Şimdi Ara

Steam'deki Fiyat Düzenlemeleri Perakendecilerden Kaynaklanıyormuş (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
3.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Herkes Aral'a savaş açmış haklı olarak, ama sadece Aral ile bittiğini bende düşünmüyorum yani emsal olmasa tamam, sadece suç Aral da diyebilirim.

Burada 2K ve Ubisoft'un yanlış kişilerle iletişim halinde olmasından kaynaklanıyor sorun. 59$ olan COD: AW steamde 100₺ gibi bir fiyatla. Demek burada Activision'ın Türkiye kaynakları doğru analiz ile iyi fiyat politikası benimsemiş.

Bahsettiğim firmalar ise aracıların kuklası haline gelmiş, sanırım onlara da para tatlı gelmiş.

Demek istediğim bu işin sonu yok, Türkiye pazarına ilk önce yapımcıların destek vermesi gerekiyor. Perakendecilerin ne mal olduğunu kaç senedir biliyor bu oyuncular.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• Onu bunu bilmem de kur 1=1,5tlden 1=2tlye çıkarılmalı acil acil

https://www.facebook.com/Aral?fref=ts

Eski çağlarda ejder, kaplana denk görülen tek yaratıktı.
  • sabirmusti kullanıcısına yanıt
    batmaz sağlam önlemler almışlar sadece promosyonla yırtarlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: CaSsErDoDo

Tl ye geçtiğinden beri steamden alışveriş yapmıyorum,O kadar canımı sıktılar ki 10 tl ye düşmüş harika oyunları bile almıyorum.Perakendeciler bu hareketle satışlarının artacağını düşünüyorsa daha çok beklerler.Oyun sektörü bu ülkede başlamadan bitti.

Doları 1.5 TL'den alan ne yapsın? Firmayı da üstüne yapsınlar tamam olsun.
  • Araldan bir şey almayın diyenler, nerden alalım söyleyin bari. Assassin's Creed Unity almak istiyorum kutulu olarak aral dışında nerden alabilirim. Bence steam de uyduruyor fiyatları aralın yükselttiği falan yok öyle olsa cod aw de steamde 170 tl olurdu. Shadow of mordor, Alien isolation da 75 tl olmazdı. Suçlu bence direk ubisoft ve 2k. Suçlunun aral olduğunu düşünüyorsanız da biri yeni imza kampanyası başlatsın atalım arala.
  • Wayward Son kullanıcısına yanıt
    En iyisi yurt dışından satın almak gibi gözüküyor, şu an için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: axeles

Araldan bir şey almayın diyenler, nerden alalım söyleyin bari. Assassin's Creed Unity almak istiyorum kutulu olarak aral dışında nerden alabilirim. Bence steam de uyduruyor fiyatları aralın yükselttiği falan yok öyle olsa cod aw de steamde 170 tl olurdu. Shadow of mordor, Alien isolation da 75 tl olmazdı. Suçlu bence direk ubisoft ve 2k. Suçlunun aral olduğunu düşünüyorsanız da biri yeni imza kampanyası başlatsın atalım arala.

Arka sayfalara bakarsanız bir sürü link atılmış. Ayrıca Steam kısmen bence de uyduruyor. Adamlar yerel parakendecilerle fiyat konusunda konuştuklarını söylüyorlar. Ama ipin tamamının bende parakendecilerde olduğunu düşünmüyorum.2K Games olsun veya Ubisoft olsun onların da mutlaka payı vardır. Ama bu olayı başlatan firmanın Aral olduğunu düşünüyorum. Zaten baktığınızda oyunların fiyatı eskiden beri Aral'da yüksektir.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Fiyatları yükselten firmaların Türkiye dağıtıcısı Aral Game'dir. Aral Game oyun firmalarıyla yaptığı toplantılarla Steam fiyatlarının arttırılmasını istemiş. Böylece kendi satışlarının etkilenmesini engellemiş oldu. Aral Game'den oyun almayın, aldırtmayın. Siz aldığınız sürece adamların ekmeğine yağ sürmüş olacaksınız. Unutmayın, bu firmalar biz oyuncular olduğumuz için varlar, biz olmasak hiç bir şey yapamazlar. Tepki göstermeyi bilelim. Aral Game izlediği politikalarla Türkiye'deki oyun satışını etkilediği gibi, firmaların Türkiye'de oyun satılmıyor izlenimine kapılmalarına neden oluyor, böylece Türkçe oyunların da önü dolaylı yoldan engellenmiş oluyor. Bu yüzden Aral Game'den oyun almayın, yurtdışından çok daha ucuza oyunları temin edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 6 Kasım 2014; 3:42:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tek ben mi yanlış anlıyorum gelen cevabı? Valve açık açık diyor ki "doğru fiyatı bulmak için her zaman lokal perakendeciler ile birlikte çalışırız ve online satış sitelerindeki fiyatları da göz önüne alırız."

Bu durum açıkça rekabeti engellemeye girmiyor mu?Yani ülkemiz yasalarına göre suç.

Bence Aral veya ve benzerinin direk Valve'ı etkilemesi pek olası değil.Oyun yapımcı ve dağıtımcıları ile iletişime geçerek onların aracılığıyla böyle bir şeyi başarmış olabilirler.Veya Valve kendi dedikleri gibi ilk baştaki oyun fiyatlarının ülkedeki satış fiyatlarının çok çok altında kaldığını farkedince kendi içlerinde fiyat düzenlemesine gittiler.

