|
Samsung evo 860 Amazonda 500e kadar düşmüştü 500gb olanı. Şuan fiyatları bilmiyorum kendi laptopuma ekledim baya tercih edilen bir ssd < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesci87 -- 18 Ocak 2021; 14:44:11 > |
merhaba. ben de çok anladığımdan değil ama. ufak bir araştırma yaptım. sizin cihaz SATA2. piyasada satılan ürünler genelde SATA3. M2 almadığınız sürece cihazınıza uyacaktır. hatta mevcut hdd'yi de DVD kızağına takıp kullanabilirsiniz: |
Merhabalar KingSpec diye bir marka buldum ama hiç kullananınız var mı acaba, sorun çıkarır mı ? linki : https://tr.aliexpress.com/item/32803877510.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.1fd72e0empS2T4 . Bir de 480 lik ve 512 lik var hangisini almam daha mantıklı olur ? |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam valla bende bakiyordum bora baktim arastirdimdi bole bisi buldumdu . Ben 1 tb lik dusunuyordum TRY 147.05 34% İndirim | KingDian 2.5 ''HD SSD 128gb 256gb 512gb 120gb 240gb 480gb 1tb 2tb SATA SATA3 dahili katı hal sürücü < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kalitesi nasıl acaba dram da varmış.. Aliexpress den herhangi bir marka olur bu arada 2.5" olması yeterli. Kuponum var kullanmak istiyorum da.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YusufKk469 -- 18 Ocak 2021; 22:29:23 > |
Uninstall dosyası olmadığı için, bunu gerçekleştiremiyorum. Ama sanırım kullanamıyacağız bu gidişle yapacak bi şey yok :) |
Regedit'ten 1-2 değeri 0 yapıp, ardından BIOS'tan AHCI'yı seçerek; sonrasında da dediğiniz gibi SATA/AHCI driver güncellemesini yaptım. Bu, eski veya yeni sürüm magicianlar'da yine "drive is not supported" hatası verdiği gibi AHCI mode için ise N/A yazıyor. Çok da önemli değil artık, çünkü şu an AHCI modunun etkin olduğunu biliyorum en azından ;) Öneriniz sonrasında, en azından performansını artırmış olduk sağolun ;) ![]() IDE testim ![]() AHCI modu sonrası testim ![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
500 gb 860 evo ssd 500 TL ye düştüğünde en iyi fiyat/performans ürünüydü.300 TBW yazma garantisi ve geniş depolama olarak 250 evodan az bir farkla çok daha avantajlı olmuştu bende aldım.Hatta 220 TL ye sandisk 240 gb olanı almış ve montajını yapmamıştım.Evo 860 500 gb 500 e düşünce açmadığım için sandiski iade edip evo ssd aldım.Sandisk te yazma tbw si yok ne giderse hesabıyla alınması gerekiyor 220 TL de az değil üzerine 280 TL daha ekleyip hem 500 gb hem de samsung ssd aldım.500 gb evo ssd 500 civarı fiyata denk getiren kaçırmasın. |
Hiç anakartı M2 Gen 2x2 olup Gen 3x4 ssd takıp kullanan oldu mu? Ne kadar hız alabiliriz o durumda örneğin 3000mb/sn okuma hızı olan bir ssd den? |
Samsung 970 Evo Plus MZ-V7S500BW 500 GB NVMe M.2 SSD Fiyatları ve Özellikleri (n11.com) satıcı sakat mıdır sizce denenir mi? |
QP iyi firmadır. |
yo qp degil ki satan o firmayı biliyorum besiktasta. dyeboss diye bir magazada 750 lira evo plus 500gb |
Verdiğin linkteki ürünü QP satıyor. Diğer firmayı bilmiyorum ama şuradan yorumlara bakabilirsin. İlk görünür şekli düzgün bir firmaya benziyor. Tabi iade ürün satıp satmadığı bir muamma. |
Gen2 1x hızı 500MB/sn dir, teorik hızınız 1000MB/sn ama pratikte 800MB/sn kadar çıkıyor bildiğim kadarı ile. Random 4K read/write süresi sıralı okumadan daha önemli olduğu için, bu hız limitini önemsemeyin derim. |
Teşekkürler hocam o zaman m2 ye geçmenin bir esprisi yok benim için. |
Direk öyle düşünmeyin. SSD de hızın aslında fark ettiği yer, Random 4K Write/Read işlemi, diskinizi günlük kullanımda en çok yaptığı iş bu rasgelel okuma yazma işlemidir. Saniyede 800MB/sn görebilir dediğim hız 3000MB/sn de görse, bu hızlara ancak başka bir SSD den dosya kopyalarken ya da büyük oyunların load ekranlarında görürsünüz sadece. şuan ki SSD dizinize göre bir Upgrade olabilir de olmayabilirde. |
Oyunların load ekranlarında görünse keşke. Loading süresinde Sata ssdler ile samsung 970 evo plus arasında nerdeyse hiç fark yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |