Şimdi Ara

SSD' li Windows da Ready Boost Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    SSD' li sistemlerde Microsoft' un açıklamasına göre sistem hızının flash bellek hızından yüksek olması nedeniyle ready boost özelliğinin kullanılamadığı belirtilmiş.

    "Bilgisayarınız katı hal sürücüsü (SSD) teknolojisi kullanan bir sabit diske sahipse, USB flash sürücü veya flash bellek kartını taktığınızda Ready Boost ile bilgisayarınızı hızlandırma seçeneğini göremeyebilirsiniz. Bunun yerine "Sistem diski ReadyBoost'tan ek yarar sağlamayacak derecede yeterince hızlı olduğundan ReadyBoost etkinleştirilmedi" mesajını alırsınız. Bunun nedeni, bazı SSD sürücülerin ReadyBoost'tan fayda sağlamayacak kadar hızlı olmalarıdır."

    Bu bana oldukça saçma geliyor. Ne kadar ssd' li sistemim olsa da 1gb ram benim "tabletim" için yeterli gelmediğinden ben tabletimde ready boost özelliğini kullanmak ve sistemi bir nebze olsun rahatlatmak istiyorum.

    Sabahtan beri uğraşıyorum ama internette bu konuyla ilgili fazla doküman veya konu yok. Yabancı forumlarda bazı bilgiler mevcut ama dil yetersizliği nedeniyle pek bir şey anlamadım.

    Bu konuda yardımcı olabilen varsa minnettar olurum







  • Sanal bellekten ekleyin. Fazladan bir ram ile aynı işe yapmayabilir belki ama yine de bilgisayarı rahatlatır diye düşünüyorum.
  • Bence çok doğru bir uygulama. Öyle bir sistemde USB ready boost kullanmak cihazı hızlandırmaz aksine yavaşlatır.
  • Ready Boost özelliği ram üzerindeki belli bir yükü(ön yükleme dosyaları) sanal belleğe aktarıp sistemin bir nebze olsun daha hızlı çalışmasını sağlayan bir özellik değil mi ben mi yanlış biliyorum?

    Yani benim şu anki sorunum yetersiz ram belleği dolayısıyla ready boost özelliğini kullanmak ve her ne kadar bir ram ile flash disk arasında çok uçuk bir okuma yazma hızı farkı olsa da 1gb ram yetersiz kaldığı yerde sistem kasma-donma yaşamasın, diğer açık programları kapatmak zorunda kalmayayım, biraz ağır da olsa ramin üzerindeki iş yükünü flash belleğe aktarsın.

    SSD ile ready boost' un birbirini yavaşlatma olayını anlamadım ben.

    Yani ikisi arasında şöyle bir mantık mı var acaba? "Sizin SSD' nizden yüksek hızla okunan dosyalar düşük hızlı flash diskin üzerine yazılırken bayağı bir yavaşlama yaşayacağınız için biz Microsoft olarak bunun için bu özelliği kullanmanıza izin vermiyoruz."


    Sanal belleği artırmak aklıma gelmemişti hiç deneyeyim bir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MâxeLL -- 18 Haziran 2015; 22:13:04 >




  • Ready boost bir sanal bellek tipidir. Sanal belleği 1'den fazla diske yaydığında sanal bellek pc'yi hızlandırır.

    SSD çok hızlıdır. SSD'deki sanal belleğin bir kısmını ready boost ile aşırı yavaş olan USB'ye aktardığında pc hızlanmaz yavaşlar.
  • MâxeLL kullanıcısına yanıt
    sanal belleği sistem yönetiyorsa, sanal belleği arttırmak bir değişikliğe neden olmaz.

    Yalnız teorik olarak sanal belleğin sabit bir değere sabitlemenin pc'yi hızlandıracağı yönünde bilgi veriliyor.
  • Konuyu hortlatmış olucam gençler ama aklıma iyi bir anlatım tekniği geldiği için yinede anlatayım dedim.



    Şimdi bir adet yarış arabası düşünün.. mesela Ferrari olsun, bu ferrari bizim SSD'miz.


    Birde bu ferrarinin yarışacağı 2 adet yol olsun, birisi toprak, biriside asfalt yol olsun.


    Toprak yol = USB ReadyBoost

    Asfalt yol = RAM belleği.


    Toprak yolumuz 4 Kilometre (4 GB) uzunluğunda olsun ve Asfalt yolumuzda 8 KM (8 GB) yolunda olsun.


    Eğer bu Ferrariyi çalıştırıp gaza bastığınızda (Yüksek boyutlu RAM yiyebilecek bir uygulama çalıştırdığınızda),

    bu Ferrari 8 KM boyunca asfalt yol katedecek ve bu yolu saate 400 KMH hız ile katedecek diyelim, (400 MB/s)

    Ama mesela bu ferrarinin o yolu bitirdikten sonra gitmeye devam etmesi gereksin, O zaman mecburen toprak yola girecek, toprak yolda maalesef zemini iyi olmadığı için Ferrarimiz kaza yapmamak için mecburen yavaşlamak zorunda, bu yüzden 400 yerine 120 KMH hız ile gitmek zorunda kalacak.


    Mantığı anlamışsınızdır diye tahmin ediyorum.


    Bir Ferrari ile Toprak yola girerseniz o arabadan asla tam olarak verim alamazsınız, Tıpkı "Bilgisayarım hızlansın" diyerek kurmuş olduğunuz o yavaş USB belleklerin sonucunda oluşan ReadyBoost ile SSD'yi yavaşlattığınız gibi.


    Size tavsiyem dostlarım, paranızda varsa gidin adam akıllı sistem toplayın paraya kıyın ReadyBoost'la falan felanla uğraşmayın. Yada ben bütçe dostu daha kaliteli bir çözüm arıyorum diyorsanız, internetten yüksek hızlara sahip sata 3-4 yada M2 ssd alıp onu bilgisayarınıza çeviriciyle USB yolundan takın ve onu readyBoost olarak kullanın.


    Böylelikle en azından Ferrariniz Asfalt yolu bitirince Toprak yola değil Parke taşlı bir yola girsin en azından 300 KMH ile falan gidersiniz.  





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.