Şimdi Ara

Starbucks tarzı mekanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
5.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir gün para kazanmayı amaç edinirsem kredi çekip, bildiğin Çaykur paketini bir kaşık zencefille karıştırıp Hindistan Çayı adı altında porselen fincanda %1600 kâr marjıyla satan bir kafe kuracam. Karaköy ya da Kadıköy, instagram'da anlamsız siyah beyaz fotoğraflar paylaşan check-in hastası vasıfsız hedef kitleyi barındırması açısından en uygun lokasyonlar. "Maalesef Nescafe'miz yok, bergamut aromalı filtre kahvemiz var" deyip yanında ambalajından çıkarılıp kurdeleyle bağlanmış bir parça Bim çikolatasıyla servis edersem Allah'ın 20 kuruşluk kahvesini 15,80 liraya kakalayabilirim, zira buradaki küsürat fiyatların bilmem ne endeksine veya çok müthiş hesaplara göre ayarlandığı intibası yaratacak.
    Tabi su ve kola dahil her şey içine illaki alakasız bir bitki atılmış şekilde servis edilecek. Hatta boktan çizkeklere Pink Floyd konsepti de uygulayabilirim. Yüzeyini tuğla resmiyle kapladığım çizkeki "The Wall Cake" diye 28,70 liraya, üzerinde gökkuşağı oluşturan prizma deseni olan meyveli keki "Comfortambly Numb Cake" diye 23,60 liraya gömebilirim. Şimdi bana duvara asılmalık ve birbiriyle hiçbir alakası olmayan tuhaf nesneler lazım. Bu aksesuarlar 3 dakika boyunca üzüm salkımı gösteren festival filmi bohemliğinde ve Son Feci Bisiklet ismi gibi hiçbir anlamı olmayan fakat aslında içinde derin manalar barındırıyormuş izlenimi yaratan sikimsonik objeler olmalı. İlk çırpıda aklıma gelen duvara asılmalık nesneler tahta ok ve yay, eski PTT jetonları, Dawid Bowie'nin manasız pozlar verdiği posterleri. Bunlar daha geliştirilebilir. Ha Andy Warhol'un aynı portreyi değişik renklerle defalarca çizdiği Marilyn Monroe portresinin Trump versiyonu da asılabilir mesela, hem postmodernizm bohemliği ve saçmalığını, hem de Trump gibi bizimle hiçbir alakası olmayan faşist imajlı birini hicvetmesi açısından gayet uygun olur.

    Bu konseptte iş yapıp serbest piyasa gereği gerizekalı ve ortanın birazcık üstü gelirli kitleye istediğini %923 kar marjıyla satmayı başaran herkes benim gözümde başarılıdır.

    Yaşasın imkan sahibi gerizekalı vasat kitleyi sömürenler.

    Yaşasın karakter arayışındaki üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencisi gerizekalılığı.

    Yaşasın vasıfsızlıkla mücadele derneği.







  • Bu tarz konular açıp Starbucks'a sallayanler 1 numaralı asosyal ergenlerdir. Evlerinden asla çıkmazlar - çıkamazlar bu yüzden dışarıda ki insanlardan sürekli nefret ederler.

    Bu kişiler 1-2 kere dışarı çıksalar zaten Starbucks'ın öyle hayallerinde kurduğu gibi çok pahalı bir mekan olmadığını , cool elite aman Allahım yıkılıyor tarzı bir mekan olmadığını görebilirler. Kahve dünyası ve türevi yerlerde küçücük bir kahveye 11 lira para istiyorlar , bir yudumluk şey resmen ,Starbucks sürahiyle kahve verip 15 lira isteyince aman çok pahalı oluyor. Bir mekanda oturup çay içsen zaten 4 lira tutuyor , 15 liraya hayvan gibi kahve veriyorlar ne alsın adam çay parası mı ?

    Starbucks'a pahalı diyen bir bizim ergenler var , kendi memleketinde ucuz kahveci olarak biliniyor. Kahvelerin adını söyleyemeyen rezil olurum korkusuyla yaşayan ergenlerde aman çok pahalı diyorlar.

    Birde ikinci bir kitle var , her gün 3 paket sigara içip , kahve içene b*k atan kitle. Onların kafası da yine çok ayrı...

    Starbucks ne elit bir mekandır , ne de (kahve fiyatı olarak) pahalıdır. İçeri girdiğinde sürekli ağlayan bebekler , ortalıkta koşturan ipini koparmış çocuklar vardır. Eskiden böyle olmasa da şimdi böyledir. Bu yüzden mekanın da hiç bir elitliği yoktur , girenlerin hiç bir elitliği , aşmışlığı yoktur. Güzel bir fiyata sürahiyle kahve almak için girerler.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Starbucks kahvesi pahalı değil geçenlerde Özsüt denilen bir mekanda 12 liraya bir kupa kahve sokuşturdular,o paraya sturbuksdan yarım litreden fazla kahve icebilirdim hemde daha lezzetli olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mojman

    Starbucks kahvesi pahalı değil geçenlerde Özsüt denilen bir mekanda 12 liraya bir kupa kahve sokuşturdular,o paraya sturbuksdan yarım litreden fazla kahve icebilirdim hemde daha lezzetli olurdu

    starbucksta venti boy 590ml ve filtre kahvesi 6.75 bu boyda.


