Şimdi Ara

Starbucks'tan Kahve İçmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
17.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler alay etmeyin de daha önce hiç içmedim ve gidip rezil olmaktan korkuyorum. Farklı bir sistemi olduğunu biliyorum, gidip kendimiz alıyoruz falan ama nasıl? Ayrıntılarıyla yazabilir misiniz? Bir de garip garip isimleri, boyları falan oluyor. En çok tutan kahvesinin okunuşu nasıl mesela? İngilizcem çok iyi değil, okuyamıyorum.

• Git ve sadece şunları söyle.

İyi günler, bir orta boy karamelli fırapaçino alabilir miyim.

Olay bu.
  • kardeşim git ve bir kahve ya da bir sütlü kahve istiyorum de. bunda garip hiçbişey yok. türkiyede yaşıyoruz.

ben kahve ya da çay içmeyen biri olarak starbucks a uğramam ama arkadaşlarım gittiği için onlarla birlikte gidiyorum ve meyva suyu yada şu frappuchino zımbırtısı ile idare ediyorum ama mesela bikere kahve alasım tuttu, onda da gittim kahve dedim direk.

rezillik falan yok, ben böyle diyorum diye içinden bana kıs kıs gülen varsa acırım ona.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şekspiyer

Beyler alay etmeyin de daha önce hiç içmedim ve gidip rezil olmaktan korkuyorum. Farklı bir sistemi olduğunu biliyorum, gidip kendimiz alıyoruz falan ama nasıl? Ayrıntılarıyla yazabilir misiniz? Bir de garip garip isimleri, boyları falan oluyor. En çok tutan kahvesinin okunuşu nasıl mesela? İngilizcem çok iyi değil, okuyamıyorum.

Gideceksin kasanın önüne diyeceksinki bi grenthe white choclate mocha ice alabilirmiyim diyeceksin
  • Bi keresinde karamelli fındıklı bişey beğenip garsona menüden göstererek "bak şurdaki" dedim sorun çıkartmadılar
  • Once hayali seyircilerinden kurtul

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bu çok normal, bunda utanacak, gocunacak bir şey yok. Ama kendinizi rahat hissetmek istiyorsanız şunları söyleyeyim.

İçeri girdiğinizde bir masa, 2-3 camlı buz dolabı ve ortada kasa göreceksiniz. Sıra varsa sıraya girip sıranızı bekleyin, sıranız gelince barista size ne istediğinizi soracak, daha sonra boyutunu soracak(bardağın) küçük-orta-büyük seçin birini ve ismini isteyecek(bardağa yazmak için). Ücretini öder masada (kasanın yanında olur) beklemeye geçersiniz. Sonra içeceğiniz hazırlanır ve size isminizle yada içeceğiniz söylenerek hitap edilir.

Soğuk içecek mi sıcak içecek mi seviyorsunuz önce bunu belirtirseniz iyi olur. Ona göre size içecek tavsiyesinde bulunuruz; buda starbucksda sıraya girdiğinizde ve barista size ne almak istediğinizi sorduğunda takılıp kalmamanızda yardımcı olur. Eğer sert kahvelerden hoşlanıyorsanız sıcak americanoyu tavsiye ederim, espressonun sıcak suyla harmanlanmasıdır. Gün boyu sizi zinde tutar. Baharatlı şekerli bir şey isterseniz chai tea latte yi öneririm. Filtre kahve severseniz filtre kahve alabilirsiniz. Onun dışında türk kahvesi, çay vs de alabilirisiniz.
    Soğuk içeçeceklerden frappuccinolar güzeldir. Çikolatalı, çilekli(hala yok sanırım), karamelli vs neli istiyorsanız söylersiniz. Chai tea lattenin soğuk olanıda fena değildir.
    Yanında tatlı bir şeyler almak isterseniz tarçınlı keki, ahudutlu cheesecakei güzeldir.

İçeçeceğiniz, sipariş etmişseniz yiyeceğiniz alırsınız. Şeker isterseniz şekerler, tatlandırıcılar ve karıştırıcılar kahveyi aldığınız yerin arkasında olacaktır (ayrı bir tezgahta). Oradan kendiniz alacaksınız.

