Şimdi Ara

SSD'ye geçeceğim kafama takılanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1) SSD alacağım anakartımda 1 tane sata 3 girişi var onada HDD takılı onu Sata 2'ye taksam sıkıntı yaşar mıyım?

    2) SSD'yi harddiskin hemen üstüne koysam herhangi problem olur mu ? HDD manyetikle çalıştığı için kuşkulandım.

    3) SSD'yi eski bad sectoru olan bir HDD ile birlikte kullanmayı düşünüyorum (HDD'nin ömrü kısaldı gereksiz şeyleri ona yükleyeceğim) HDD bozulduğunda SSD'ye herangi bir zarar verir mi ?


    Bonus gereksiz merak ettiğim soru: ssd'de okuma/yazma diyor okuma hangi durumlarda yazma hangi durumlarda kullanıyor. mesela yazma setup gibi şeylerde mi geçerli ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fgasfswfadgad -- 19 Mayıs 2020; 15:53:37 >



  • yani harddiskin verebileceği hız 100-150 mb/sn ssd'nin vericeği hız 500+ mb/s neden ssdyi SATA 2'ye takasın? HDD'yi SATA 2, SSD'yi SATA 3'e takarsın.

    SSD'yi HDD'nin üstünde, altında veya kasanın herhangi bir yerine sıkıştırabilirsin. Önde fan varsa onun önüne koyarsan az daha serin çalışır ama fan yoksa sorun değil koy HDD'nin üstüne çalışssın. Ben aynı şekilde çalıştırırken aralarına peçete koymuştum iki üç tane. HDD'nin titreşimi ses yapmasın diye..

    Bir zararı olmaması lazım power kısmından yana bir sorun olmadıkça..

    Setup işlemlerinde yazma kullanılır kurduğun program, oyunları açarken de okuma hızı kullanılır. Ortalama 500-600 mb/sn'lik okuma-yazma hızı olan bir SSD fazlasıyla yeterli olucaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdaminTeki -- 19 Mayıs 2020; 17:29:27 >
  • AdaminTeki kullanıcısına yanıt
    peki ssd'inin ömrü nedir? mesela elektrik kesilmesi HDD'yi etkliyor ssd'de nelere dikkat etmeliyiz ömrünü uzatmak için
  • fgasfswfadgad F kullanıcısına yanıt
    pek bi şeye dikkat etmene gerek yok. raid mod diye bir mod var o da sanırım birden fazla ssd kullanılırken işe yarıyor ve onlarda elektrik kesintisinde veri kaybı oluyor diye biliyorum. ancak tek ssd kullanırken elektrik kesintisi sürekli olmadığı sürece sıkıntı olmaz. ilk çıkan ssdler bile şu an hala yüksek performansla çalışmaya devam ediyor. dikkat etmen gereken şey ssd'ye neyi kuracağını düzgün seçmen olabilir. mesela filmleri indirerek izliyorsan ssd'ye değil harddiske kurman daha mantıklı olur özel dosyalarını güvenli saklamak istiyorsan ssd'yi tercih edebilirsin tabi ama ben daha çok harddisk'te saklıyorum yer tasarrufu açısından. ssd'ye gereksiz veri yazmaman ömrü açısından çok az bi fark yaratıcaktır ama aman aman bi fark olmaz. samsung benim açımdan bu işte en iyi marka ama şu an fiyatları biraz arttı o yüzden diğer markalara yönelmek mantıklı olabilir. ayrıca samsung garantileri için konuşacak olursak 5 yıl veya 500 gb'lık model için 300 TB veri yazma garantisi var. kaldı ki 1 senede max 5-6 TB veri yazarsın büyük ihtimal daha fazlasını yazamazsın yani ömürleri hakkında pek düşünme..




  • AdaminTeki kullanıcısına yanıt
    o zaman şöyle birşey yapmamda sıkıntı olmaz: şimdilik şu anki pcme ssd alacağım yaza pc topladıgımda o pc'ye ssd almama gerek kalmaz.

    ek olarak ssd alıp içine windows ve gerekli programları kurduktan yeni alacağım pc'de hemen takıp kullabilirim değil mi
  • fgasfswfadgad F kullanıcısına yanıt
    şu an alıp idare ettirmen mantıklı evet onu yapabilirsin ama o SSD’yi yeni bi bilgisayara takarsan işletim sistemi sağlıklı bir şekilde çalışmasını bekleyemezsin. Kurulum sırasında pc’ne uyumlu bir sürü driver kuruluyor. yeni PC’ye direkt SSD’yi takmak açılsa bile gereksiz bir şey.. hatta bazı durumlarda yeni pc'ler formatlanmış SSD isteyebiliyor o nedenle sata girişi bağlayabileceğin bir bilgisayar kurulum yaparken elinin altında olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdaminTeki -- 21 Mayıs 2020; 9:12:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AdaminTeki kullanıcısına yanıt
    m.2 ssd'ler alınır mı sizce? normal ssd'ye göre daha mı kalitelidirler ?
  • fgasfswfadgad F kullanıcısına yanıt
    kalitesini bilmiyorum ömrünü de bilmiyorum ama hız bakımından mesela sata 3 ssdler 600mb, m2 nvme ssdler 3000mb'larda okumasına rağmen senin windows'un veya açtığın bir oyunun 5 kat daha hızlı açılmıyor. bütçe meselesi keyfi olarak daha ufak bi şeyi anakarta takıyim dursun diyorsan alınır ama ekstra para harcamaya gerek yok bence. m2 ile 20 saniyede açılan oyun kaliteli sata 3 ssd ile 22-23 saniyede açılıyor.
  • AdaminTeki kullanıcısına yanıt
    internetten araştırdım dediğiniz gibi giriş sürelerinde fazla bir fark gerek yok o fiyatlara bakınca masrafada gerek yok lükse kaçıyor.

    Yeni disk aldığımda şu anki HDD'mi çöpe atmak dışında yapabileceğim yaratıcı şeyler var mı
  • fgasfswfadgad F kullanıcısına yanıt
    atmana gerek yok pcde yeterli sata giriş varsa ikisini de takarsın ikinciye film dizi indirirsin. çok vasat bir hdd ise dosya yedeklemezsin film dizi yedeklersin işte.
  • AdaminTeki kullanıcısına yanıt
    Benim merak ettiğim birşey var. Ben IDM programını CD sürücüsüne taktığım eski HDD ye kurmama rağmen, indirdiğim şey önce C deki SSD ye inmiş gibi görünüyor. Yani C den D ye yazma şeklinde D sürücüsüne geçiyor. Direkt olarak D ye indirmenin bir yolunu bulamadım. Bir de benim bu sorunumla ilgili bir fikrin var mı acaba. Bir bakarsan sevinirim. Bu işlerden anlıyor gibisin.
    https://forum.donanimhaber.com/samsung-860-evo-yazma-hizi-sorunu--143809747
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Options'dan Saveto sekmesine girince altta temporary directory var, eğer default download directory ile temporary directory aynı olursa sorun kalkar. IDM dosyaları önce geçici klasöre kaydediyor sonra belirlenmiş klasöre aktarıyor. Parçalı indirme yapıyorsanız farklı disklerde olması avantaj çünkü indirilen parçaları birleştirip dosya haline getirirken disk okuma ve yazma işlemleri yapıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.