Şimdi Ara

SSD+ HDD yerine sadece SSD kullanmanın artı ve eksi yönleri nelerdir? + 3 soru daha

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alttaki soruları hangi başlık altında sorabileceğime karar veremedim arkadaşlar ve bu yüzden yeni bir başlık açtım.

    http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=435051&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR

    Yukarıdaki modeli satın almayı düşünüyorum ama aklıma takılan bazı şeyler var:

    1- Lapton konfigürasyonunda ''default'' olarak var olan 750GB Seagate® 3GB/sn 7200RPM yerine Laptop'un içinde sadece SSD olsun istiyorum. (128 GB şu an için yeter de artar bile benim için) Sonradan SSD alıp uğraşmak yerine, SSD'nin siparişimle beraber ve Laptop'umun içine monte edilmiş halde gelmesini tercih ederim ama başka bir alışveriş sitesinden kargo dahil 260 TL'ye alabileceğim Kingston SSD, Monster'da 375 TL olarak gözüküyor. Çok ciddi bir fark bu. Neden?

    2- Laptop'umda HDD + SSD yerine sadece SSD olmasının artıları veya eksileri var mı?

    3- Linux işletim sistemine sahip olarak sipariş edeceğim Laptop'uma, sonradan Windows 7 yüklemem kolay bir işlem mi? İnternet'ten araştırdığım kadarı ile , sıradan bir format işlemi gibi gözüküyor. Windows 7 DVD'sini tak, Linux'un olduğu partisyonu formatla ( sadece SSD olacağı için başka bir seçenek olmayacak sanırım) ve sonrasında Windows 7 yükle tarzında mı? Yoksa yıllardır pek aktif olmadığım PC platformunda işler daha komplike hale mi geldi?

    4- Siparişimle gelecek olan sırt çantasının kalitesi nasıl? Tatmin edici değilse, siparişten çıkarıp , Laptop elime ulaştığında, kendi seçtiğim bir çantayı alabilirim.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TreePriority -- 16 Ocak 2013; 1:02:20 >



  • Hocam bilmediğim soruları boş bırakıyorum. Bildiklerimdende yanlış yazdığım olursa affola.

    2. Bence sadece ssd olması + değilde eksidir. Çünkü ssd'nin kapasitesi az. Hdd'nin ssd hızını düşürdüğünü zannetmiyorum. Hem hdd hem ssd'li bir sisteminiz olursa daha iyi olur. Ssd'de sık kullandığınız şeyleri(işletim sistemi, ağır oyunlar vs.) koyarsınız. Hdd'yide depolama olarak kullanırsınız(resim, müzik, film vs.). Tabi ihtiyacınıza göre değişir bunlar.
    Bana 120 yeter fazlasına ihtiyacım yok hızlı olsun derseniz. Sadece ssd almak sizin için daha iyi olur. Yer de lazım dersen ikisini birden. İkisine para yok ama yer şart dersen hdd al ssd'yi sonra alırsın. Hangisi uygun geliyosa sana

    3.İşletim sistemi olayı basit. Format atmayı biliyorsanız sıkıntı yok. Linux'un olduğu bölümü silip yeniden oluşturur win 7'yi basarsınız. En temizinden hallolur o iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece SSD kapasitesi çok büyük olasılıkla yetersiz gelir hocam o yüzden bir hdd ihtiyacı doğacaktır, ama ssd'nin artıları çok fazla ister dışarıdan alıp sonra takın isterseniz direk monsterdan sipariş edin ama bence sisteminizde muhakkak bulunsun.
    Çantası fazla büyük valiz olarak kullandığını söyleyenler çok fazla, ben 2 laptop birden taşıyorum zaman zaman:) dışarıdan daha kendi istediğin gibi bir şey de alabilirsin oradan almak yerine. Format olayı da normal formatla aynı bir farkı yok. SSD'nin pahalı olması da monsterın bütün upgradelerde uyguladığı prosedür sanırım,sanki iki ürün arasındaki farkı değil de olduğu gibi ürünün bedelini talep ediyorlar gibi ciddi rakamlar oluyor upgrade bedelleri, ayrıca ekletmek istediğin bedellerde normal piyasanın epey üstünde (sebebini bilmiyorum) biraz karışık cevapladım ve sanırım anlatım bozuklukları falan çok fazla oldu, affola, umarım yardımı dokunmuştur.
  • 120 GB yetmez hocam. her şeyin kapasitesi arttı. diskin de artması gerekiyor. örneğin XP 700m idi. ancak W7 4 GB. W8 yüklemek istesen 10 GB. bir oyun artık 10 GB. filmler bile 10 GB oldu. yani bir kaç oyun yükleyince geriye hiç boşluk kalmaz. benim ilk bilgisayarım 80 GB idi. ancak o zamanlar yetiyordu.

    benim size 2 önerim var:

