Şimdi Ara

Steam dolarla alışveriş yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bazı oyunları dolar üzerinden almak istiyorum çünkü şuan 4dolarlık bir oyun tl fiyatıyla 43lira göz göre göre kazık yemek istemiyorum eğer yurtdışı gibi gösterip alışveriş yaparsam sorun olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karaniler kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla anlatayım. Diyelim bir oyun 19 dolar. Steamin türkiye bölgesi için belirlediği bir oran var. O oranla berabet oyun 30 lira oluyor diyelim. Ama bazı büyük yapımcılar AAA oyunlarını bize ucuza vermek istemiyor (oran bize yarıyor dolar kuruna göre çopu oyunu yarı fiyatına alıyoruz). Bu yüzden adamlar kendi oranlarını ya da direk kendi istedikleri fiyatı koyabiliyorlar bizim gibi ucuz bölgelere. Bu konuda aralın söz hakkı yok. Örnek olarak şu iki oyunu vereceğim. Witcher 3 steamde 50 dolar ama bize 75 liraya satılıyor. Fallout 4 40 dolar ama bize 120 liraya geliyor. Yani bazı oyunlarda yapımcının keyfine göre dolar kuruyla alışveriş yaparken bazı oyunlarda steam oranına göre alışveriş yapıyoruz (steamde dolar tl çevirisi yaklaşık 1.5 ama adamlar direk gerçek kurdan çeviriyor karları azalmasın diye o kur da 3e yakın)

• karaniler kullanıcısına yanıt
    o dört dolarlık oyunun linkini paylaşabilir misiniz? öyle on kat fark çok nadirdir hiç denk gelmedim daha. Ama dediğim gibi yapımcıdan yapımcıya değişiyor malesef. region değiştirecek olsak direk brezilya ya da rusyaya geçerdik adamlar bizim fiyatlardan da düşük alıyorlar. malesef ban sebebi sahte region değiştirmek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • region lock olayını hiçbir türlü aşamazsın aşmaya çalışırsanda ban yersin
    Intel i9 12900F 2.40Ghz 30Mb 16 Çekirdek 1700P/MSI Pro Z790-P Wi-Fi Intel LGA1700 DDR5 ATX Anakart/Revenge Nitro Cold 300 Intel / Amd Destekli Argb Fanlı Infinite Panel Cpu Işlemci 360mm Sıvı Soğutma Sistemi/Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000MHz/ Galax RTX 4080 Super SG 1-Click OC /SAMSUNG 860 EVO 500 GB 2.5" SATA3 SSD 550/520/KINGSTON HYPERX FURY 120 GB SSD/Seagate Barracuda 3tb 3.5" 7200rpm 64mb/Kingston 1TB NV2 Gen4x4 NVMe M.2 SSD/Asus TUF Gaming GT502 Beyaz ATX Kasa/HIGH POWER 850W 80 GOLD 14CM FAN TAM MODULER GUC KAYNAGI/ASUS TUF Gaming VG279QM1A 27 inç 280Hz 1ms Full HD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör
  • osmanlı06 kullanıcısına yanıt
    saolun hocam
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.