Şimdi Ara

SSD'li Laptop Önerisi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Belize

quote:

@bestgr

laptopun güç seçenekleri var. yüksek performansa alırsanız 3300 mhz civarında çalışır. Bu daha fazla güç, daha fazla ısınma demektir.
    Güç tasarrufuna alıyorum şuan, 700 900 mhz arasında çalışıyor. Fan sesi bile çıkmıyor.
    Teorik olarak pcnin bunu kendi yapması lazım "dengeli" modda. Ama ayarını beceremedim galiba. Ben manuel olarak masaüstüne bir kısayol atadım, tek tıklamayla güç modları arasında geçiş yapıyorum.

mx150, 1030un mobil versiyonu. 1050 daha iyidir tabi, aralarında über fark yok ama. Şöyle söyliyim: arkadaşımda 1050 var . Roe oyununda o 65 alıyor ben 60 fps. yarım saat geçince bizim fpsler ısınmadan dolayı hemen hemen eşitleniyor.

mx150 fortniteda kasmaz. high ayarlar 1080pde 30fps civarı alır ama. Ben 720p lowda oynuyorum. ortalama 70-90fps arası alıyorum. Fortniteda yeni bi mod var yemek savaşı diye, orda yapılar çoğalınca veya ortadaki duvar kalkınca 30lara kadar inebiliyor fps. Deprem olurmuşcasına titreme efekti var zaten, orda bilgisayarı zorluyor.
    Pubg bile oynuyorum ben 2-3gündür mx150 ile. 50-70fps arası değişiyor. Bazen kalabalık şehir girişlerinde anlık 40ları görüyor.

Kasması ısınmadan dolayırı. Isınan pcde 1060 1070 de kasar.

ŞU siteden hem gpu hem de cpu sıralamasına bakabilirsiniz.

Isınmayan laptoptaki mx150yi, ısınan laptoptaki 1060a bile değişmem. Aynı laptopta tabiki 1050 daha iyi.
    Şu da bir etken: mx150yi i5-8250u ile beraber kullanıyorlar. 1050yi u işlemciyle vermiyorlar. 8.nesil u işlemci daha az ısındığından mx150ler de ön plana çıkıyor. Heralde 1050yi besleyemiyor i5-8250u.

Monstera karar verdiğinize göre oyun odaklısınız. Oyun için 1050yi tercih edin en az. Mx150 biraz daha casual gamerlar için. Günde 1-2saat takılayım yeterli diyenler için. 1-2yıl sonra ne olacağı belli değil. Gerçi hardcore gamerlara 1050 de düşük gelir bütçe meselesi.
    CK004NT düşünüyorsanız anakonumuza bi uğrayın:https://forum.donanimhaber.com/hp-pavilion-15-ck004nt-kullanicilari-klubu-ana-konu--135851695#135851695

Yani bu turbo ghz mevzusu pc içinden bizim seçimimiz ile değişkenlik gösteriyor öyle mi ? İyiymiş...

Aslında oyun odaklı değilim. Masaüstü bilgisayarım eskidiğinden dolayı PS4 aldım ve oyun derdini %90 kapattım diyebilirim.Elimdeki bilgisayar parçalarını satıyorum ki yeni laptop ne kadar ucuza gelirse o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Yani asıl kullanım amacım oyun değil sadece dediğim gibi ben oyun üzerinden kaliteyi anlayabiliyorum malesef. Derdim masaüstü bilgisayarımdan vazgeçiyorken ondan daha dandik bir bilgiyasarı 3.000 - 4.000'e almamak. E haliyle kullanım amacım belli 1080p bluray film indir izle arşivle,torrent,pshop,ms office vs. ama tabi ki arada bir canım sıkılırsa minimum a.creed origins (bunu da belki 5 defa yazmışımdır ),battlefield 1 gibi oyunları açacak bir laptop olsun dedim.Sonuçta 4.000 küsür bir laptop almayı düşünüyorum...

Aslında HP pavilion'a tamamdım. Monster ve HP ürünleri çok yakın hemen hemen aynı... ikisinde de tam istediğim gibi 256 SSD ve 8GB Ram var...