Aral veya ve benzerlerinin suçsuz olduğunu düşünmüyorum ancak her ne olursa olsun bu işteki en büyük suçlu bence Valve'dır.
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • Biri lütfen bir eylem planı yapsın. Sosyal medya paylaşımları olsun, oyun alımı olsun... Yapabilen ve bu konuda yeterince bilgi sahibi olan birisi, duzgun bir yapıda bir mesaj yazsın. Twitter'da face'de yapılacak paylaşım gibi, alternatif alım yöntemlerini geniş çapta içersin mesela. Gerekirse insanlar aldığı spotçuya dahi bu yöntemleri anlatır, anlatsın. Mesaj bir bilgilendirme ile başlayabilir, işte yurdumuzdaki oyun fiyatlarının yüksek olmasından memnun olmayan insanlar olarak böyle bir faaliyete baş vuruyoruz denebilir. Sonrasında insanların sorunlarını sitemlerini yazacağı yazabileceği adresler verilir. Daha sonra alternatif alım yöntemleri ve genel olarak yapılabilecekler yazılabilir. Seve seve paylaşır ve uygulamaya çalışırım. Bir edebiyat öğrencisi olarak yazılı böyle bir metinin neden olması gerektiğini izah edebilirim ve içeriğinin yazımının nasıl olması gerektiği hakkında duşunebilirim. Lakin bunu yazacak birikimin yok. Birisi böyle bir mesajı buraya yazarsa hep beraber üzerinde değişiklikler yaparak son haline vardırırız duzeltmeler yaparak. Herkes ne eklenmesi nasıl eklenmesi gerektiği konusunda fikrini de söyler. Biri dediğime benzer şablonda bu mesajın ilk orneğini yazsın ne olursunuz. İnsanların bu konudan ne kadar muzdarip olduğunu ve oyunlara ne kadar para verdiğini biliyoruz. Ben oyuncuların ve donanım haber ailesinin bu konuda bir uyanış ve çaba gostereceğini düşünüyorum. Özellikle biz böyle toplu ve güzel yazılmış beyanname hatta manifesto tarzı toplu duzgun bir mesaja sahip olursak. Dediğim gibi uslup, hitabet ve yapı konusunda yardımcı olabilirim ama içeriği yazamam. Sosyal medyadır, araldır, alternatif alım yontemleridir pek bilmem. Ama umarım bu kardeşinizin mesajını ciddiye alırsınız.

• Iyide Valve neden bizim yerel perakendicilerle gorusuyor onu anlamadim? Sonucta Valve bagimsiz olarak bu oyunlari satma hakkina sahip eger boyle bir durum varsa yapilan is yasal olmuyor bildigim kadariyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • Twitter dan başlık mevcut arkadaşlar desteklerinizi bekliyoruz ...

#aralgameürünlerialma

//Intelİ7 6700K/Msi Z170A Gaming M7/Kingston Crucial 16 Gb DD4 2666/WD 2 TB Cavier Black/ PNY CS2211 240 GB/ Crucial Internal Solid State Drive 525 GB SSD M2/ZoTaCGTX 980ti AMP! EXTREME Edition OC/Evga 1000 Walt G2 Gold/AoC AgoN AG271QX//
    Aerocool Strike X-ST Big Tower///Logitech G510s/// Logitech G930///Logitech Z 906///Thermaltake Water 3.0 Ultimate///
    FreeMaNMeliH Korsan Oyun Bağımlısı... Steam///Origin///Ubisoft///Racenet///Social Club ID: FreeMaNMeliH ///Steam FreeMaNMeliH///
    ///Mustafa Kemal ATATÜRK Kronolojisi...///
  • Merhaba arkadaşlar, burada niyetim Aral'ı savunmak filan değil ama çok fazla sitem edilmiş ve ben de düşüncelerimi aktarmak istiyorum.

Bir kere Aral fiziksel kopya satıyor. Steam ise dijital. Steam'i kullanman için internet gerekiyor, kutulu oyunda öyle bir derdin yok.

Ayrıca bu adamların ödediği vergi, kdv, depolama masrafları, ıvırı zıvırı derken fiyatların biraz yüksek olması haliyle olağan bi şey.

Tekrar söylüyorum niyetim Aral'ı savunmak değil, sadece düşüncelerimi aktardım.

Orijinalden alıntı: Greenbow

Merhaba arkadaşlar, burada niyetim Aral'ı savunmak filan değil ama çok fazla sitem edilmiş ve ben de düşüncelerimi aktarmak istiyorum.

Bir kere Aral fiziksel kopya satıyor. Steam ise dijital. Steam'i kullanman için internet gerekiyor, kutulu oyunda öyle bir derdin yok.

Ayrıca bu adamların ödediği vergi, kdv, depolama masrafları, ıvırı zıvırı derken fiyatların biraz yüksek olması haliyle olağan bi şey.

Tekrar söylüyorum niyetim Aral'ı savunmak değil, sadece düşüncelerimi aktardım.

Çok basit bir karşılaştırma yapabilirsiniz:

İlk önce Türkiye'deki Mediamarkt'ta satılan oyunların fiyatları ile dijital fiyatlarını karşılaştırın.

Sonra Almanya'daki Mediamarkt'ta satılan oyunların fiyatları ile dijital fiyatlarını karşılaştırın.

Türkiye'de uçuk farklar görecekken Almanya'da kutulu oyunların dijital ile aynı fiyatta, hatta bazılarının dijitalden bile daha ucuza satıldığını göreceksiniz. Aradaki tek fark vergi (ki yurtdışında da vergi ödeniyor). Ekstradan %10-15 daha fark olsa yine anlarım, vergi falan derim. Ama ülkemizdeki böyle uçuk fiyat farklarının hiçbir açıklaması yok ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 6 Kasım 2014; 13:33:40 >

Hiperaktif Bilgisayar Kullanıcısı @ 40°

• Bu haberin ardından, Aral'a kucak dolusu sevgilerimizi iletiyoruz.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.