    Konuyu açan arkadaşa cevabım ise, başlık hatalı. Bahsettiği mekanlar starbucks tarzı kahveciler değil, "3. dalga kahveciler"dir.
  • Ben eşimle haftada 1 kere gidip starbucks ta kahve içerim, şimdi fiyatlar kahveyi alan kişinin durumuna göre değişir. Kimine pahalı kimine normal...

    Fakat benim oraya gitmemin asıl amacı ortamındaki sakinlik ve herkesin kendi halinde olması, benim gittiğimde ortam böyle o sebeple orayı tercih ediyorum.

    Daha uygun kahve yapan ve ortamı sakin olanları da tercih ediyorum. Fakat kahvesi ucuz diye saçma sapan mekanlarda takılamam, hadi lisede kendi kafasında takılan biri olsam merdiven altı bile olur.

    Tabi gittiği mekanın gösterişini yapmak adına cebindeki son parayı veren öğrenci kardeşlerimizi bende anlamıyorum. Fakat insanları tercihlerini sebeplerini bilmeden, gerizekalılar diye genelleme yapman senin durumunu özetliyor.

    Bu kafayla kimseyle ticaret alışveriş vs yapamazsın, sokakta su 1 tl fakat evindeki çeşmeden içersen daha uygun ? :) Demek istediğimi anladın sanırım
  • Starbucks yurtdışında daha pahalı kaliteli kahveye 10lira verilir her gün icmiyorsan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İNSTAGRAM SÜLÜKLERİNİ SÖMÜR HOCAM ÇOK İYİ FİKİR TEKRAR SÖYLÜYORUM İNSTAGRAM FUHUŞ YUVASIDIR BATAKLIKTIR ...... DIR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygtygt47

    İNSTAGRAM SÜLÜKLERİNİ SÖMÜR HOCAM ÇOK İYİ FİKİR TEKRAR SÖYLÜYORUM İNSTAGRAM FUHUŞ YUVASIDIR BATAKLIKTIR ...... DIR

    Tam da benim fikrimi yazmışsın
  • E aç o zaman bim kahvesini sat 15 liraya bakalım kim gelecek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversitedeyken bana da öyle gelirdi. Şimdi ayıla bayıla haftada 1 gün Starbucks kahvesi içmeye başladım. Ön yargım da yıkıldı. İstanbul'da en leş mekanda kahve 8-10 TL zaten. Starbucks'ta kahvenin kıralına 10-14 TL arası bir şey veriyorsun. Yumuşak içim büyük büyük boy Caramel Macchiato vazgeçilmez kahvem oldu. Ben mekanda oturmayı sevmiyorum zaten. Sahilde yürüyüş vs yaptıysam dönüşte alıyorum içe içe gidiyorum evime ya da tam tersi önce alıp sonra yürüyüş yapıyorum. Kahve cidden enfes pahalı da değil. İş yerinden verilen Ticket Yemek Kartı da geçiyor, beleşe içiyorum
  • Sikkofield dan Copy paste. Kaynataya selam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine kıskanç bir takım insanlar sallamış da durmuş,öyle düşündüğünüz gibi işlemiyor süreç.Başarılı bir işletmenin nasıl ve ne şekilde çalıştığını biraz araştırın anlayacaksınız.
  • Aferin çok marjinalsin uyuz oluyorum senin gibi milleti eleştirip çok bir halt başardığını sanan tiplere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi yeni öğrendiği kelimeleri unutmamak için konu açıp hikaye yazmış sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha güzel alternatif vereyim. git voss su şişesi gibi bir şişe tasarlat. fiyatınıda sadece 10kr fazlaya sat. herkes senin suyunu almazsa bende adam değilim...
  • Zig Zag kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Starbucks; Kahve Dünyası, Özsüt tarzındaki buz gibi kupa kahveyi 10-11 liraya kakalamaya çalışan bir firma değil gerçekten. 6-7 liraya yarım litreden fazla kahve içiyoruz. Aynı boydaki kahveyi gidip başka bir yerde 10-15 lira altına alamazsınız. Ayrıca çalışanların kalkın dercesine gözünüze bakmaması, akşama kadar girip internet, lavabo falan sömürme de cabası. Eğer bu da fazla geliyorsa Starbucks'tan paket kahve alıp çektirebilirsiniz. O da mı olmadı, oturun arkadaşım bir şey içmeden. İnternetini, tuvaletini kullanın. Kimse bir şey demiyor başka firmalar gibi.
  • Okumadığın halde bile öne çıkarılacak bir konu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-508DD77D1 -- 17 Kasım 2017; 18:57:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu DH forum üyelerinin imzalarındaki ürünler ve özellikleri sebebiyle yaptığın saçmasapan çıkarımların için açtığın vizyonsuz konudan sonra böylesi kaliteli bir konuyu dile getirmen seninle ilgili olumsuz intibaları tek hamlede yok etti. Güzel konu, tebrikler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece kahveye değil ortama da para veriyorsun keko yok en azından kafan rahat oluyor. bu arada toplasan 2 kere gitmişimdir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.