    1. 120liği alın ve diğerini boş bırakın. vatandan %30 indirim olunca aynı markanın 240lığını alın. 380 civarı fiyatı olur. (monsterde 550)

    2. aynı işlemi momentus 750lik için yapın. yaklaşık aynı fiyat. ancak kapasitesinin yanında performansı da iyi. 6GB/saniye.

    son söz: bilgisayarların yanında gelen 7200 RPM olan diskler USB 3.0 mantığı gibi çalıştıklarından dolayı; daha hızlı çalışan bir SSD olsa bile film kopyalama hızı USB 3.0 'ın üstüne çıkamayacağından dolayı siz ek olan birimdeki hızı sadece HDD-SSD arasındaki geçişlerde fark edersiniz ki böyle bir geçişi yapma ihtiyacınız olmaz.

    saygılar.
  • Cevaplar için teşekkürler herkese.

    @Elcas: Ben de şimdilik tek bir SSD ile idare ederim diye düşünüyorum. İleride eğer kapasite yetmezse , 2. bir SSD alabilirim. Gerçi depolamak istediğim dosyaları harici bir HDD ile de halledebilirim sanırım.

    Son olarak aklıma takılan konu şu arkadaşlar:

    Herhangi bir elektronik cihazı aldıktan sonra, ömrüm teknik servislerde geçerse açıkçası içimden o cihazı tamir ettirip kullanmak gelmiyor. (Bugüne kadar neredeyse hiç başıma gelmedi neyse ki)

    Monster'ın MSI GT70 kasası kullanan modellerine sahip arkadaşlardan, tecrübelerini öğrenmek istiyorum. Sık sık arıza yapan ürünler mi yoksa benim gibi özenli ve dikkatli kullanan kişilerin elinde kolay kolay bozulmayan cihazlar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TreePriority -- 16 Ocak 2013; 10:46:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JohnV

    Cevaplar için teşekkürler herkese.

    @Elcas: Ben de şimdilik tek bir SSD ile idare ederim diye düşünüyorum. İleride eğer kapasite yetmezse , 2. bir SSD alabilirim. Gerçi depolamak istediğim dosyaları harici bir HDD ile de halledebilirim sanırım.

    Son olarak aklıma takılan konu şu arkadaşlar:

    Herhangi bir elektronik cihazı aldıktan sonra, ömrüm teknik servislerde geçerse açıkçası içimden o cihazı tamir ettirip kullanmak gelmiyor. (Bugüne kadar neredeyse hiç başıma gelmedi neyse ki)

    Monster'ın MSI GT70 kasası kullanan modellerine sahip arkadaşlardan, tecrübelerini öğrenmek istiyorum. Sık sık arıza yapan ürünler mi yoksa benim gibi özenli ve dikkatli kullanan kişilerin elinde kolay kolay bozulmayan cihazlar mı?


    hocam kronik problemler dışında teknoloji TAMAMİYLE ŞANS.2008 nisanda yanlış hatırlamıyorsam babamla aynı anda aynı telefondan aldık serinoları arasında 1 fark var yani aynı üretim bandından aynı anda çıkmış birebir aynı cihaz olması lazım. 2 sene sonra babamınki mikrofonu bozuldu. ekranında renk değişimi benzeri problemlerle karşılaştı. kendisine göre telefon inanılmaz dandik ancak benim telefonum şu anda sapa sağlam çalışıyor. bir kere hoperlörinde bi problem oldu oda garantiden değişti. şu anda sadece bataryasının 4 yaşını doldurmuş olması sebebiyle kullanım süresi kısaldı ancak telefonun kendisi sağlam bir şekilde duruyor.

    şimdi alacağımız laptoplardada aynı durum söz konusu.
  • Şans faktörü var tabi ki ama cihazların kullanım şekilleri de önemli. Şu ana kadar kullandığım hiçbir elektronik cihaz için teknik servise yolum düşmedi.

    Hatırladığım tek problem:

    7-8 sene kadar önce Gold'dan Nokia marka telefon almıştım. 1 gün sonra kamera merceği açılmaz hale gelmişti. Gold yetkilileri Nokia servisine, Nokia teknik servis yetkilileri de Gold'a yollamıştı beni. İşkence gibi geçen 1 ay sonunda, paramı geri alabilmiştim. O günden beri Gold'dan pahalı elektronik cihazı satın almadım.

    Konumuza dönersek, genel olarak sormuştum aslında. Burada okuduğumuz yazıların çoğu, problem yaşayan müşterilerle ilgili. Eminim sorun yaşamayan büyük bir kitle de vardır. Hiçbir marka %100 sorunsuz cihazlar üretemez tabi ki ama bazı markaları diğerinden ayıran, genel olarak cihazlarının çok daha az sorun çıkarmasıdır. Eğer Monster markasındaki sorunlu cihaz sayısı sorunsuza oranla fazlaysa, aynı fiyata daha düşük özellikli bir Laptop almayı tercih ederim.

    Yorumun için teşekkürler bu arada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.