Şimdi Ara

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
788
Cevap
16
Favori
30.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Bence az kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmden biraz önce çıktım. 7.ye göre daha iyiydi ama şu iki karakter filmin içine etti resmen bana göre. Birini zaten tahmin ediyorsunuzdur. Jon Boyega(zenci çocuk). İnanılmaz gereksiz bir karakter ve komedi sahneleri de aşırı zorlama olmuş. Yanına da bir tane iğrenç itici tombik bir asyalı kız vermişler. Dayan dayanabilirsen. Bunların olduğu sahnelerde saydırdım içimden. Hani filmlerin extended versiyonlarında kesilmiş sahneler oluyor ya iyiki kesmişler dediğiniz. İşte filmi izlerken extended versiyon seyreder gibi oldum bu iki gereksiz yüzünden. 8-9 puanlık bir filmi bu ikisi 7'ye düşürdü. 3d olması da cabası ama ama efektler sağlamdı. Müzikler de fena değildi, dövüş sahnelerinde koro bekledim yoktu maalesef. Nerede o anakin ile obi wan'ın destansı dövüş sahnesi ve müziği...



    Mükemmel olmasa da iyiydi. Puanım 7.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MessiTugi

    Yeni bitti. Hiç de öyle muazzam bir film değildi. Beklentinizi doğru ayarlayın. Force Awakens tatsızlığı verdi. Ne uzay savaşları ne de ışın kılıcı düelloları yeterli gelmedi. Her şeye son anda yetişme klişesi o kadar çok vardı ki Rogue One daha güzeldi.



    Snoke tırt çıktı. Ayrıca Rey'in ailesi sıradan insanlarmış. İster istemez bu muydu yani diyor insan

    Bu arada, Luke'un da Leia'nın da öldüğü yok.



    Filmin sonunda Luke'a ne oldu, gücünü kullandıktan sonra yok oldu?





  • dostum Luke güce karıştı eceliyle huzurla öldü :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka gibi bulamadım hiç bir yerde ben ne zamana koyacaklar acaba filmi.

    http://www.cinemapink.com/tr/film-listesi/vizyondakiler/873.html

  • Nasil ya nasil Ray luke nin kizi olmaz siradan aileden olur? Aklim almiyor. Hani skywalkerlerin hikayesiydi? Snoke da hemen oldu ve ilk serideki zenci adam degilmiymis ? Bunlari dahi yapmadilarsa tirt bir ucleme oldu gecmis olsun. 9 guzel olsa kac yazar 7-8 i batirdilar filme gitmedim daha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 13 Aralık 2017; 19:26:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film güzel abi, gidin izleyin. Bazı soru işaretlerim vardı ama @Eddie Hazel'in yazdıklarını okuyunca onlar da yerine oturdu.

    Son olarak şu orijinal üçlemeyi de salın artık, her yeni gelen filmle karşılaştırmaktan vazgeçin ve filmin keyfini çıkartın.
  • Çok kötüydü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu cinemaximum ankamall da sadece imax ve 3d var. 2d gelmez mi acaba? imax çok pahalı, 3d hos değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21 45 seansı. Döndüğümde yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu 2D olanı yokmu bu filmin. Her yerde 3D. Sanki bi halt varmış gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmden yeni çıktım tek diyeceğim 1-2-3 ü harbiden iyi çekmişler zaten 4-5-6 efsane

    Filme gelirsek arada baydı ama kilitlendiğim zamanlarda oldu 7 den biraz daha iyiydi






    Rey ile ilgili soru işaretlerini ve Snoke ile ilgili olan hiçbir şey çözüme kavuşmadı Rey'e sinir oldum bu güçler falan nerden geliyor arkadaşa yav onun dışında Kylo Ren'e gelen eleştiriler dikkate alınmış Snoke tarafından ışın kılıcı tutmamış kıza yenildin çıkar su salak kaskını falan diye azar yedi başta:) Snoke ise sonu klasik Sith gibi oldu beni hiç kimse yenemez diyordu ki oda komplo ile gitti bütün Sithlere nolduysa kibirden oldu

    Filmin puanı tam 7 dir oda Luke reyiz sayesinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Film 10 nuaraydı belkide 4-5-6 dn sonraki en iyi filmdi diyebilirim.




    zaten luke sonunda ne olduğunu anlamadıysanız beğenmemenizde çook doğal.




