Şimdi Ara

SSD'li Laptop Tavsiyesi Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, istediğim özellikleri yazıyorum, bunlara uygun bir laptop bilen varsa yazarsanız çok memnun olurum:

-Eğlence amaçlı kullanacağım, oyun, film vs. Matlab filan da kullanır, yazılım yaparım ama işlemci ve ram yüksek olursa zaten bunları karşılamış olacaktır.

-Büyük bir ekran istemiyorum. 15.6 uygundur.

-Çok üst düzey grafiklere sahip olmasına gerek yok. Öyle çok kastıran, son teknoloji, detaylı grafik isteyen oyunlar oynamıyorum. Ama ortalama bişey de olmasın yani, fifa 16'yı filan kasmadan çalıştırsın. Ya da iyi oyun oynayacaksam (gta 5 mesela) da düşük ayarlarda oynarım sorun değil, grafik meraklısı değilim yani. Kasmasın yeter.

-Yüksek miktarda sabit disk istemiyorum, gerek yok. Hareketli parça (Hdd ve optik okuyucu) da istemiyorum. Dolayısıyla ssd'li bir ultrabook tam istediğim şey. Ama piyasada ssd'ler hala yaygın değil gördüğüm kadarıyla, bunun sebebi nedir? Sırf hafızası düşük olması mı nedir yani? Ultrabook'larda ısınma sorunu var diyorlar, doğru mudur?

-Dell n5110 laptop'ımdan çok çektim. Plastik parçaların ısınıp kokması, içinin zaman zaman yanması, bozulan usb girişleri, tıkır tıkır ses gelen hard diskim, doğru düzgün okumayan dvd okuyucum filan... Yoksa iyi laptop aslında işlemcisi filan ama dediğim gibi her tarafı bozuldu. Hele bu ekran birleşim noktaları kırılınca bilgisayarın iç aksamı da çok zarar gördü, şu an wireless adaptörüm çalışmıyor mesela. Bozulmasın işte bi zahmet.

Bu yüzden metal bir kasa istiyorum, marka olarak da ASUS tercihim.

-Fiyat olarak en çok 3000 civarına çıkarım. 2000-2500 tercihimdir mümkünse.

İnternette aradım ama bu tür pek bir şey bulamadım, özellikle sadece ssd'ye sahip laptop çok az. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Aynen ben de bu özelliklerin tamamına katılıyorum. Bir tane de bana alalım aynısından :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İyi grafikli oyun oynamak isteyenler için en aşağı gtx950m grafik kartı ve i7 işlemci'li bilgisayarlar gündeme geliyordu, bunlar da 2800-3200 civarına bulunabiliyordu. Ancak dediğim gibi, ben çok üst düzey grafik istemiyordum. Zaten çok üst düzey grafik, üst düzey performans demek bir laptop için aynı zamanda daha ağır, daha hantal bir tasarım ve ısınma problemi demekti. Ben biraz daha aşağısı olan gt 940m-840m gibi modeller ve U serisi i5 işlemciler ile yetinebileceğimi anladım.

Asus x550 ve k555 serileri bu anlamda çok güzel gözüküyordu. Yukarıda yazdığım özelliklere en uygun olarak k555 serisini seçtim. Metalik, nispeten hafif (2.3 kg) yapısı ile hoşuma gitti. x550'lerin kasasının bir kısmı plastikmiş ve tuşlarda problem olabiliyormuş, öyle yazmışlar. Aldığım bilgisayar aşağıdaki linkte. Isınma probleminden hemen hemen hiç bahsedilmemiş, ki bu benim için çok önemliydi. Orjinali 4 gb ram, ama 4 gb ekleyip gönderiyorlar, garantiyi bozmuyor. Hard disk işini de kendim ssd alıp dvd yerine hdd'yi takarak çözeceğim, hatta belki onu bile takmam.

Ben OEM versiyon tercih ettim çünkü orjinal Windows edinebiliyorum ücretsiz olarak. Windows olsun istersen 100 tl filan fazlasına bu ürünü bulabilirsin çok sayıda var piyasada. Bayağı tercih edilen bir ürünmüş.

Tüm bunları bi yarım günlük google araştırmalarım sonucu öğrendim, umarım sana da yardımcı olur.

Asus K550UB - XO099D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemanowar -- 21 Mart 2016; 22:57:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: egemanowar

Hocam buradan bir geri dönüş alamadım, sonra saatlerce araştırıp gördüm ki sadece ssd'ye sahip laptop yok gibi bir şey. Olanlar da 13.3 inch ekranlı, genel kullanım için uygun değil.

İyi grafikli oyun oynamak isteyenler için en aşağı gtx950m grafik kartı ve i7 işlemci'li bilgisayarlar gündeme geliyordu, bunlar da 2800-3200 civarına bulunabiliyordu. Ancak dediğim gibi, ben çok üst düzey grafik istemiyordum. Zaten çok üst düzey grafik, üst düzey performans demek bir laptop için aynı zamanda daha ağır, daha hantal bir tasarım ve ısınma problemi demekti. Ben biraz daha aşağısı olan gt 940m-840m gibi modeller ve U serisi i5 işlemciler ile yetinebileceğimi anladım.

Asus x550 ve k555 serileri bu anlamda çok güzel gözüküyordu. Yukarıda yazdığım özelliklere en uygun olarak k555 serisini seçtim. Metalik, nispeten hafif (2.3 kg) yapısı ile hoşuma gitti. x550'lerin kasasının bir kısmı plastikmiş ve tuşlarda problem olabiliyormuş, öyle yazmışlar. Aldığım bilgisayar aşağıdaki linkte. Isınma probleminden hemen hemen hiç bahsedilmemiş, ki bu benim için çok önemliydi. Orjinali 4 gb ram, ama 4 gb ekleyip gönderiyorlar, garantiyi bozmuyor. Hard disk işini de kendim ssd alıp dvd yerine hdd'yi takarak çözeceğim, hatta belki onu bile takmam.

Ben OEM versiyon tercih ettim çünkü orjinal Windows edinebiliyorum ücretsiz olarak. Windows olsun istersen 100 tl filan fazlasına bu ürünü bulabilirsin çok sayıda var piyasada. Bayağı tercih edilen bir ürünmüş.

Tüm bunları bi yarım günlük google araştırmalarım sonucu öğrendim, umarım sana da yardımcı olur.

Asus K550UB - XO099D

Güle güle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sahin K.

http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-thinkpad-t440p-20awa0vqtx-i5-4300m-8g-256gb-w8-pro-P93547141

Hocam aynı başlığı iki kez açmışım yanlışlıkla. Bu önerdiğiniz de güzelmiş, değerlendirebilirdim. Ben aldığım ürünü yukarıda yazdım, bir de işte samsung 850 evo 500gb ssd takacağım ona, hdd'yi çıkarıp.

Yine de bilgi için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemanowar -- 23 Mart 2016; 11:07:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP İÇİN RAM ÖNERİSİ ?
    2 yıl önce açıldı
    Laptop İçin Ram Önerisi
    2 ay önce açıldı
    SSD TAVSİYESİ
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.