Şimdi Ara

Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU] (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
781
Cevap
61
Favori
63.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk sayfadan alıntı ;

    quote:

    Rozetleri foil kart ile craftlamanın ekstra bir özelliği yok.
  • Ben Exchange Card botlarını bile bilmezken, sen yeni bişey daha soktun şimdi kafama. Ne anlatmaya çalıştığını anlamadım. Normal bir üyeyle 3000 oyunu olan kişiden yapacağım takasın ne farkı var, anlamadım. İkincisi ise, takas yaptıktan sonra, pazardan satıp, istediğim kartı alırım sonra.

    Şimdi gördüm ki Exchange Card botları dediği bot olan steam hesaplarıymış galiba. Bi yaşıma daha girdim.

    1- Bu hesapları kim açar ve nasıl olur da envanterlerinde bu kadar kart olur, enteresan.
    2- Bunlarla nasıl takas yapacağız?
    3- Normal biriyle takas yapmak veya elimizdeki fazla kartları satıp ihtiyacımız olanı almak yerine bu botlarla takas yapmanın bize ne avantajı var.
    4- Bunlarla takası nasıl yapıyoruz? Biz de neyin eksik olduğunu anlıyor mu bu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Ben Exchange Card botlarını bile bilmezken, sen yeni bişey daha soktun şimdi kafama. Ne anlatmaya çalıştığını anlamadım. Normal bir üyeyle 3000 oyunu olan kişiden yapacağım takasın ne farkı var, anlamadım. İkincisi ise, takas yaptıktan sonra, pazardan satıp, istediğim kartı alırım sonra.

    Şimdi gördüm ki Exchange Card botları dediği bot olan steam hesaplarıymış galiba. Bi yaşıma daha girdim.

    1- Bu hesapları kim açar ve nasıl olur da envanterlerinde bu kadar kart olur, enteresan.
    2- Bunlarla nasıl takas yapacağız?
    3- Normal biriyle takas yapmak veya elimizdeki fazla kartları satıp ihtiyacımız olanı almak yerine bu botlarla takas yapmanın bize ne avantajı var.
    4- Bunlarla takası nasıl yapıyoruz? Biz de neyin eksik olduğunu anlıyor mu bu?

    mesela bu adam bunalra bot deniliyormu bilmiyorum ama eklersen direk nasıl yardımcı olabilir diye soruyor

    http://steamcommunity.com/id/raigekibreak




  • Sherlock69 kullanıcısına yanıt
    İngilizcem olmadığı için, o yardımcı olmak istese de edemez bana.
  • NoN3 kullanıcısına yanıt
    Şuana kadar hep böyle yaptım, 24 level oldum, Exchange Bot nedir anlamadım.

    Zaten 180 falan oyunum var, yaklaşık 40 tanesi kart destekli, kart olan tüm oyunlarımdan alabileceğim maximum tüm kartları aldım. Ama bildiğin gibi her oyun için %50 kart veriyor. Yani 8 Kart gerekse, 4 kart düşüyor. 14 kart gerekse 7 kart düşüyor vb.

    Kalan eksik kartlarıda pazardan satın alarak temin ediyorum. Ha ben oynadığım tüm kart düşen oyunlar için rozet basıyorum. Yani "şu oyunun 4 kartını satıyımda, diğerinin 4 kartını alıyım" gibi düşünmüyorum.

    Eğer bir oyun için aynı kart düşersede tabiki takaslıyorum, başka kullanıcılarla.

    24'e geldim tıkandım, daha kart düşürecek oyun kalmadı. En azından 30 olabilirsem iyi olacak (tabi en az maliyetle). Onun için sordum.


    Hiç parasız bir oyunun kartlarını nasıl tamamlıyorsun anlayamadım (diğer oyunların kartlarınıda vermemek şartıyla)




  • boffin kullanıcısına yanıt
    10. levelden sonra ve 20. levelden sonra kaç tane booster pack (3lü kart) düştü peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    İngilizcem olmadığı için, o yardımcı olmak istese de edemez bana.

    Sana bilerek türk linki verdim adam türk :D istediğin gibi konuş rahatça
  • Sherlock69 kullanıcısına yanıt
    Nasıl yardımcı oluyor peki? Bana kart vermek için de benden karşılığında bişey isteyecektir elbet. Öyle değil mi ama?
  • Bana şimdiye kadar 4 - 5 tane booster düştü. Zaten her hafta belirli bir şans yüzdesiyle düşüyor. Bir hafta yı geçirmeden online olmak gerekli. Şans yüzdeleri bir yerde yazıyordu,ama mobildeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boffin kullanıcısına yanıt
    Her 10 levelde % 20 artıyor o şans. O sebeple sordum kaç tane düştüğünü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Nasıl yardımcı oluyor peki? Bana kart vermek için de benden karşılığında bişey isteyecektir elbet. Öyle değil mi ama?