    10/9,5

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gye_Baek kullanıcısına yanıt
    Hocam yapma ya tabi yine sizin görüşünüz saygı duyarım da 1-2-3 arasından belki 1 den daha iyi olabilir bence 1 den de iyi değil.

    Nerde anakin reyiz nerde obi van vs darth maull sahneleri bide bugünkü çekilenlere bak üzülüyorum.

    Güncel çekilen en iyisi Rogue One idi kafalarda soru işareti kalmadı senaryo en oturaklı oydu

    Film başarı sıralaması bence

    5-6-4 3-2-rogue one -1-8-7
    Edit:Sıralamayı düzelttim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lordem -- 13 Aralık 2017; 20:16:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gye_Baek

    Film 10 nuaraydı belkide 4-5-6 dn sonraki en iyi filmdi diyebilirim.




    zaten luke sonunda ne olduğunu anlamadıysanız beğenmemenizde çook doğal.




    10/9,5








    Bence 3. filmden de iyi değildi.
  • Yazacaklarım filmin derin analizini, dolayısıyla yoğun miktarda spoiler içermektedir. Öncesinde şunu söyleyeyim, bu filmi beğenip beğenmemenizden bağımsız olarak kötü film olarak nitelendiriyorsanız çok yüksek ihtimalle Star Wars evrenine dair izlediğiniz ilk ya da ikinci yapım.




    Sanılanın aksine Snoke veya Kylo Ren birer Sith lordu değiller. Yalnızca güce duyarlı ve karanlık tarafa yatkın kişiler. Yani eğitim, güce olan hakimiyet bakımından bir Sith lordu olan Darth Vader ya da Darth Sidious kadar güçlü olmaları mümkün değil. Star Wars evreninde, bazı karakterler 'güce en hakim' olmasa da 'gücün en iyi kullanıcısı' olabiliyorlar. Örneğin; prequel bazında Anakin Skywalker, seçilmiş kişi olarak gücü son noktasına kadar kullanabilme potansiyeline sahip olsa da, güce en hakim kişi Yoda. Luke'un da bahsettiği gibi, güç yalnızca birebir dövüşlerden ya da bir şeyleri etrafa fırlatmaktan ibaret değil. Bilgelik, eğitim ve disiplin gerektiriyor. Obi-Wan Kenobi'nin, seçilmiş kişi olan Anakin Skywalker'ı alt edebilmesinin sebebi de bu disiplin.

    Luke, Rey ile diyaloglarında hep kibrin gücü nasıl körelttiği üzerinde durdu. Bu duruma daha önce Anakin Skywalker'ın yok oluşunda ve Darth Sidious'un düşüşünde şahit olduk. Snoke da bu bu kibir ile sahip olduğu gücün onu en yakınındaki tehlikeyi göremeyecek kadar kör etmesine neden oldu. Yoksa Snoke'un güce hakimiyeti, kendisinin sahnelerinden gördüğümüz kadarıyla Kylo Ren veya Rey'den çok daha fazla. Yani eğer bu bir lightsaber düellosu olsaydı, ikisinin beraber savaşması durumunda dahi karşı koyabilmeleri mümkün olmayabilirdi.

    General Hux karakteri ne kadar gereksiz gibi dursa da daha önce hem prequel filmlerinden hem de ana üçlemeden gördüğümüz üzere, Jedi ya da Sith fark etmeksizin her tarafın kazanabilmek için bir askeri güce ihtiyacı var. Ana üçlemede bu askeri gücü Moff Tarkin gibi dominant bir karakter simgelerken, Hux'ın bu kadar baskın biri olmaması hatta film boyunca Poe dahil birçok kişi tarafından hem sözlü hem de stratejik olarak alt edilmesi onu silik bir karakter haline getiriyor. Prequel filmlerinde Order 66 olayını hatırlarsak, Senatör Palpatine'in Cody önderliğinde askeri gücü arkasına alarak Jediları nasıl alt ettiğini hatırlıyoruz.

    Star Wars evreninin şu ana kadar yalnızca Skywalker hikayesi -Rogue One da aynı olay akışının içerisinde olduğundan dahil edilebilir- olarak işlendiğini gördük. Eğer Kylo Ren ve Rey arasında geçen diyalog gerçekleri yansıtıyorsa, Rey'in ailesinin evrende herhangi bir önem teşkil etmeyen kişiler olması seriyi Skywalker temasından uzaklaştırmak adına uygun bir hamle olarak görülebilir.