Beni sadece ghz ve ekran kartı düşündürdü Hp 1.6GHz , Monster 2.4 GHz neredeyse 1.0GHz fark oldğundan dolayı bir kere kıyıp monster alsam mı dedim.O da ilerisi için daha garanti olsun 400 500 fazla ver daha çok kullan mantığından dolayı... Mx150 ekran kartının GTX 1030'a denk geldiğini bilmiyordum. Bu denklik mevzusu dediğiniz gibi i5-8250U ile randıman olarak çok iyi,ses çıkmıyor,ısınma olayı vs sorun olmuyor diyorsanız tabi tekrar düşünmek gerek sonuçta arada parasal olarak bir windows 10 pro 64 kadar fark var... (Tabi cd-rom yok ama )

quote:

@MitraAOE

Malesef cevap verme gereği duydum hocam. Bestgr ve expressimo arkadaşlarım benden daha tecrübeli ama kesinlikle monster'in o fiyatları hakettiğini ben düşünmüyorum. Vaktiniz varsa 1 ay bekleyin derim.

Estağfurullah... Konu herkese açık sonuçta da yani bende düşünmüyorum sadece piyasadan dolayı bu fiyatlara çıktığını kabullendim diyelim... Biraz daha beklemeyi düşünüyorum, monster dedim ama MX150 kartı bu kadar iyi ve yakınsa GTX1050'ye kararı tekrar gözden geçirmek gerek.Çok yakın laptoplar sanırım fiyat kalite konusunda hata yapmak istemiyorum. Ne kadar götürürse o kadar iyi olarak bakıyorum...

quote:

@Time Sub

1 ay sonra ne olacak usta

İlk okuduğumda bende anlamadım ama herhalde sene sonunda daha çok indirim görür diye düşünüyor.

Alıntıları Göster
    1.6 ghz'e takılmayın siz, kağıt üzerinde düşük görülüyor ama sadece masaüstündeyken veya video izlerken düşük frekans kullanılıyor.
    Pek karşılaştırma yapılabilecek durumda pcler değil ama yine de yazayım.

abra a5in işlemcisi daha iyi. Oyunda fps karşılığı olur mu bilmiyorum, bence olmaz.
    a5in ekran kartı bir tık daha iyi.
    a5in rami bir tık daha iyi.
    hpnin ssd'si daha iyi.
    Ekran aynı. Biri mat biri parlak. tercih meselesi.
    a5'in boş port çok fazla. usb çoğaltıcı falan gerekmez, ek ssd hdd ram takabilirsin.
    hp'de usb sınırlı. ek m2 ssd takılmaz, ek ram ve hdd takılır büyük ihtimalle, hdd takmayı denemedim ama kasa içinde boşluk ayrılmış, soket slotu var ama soketi yok.
    ağırlık, incelik, şıklık ve batarya hp'den yana.
    Isınma konusunu expresimo hocam daha iyi bilir. hp çok ısınır önyargısı bende de vardı ama bu u işlemci sayesinde sanırım, bu pc ısınmıyor. Birinin tdp değeri 15 diğerinin 45. Hpnin işi kolaymış zaten, monster da başarmış diyelim.

