Şimdi Ara

SSD Takılı Win10 Geç Açılma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bilgisayarım toplama ve toplarken Video Kurgu Montaj için toplamaya özen gösterdim.
    1.sorunum
    SSD mevcut bilgisayarımda ve sistem ssdye kurulu olduğu halde 1 dakikaya yakın bir sürede açılıyor bu normal mi? Değilse ne yapabilirim?
    2.sorunum
    After Effects kullanırken program çok kasıyor oysaki ben bu tür programları kasmaması için toplamaya özen göstermiştim yada öyle sanmışım bilmiyorum bunun nedeni ne olabilir bilgisayarımın özelliklerini aşağıda belirteceğim.Bilgisayarım gerçekten performansının tamamını kullanıyor mu bundan emin değilim. yardımcı olursanız sevinirim...

    GeForce GTX 1050Tİ Ekran kartı
    16gb Ram
    120gb ssd
    intel i5 7700k 3.80ghz
    Windows 10 64bit



  • ikincil bir hdd takılı mı?
  • Normal değil 1 dakika sürmesi. SSD, SATA 3 portuna takılı olmalı. Bir de BIOS'dan SATA konfigurasyonu IDE yerine AHCI modu seçilebilir. (Bazı durumlarda AHCI seçildiğinde açılmayabiliyor makine ) SSD Firmware Update de deneyebilirsiniz. ne kadar kullandınız bilmiyorum ama. Benim 6 yıllık 256 GB Samsung 840 Pro hala ilk günküne yakın performansta çalışıyor.
  • After Effects'de 1920x1080 ve üzeri proje çözünürlüklerinde preview ekran çözünürlüğü full olarak ayarlanmışsa kullanılan efektlere göre yavaşlaması normal. Ekran kartı sürücüleri doğru yüklenmişse ayarlarda previews bölümündeki GPU information bölümünden raytrace için GPU seçilirse biraz hızlanma sağlar yine de yavaşlama varsa tek çare full olan preview çözünürlüğünü half ya da quarter olarak düşürmek.

    SSD'nin performansını anlamak için CrystalDiskMark gibi yazılımlarla ölçümleme yapılıp ssd.userbenchmark.com gibi sitelerde yer alan verilerle karşılaştırma yapılabilir. SSD'nin hızı normalse Windows'un açılışında çalıştırılan programlar incelenebilir. BIOS'da herhangi bir ayar yapılmadıysa ve anakart eski değilse düşük hızlı SATA portu gibi bir ihtimal söz konusu değildir. İkinci bir HDD varsa, açılışta çalıştırılan bazı programlar bu diskteyse ve/ve ya bad sector gibi sorunları varsa açılış hızını düşürebilir. Tüm bunlar normalse SSD'nin kablosu, soket ve ya anakart sorunlu olabilir.




  • Açılıştaki hantallık DVD rw kaynaklı da olabilir, onu söküp denemenizi öneririm, veya sökebileceğiniz donanımlarda ram ikincil HDD vs varsa sırası ile söküp açılışı test etmenizi öneririm, DVD rw ile bu sorunu bir kez yaşadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 27 Şubat 2019; 12:27:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci hdd takılı ise acaba sistemin hdd üzerine mi kurulu ?
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.