Şimdi Ara

SSD Takviyesi Sonrası Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopum MSI GL62M 7RD 609XTR. Yaklaşık 1 yıl önce aldım. Daha önce ram takviyesi yapmıştım. Şimdide Nvme ssd taktım ama uefi format attıktan sonra işlemci boştayken 55 derece %100 kullanımda 95 dereceye kadar çıkmaya başladı. İşlemci gerektiren Herhangi bir programı çalıştırdığımda sıcaklık hemen yükseliyor ve fanlar daha hızlı çalışmaya başlıyor. Örneğin avs video converter programı ile video düzenlemeye başlarken ilk 5 saniyede sıcaklık 55den 80e fırlıyor. Birde meltdown için çıkan bios sürümü yüklü bunun bir etkisi var mıdır? (Sonu 31D ile biten bios sürümü) msi nin sitesinde 31D sürümü kaldırmışlar 31C sürümü görünüyor. Acaba bu bios sürümü sorunlumu, daha önce bu problemi yaşayan varmı? Ne yapmamı önerirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam teknik olarak SSD değişimi sırasında işlemci soğutucuyu zorlayıp havaya kaldırmadığın sürece sıcaklıklarda herhangi bir değişim yaşanma ihtimalin neredeyse sıfır. Fanların yüksek devirde çalıştığını söylediğine göre herhangi bir fan dönmeme sıkıntısı da yok. Eğer 31D BIOS sürümünü yüklediysen tekrar 31C BIOS'una geri dönüş yapman sorunu çözebilir.
  • Eski bios sürümüne nasıl döneceğim. Normal bios yükler gibi denedim hata verdi. İnternette eski bios sürümüne dönme ile ilgili detaylı bilgi de yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.