win10 pro 64bit 20 liraya key alıp kurarsınız kendiniz orjinal. İki bilgisayar da sizi üzmez gibi duruyor. monsterın kağıt üzerindeki ömrü bir tık daha fazla olur. Sanki o işlemciye 1050 yakışmamış gibi bir izlenim oluştu bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Eğer daha cok günluk kullanimsa pil vs hp daha iyi olacaktır. Hp lerin pil süreleri uzun. Monsterların msi ların ise baya kısa. Lenovo y520 ucuza bulsanız y520 önerirdim veya asus fx504. Ama monster ın biraz fazla gömüldüğünü düşünüyorum. Hp kullanan arkadaşın mx150 1060 yorumu da cok doğru. Ben hep o yüzden 1060 almak isteyenleri bile 1050 ti a yönlendirdim. Ama monsterın bu modeli abra a5 v13 ısınmıyor. Tabi ki birebir mx150 laptop kadar olabilir mi tartışılır,ama serin bu kasalar. Önceden bu kasaların benzeri cihazlar 3.70 dolar kurunda neredeyse bu paraya geliyordu düsünün serinlik olayini ki monster bunu anlayip standart yapmaya karar vermiş.Turbo ya çok takılmayın burada bilir kişiler olarak size yardımcı oluyoruz ve oluruz da içiniz rahat olsun. Turbonun tamamını veren cihaz pek olmuyor çünku turboboost ısınma yapan bir şey. Bana göre i5 i7 performans farkı pek yok. Oyunlarda fps farki sıfır ve pil ömrü de serinlik de düsünursek i5 laptop alırım.
    quote:

@expressimo

Eğer daha cok günluk kullanimsa pil vs hp daha iyi olacaktır. Hp lerin pil süreleri uzun. Monsterların msi ların ise baya kısa. Lenovo y520 ucuza bulsanız y520 önerirdim veya asus fx504. Ama monster ın biraz fazla gömüldüğünü düşünüyorum. Hp kullanan arkadaşın mx150 1060 yorumu da cok doğru. Ben hep o yüzden 1060 almak isteyenleri bile 1050 ti a yönlendirdim. Ama monsterın bu modeli abra a5 v13 ısınmıyor. Tabi ki birebir mx150 laptop kadar olabilir mi tartışılır,ama serin bu kasalar. Önceden bu kasaların benzeri cihazlar 3.70 dolar kurunda neredeyse bu paraya geliyordu düsünün serinlik olayini ki monster bunu anlayip standart yapmaya karar vermiş.Turbo ya çok takılmayın burada bilir kişiler olarak size yardımcı oluyoruz ve oluruz da içiniz rahat olsun. Turbonun tamamını veren cihaz pek olmuyor çünku turboboost ısınma yapan bir şey. Bana göre i5 i7 performans farkı pek yok. Oyunlarda fps farki sıfır ve pil ömrü de serinlik de düsünursek i5 laptop alırım.

quote:

@bestgr

1.6 ghz'e takılmayın siz, kağıt üzerinde düşük görülüyor ama sadece masaüstündeyken veya video izlerken düşük frekans kullanılıyor.
    Pek karşılaştırma yapılabilecek durumda pcler değil ama yine de yazayım.

abra a5in işlemcisi daha iyi. Oyunda fps karşılığı olur mu bilmiyorum, bence olmaz.
    a5in ekran kartı bir tık daha iyi.
    a5in rami bir tık daha iyi.
    hpnin ssd'si daha iyi.
    Ekran aynı. Biri mat biri parlak. tercih meselesi.
    a5'in boş port çok fazla. usb çoğaltıcı falan gerekmez, ek ssd hdd ram takabilirsin.
    hp'de usb sınırlı. ek m2 ssd takılmaz, ek ram ve hdd takılır büyük ihtimalle, hdd takmayı denemedim ama kasa içinde boşluk ayrılmış, soket slotu var ama soketi yok.
    ağırlık, incelik, şıklık ve batarya hp'den yana.
    Isınma konusunu expresimo hocam daha iyi bilir. hp çok ısınır önyargısı bende de vardı ama bu u işlemci sayesinde sanırım, bu pc ısınmıyor. Birinin tdp değeri 15 diğerinin 45. Hpnin işi kolaymış zaten, monster da başarmış diyelim.

win10 pro 64bit 20 liraya key alıp kurarsınız kendiniz orjinal. İki bilgisayar da sizi üzmez gibi duruyor. monsterın kağıt üzerindeki ömrü bir tık daha fazla olur. Sanki o işlemciye 1050 yakışmamış gibi bir izlenim oluştu bende.

