Şimdi Ara

Steam'deki Fiyat Düzenlemeleri Perakendecilerden Kaynaklanıyormuş (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
3.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CrossfireLambda

Zaten bu sitedeki kimsenin araldan alıcagını zannetmiyorum malesef cok acıyorum onlara ama ulkemızde gerizekalı bir oyuncu kitleside var bizden ayri onlar onlar için oyun pes yada fifa ve onlar dijitalden asla almazlar hep kutulu alırlar cunku korkarlar daha hiç alışveriş yapmamışlardir dijital olarak zannederlerki karti calınacak bilmemene salak oldukları ıcın gerizekalı oldukları ıcın mal gibi 200 lira hatta 300 küsür liraya kutulu alırlar büyük ihtimal silinicek yada banlanıcam ama gerçekleri söylüyorum bilin hersemtte 2 3 internet kafe vardir herbirinde 4 ps3 olsa 8 oyun yapar pes ve fifa olmassa olmazı bu salak insanlarin zaten hep alırlar bu beyni çürümüş yobaz geri kafalılar yüzünden aral hayata tutunabiliyor ve malesef arkadaşlar bu gerizekalıların sayısı bizden kat kat fazla bizimgibi oyunculari gördük 25 26 bin kişiyiz biz sadece kücükbir topluluguz asalak kitle cok kalabalık ve asla bu yazıları görmiycekler cunku oyuncu degiller futbolu seviyolar ve agızımıza ..... neyse anlıycanız konunun ennn derinine inecek olursak lanet ayak sporu furbol yuzunden oyun sektoru boyle acı ama gercek ve tuhaf gelıyor bılıyorum ama oyun sektoru futbol yuzunden bu konumda

arkadaşım haklısın ama o playstation kafelerin hiç birinin oyunlarının orjinal olduğunu sanmıyorum (oyun orjinal ama kaçak vergisiz) zira ben istanbulda oturuyorum kaçak oyun satan yerler fazlasıyla var

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun34_4

Ben bu ülkeden oyun alamıyorum.Gidiyorum başka ülkelerdeki sitelerden oyun alıyorum.Sonra bu ülkede niye oyun sektörü gelişmiyor niye oyunlar türkçe değil niye oyun satişları çok düşük kalıyor niye çok korsan oyuncu var.niye freetoplay oyunlar bu ülkede çok rağbet görüyor.<br><br>PSN'DE 315 TL OYUN VAR ŞAKA GIBI YA

360 TL...görünce şok olmadım dersem yalan olur.Cidden ne yapmaya çalışıyorlar bilmiyorum resmen Türkiye'de oyun satılmasın diye ellerinden geleni yapıyor TR Psn VE Aral.

• Türkiyedeki spotçularında neden 190 180 gibi fiyat çekmeye başladıklarıda şimdi belli oldu buda aral yüzünden demek ki.Anlaşıldı Türkiyedeki spotçulardan değil direk yurtdışından alacağız oyunları.

Steam'deki Fiyat Düzenlemeleri Perakendecilerden Kaynaklanıyormuş

ρѕη: αιzєηƒαη σηє ριє¢є ∂єℓιѕι αℓ ρα¢ιησ ƒαηı
  • Bir ülke düşünün hiç bir şey düzgün olmasın. Her konu için geçerli bu dediğim, bir dalı parselleyen sokmaya çalışıyor. Ya ben bela okumaktan bıktım, bunlar insanların belalarını almaktan bıkmadı. Bunların hepsi çıkar, inanıyorum. Bunlardan olmasa bile çocuklarından çıkar. Umarım bizler battıklarını görürüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Steam: 99tl
    Aral: Oda Aral Özel diyor 170tl den 153tl.
    http://www.aralgame.com/beta/index.php?route=product/product&product_id=3020

• Steam ile aral'ın ne alakası var da fiyatı ona göre ayarlıyor anlamadım ben, ayrıca aral'ın değişik yollarla steam'da bulunan oyun fiyatlarına ayarlama yaptırabilmesi mümkün mü? 170tl'ye sattığı oyunu 100tl'ye satsa steam daha fazla satıp daha fazla kar elde etmeyecek mi? Neden 170'e satmaya razı oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STMUS -- 5 Kasım 2014; 18:09:26 >
  • En iyisi dijital.Ne varsa yabancılarda var.Param yabancıya gitsin,helali hoş olsun.

Tr psn tr Xbox Live store aral Game dijiTurk,d Smart ttnet hepsine selamlarımı yolluyorum.(anlayan anladı).

Bir ülke duşunun,tepeden tırnağa her kurum hatta devletin kendisi bile,kendi vatandaşını SOYMAYA çalışıyor.

Diyecek bir şey yok artık.

İki gun sonra indirim olunca kosmazsin. .

Steam in bu yaptigina karsi yapilmasi gereken X firmalari boykottur.