En son olarak forsquareden check-in yapın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gloria jeans da 1 kahve bedava
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en başta kasiyer var oraya siparişini söylüyorsun adını soruyor bardağın üzerine yaziyor o yazarken sen sağdaki tezgaha yoneliyosun hazirlayip o tezgahin ustune koyuyor oradan alıp iciyorsun bu kadar
  • demli bir çay iste.
  • gerek yok bi içeceğe o kadar para vermeye yazık
  • sert birşeyler istiyorsan espresso veya türk khavesi söyle ya da içeceğim hemen bitmesin dersen ortaboy filtre kahve de gitsin süt tozu krema falan tarçın çi.ikolatayı şekeri gidip diğer taraftaki standdan kendin dolduruyorsun ben şahsen kahve dünyasını tercih ediyorum daha rahat aynı fiyatlar garsonlar servis yapıyor daha iyi bence
  • Büyük boy çikolotalı fırapiçino diyeceksin adını sorarlar söyle sonra ilerle ilerden alıcaksın sakina pipet sorma oda masaların ordaki tezgahta hadi iyi günler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Beyler alay etmeyin de daha önce hiç içmedim ve gidip rezil olmaktan korkuyorum. Farklı bir sistemi olduğunu biliyorum, gidip kendimiz alıyoruz falan ama nasıl? Ayrıntılarıyla yazabilir misiniz? Bir de garip garip isimleri, boyları falan oluyor. En çok tutan kahvesinin okunuşu nasıl mesela? İngilizcem çok iyi değil, okuyamıyorum.

venti espresso frapaçino, 9.5 lira

aynen yazdığım gibi söyle dostum

seveceğine inanıyorum, başka yerde alternatifi olmayan bir içecek.
  • benim diyalogum :

-iyi günler bir adet küçük sütlü kahve alabilirmiyim?
    -isim nedir?
    -hayati, hayati54
    -4.50tl

bu kadar , sonra isimle çağırıyorlar küçük masa var şekerini vs ordan atıyorsun pasta vs çok pahalı ama mekanları on numara hele istiklal cad. de yersen masalar dışarda olur manyak karizma oluyor

ilk gittiğimde adam ben tol grendi vendi anlamam ben yeni geliyorum ama bir küçük sütlü kahve verirsen içerim demiştim anlayışlı karşıladı kahveyi verdiler şeker vs karşı tarafta dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 4 Mayıs 2013; 18:58:31 >
  • Yalnız macbook'un, iphone'un yada en azından ipodun yoksa almıyorlar içeriye. Varsa da çıkartıp masaya koymak zorundasın.

Dediğimi gittiğinde daha iyi anlarsın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeeKKiNG

En son olarak forsquareden check-in yapın

• BEYLER DELİ OLUYORUM DELİ

İyi denecek derecede ingilizcem ve a1-a2 ayarında da fransızcam var. Girip "bir orta boy kahve" diyorsun karşında ki dallama" hıı grande vante mi olsun" tribine giriyorya satırla dalasım geliyor, aynı şey arkadaş ortamında da oluyordur illa ki. Be allahın kekosu/kekoları liseyi bitirmişsin belki bir lisan bilmiyorsun orda gelmiş bardak tribine griyorsun. Birde oraya gidiyor ya artık o ortamın havasına girecek illa ki girmezse olmaz.

Aslında tam tanzimat dönemi yanlış batılılaşma tipleri bunlar. Beyler girin, parmakla gösterin aha bunu istiyorum ORTA BOY diyin nedir bu kasıntılık ya kendi memleketinde parasını verip alıyorsun.
  • Aklıma starbucks'ta rezil olan adam geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

venti espresso frapaçino, 9.5 lira

aynen yazdığım gibi söyle dostum

seveceğine inanıyorum, başka yerde alternatifi olmayan bir içecek.

venti espresso frapaçino nasıl bir şey hocam, ilk defa duydum diyebilirim sürekli gitmeme rağmen. Soğuk olarak alabiliyormuyuz, şekerlimi vsvs anlatırmısın

havalar sıcak, jawa chip diye bir şey var genelde çoğu kişi beğeniyor ama beğenmedim. Tavsitem buzlu orta boy adını unuttum valla ortanın orda yazıyor, white chocolate mocha istersin. 9tl ücreti var.
    Genelde white chocolate mocha içiyorum diğer kahveleri hiç güzel değil, eğer yeni birşey deniceksen adamlara sor yiyecek değiller. Ben bu içeçeğiniz nasıl diye soruyorum mesala.
    Starbuck o kadar abartılcak mekan değil emin ol. 9tl kahveye para veriyorsun istediğin kadar otur orda ve yarım litre civarında geliyor heralde. Normal bir kafede 5-6tl ama yarısı kadar anca gelir.

Adını sorarlar, siparişi verirken genelde adını söylerler. unuttukları oluyor artık sende bardakdaki isme bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 4 Mayıs 2013; 19:34:09 >

• grande americano favorimdir, okulda sabah derslerine girmeden önce alıyorum çok iyi uyku açıyor. fiyatı 5,75 şekersiz içemiyorsan şeker ilave edebilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.