O zaman tüm bu önerileri ve yorumların ışığında HP vs Monster önerisinde ;

HP avantajları

-Pil süresi
    -Görünüm,ağırlık vs.
    -İşlemci ve ekran kartı uyumu
    -Fiyat ( 792,1 TL daha ucuz )
    -SSD daha iyi

Monster avantajları

-İşlemci daha iyi
    -Ekran kartı daha iyi
    -Ek donanım portu var
    -Ram daha iyi
    -Usb port fazla

Tüm bu karşılaştırmalar doğruysa ısınma konusunda da her iki bilgisayarda sanırım ısınmıyor...

Yani bu iki bilgisayar performans,fiyat karşılaştırılmasında objektif olursanız aradaki fiyat farkı ( 792,1 TL ) Monster Abra için değer mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belize -- 27 Kasım 2018; 13:10:26 >

• Belize kullanıcısına yanıt
    eski hp aletiniz varsa veya tanıdıklarda falan, 480 lira ek indirim alırsınız. İndirim kupon zamanları geçti gerçi ama denk getirebilirsiniz belki diye süylüyorum.
    hpyi 11.11de n11de 420 liralık indirim kuponu ve 450 liralık hp geri ödemesiyle 3-3.1 civarına getirdim ben. Bu durumda bu bütçenin f/p kralı oluyor hp.

Ama bu iki kupon da yoksa sizin tercihleriniz belirler bunu. Kaç usb bağlayacaksınız, oyun ne kadar önemli, taşınabilirlik vs. ne kadar önemli gibi sorulara bağlı.

ek donanım portu kısmını bir daha açıklıyım. Konu ssd ram ve hdd:
    SSD: a5'e 1 adet fazladan m2 ssd takılabilir. hpde bu yok.
    RAM: İkisine de 1 adet fazladan aynı ramden takılabilir.
    HDD: İkisine de takılabilir ama hpninki %100 kesin değil, yazılmamış. Ben içini açtım da gördüm. hdd için yer ayrılmış, soket girişi de var ama ara bağlantı kablosu yok, alıp denemek lazım.

Tabi hdd takmak yerine bu 2.5 inçlik -m2 olmayan- ssdler takılabilir mi oraya hiç girmiyorum kafalar karışmasın. Benim de pek bir tectübem yok o konuda.

Ben 1-2yıl idare etsin oyunlarda, sonra masaüstüne geçerim düşüncesiyle hpyi aldım. Masaüstü alınca bunu da mobil kullanıma ayırırım.
    Ha hardcore gamer olacaksam a5'i yine almazdım 1050 güçsüz kalır diye. Bana göre oyun masaüstünde oynanır, laptop çerezliktir. 5-10 bin liralar laptopa gömmek bana göre değil, aynı paraya canavar gibi masaüstü toplanır.

Bir de monster çok plastiğimsi duruyor. hpnin kasa genel olarak metal ama arka kapak plastik.

Şunu alın demem için bir kampanya indirim gerekiyor ikisi için de. Tam indirimler bittiği zaman geldiniz hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 27 Kasım 2018; 15:13:45 >

• Belize kullanıcısına yanıt
    Ileri de olaki ps4 bozulur veya satarsinız oyun oynatacak pc toplamak yerine monster kullanırsiniz. AMA, Macun yenileme ve bakimi olsun,güncellemeler olsun bu konu monster için hassas bir mesele. 6 ay veya yılda bir o macun değişecek eğer çok oyun oynarsanız. Ha eger düz kullanacaksanız 2 sene ye kadar gider. Hp de de değişim gerekecek ama u serisi ile hq serisinin oranları asla bir olmaz. Hp o konuda daha sakin. Ileride yaniyor pc demeyin diye yazdim. Bu yazdıklarım bir sorun degil,genel arabanızın bakimı gibi. Monster yerim msi da alsanız aynisı geçerli. Macun olarak adi macunlardan ve zalmandan uzak durmanız yeterli. Mastergel pro veya xigmatek pt g3606 iyidir,mastergel maker mükemmeldir. Arctic mx4 eh işte,silver ı çok da onermem, ceramique 2 de fena değil ve uzun süre dayanıklıdır aslinda hatta xigmatek den daha başarili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.