Şimdi Ara

SSCB, Ekim Devrimi ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekim devriminin gerçekleşmesi için dünya yönetiminde söz sahibi ultra zengin kapitalist ailelerin yardım ettiği, yani artık bu oluşuma ne ad verirseniz, iddia ediliyor. Bunun gerçekliği nedir? Ben Bolşevik devrimi, komünizm ile ilgili önemli şahsiyetleri pek araştırmadığımdan dolayı bu konuda pek bilgi sahibi değilim. Burada bu konuda araştırma yapmış birileri varsa belki yardımcı olur düşüncesindeyim. Eğer böyle bir şey varsa ki bana oldukça mantıklı geliyor, iki kutup ideoloji olan kapitalizm-komunizm gibi bir birlikteliğe şahit oluyoruz.
    Bana mantıklı görünmesinin sebebi de dünyayı yönettiği iddia edilen ünlü kapitalist aileler de zaten "tek dünya devleti" istiyorlar. Dinsiz, milliyetsiz bir dünya modeli. Sadece komünizm ile görünürde çatışan tek tarafı istedikleri yönetimin totaliter olması.
    Böyle bir şey varsa yorumlarınızı rica ediyorum. John Coleman- 300'ler Komitesi kitabında bu bilgiye rastladım.

    Küçük not: Eğer bu kitabı okuyan varsa bir şey daha sormak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam dünyayı yöneten ailemi varmış Bolşevik devrimi Lenin'in üstün örgütleme çabası sayesinde olmuştur.Lenin ne kadar çok akıllı olmasada büyük adamdır.Kapitalist ailelerin yardımı olsaydı SSCB ekonomik olarak çökmezdi zaten.Burdan anlayabilirsiniz ki Lenin'in devrimci örgütlenmesinin ne kadar başarılı olduğunu ve devrimi nasıl getirdiğini.Dönemin sosyal yapısı da devrime uygundu ayrıca.
  • Just Tarih kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkür ederim. Bu arada dünyayı yöneten aileler derken Rockefeller, Rothschild, İngiliz Kraliyet Ailesi tarzında kapitalist aileleri kast etmiştim.

    Ayrıca John Coleman, kitabında Fransız Devrimi'nde de yine bu baronların parmağı olduğunu söylüyor. Hani bu John Coleman kimdir necidir, söyledikleri ne kadar doğrudur onu teyit edecek bir şey de yok. İnternette adamın biyografisine bile rastlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekin devrimi Almanların Çarlığı yenmek için iç karışıklığa sebep olmak içinde kullandığı desteklediği bir olay.Adamlar tamamen kendi başlarına yaptı diyemeyiz.
  • Konu nick avatar ahenkle dans ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.