Şimdi Ara

(Ss'li) 70 Madde ile Sadece Tembeller Toplu Taşıma ve Araba Kullanır (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
9
Favori
24.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Theologist

Hiçbir şeyi anlamadığın gibi dalga geçtiğimi de anlamamışsın.

Alıntıları Göster
    Aynı sen misal

Ama şunuda tekrar hatırlatmak istiyorum bisket çağ dışı kalmışlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazarcep H kullanıcısına yanıt
    Ahahaha, deve vardı da biz mi binmedik?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ahahaha, deve vardı da biz mi binmedik?
    Kaç paran var bilmiyorum ama istiyorsan biraz 200 lira filan biriktir evraksız mobilet al bari

Sizin o aşağıladığınız bisikletçiler en azından takım elbiseye bedenini uydurabiliyor. Çok modernsiniz ya, memleketin arabalı ulemaları...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Sizin o aşağıladığınız bisikletçiler en azından takım elbiseye bedenini uydurabiliyor. Çok modernsiniz ya, memleketin arabalı ulemaları...
    Biskete çocukluk hariçi bitmedim
    Motorum var enduro
    Arabam var sport
    Neyse askerliğimide yaptım muh. As.tğm olarak
    Kilomda 59
    Ayrıca yine burada çoğu iş güç sahibi arkadaşım da öyle aşırı kilolu değil
    Bisket e binip 100kg olan da tanıyorum illa zayıf olacak yada fit olacak diye bir şey yok bu tez i unut dostum
    Tamam ben motorada fazla binmiyorum bir tek doğayı sevdiğim için arada virajlı dağ yollarına giderim ağaçların arasına sıfır aldığım motor daha 3 bin km olmadı ki 9. Yılında f800 üm var araba da aile filan km yapar ben yürümeyi de severim hızlı yürürüm ama hiç bisket olsun da asla istemem bir kere kölelik o vücuta eziyet ya ne o çevir çevir yaşlanınca görürüm ben seni

Yaşlanmak demişsin, vücut sağlık falan tereciye tere satıyorsun, benden söylemesi... Tamam sen, hadi bakalım bildiğin yolda yürümeye devam et, hiç trafik kurallarına, yol işaretlerine, kontrol ışıklarına dikkat kesilmeden, oldu mu, nasıl olur? Atın ölümü arpadan olsun demiş atalarımız, inceldiği yerden kopsun sen tatlı götünü kuştüyü yastığından eksik etme. Sağlık da böyle birşey, hiç bir bilene danışma zinhâr. Taşa dönersin falan, bunlar eski köye yeni adet - bünyeyi bozar. İnsan bildiğinden şaşar mı, Allah şaşırtmasın! Bir keramet olsa, haberimiz olurdu zaten, sen bir başına bisikletinle Amerika'yı mı keşfediceksin! Adamı benzin döker yakarlar da bir kez olsun doğruya doğrusun demezler.

• Arkadaşlar, gücünü denemek isteyenlere adres belli: Feza Gürsoy Bilim Merkezine gidip gücünüzü test ediyorsunuz.
    Bilginiz olsun diye söylüyorum, bisikletçi 100 kilo olmaz, o bisiklet sporunu diline dolamış amatördür. Bisiklet sporculuğu 1 at gücünden başlar, 2 at gücüne kadar yol alır.
    Şimdi hakkınızı yemeyeyim kimse anasının karnından cahil doğmuyor. Siz biraz edinilmiş beceriksizlik etkisi altındasınız, o yüzden bedeninizin doğal vasıfları kötürüm kaldığı için size yapamazmışsınız gibi geliyor. O yüzden Feza Gürsoy Bilim Merkezine hadi bakalım marş, marş. Terlemeyene sağlık yok.

• "Bisiklet kullanmak araba kullanmaktan daha güvenlidir.
    Motorsiklet kullanıp ölen insan sayısı 6141 kişide 1.
    Araba kullanıp ölen sayısı 11,883 kişide 1."

Sözelcisin sanırım ? Hangisinde ölüm oranı daha fazla yukarıdaki paylaşımına göre.

Neredeyse motor kullananlar otomobil kullananlara göre X2 daha fazla ölüyor.

İşin vahim olan kısmı onlarca insan bu mesajı görmüş ve yazmış bir Allah'ın kulu da dememis bunda hata var diye

• quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

"Bisiklet kullanmak araba kullanmaktan daha güvenlidir.
    Motorsiklet kullanıp ölen insan sayısı 6141 kişide 1.
    Araba kullanıp ölen sayısı 11,883 kişide 1."

Sözelcisin sanırım ? Hangisinde ölüm oranı daha fazla yukarıdaki paylaşımına göre.

Neredeyse motor kullananlar otomobil kullananlara göre X2 daha fazla ölüyor.

İşin vahim olan kısmı onlarca insan bu mesajı görmüş ve yazmış bir Allah'ın kulu da dememis bunda hata var diye
    Bisiklet ve motosiklet farklı araçlar. Biri insan gücüyle hareket eder diğeri motor.

