıyor, bi de üstüne baya eleştiri alıyorlar. Yan dairede bi stüdyo hiç kasmadan mobil oyun yapıyor, microtransaction ile paraları götürüyor.


    Çinli TiMi stüdyosu cod mobile ile 10 milyar dolar kazanmış, biz gidip "2018 god of war oyunu gow değil", "cyberpunk çok buglu ve eksik", "last of us 2 çöp", "rdr2 sıkıcı" diye eleştiri yapıyoruz.

    Tüm paralı AAA oyunları yüceltelim demiyorum hiç eleştiri yapmayalım demiyorum ki bu çok saçma olur. Fakat, zaten son yıllarda çok düşüşe geçen AAA sektörüne bir darbeyi de biz oyuncular yapıyoruz.

    Oyun piyasası son yıllarda çok büyüdü ve çok fazla kişiye ulaştığı için artık hemen herkes eleştirel bakıyor ki oyunları eğlenmek için oynamak yerine orasını burasını eleştirerek oynuyoruz.

    Örneğin zamanında Oblivion, New Vegas ve skyrim çıktığında piyasa bugün ki kadar büyük olmadığı için bu oyunları iyi hatırlıyoruz çünkü eleştirel gözle bakmadık hiç, ki bu oyunlar bugün çıksa eminim yerden yer vurulurlar.

    Ama günümüzde zaten bu adamlar artık azınlık, yerden yere vurduğumuz Bethesda, CDPR, Naughty Dog veya aklıma gelmeyen başka stüdyolar işi salıp mobile yönelse bu iş en çok biz kaliteli oyun oynamak isteyenlere hasar verir diye düşünüyorum.


    Not: Öylesine yazmıştım, konu ne ara Tencent den Bethesda ya geldi bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d41mon -- 7 Nisan 2021; 23:3:0 >




  • Bu söylenti umarım gerçek olur. 500-600 TL vermeden Game Pass üzerinden oynarız  


  • Black desert amazon kodu istiyen varsa pm atsın
    [kod oyunu degil oyun ici birsey veriyor]

    Edit: Verildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 8 Nisan 2021; 17:5:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.