Şimdi Ara

Steam Deck 2’de kullanılacak AMD işlemcisi ortaya çıktı: İşte İlk Detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Steam Deck 2’de kullanılacak AMD işlemcisi ortaya çıktı: İşte İlk Detaylar
    Geçtiğimiz yıllarda Valve, Steam Deck’i satışa sunarak taşınabilir konsol pazarını tekrar popüler hale getirmişti. Bunun ardından ASUS, Lenovo ve MSI gibi birçok firma benzer ürünler satışa çıkarsa da hiçbiri Steam Deck kadar başarılı olamadı. Cihazın popülerliğine rağmen, oyuncular Steam Deck’in performans sınırlarından şikayet etmeye başladı. Görünüşe göre Valve ve AMD de yeni nesil Deck için çalışmalara başlamış durumda. Peki Steam Deck 2 neler sunacak?

Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX 9060 serisinin ne zaman çıkacağı belli oldu

AMD AERITH Plus ortaya çıktı

Bildiğiniz gibi Steam Deck, AMD tarafından özel Valve için özel olarak tasarlanmış bir SoC paketinden güç alıyor. Van Gogh olarak adlandırılan bu paket, RDNA 2 grafik mimarisinden ve Zen 2 işlemci mimarisinden güç alıyor. Yonga setinin diğer bir adı ise AMD Aerith olarak geçiyor. Valve, yeni nesil Steam Deck’in çıkışına uzun bir süre olduğunu belirtse de merakla beklenen konsol hakkında ilk detaylar gelmeye başladı.

Steam Deck 2’de kullanılacak AMD işlemcisi ortaya çıktı: İşte İlk Detaylar
    X kullanıcısı @Olrak29_, NBD’nin yük listesinde yer alan yeni bir SoC’nin detaylarını paylaştı. “AERITH PLUS” olarak adlandırılan bu işlemcinin, Steam Deck 2’de kullanılacağı tahmin ediliyor. Görselden ortaya çıkan bilgilere göre Aeirth Plus, CPU tarafında 3.8 GHz’e kadar çıkabilecek. GPU frekansı ise 1.8 GHz olarak listelenmiş. Orijinal Steam Deck’te bulunan maksimum TDP limiti ise 15W’tan 20W’a yükseltilmiş. Yonga setine eşlik edecek bellek ise 8533 MT/s hızında çalışan bir Samsung olarak belirtilmiş. Sızdırılan bilgiler, işlemcinin mimarisini tam olarak doğrulamasa da yeni nesil Steam Deck’in RDNA 3.5 GPU mimarisine ve Zen 5 CPU mimarisine sahip olması bekleniyor. Steam Deck 2'nin 2026 yılında satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-preps-faster-aerith-plus-soc-higher-clocks-lpddr5x-possibly-for-steam-deck-2/

• Geç bile kaldılar

• Geç bile kaldılar ama steam deck 2 ülkemizde gerçekten ne kadar fiyatlarda satılacak . Yurtdışında ortalama 5 günlük bir çalışma ile şuan satışta olan 400 dolarlık bir steam deck almam mümkün . Ama ülkemizdeki durum ise çok kötü. Neredeyse 15bin tl civarına denk gelen bir ücretten bahsediyoruz . Neredeyse bir asgari ücret . Tabi ki bu bahsettigim dolar üzerinden çevirilen rakam ülkemize geldigi var sayılırsa vergilerle beraber 30 bin tlnin üstünde olacaktır .

• Cpu frekansı steam deck icin; 3.5 Ghz ve GPU 1.6 Ghz zaten yani ben pek de bir değişiklik demezdim buna!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 3 Mart 2025; 5:13:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Resmi olarak gelse de satılsa keşke, al satçıdan almak pek sağlıklı olmaya bilir. Rakipleri firmalar aracılığıyla geliyor ama pil leş. Eski teknoloji sony vaio ux dönemine göre güncel donanım olup pil olarak biraz daha tatminkar idi. Bu cihazlar oyun odaklı ama oynarken pili düşünmek hazı öldürür herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt

cpu ve gpu performanslarının sadece saat hızından ibaret olmadığı 20 senedir bilinen bir gerçek, siz nerdeydiniz bu süre içerisinde mağarada falan mı?

• AzrailExpress A kullanıcısına yanıt
    Vergiler olmasa yine anlaşılabilirdi bu fiyat.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu haber "boyle bir sey yok" denilerek Steam Deck'in bas muhendisi tarafindan aninda yalanlandi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 5 Mart 2025; 9:11:12 >
  • TiesTorN kullanıcısına yanıt
    He ya , kendini kandır böyle ve al o zaman ve karşılaştır. İki soğutma bilmem ne koyar ve yazılım ile güncelleme ile kandırırlar milleti, bilerek yavaşlatarak cihazları ve ya hızlandırdık diyerek hataları düzeltirler. ODTÜ Elektrik-Elektronik mezunu teknikerim ve siz her şeyi bizden iyi bilirsiniz zaten ve her şeye laf atarsınız. Her şey saat hızlarından ibaret olmasa da aynı marka da buna inanacak kadar safsanız böyle devam edin. Yıllardan beri gıdım gıdım vermeyi çok iyi bilir bu firmalar her şeyi. Süreyya hanımın değişimi gibi bu da elbette çok büyük fark vardır, mağarada yaşamak çok mantıklı bu devirde aslında. En azından vergi sorunu olmaz, imkânı olmayan ve yaşayanlara selam olsun. Ben Kıbrıs'ta yaşıyorum şimdilik, en azından elektronik vs daha uygun ve maaşı da iki katı. Bir gün deniz kenarında kulübede yaşarsam bile teknolojiden vazgeçemem , çünkü hobim bu aynı zamanda. Milletle laf dalaşına girmek yerine , para kazanıp hayatınızı kurtarın bence ama neyse siz daha iyisini bilirsiniz! Ben açıkçası şu forumda harcadığım zamana bile kızıyorum bazen, nedeni de bariz ya neyse!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 4 Mart 2025; 2:51:2 >

• El konsolları altın çağını yaşıyor.

Bu kadar satılacağını ben dahil eminim bir çoğumuz tahmin etmemiştir.

• Almayı düşünüyorum.

• 1. cihaz hala taş gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.