Galiba algılayamadınız, mesajı okumaya devam etseydiniz bisiklet kısmını da görecektiniz iki satır sonra.

Bisiklet 68.000 kişide bir yani arabalardan da, iş kazasında ölenlerden de daha düşük bir oranına sahip, en tehlikeli araç motosiklet, bisiklet değil.

• İstatistiklerin bir önemi yok, kazalar kasklı ve kasksız diye ikiye ayrılıyor. Kasklılar basit yaralanmayken, kasksız yaralanmalar ağır yaralanmayla sonuçlanıyor. Kesinlikle kaskınız varken, düşük hızlı bir çarpmada başınıza darbe almazsınız, düştüğünüz yerden kalktığınız gibi yola koyulursunuz. Buradaki püf nokta araçlarla kafa kafaya gelmemek, önünüze engel çıkmadıkça kaza riskiniz basit düşmelerle sınırlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisikletin calinmasini nasil engeliyosunuz? hep aklimda elektronik bisiklet vardi yokus yukarilari elektirige takarim diye dusunuyodum ama biraktigim park etigim yerde birinin tutup kaldirip calacagi ihtimali beni vaz gecirdi hep
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizhan66

Bisikletin calinmasini nasil engeliyosunuz? hep aklimda elektronik bisiklet vardi yokus yukarilari elektirige takarim diye dusunuyodum ama biraktigim park etigim yerde birinin tutup kaldirip calacagi ihtimali beni vaz gecirdi hep
    İki adımlı güvenlik önemli ile, harekete duyarlı sesli alarm ve sağlam şifreli bir kilitle sorun yaşamazsınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel gelişmeler de oluyor, İstanbul Beykoz belediye başkanı da gidip gelme işini bisikletle yapmaya başlamış.

İzmir belediye başkanı Tunç Soyer'den sonra güzel örnekler.

• Hocam fikirlerinizi genele olmazsa olmazmis gibi empoze etmeye çalışmayın, hosunuza gidiyorsa kullanin, kendi adima cikip konu açıyor muyum, bisiklet söyle kotu boyle kotu hicbir isimi cozmeme yardimci olamaz diye tonlarca made siraliyor muyum, şu sosyal medya ile herkes kendisinin hesabina kitabina uyan hosuna giden seyleri belli bir sure sonra empoze etmeye çalışıyor, saniyor ki herkes icin tek care hadi oradan ya, benim hic isimie gelmez, misal bisiklet. Hiçbir isimi gormez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bisiklet kullanmak gerekten çok keyiflidir.

Maalesef şöyle bir durum da var bir çok şehrimizde:

Yönetimler bu konuyu önemsemiyorlar. Daha bazı yerlerde yeni yeni bisiklet yolları yapılmaya başlandı. Halbuki bisiklet için özel yollar olsa ben çocuklarımı servise vermezdim. Bisikletle gidip gelsinler okullarına derdim.
  • Şu hayatta bisiklet ve koşu kadar beni mutlu eden, her şeyi unutturan bir şey sanırım yok. Hele ki uzun yollarda kendin ile yüzleşip, sınırlarını zorladığın zamanlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes Kumru -- 11 Mayıs 2019; 17:41:6 >
  • Enes Kumru kullanıcısına yanıt
    O tırt kafan, Rocky 3'teki Sylvester Stallone gibi karı dırdırından kafan atmışken, arabana atlayıp yaya kaldırımından bir ses sanatçısı ya da ne bileyim park halindeki polis devriyelerini ezme hafiflemesini hiç yaşamış mıdır?
    Otomatik aktivasyon sensörlü hava yastıkları ve ilk kez Volvo tarafından geliştirildiği halde karıştığınız kazalardan sağ çıkmanız için tüm araç sürücülerinin ortak güvenliği için başka araç markalarının da telifsiz kullanımına açılmış üç noktadan kavramalı emniyet kemeri sayesinde yolda araç güvenliğiniz emniyette. Cana geleceğine mala gelsin, tekerinize taş değmesin.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    bu arkadaşın derdi ney bisikletçilerle
  • Tamam araba kullanıyorum diye tembelim kardeşim.
  • yaklaşık 19 yaşıma kadar yani üniversiteye kadar her yere her işe bisiklet ile gidiyordum. üniversiteye başlayınca bisikletten uzak kaldım bir kaç yıl. seneye katlanır bir bisiklet alıp tekrardan bisiklet binmeyi düşünüyorum. yalnız aklıma takılan bir nokta var. ege bölgesinde olduğum için hava şartlarından dolayı bisiklete binmek çok da zor olmuyordu. şuan üniversiteyi tekirdağda okuyorum. hava ege'ye göre baya soğuk. bazı yıllar kar 3 4 hafta kalkmıyor. soğuk havayı ekipman ile çözebilir miyiz? fikirlerinizi almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 4 Haziran 2019; 5:4:51 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.