Şimdi Ara

STAJ YAPAN ARKADAŞLAR BİR BAKABİLİR Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
2
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selçuk Üniversitesi İktisat bölümündeyim geçenlerde İttifak holdinge staj başvuruşu yapmıştım görüşmek için aradılar.yarın 9.buçuk'da Kule Plazaya gideceğim.
    1.sınıftan 2.sınıfa geçtim bu sene yani bu staj olaylarını tam olarak bilmiyorum ?
    -Ücret alınıyor mu ?
    -Staj yapmak eğitim hayatında sadece bir defa mı yapılır yoksa isteyen her yaz yapabilir mi ?
    -Yani ben şimdi bu Holdingde staj yaparsam eğitim hayatımda başka bir yerde yapma hakkım yok mudur ?(bu çok önemli)
    -Staj işlemleri nasıl oluyor ?Okula bildirmek mi gerekiyor ?
    -Araştırcağım ama sanırım okulumuzda zorunlu staj yok .

bunlar önemli sorular ama birde kafama takılan şeyler var
    staj için görüşmeye gittiğimde resmi takım kravat mi giyiniyim yoksa sade keten pantolon gömlek klasik ayakakbı tarzı mı giyiniyim ?3-4 günlük sakal var bunlar sıkıntı yarattı mı sizlere staj için gittiğinizde ?

Bu konuda bilgisizim aydınlatırsanız sevinirim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulparr -- 8 Temmuz 2014; 19:02:10 >

• güncel..
  • 1- ücret; çok küçük yerler ücret ödemezler (esnaf, elektrikçi, bilgisayarcı) zira stajyerlere ücret ödenmesi gibi bir zorunluluk yoktur. meslegi "ögrenme" kategorisinde bulunur staj. ancak holding diyorsunuz büyük ihtimalle minimum olarak asgari ücrete tabii tutulursunuz.
    2- istedigin kadar yapabilirsin, bölümde staj zorunlulugu yoksa da yapabilirsin. ancak stajyerlere yapılan muamele pek dogru düzgün olmadıgından ve maaş konusu sıkıntısı yüzünden insanlar durup dururken bir yerlere stajyer olarak başvurmazlar
    3- eger okul zorunlu tutuyorsa, yani yaz stajınız varsa büyük ihtimalle okuldan verilecek bir belge vardır bunu iş yerine imzalatırsınız kaşeletirsiniz, yada tam tersi iş yerinden alınan belge okula şeklinde. bunu zaten danışmana yada ögrenci işlerine sorarsanız yardımcı olurlar. zorunluluk yoksa böyle bir belgeye de gerek yoktur.

edit atlanılan madde 4- egitim hayatınızda veya daha sonra tabiki başka yerlerde de staj yapabilirsiniz sizi baglayan herhangi birşey yok bu konuda.

peki o zaman neden staj yapılır diye soracaksınız eminim :) şöyle ki;

1- okul zorunlu tutar; her bölümde veya okulda zorunlu olmayabilir, çogunlukla saha içi ögrenim gereken alanlarda zorunludur.
    2- CV'nize katkısı olur. hiç yoktan bir iş tecrübesi olarak eklenebilir. hatta ileride başvuracagınız yerlerde referans olarak gösterebileceginiz kişiler olabilir bu staj yaptıgınız yerde (insanlarla iyi geçinmekte fayda var)
    3- sıkıntı; normal kadrolu işçi olarak alınmak cogu şirket tarafından ciddiye bindirilir, yazın 2-3 ay çalışıp gidecegim deseniz dahi onlar için yasal süreç normal olarak işler yani sizinle "ugraşmış" olurlar. ama stajyer olarak başvurmak demek; "abi ben bu işi yapıcam ileride ama siz napıyosunuz bana biraz göstersenize" demektir. dolayısıyla stajyerlerin geçici oldugu bir gerçektir ve daha kolay istihdam edilirler

sorularınız varsa konu altından yada pmden sorabilirsiniz, iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirkyedi -- 9 Temmuz 2014; 3:45:09 >

• kirkyedi kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Hocam bugün gittim görüştüm.Stajı ne kadar yapacağım bana bağlıymış eylüle kadar olsun dedim Ağustos'un sonuna kadar çalışacağım büyük ihtimalle sabah 9 akşam 5 gibi çalışma saatlari var.Mali iç denetim departmanında çalışacağım.
    Staj defteri doldurmama gerek var mı ?Bana öyle birşeyler demediler ama.Bugün okulu arayacağım zorunlu staj var mı diye.
    Bu arada ücret vermiyorlarmış zorunlu olmadığı için.

Orijinalden alıntı: Tulparr

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Hocam bugün gittim görüştüm.Stajı ne kadar yapacağım bana bağlıymış eylüle kadar olsun dedim Ağustos'un sonuna kadar çalışacağım büyük ihtimalle sabah 9 akşam 5 gibi çalışma saatlari var.Mali iç denetim departmanında çalışacağım.
    Staj defteri doldurmama gerek var mı ?Bana öyle birşeyler demediler ama.Bugün okulu arayacağım zorunlu staj var mı diye.
    Bu arada ücret vermiyorlarmış zorunlu olmadığı için.

ücret konusuna üzüldüm, en azından sembolik bir rakam verebilirlerdi, insanın az da olsa kendi parasını kazanması güzel birşey.
    staj defterine gelince; eger okul zorunlu tutuyorsa staj defteri doldurma durumundasınız herhangi bir zorunluluk yoksa deftere de gerek yok

• kirkyedi kullanıcısına yanıt
    Aslında bende öyle düşünüyorum ücret konusunda ama deneyim kazanmak uğruna evde yakın diye gideceğiz bakalım :) bilgilendirme için çok sağolun
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.