Şimdi Ara

StatCounter: Windows 10 kullanım oranı Windows 7'yi geçti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 10, küresel pazar payı konusunda Windows 7'yi güç bela saf dışı bırakarak Ocak ayında yeni bir kilometre taşına ulaştı.

     

    Ayrıca Bkz.Microsoft Office 2019 sadece Windows 10'da çalışacak
    Web analitiği şirketi StatCounter'a göre Windows 10, Ocak ayında masaüstü pazar payının yüzde 42.78'ini ele geçirerek en popüler Windows sürümü oldu. Hemen arkasından ise uzunca bir süredir birinciliği elinde bulunduran yüzde 41.86'lık paya sahip Windows 7 geliyor. Windows 8.1'in ise sadece yüzde 8.72'lik payla oldukça geride kaldığını görüyoruz.

     

    Üç yılda 1 milyar Windows 10'lu cihaz hedefi ertelenmişti


    29 Temmuz 2015'te yayınlanan Windows 10, Microsoft'un ücretsiz yükseltme teklifi sayesinde kullanıcılar tarafından hızlı bir şekilde kabul görerek pazarın önemli bir kısmını ele geçirmeyi başardı. Bununla birlikte yazılım devi Windows 10'u üç yıl içinde 1 milyar cihaza ulaştırmayı hedeflediğini açıklamıştı. Ancak 2016'da bu hedefe ulaşmanın zor olacağı anlaşılınca zaman tahmininde güncellemeye gidildi.

     


    Windows 7, özellikle kurumsal alanda sadık bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Haberimize konu olan rakamların sadece bir analiz firmasının verilerine dayandığını belirtelim. Örneğin, NetMarketShare durumu oldukça farklı görüyor. Şirketin Ocak ayı verilerine göre Windows 10 hala Windows 7'nin gerisinde.




  • Hala taş devrinde kalmak isteyenler olabilir w10 tek geçerin.

  • Windows 10 lisansı Windows 7 ve 8 kullanıcılarına verilmişti. Ona rağmen Windows 7 oranı hala yüksek.

  • ben ssd ile gayet stabil çalışan windows 8.1 takılıyorum hala. yüzde 8 de olsak burdayız!

  • Çok daha modern

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de 100'ün üzerinde mağazası olan bi perakende devinin mağazalarında halen XP kullanılıyor. Daha fabrika gibi iş akışına herhangi bir negatif etkisi yoksa sittin sene işletim sistemi değiştirilmeyecek çok ortam var. Fabrika örneği için teknoseyir'in geçtiğimiz sene FSP fabrika ziyaretinin videosunu izleyebilirsiniz.

    http://www.hurriyet.com.tr/commodore-64u-25-yildir-kullanarak-arac-tamir-ediyor-40236690

    Commodore 64 bir zamanların efsane oyun platformu; ancak bugün için ismini birçok kullanıcı çoktan unuttu bile. Ancak Polonya'da yaşayan bir araba tamircisi, 25 yılı aşkın bir süredir araçların direksiyon ayarını 1982 yılında satışa sunulan Commodore 64 ile yapıyor!


    Bu tip örnekler çoğaltılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesaverde -- 2 Şubat 2018; 23:1:13 >
  • Netmarketshare sitesine göre

    Win 7 43.12%

    Win 10 31.95%

    Win 8.1 5.97%



    Bence bu çok daha doğru. Ayrıca adamlar 3 yılda 1 milyar cihaz hedefi koydu ama 2.5 yılda bedava vermesine rağmen hatta zorla yüklemesine rağmen 600 bin cihaza yüklenmiş.

    Yani durum çok kötü. Alternatif olsa Microsoftun pazar payı şuan %30'a düşmüştü belki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nty35

    ben ssd ile gayet stabil çalışan windows 8.1 takılıyorum hala. yüzde 8 de olsak burdayız!

    ssd 'li 8.1 windows 'u zamanında 10 'na yükselttim, önü ardı bitmeyen güncellemelerin birini tamamlayamadı ve açılmıyor, her ne zamansa olacağı kaçınılmazdı zaten.

    windows 7 'li pc yi 10 'na güncellemedim, sorunsuz.
  • win 7 çöpünü ve iğrenç mavi arayüzünü görünce ayar oluyorum. ilk teknolojik cihazlardan farkı yok. insan kendini devlet dairesinde sanıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win 7 güzel bir sistem kötülüyenler olmuş ama W10 daha performanslı hele ki ssd olunca.

