Şimdi Ara

SSD aldıktan sonra ne yapmalıyım? (Aktarım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese, ben HDD'den SSD'ye geçiş yapacağım ve Laptobumun şuanda HDD takılı olan slotuna SSD'yi takıp, HDD'yi de DVD slotuna takmayı düşünüyorum. Ancak hiçbir verim kaybolmadan tüm Windowsu ve içindekileri de aynen SSD'ye aktarıp bilgisayarımın ana diskinin SSD olmasını istiyorum. Sorum şu ki SSD'yi HDD'nin yerine taktığımda HDD'yi de DVD'nni yerine taktığımda bilgisayarı ilk açtığımda HDD'nin soketinin yerinde SSD olduğu için SSD üzerinden mi açılır, yoksa DVD slotu yerine bağlamış olduğum ve içinde Windows kurulu olan HDD'yi mi açar? Bu konuda hangi adımları takip etmeliyim, verilerimi aynen nasıl SSD'ye geçirip Windowsu SSD üzerinden çalıştırabilirim? Windows lisansım veya programlarımın verileri bozulmadan SSD'ye nasıl aktarıp ana sürücüm haline getirebilirim?


    Lenovo İdepad 330 - 15IKB

    Aldığım SSD --> Samsung Evo 870 500GB SATA3








  • Biostan Boot hangisi ayarlanırsa o açılır.
    Bir çok disk klon programı var. YouTube dan bakabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle açıklayım bilgisayar(efi) önce ana sata portunu denetler orada önyükleme yapacak bir işletim sistemi bulamaz ise dvd takılı diski denetler

    tabi size tavsiyem SSD'ye sıfırdan temiz kurulum yapmanızdır

  • layk5t kullanıcısına yanıt

    İki ay klonlu bu şekilde kullansam, sonradan sıfır temiz kurulum yapsam bunun da oluru vardır sanırım? Performans kaybı yaşamam en azından 2-3 ay sonrasında bir probleme yol açmaz doğru mu?

  • TheFlowers kullanıcısına yanıt

    Hp Laptopımı 2 yıl önce Seagate 320 gb harddiskten 240 GB adata ssdye geçirdim. Seagate discwizard ile klonlama yapmıştım. Hala kullanıyorum. Tek sıkıntı HP'nin verdiği kurtarma partisyonunu klonyalayadım. Samsung'un yazılımı yapabilir.

    Klonlama yapmadan önce windowstan disk temizleme yapınız, eski yedekleme yansılarını (gölge kopyalar) temizleyiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Başka bir yerde biri Macrium Reflect programını kullanmamı söyledi. Samsung'un kendi programının bazı Windows partisyonlarını kopyalayamadığını söyledi, SSD'min orjinal programı varken başka programı kullanmak ne kadar akıllıca sizce?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.