Şimdi Ara

Steam oyun fiyatları yükselecek mi? [son durum]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Steam resmi açıklamasını aşağıdan okuyarak öğrenebilirsiniz..

    Kaynak: Disket Kutusu facebook

    Steam oyun fiyatları yükselecek mi? [son durum]
    Steam oyun fiyatları yükselecek mi? [son durum]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 18 Ağustos 2018; 19:41:15 >







  • Burada oyunlardan değil, daha çok "oyun içi alım" olarak geçen ürünlerden bahsedilmiş. Bölge kilidi olduğu için oyunlar için endişelenmenize gerek yok deniyor. Mesela Warframe'de 75 Platin Türkiye'de 9 TRY'ye yurtdışında ise 4.99 USD'ye satılmakta. Yurtdışı fiyatını TL'ye vurursak 30 TRY ediyor. Yani yurtdışında yaşayan adam bana 5 dolar gönderse, ben onu burada 225 Platin'e çevirebilirim. Sonuçta ise yurtdışı piyasasında oyun-içi 15 dolar nominal değere sahip bir ürünü 5 dolara alabilirim. Bu işlem yüklü miktarda gerçekleşirse oyun içi piyasasında büyük dalgalanmalar gerçekleşebilir.

    Bir de Steam markette satıp takas edebileceğimiz envanterimizdeki değerler var. Burası serbest piyasa olduğu için döviz yükseldiğinde fiyatlarımızı güncellemezsek ani değer kayıpları yaşayabiliriz. En basitinden örnek vermem gerekirse geçen ay 20 kuruşa bir arka plan satışa koydum; ben ürün için 20 kuruş istediğimde en yüksek alış fiyatı benim istediğimden birkaç kuruş daha da aşağıdaydı; bu yüzden satışa koyduğum ürüne bir alıcı o fiyatı verene kadar satış beklemede idi. Döviz birden yükseldiğinde ürünü ben 20 kuruşa sattım ama ürünün en düşük satış değeri 25 kuruşu aştı. Yani döviz arttığında ürünüm piyasada olmasaydı, bugün 5 kuruş daha fazlaya satabilirdim.

    Bu dövize bağlı bir yükseliş; yoksa satılan ürünün arz ve talep dengesinde bir değişim gerçekleşmedi. Steam marketini incelerseniz takas kartlarından arka planlara, skinlerden kasa ve anahtarlara kadar her bir ürünün fiyatında artış olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Döviz yükselmeden önce ürünü pazarda olan ve dövizin yükselişiyle de hızlı aksiyon alamayan Türkiye'deki herkes bu ani yükselişten zararlı çıkmış bulunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 19 Ağustos 2018; 3:8:43 >




  • oyun içi alım satım daha büyük bir pazar. değişmezse kar yönünden steami zorluklar bekliyor idi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.