    Tabiki ister normal üyelerden farkı işte adamada her oyunun kartı var sen ona gereksiz bir şeyini verirsin istediğin şeyi alırsın
  • @boffin, Şuanda 118 oyunum var ve 'neredeyse' hiçbir para vermeden 20 level oldum. Ama hiç kartım kalmadı :( Sende benden daha fazla kart sistemi olan oyun var muhtemelen 22-23 level olabilirsin hiç satın almadan. Bu bahsettiğim botların nasıl kullanılacağını yazayım tam olarak akşam.

    @fasakasa, Foil kart ile craftlamanın tabiiki özel bir yanı var. Şöyle anlatayım A,B,C,D,E oyunları var. A,B,C'nin fiyatı 10$, D'nin 20$, E'nin 40$ diyelim. 1. seviye badge craftladığında sana A,B,C oyunlarından birinin %50,%66,%75 indirimi gelir. D oyunun %25 gelme şansı vardır. 2. seviye badge caftladığında şans artar vb. 5. seviye badge craftlanırken D oyunun %90 indirimi gelme olasılığı bile vardır. Ama normal craftların hiçbirinden 40$ dolarlık bi oyunun indirimi çıkmaz. Bu indirimlerde sadece foil badge craftlarken gelir. Ama yine foil craftlarken A oyununun %25 indirimi gelme şansı bulunur. Kısacası bu level atlama olayı sadece görüntü, kart craftlamadan gelen asıl şey bu indirimlerdir.

    @bocekgrafik, 1) Bu tarz hesapları yaratan tek bir grup var benim bildiğim Bu grubun amacı da tark takasını kolaylaştırmak. Normal üyelerden biirinde 12000 kart olduğunu görmüştüm. Bu adam aynı zamanda tf 2 oynuyordu ve neredeyse 1000den fazla tf2 itemi vardı. Yani sadece kart takası değil oyun itemleri, hatta oyun keylerine karşılık takas yapanlar var.
    2) Nasıl yakas yapılacağını akşam anlatayım.
    3) Normal biriyle takas yapabiliyorsan yap, ama senin elindeki kartlara ihtiyacı olan ve elinde senin ihtiyacın olan kartları bulunduran birini bulmak zor. Şahsen ben bulamadım böyle birini trade sitelerine birçok defa yazmama rağmen. Ama botlarda hiç uğraşmadan yapabiliyorsun bu dediklerimi.
    4) Hayır, kuşbakışı şöyle anlatim. Kartlarını koyuyorsun. Her kartın bir değeri var. Bazı oyunların ki 6-8-9-10c ediyor, bazılarının 15-18c civarında. Sonra trade yaparken 'add KartIsmı' şeklinde bir komutla bota kart eklettiriyorsun. Bu kartların fiyatı da sitede yazıyor. 6c eden 2 kart verip, 12c eden bir kart ile takas yapabiliyorsun. Bu tarz bir sistemi var şimdilik sizlere ingilizce linkini vereyim. Akşam isteyen olursa Türkçe'ye çeviririm.

    Botlar;
    http://steamcommunity.com/id/CardExchange
    http://steamcommunity.com/id/CardExchange-2/
    http://steamcommunity.com/id/CardExchange-3/

    Fiyatların yazdığı site;
    http://www.steamcardexchange.net/

    Steam Grubu;
    http://steamcommunity.com/groups/card-trading-card-trades

    İngilizce Rehber;
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=175048254

    Benim linkim;
    Eklerseniz size direk olarak yardımcı olabilirim.
    http://steamcommunity.com/profiles/76561198039043062




  • NoN3 kullanıcısına yanıt
    ekliyorum. Ben rehberi hazırlarken indirim kuponu değil farklı kartlar düşüyordu atlamışım o yüzden
  • NoN3 kullanıcısına yanıt
    Cevabını bulamadığım iki sorudan birini cevaplamış oldun. Parlak karttan rozet yapma işi yani. İkincisini ise biliyorsan yazar mısın. hani normal rozetlerin seviyeleri var 5'e kadar ve her level için ek 100 XP veriyor malum. Bunları yapmanın bize steam levelini artırmamız dışında bir faydası var mı? Nasıl ki parlak karttan rozet yapmanın daha yüksek yüzdelik kupon düşürme ihtimali artıyorsa, bunda da benzer bir teşvik var mı?

