Şimdi Ara

SSD Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Okuma Yazma hızı yüksek olması şartıyla 4 adet SSD alınıp raid yapılacak.
    1000tl civarında bütçe mevcut
    gg de corsair 120gb tane fiyatı 259tl mevcut

daha uygun fiyat
    veya fiyat/performans ürünleri gibi bu konuya hakim arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.

ayrıca 4 adet ssd anakarta direk bağlanmalı mı yoksa ekstra raid kartı gerekir mi?

Yardımlarınızı bekliyorum
    Şimdiden teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• GG dediğiniz sanırım gitti gidiyor. Oradan almamanızı tavsiye ederim. Eğer üründe bir sorun çıkarsa satıcıyla sorun çıkabiliyor eğer kötü birine denk gelirseniz.

Intel'in SSD'sine bakabilirsiniz.

http://www.webdenal.com/intel-ssdsc2ct120a3k5-dsk-ssd-120gb-2-5--sata-6gb-_441598.html?ref=akakce&v=1.62.3

Ben hep buradan alışveriş yapıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Fiyatıda gayet uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aramazmert

GG dediğiniz sanırım gitti gidiyor. Oradan almamanızı tavsiye ederim. Eğer üründe bir sorun çıkarsa satıcıyla sorun çıkabiliyor eğer kötü birine denk gelirseniz.

Intel'in SSD'sine bakabilirsiniz.

http://www.webdenal.com/intel-ssdsc2ct120a3k5-dsk-ssd-120gb-2-5--sata-6gb-_441598.html?ref=akakce&v=1.62.3

Ben hep buradan alışveriş yapıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Fiyatıda gayet uygun.

aynen öyle gittigidiyor
    açıklamada de belirttiğim gibi okuma yazma hızlarının yüksek olmasını istiyorum
    intel bu konuda geride kalıyor
    corsairda bu değerler yüksek
    sitede güvenilir ssd satışı yapan arkadaş olabilir mi? (yurtdışından adetli getiren vs.? )

• quote:

Orijinalden alıntı: venomboy_85

aynen öyle gittigidiyor
    açıklamada de belirttiğim gibi okuma yazma hızlarının yüksek olmasını istiyorum
    intel bu konuda geride kalıyor
    corsairda bu değerler yüksek
    sitede güvenilir ssd satışı yapan arkadaş olabilir mi? (yurtdışından adetli getiren vs.? )

Intel'in yazma hızı 500 MB okuma hızı 450 MB,

Corsair gerçekten iyi bir marka ve benim alacağım SSD Corsair Force GT3 120 GB olacak. 271 TL'ye gördüm.

Bilemem ama bi ikinci el forumunu araştırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aramazmert -- 11 Ocak 2013; 10:04:09 >
  • 2 diskle bile raid farkını günlük uygullamalarda göremiyorken 4 diskle fantazi olur bence.Onun dışında 4K hızlarından dolayı raid bence z77 için tercih edilmeli.

İki resimde aynı sistemden neutron 120 gb raid, biri sandy biri ivy.

Z68 Sandy Brıdge

SSD Tavsiyesi

z77 Iy Bridge
     SSD Tavsiyesi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• tek ssd alsaydin corsair den sasma derdim ama 4 tanne alicaksan sandisk extreme 120 al 4 tanesi 800 liraya bulunur . hatta 5. yide alirsin sonucta pc ucucak hangisini alirsan al herturlu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saameet_06 -- 11 Ocak 2013; 11:49:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocz Revodrive 3 X2
  • 4 Tane SSD ile raid yapmanın hiç bir mantığı olmasada elde edeceğiniz hızlar aşırı fazla olacağından en kötü ssd bile işinizi görecektir.Bence orta seviye bir ssd alınmalı.Mesela intelin okuma ve yazma hızlarını beğenmemişsiniz fakat 4 tanesi birlikte kullanıldığında sizi fazlasıyla memnun edecektir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.