    Son filmde Kylo Ren'in yanına Ren şövalyelerinin katılmasını bekliyorum. Force Awakens'da flashback sahnesinde tiplerini gördüğümüz, bu filmde ise Kylo ile beraber yanan tapınaktan kaçan 'bir avuç Jedi öğrencisi' olduğunu öğrendiğimiz bu topluluk son filmde Kylo'ya yardım etmek için dönebilir. Eğer öldülerse ya da bir şekilde Kylo tarafından etkisiz hale getirdilerse, tek başına kalan Kylo tarafından tekrar aktif duruma getirilebilirler.

    Sonuç olarak, film Force Awakens ile karşılaştırılmayacak kadar coşkulu ve şaşırtıcı hamlelerle doluydu. Force kültürüne, Jedi tarihine ve evrenin geri kalanına dair film üzerinden irdelenebilecek bir ton yeni şey var. Star Wars evrenini ucundan bile yakalamayı başarmış bir kişinin, Luke ve Kylo karşılaşmasının sonunda Luke'un 'kıvılcımı tekrar yakan' o sahnesinde coşkudan coşkuya koşmaması mümkün değil.





  • Zeiden kullanıcısına yanıt
    Güzel yazmışsınız hocam içimden geçenleri tam yansıtıyor film güzeldi ama hep eskiye gidiyoruz gitmemeliyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fluox


    quote:

    Orijinalden alıntı: Gye_Baek

    Film 10 nuaraydı belkide 4-5-6 dn sonraki en iyi filmdi diyebilirim.




    zaten luke sonunda ne olduğunu anlamadıysanız beğenmemenizde çook doğal.




    10/9,5








    Bence 3. filmden de iyi değildi.

    Hayden Christensen gibi yeteneksiz bir oyuncu yüzünden ayar oluyorum o üçlemeye yoksa tüm sw filmlerini severim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >





  • Snoke Darth Vader gibi mesafe tanımadan force choke atıyor, sen bana gelmiş başından beri güçlü bir karakter değildi diyorsun. Cidden soruyorum, ilk filmden sonra da Snoke'un güçsüz olduğunu düşünüyor muydun? Eğer öyleyse seni tebrik ederim,
    çünkü o kadar yabancı Youtube kanalı takip ediyorum, bir kişinin bile böyle bir görüşüne denk gelmedim. Senin dediğin bana biraz hindsight bias dedikleri durum gibi geldi, araştır istersen.

    Ayrıca hala 2 dk'da force'da ustalaşan bir karakteri gelip bana savunmayın. The Force Awakens'ta ben de Rey'in güçlerinin bir kaynağı, bir geçmişi olduğunu söyleyip onu eleştirenlere bu filmi işaret ediyordum. Bu filmde bunun altı dolduruldu mu? Hayır. Benim eleştirim buna, yoksa inan umrumda değil kimin çocuğu olduğu. Anakin Skywalker bile yıllar süren eğitiminin ardından bulunduğu noktaya ulaştı, Rey tüm bunları nasıl bu kadar kısa sürede başarıyor? Filmde gösterilen force sensetive çocuklar da biraz büyüyünce eline ışın kılıcı alsın ve savaşmaya başlasın o zaman. Ne gerek var eğitime değil mi? Ver kılıcı gitsin.

    Bu filmler orijinal üçlemenin ucuz bir kopyasından öteye gidemez. Snoke'un ölüm şekli bile Darth Sidious ile neredeyse aynı. Kullandıkları replikler bile benziyordu filmde. Sizi bilmem ama ben bu tekrarlamalardan bıktım. Bir süre sonra eski filmlere gönderme yapmanın ötesine geçiyor bu. Adamlar hiçbir risk almadan, eski hikayeleri biraz cilalayıp yeni diye önümüze sunuyor, senin gibilere de kılıfına uydurmak kalıyor işte. Ondan sonra ben filmden bir halt anlamamış oluyorum. Çok da derinlikli ve felsefi bir filmdi ya, ondandır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azor Ahai -- 13 Aralık 2017; 20:26:14 >




  • Gye_Baek kullanıcısına yanıt
    Anakin rolünde olması gerektiği gibiydi hatta çok iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.