    Yukarıda yazdığın bilgiler için de sağol. Daha sonra detaylarını da yazarsan sevinirim.
  • o kadar craft yaptım hep dandik oyunların indirim kartı düşüyor neyse birazdan resmini de koyarım
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Aynı örnekten cevap vereyim, şimdi dedğim gibi A,B,C,D,E oyunları var. A,B,C oyunları 10$; D oyunu 20$; E oyunu 40$ olsun.

    Seviye 1 Rozet craftlarsak; A,B,C oyunlarına indirim gelir. Büyük ihtimalle %25, %50 indirim olur ve küçük bir ihtimal %75, %90 gibi indirimler gelebilir.
    Seviye 2 Rozet craftlarsak; A,B,C oyunlarına indirim gelir. Büyük ihtimalle %50, %66 indirim olur ve küçük bir ihtimalle %90 gelir, D oyunu için %25 indirimde gelebilir.
    bu şekilde olasılıklar ve indirim yüzdeleri artmaya devam eder. Seviye 5 craftlarken D oyununa bile %90 indirim gelebilir. Bu tamamen senin şansına bağlı. Ama normal rozetlerde ben daha önce hiç 40$lık oyuna indirim geldiğini görmedim. Parlak rozetlerde ise bu olasılık var yani E oyununa indirim çıkabilir. Tabii bunların hepsi şansına bağlıdır yani seviye 5 rozet craftlarken A oyununa %25 indirim çıkabilir hatta parlak rozet craftlarken bile A oyununa %25 indirim çıkabilir.

    Kısacası; rozetin seviyesi arttıkça indirimi gelicek oyunun kalitesi ve ücreti de artıyor. Ben şuana kadar en fazla seviye 4 craftladım bu kraftımdan "Alan Wake's American Nightmare" %50 indirim kazandım :( Ama seviye 1 craftlarken Krater oyunun (14.99$) %90 indirimi geldi. Tamamen şansla ilgili kısacası. Seviyesi yada foil olması şansı sadece biraz etkiliyor ne yazıkki




  • Takas botları ne işe yarar?
    Kartlarınızı takas yapmak isteyecek birini bulamadığınızda botları kullanarak takas yapabilirsiniz. Yani botlar sizi takas yapacak birini aramaktan kurtarıyor.

    Bu Takas Nasıl Gerçekleşir?
    Kullanmadığınız, fazlalık olan kartlarınızı bu botlara veriyorsunuz. Her oyunun kartlarının satış fiyatları var. Bu fiyatlara BURADAN ulaşabilirsiniz. Kartları satıp sitenin para birimi olan 'c' kazanırsınız. 8c eden 2 kart sattığınızda 16c paranız olmuş olur. Daha sonra 16c değerinde kart alabilirsiniz botlardan.

    Hangi oyunun kaç kardı var, birleştirdiğimizde neler düşer?
    Çoğu oyunda kart sayısı farklıdır. Birkaç oyun haricinde kartları 5 kez craftlayabilirsiniz. Ama bazı oyunlarda (genelde f2p olanlarda) sadece 1 kez craftlanabilir. Craftlar sonucunda size oyunun arkaplanlarından ve ifadelerinden biri gelir. Gelebilecek arkaplanları ve ifadeleri BURADAN görebilirsiniz. Oyunun ismine tıkladığınızda kartları, rozetleri, ifadeleri, arkaplanları ve isimlerini görebilirsiniz.

    Botları hangi kartları ne kadara alabiliriz?
    Öncelikler alacağımız kartları belirlememiz gerekiyor. BURADAN oyunları görebiliyoruz. Oyunun ismine tıkladıktan sonra hangi botta kaç tane kart olduğunu ve fiyatı yazacaktır. Her kartın altında 2x 19c gibi şeyler yazar. 2x botta kaç tane olduğu 19c ise fiyatıdır. Botlarda o karttan sadece 1 tane varsa %50 pahalı satılıyor. O yüzden kart sayısı fazla olan bottan almanız daha mantıklıdır.

    Botları kullanmak için ne yapmalıyız?
    Öncelikle botları arkadaş olarak eklememiz gerekiyor. Botlar otomatik olarak kabul edecektir. Daha sonra normal bir arkadaşınızla konuşuyormuş gibi bot ile konuşma penceresi açınız. Komutlar;
    /help -> Komutları gösterir
    /join -> Sıraya girersiniz
    /leave -> Sıradan çıkarsınız
    /status -> Sıranızı görürüsünüz
    /credits -> Ne kadar krediniz olduğunu görebilirsiniz.
    /addfriend -> Bazen bot otomatik olarak arkadaş listesinden silebiliyor sizi, bu komutu kullanarak bota sizi eklemesi için komut verebilirsiniz.