  • Windows 10 ssd olmadan kullanılmaz, amd athlon x2 işlemcili 4 gb ram li 10 yıllık bilgisayarımdaki windows 7 deneyimi i7 6700hq lu 12 gb ram li windows 10 lu bilgisayarımdan çok daha iyi ve tepkisel, bilgisayarı açtığımda kendine gelme süresi vs her şey daha iyi. Windows 10 da en ufak bir şey yapsanız dahi disk kullanımı direk %100 ü buluyor win 8.1 e döndüm mecburen biraz daha iyi win 8.1 bu konuda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 3 Şubat 2018; 0:52:25 >
  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Benim 9 senelik i3 350m işlemcili 1tb (%90 dolu, 100ün üzerinde yazılım) laptop da 3 senedir win10 da daha doğru düzgün mavi ekran görmedim. Win10a geçince sanki ssd takmış gibi hızlandı pc. Pc açılış süresi şifre ekranı için 13-15 sn, kendine gelme 1,5 dk 3 yıllık formatsız pc de. Zaten sırf 2 saniye uyut, uyandır için bile win10 rakipsiz. 3 yıldır 50 60 kere anca bilgisayarı kapat yapmışımdır.

    Windows 7 de iken bilgisayarın kendine gelmesi 5,6 dk yı geçerken , yendiden başlatmak yada bilgisayarı kapatmak için yarım saat düşünürdüm yine açma zahmeti yüzünden.

  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Win10, Win7nin yaşı kadar olunca farkı görürsünüz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar surum cikiyor ancak hala bilgisayarlarin acilis sureleri uzun microsoft aslinda bu kisimda bir yenilik getirse ornegin artik hdd bilgisayarlardada 15 sn icinde bilgisayariniz tam anlamiyla hazir olacak dese sif bu yenilikten dolayi surum degistirme rekoru rahat gelirdi.

  • w7 candır gerisi heyecan.

  • 6 serisi sonrasında Windows 7 desteğinin devam etmesine rağmen sürücü sağlamayarak, yeni çıkaracağı Office 2019 gibi yazılımlar için zorla Windows 10 dayatarak kullanım oranı izin verinde Windows 7'yi geçiversin.

  • Windows 7 kesinlikle 10'dan daha stabil. Hemen Petya - Wanacrypt0r muhabbetine getirmeyin işi eğer Microsoft Linux distroları gibi önceki sürümlere de genişletilmiş destek verse (bir XP'ye verdi) bu fidye yazılımlarının önü arkası gayet kesilebilirdi.
    Evdeki Pentium D bilgisayar eldeki 7300HQ dizüstünden çok daha iyi çalışıyor. Hiç değilse mavi ekran görmüyorum Windows 7 ile çalışan masaüstünden. Evet ters orantı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 3 Şubat 2018; 11:05:41 >
  • Yükselmesi normal. Milleti zorla Windows 10'a geçirmeye çalıştılar, habersiz bir şekilde windows 10 yükleyen bilgisayarlar oldu. Bu zorlama politikası yüzünden zaten epey dava açılmıştı.

    Gene Windows 7 devam.
  • Başlat menüsünü geri getirdik diye insanları kandırdılar. Ben de bu yüzden zamanında windows 8.1 den yükseltmiştim. Ama yeni başlat menüsü tek kelimeyle rezalet. Sağ tarafa sabitlediğiniz uygulamalar haricinde bi b*ka yaradığı yok. Ben 5 aylık windows 10 deneyimimde sadece bilgisayarı kapatmak için kullanmışımdır. Halbuki windows 7de çok sık kullanırdım, düzgün bir arama çubuğu vardı, uygulamalar gözünün önündeydi. Yenisine bakıyorsun bir uygulamanın öşek kadar yüksekliği var, kaydır babam kaydır.



    Resim - müzik - video uygulamalarını da unutmamak lazım. Hepsi çöp, işlevsellikleri yok. Tıklarsın en az 10 saniye beklersin. Windows 10 kurduğum her bilgisayarda ilk işim reg dosyası hazırlayıp eski fotoğraf görüntüleyicisini geri getirmektir. Media player'ı da varsayılan yaparım.



    Güncelleme mevzusuna değinmiyorum bile



    Şu ana kadar üç laptopda windows 10 kullandım;



    İntel i7 4.nesil - 8gb ram (benim bilgisayar)

    İntel i5 6.nesil - 8gb ram

    İntel i5 8.nesil - 8gb ram



    Hiçbirinde o eski windows stabilitesi yok



    İster inanın ister inanmayın eskiden o sövdüğümüz windows 8 bile windows 10'a çakar. Sonuçta windows 7den farkı bi başlat menüsü yok bi de tema değişik. Yine masaüstü işletim sisteminin bize sunduğu özelliklere sahibiz. Windows 10 ise bildiğin tablet işletim sistemi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası hala çift işletim sistemi kullanıyorum windows 7'de nedense ssd ile çok daha hızlı veri aktarımı yapılabiliyor. Windows 10'da ultimate sürümünü beklemek lazım sanırım Pro sürümünü kullanıyorum hala ana bilgisayar olarak ama güncellemeleri hala canımı sıkıyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.