Steam rekabetçi olmadıktan sonra, dijital oyunun anlamı kalmıyor zaten. Fiyat aynı olacaksa kutulu alırım. Kitaplığımın bir kısmının kutulu oyunlarla dolu olması internetten indirmekten daha güzel olur böylece. AKK olan bir ülkede böylesi daha karlı olur. Steam ne yapmaya çalışmış anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 5 Kasım 2014; 18:57:08 >

• Arkadaşlar olaylara olan tepkilerinize anlam verebiliyorum ama ben şöyle düşünüyorum. Şimdi bu imza işi belli ki bir yere varmayacaktı bunu anlamış olduk böylece. Bir de şu var tamam Aral gibi firmalara tutup oyunlarını 170-190 lira gibi çok yüksek rakamlara satmakta hür, ama bizler de alıp almamakta hürüz... Aral firmasının yetkilileri zahmet edip bu sayfaları okuyor mu okumuyor mu bilemiyorum ama senelerdir Türkiye'de dijital medya satışlarına konan yüksek vergilerden dolayı hala bu firmanın nasıl batmadığına da şaşırmadan edemiyorum.

Teknolojiyi bu şekilde insanlara götüremezsiniz, Türk oyunculuğunu ve video oyunları bu şekilde sevdiremezsiniz. İnsanların internetlerine kota koyarak, vergi düzenlemesi konusunda hiç bir düzenleme yapmayarak kendi ülke vatandaşını " yolunacak kaz " olarak gören bir zihnyet maalesef çok düşündürücü geliyor bana. Durum böyle iken olumlu yönde bir atılım yapmayan sistemin bizlere kalkıp da " korsan kullanmayın " demeye hakkı yok.

27 Temmuz 2010 tarihinde Starcraft II çıkmıştı hatırlarsanız ve o tarihte Aral oyunu Türkiye fiyatı olarak 140 liraya sattı net olarak ve ben oyunu sendit.com sitesinden 88 liraya almıştım ve oyunum 11 günde gelmişti. Bir çok Türk oyun forumunda Aral " sendit gibi play asia gibi sitelere itibar etmeyin " diye utanmadan da yorumlar yapmıştı. Ülkemiz kazansın bence de ama bu kafa ile değil Aral yetkilileri...

• STMUS kullanıcısına yanıt
    Steam ile aralın doğrudan alakası yok zaten. Aral'ın 2K, Ubisoft gibi yayımcılarla alakası var. Bunlar Türkiyede kutulu satış için aralla ortaklaşa çalıştıkları için, aral biz burda 170e satarken sen steam'e oyunu 90'a koyuyorsun, biz nasıl satalım deyip aralarındaki anlaşmayı, rekabet bilmemnesini bahane edip üstlerinde baskı kuruyolar ve sonuç ortada. Bizim aslında bu aralın nasıl bi kan emici olduğunu yayımcılara anlatmamız lazım ki bi daha bunlarla ortak iş yapmasınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 5 Kasım 2014; 19:16:43 >

Eski çağlarda ejder, kaplana denk görülen tek yaratıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrganikYazar

Tamamda kardeş bu durumda yapılması gereken steam e fiyatları normal seviyeye getirmesi için baskı yapılmalıdır.aralı boykotla bir yere varılmaz

Arkadaşım Steam bir markettir, Valve hiç bir yapımcıya ''bu fiyata satacaksın'' diyemez.Steam'de olay şöyle işler.Bir yapımcı Steam'e oyun koyar, Valve'de hangi fiyattan satması gerektiğine dair bir öneride bulunur.Yapımcı önerilen fiyata da satabilir,ya da isterse gider 3 katına da satabilir Valve karışamaz yani malesef.

Bu fiyatların sorumlusu 2K,Ubisoft ve ARAL'dır.

40 yılda bir kere bu ülkede iyi bir şeyler oluyor o da gavurdan geliyor.Ama bizim halkımız yine arkadan tekmeyi vuruyor tabi.
  • Aral ve türevi oluşumlar var olmayı haketmiyor. Her işin bir adabı vardır. Kendin ucuz satmıyorsun birde üstüne steam' i etkiliyorsun. Yıllarca ekmeğini yediğin halkın gidip arka planda türlü oyunlarla ucuza oyun almasını engelleyip birde hainlik yapıyorsun. Böyle adamların ne ülkeye ne millete faydası olur tez zamanda defolup giderler bu piyasadan umarım.
  • Bu aralında tr psn ninde onlar yüzünden steamdaki bazı fiyatlar yükseldi 80 tl den 180 tl oldu ne saçma ya herkes kafasından fiyat yazıyo 200 tl 1 key olur mu nasıl ülke bu ya ne kargo var ne kdv ne bişey sala alan olur belki oh ne güzel ya öle dengesiz bişey ki kutulu 100 tl gördüm oyunun key hali 180 tl psn sağolsun.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.