    Sıra nedir?
    Arkadaşlar bot ile takas yapmak için sıraya girmeniz gerekiyor. Genelde 5-6 kişi oluyor ve 15 dakika civarı bekliyorsunuz. Eğer 10dan fazla kişi varsa yarım saat civarı bekletebilir sizi hatta 1 saati bile bulur. Peki bu sıra ne işe yarar? Botta X kartından bir tane kaldıysa ve takası yapan kişi bu kartı alırsa sonraki kişi bu kartı alamaz. Aynı anda takas yapılabilseydi ve ikisi de bu kartı almak isteseydi bunun için bir çözüm bulunamazdı. Bu yüzden herkesi sıraya koyuyorlar. Herkesin 3 dakikalık bir takas süresi var, bu süre içinde takası yapması gerek yoksa otomatik olarak takas kapanır. /join yazarak sıraya girdiğinizde size sırada kaç kişi olduğunu yazar. /status yazarak kaçıncı sırada olduğunuzu kontrol edebilirsiniz. Sırada 5. sıraya geldiğinizde ve sıradaki siz olduğunuzda bot sizi uyaracaktır. Sıra geldiğinde ise takas isteği gönderecektir.


    ANA KURALLAR
    Bu kuralları okumadan takas yaparsanız muhtemelen hüsranla sonuçlanır. Önemlidir!
    1- Herkese verilen takas süresi 3 dakikadır. Eğer 3 dakika içinde takası bitirmezseniz bot otomatik olarak kapanır ve tekrar sıraya girmeniz gerekir.
    2- 15 kredilik kart koyar 12 kredilik kart alırsanız botlar 3 kredinzizi deponuzda tutar. İsterseniz 20 kredilik kart verip kredilerinizi depoda saklayabilirsiniz. Ama en fazla 50 kredi depolayabilirsiniz.
    3- Karttan sadece 1 tane kaldığında fiyatı 1.5 kat olur. Karttan 2 tane varsa ve fiyatı 6 gözüküyorsa ikisini de almak için 15 vermeniz gerekir. İki karttan birini 6ya alırsınız ama son kalan kartı 1.5 kat daha pahalıya yani 9a almanız gerekir. Toplam 15ten alırsınız yani.
    4- Botta aynı karttan 8 tane varsa bu kartı kabul etmez.
    5- Parlak kartlar aynı oyunun diğer kartlarından 3 kat daha pahalıdır.
    6- Botlar sizi 10 dakika sonra yada takas yaptıktan sonra arkadaş listesinden silerler.

    Bot ile takası nasıl yaparız?
    Aşağıdaki resimlerde tek tek anladdım :)
    1)http://p1309.hizliresim.com/1f/f/snutl.png
    2)http://j1309.hizliresim.com/1f/f/snuud.png
    3)http://p1309.hizliresim.com/1f/f/snuuj.png
    4)http://j1309.hizliresim.com/1f/f/snuul.png
    5)http://j1309.hizliresim.com/1f/f/snuur.png

    Aynı isimde iki kart varsa takası nasıl yapabilirim?
    Botun Envanterine girip istediğimiz kartı takas penceresinde aşağı botun kartları koyduğu yere sürükleyerek takası yapabiliriz.
    Not: Bu işlemi istediğiniz kart için yapabilirsiniz. Ama 'add' komutu ile daha kolay yapılır. Bu takas şeklinin amacı şudur; örnek olarak 'Charger' kartı. Hem L4D2'te hemde Warband'da bu karttan var. Yani aynı isimde iki kart var. add Charger komutu ile eklersek malesef Warband kartı ekleniyor. Ama L4D2 kartını almak istiyorsak bu işlemi kullanmamız gerekir.

    Hala mı yapamadınız?
    BURADAN beni ekliyorsunuz, soruyosunuz bende yardımcı oluyorum. Ücreti: 10 kredi. Şaka yapıyorum :) Bir teşekkür yeter.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasakasa

    İlk sayfadan alıntı ;

    quote:

    Rozetleri foil kart ile craftlamanın ekstra bir özelliği yok.




    bence kimse denemedi ondan böyle yazıyorlar :P

    tanesi 1$ kartların ya
  • kazandığım indirimler şuan doğru dürüst birşey çıkmadı levelim 30 şuan



    Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU]

    Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: fasakasa

    İlk sayfadan alıntı ;

    quote:

    Rozetleri foil kart ile craftlamanın ekstra bir özelliği yok.




    bence kimse denemedi ondan böyle yazıyorlar :P

    tanesi 1$ kartların ya

    Ben rehberi hazırlarken steamin kendi sayfasında bir fark olmadığı yazıyordu.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.